Tjocklek och andra parametrar för gipsskivor taket

Tjocklek och andra parametrar för gipsskivor taket

12 October 2017Gips är lätt att använda. Det kan lätt ta önskad form för taketGips är lätt att använda. Det kan lätt ta önskad form för potolkaGipsokarton började användas mer på 70-talet av förra seklet. Idag, utan det här inte gör några reparationer. Gipsskivor används ofta för dekoration av taket, eftersom det kan användas för att skapa ännu en multi-level struktur. Gips är en filler av materialet, och styrelsen är grunden. Gipsskivor har en jämn struktur, varigenom arket lätt kan ges vilken form som helst.


De vanligaste typerna av gipsskivor tak

Multilevel tak gipsskivor trevligt att dekorera insidan av rummetMultilevel tak gipsskivor trevligt att dekorera insidan av rummet

Vilka typer av tak existerar? Skilj 3 typer av gipskartongkonstruktioner: en-tier, två-tier och tre nivåer. Det finns också modeller med en komplex konfiguration.

tak en nivå består av:

 1. Frame. Den är gjord av metall och är fäst vid den stödjande väggen.
 2. Gipsskivor foder.
 3. Lampor.

En en-tier system används ofta som basen för den mer komplex struktur. Detta system hjälper till att dölja oegentligheter av taket och är perfekt för efterbehandling små storlek lokaler.

Två nivå och tre-nivåsystem kan ha olika konfigurationer. De används för dekoration av stora områden. Sådana system kan konfigureras oval, kvadrat eller rektangel.


Det finns 3 typer av två nivåer och tre-nivå-system:

 • Diagonal. Detta tak är satt till ett monistiskt system eller en vanlig betonggolv. Layouten på den typ som används i fall du behöver för att få en visuell separation av någon del av rummet. Till exempel kan de diagonala tak användas för avståndet mellan sittplatser och arbete.
 • Framework. Ett sådant system representerar vinkel låda eller figur form. Framework taket används ofta för efterbehandling små områden, eftersom det kan användas för att uppnå den visuella expansionen rymden.
 • Zone. Denna design kan användas för att rama in taket i vardagsrummet eller köket. Zonal systemet är användbart om du har delat upp rummet i ett rekreationsområde och en arbetsplats.

Modeller av komplex konfiguration används sällan. De bör användas om du vill göra en multi-level struktur.

Att sätta coffered tak gipsskivor

Samla coffered tak med händerna bara tillräckligt. Innan du fortsätter med installationen design, måste du ansöka kitt till ytan. Efter det, gå vidare till montering av ramen.För att producera högkvalitativa ram, måste du sätta på ett tak rutnät av rektangulär konfiguration. Storleken på varje cell bestäms individuellt. När du väljer en dimension cell notera måtten på rummet.

coffered taket montering görs i följande ordning:

 1. Enligt markup fästa taket till taket profilen.
 2. Böjningsprofil incise med sax för metall.
 3. Gång fabricerad ram, fortsätt till innertaket. För att åtgärda detta bas för att gipsskivor med hjälp av skruvar.
 4. Då måste du försegla de platser där fästelementen installeras med kitt.
 5. Nästa du behöver för att ta bort överskott kitt och tillämpa en dekorativ beläggning.

Vad Gips bättre att använda för efterbehandling taket

Resilient Gips leverera taket hänger ned i mitten av rummetResilient Gips leverera taket hänger ned i mitten av rummet

Utforma var stark, måste du välja de bästa materialen. I detta fall bör du ta hänsyn till egenskaperna hos lokalerna. Det vanligaste materialet - den vanliga gips. Det är lämpligt att ansöka om efterbehandling tak i rum med låg luftfuktighet. Tjockleken av detta material kan variera.

För efterbehandling tak rekommenderas gipskartongskivan, vars tjocklek är 9 millimeter. Den har en låg specifik vikt, och kommer inte att överbelasta strukturen.

Utbredd vattenavvisande gips. Sammansättningen av detta material innehåller speciella antifungala medel. Fuktbeständiga gipsskivor kärnan består av kisel granuler.

Fuktbeständig gipsskivor ska användas för efterbehandling:

 • Badrum.
 • Kitchen.
 • Garage.
 • Balkong.

Ändå finns det en brandsäker gips. Sammansättningen av detta material inkluderar förstärkningskomponenter. Den brandsäkra gips ska användas för efterbehandling vindar eller industrilokaler.


Hur man gör en stjärnhimmel i taket gipsskivor

Starry Sky Gipsskivor tänds alla rum. Idealisk för barnrum och sovrumStarry Sky Gipsskivor tänds alla rum. Idealisk för barnrum och sovrum

Stjärnhimmel i taket gipsskivor - en ovanlig designlösning. För att producera den del av inredningen kan vara sig själv. För att göra detta måste du välja rätt ljus motor, som kommer att behöva ansluta en optisk fiber.

Tillverkningsprocessen av en stjärnhimmel i taket gipsskivor:

 1. Först måste du ansluta den galvaniserade profilen. Vi måste fixa det med hjälp av ankare dymlingar.
 2. Fästs sedan på ytan av upphängningarna.
 3. Undertak inställd profil.
 4. Vi fixa ramen med skruvar.
 5. Beskurna Gips bräda.
 6. Borra hål i plattorna. De kommer att behöva utgångs optiska fibrer.
 7. De optiska fiberinsättningshålen.
 8. Lyft plattan och fixa det med skruvar. Upprepa denna process så länge plattorna inte kommer att täcka hela taket.
 9. Då måste du ansöka kitt i taket.
 10. Nästa vidare till ytan färgning.
 11. Efter att färgen är torr, är det nödvändigt att dra den optiska fibern 2-3 millimeter från gipsskivan.
 12. Säkra tråden med ett lim.

Om du inte vill använda ljus generator kan producera en stjärnhimmel med hjälp av LED-lampor. De måste installeras i speciella hål som gjorts i gips ark.

Tjockleken på gips i taket (video)


När du väljer gips uppmärksamma storlek och material som plattan. Om du planerar att installera varumärke tak i rum med hög luftfuktighet, är det bättre att ge företräde åt en fuktbeständiga ark. Att lämna vardagsrummet eller barnens kostym vanlig gips. Även innan du börjar besluta med utsikt över tak. För tillverkning av en enda våning designs önskvärt att applicera gips liten tjocklek, och för multi - gipsskivor än 9 mm tjockt. 

Tjockleken av gips till taket (bild)

1z4te 4a942bad108f7a8be1a03cf1d6395286 5b11cb99de8ac43d0f854510796d1fb4 13 18 000.071 95 225 411 370158731

Комментарии

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 4 = 5

map