Tips over hoe het plafond met schuim te isoleren

Tips over hoe het plafond met schuim te isoleren

12 October 2017Schuim, ondanks het feit dat het bestaat uit 85-98 procent van de lucht is een uitstekende isolatie. Hij heeft niet de koude lucht, geen lawaai missen. Wanneer dit heeft een zeer laag gewicht. Isolatie van het plafond van dit materiaal kan onafhankelijk worden uitgevoerd.


Kan ik isoleren het plafond schuim alleen

Standaard schuimlaag bevestiging schema is als volgt:

 1. Vochtwerende folie.
 2. De versterkingslaag (ideaal - basalt mesh).
 3. Het schuim (of bevestigd met deuvels of een polyurethaanlaag).
 4. Stucco (opgelegd vanaf de bovenzijde naar het schuim van plagen te beschermen). Het is noodzakelijk grondketting.
 5. Decoratieve afwerking (gipsplaat, plastic panelen, gemonteerd of verlaagde plafonds witten, schilderen).

De enige moeilijkheid die zal ontstaan ​​na het isolatieschuim plafond - het binnenshuis verhoogt de luchtvochtigheid. Het probleem wordt opgelost vrij eenvoudig - het installeren van de geforceerde ventilatie of air conditioner die kunnen regelen vochtigheid binnenshuis.

Zo niet - in de laag tussen het schuim en waterdicht film begint watercondensatie accumuleren (zoals binnen in de winter - warm en de wand zelf - cool). Uiteraard zal dit resulteren in schimmel. Na verloop van tijd, zal het verspreiden, niet alleen op het plafond, maar ook op de muren. Het is al herhaaldelijk overtreding van deze technologie heeft geleid tot het feit dat na de reparatie moest behanglijm volledig na 3-5 maanden, omdat ze allemaal zwart waren.

Warming plafond schuim: sterke en zwakke punten

Waarom zou het plafond isoleren met schuim is aan de buitenkant van het huis? Omdat in dit geval zal een deel van het plafond niet bevriezen. Dienovereenkomstig, de binnenkant van de koelruimte zowel isolerend materiaal (in dit geval - polystyreen) te beschermen en dakbedekking zelf (als we het hebben over de zolder, dat wil zeggen, residentiële zolder). Met thermische isolatie binnenin de buitenhoes bij zeer lage omgevingstemperaturen bevriezen respectievelijk uit de koelcel enige bescherming dezelfde schuimlaag.

En waarom is het raadzaam om schuim te gebruiken?


Omdat het:

 • uitstekende geluidsisolatie en warmte-isolerende kwaliteit (10 cm dikke laag komt overeen met ongeveer een meter dikke rode stenen);
 • laag gewicht;
 • lage kosten;
 • eenvoudige installatie.

Het enige nadeel van het schuim - is zijn lage weerstand tegen vocht. Als het materiaal bevochtigd, verliest bijna al zijn isolerende eigenschappen, maar na verloop van tijd en kan worden bedekt met schimmel.

 Het is om deze reden is in strijd met de banale hechting isolatieschuim op dezelfde polyurethaanlijm.

Of isolerende beschermen schuimlaag van de kou als zijn binnen beveiligd? Ja, en heel effectief. Dat is gewoon voor dat hij plafond moeten zorgvuldig omgaan met de pesticide ingrediënten die de vorming van schimmel, rot, schimmel te voorkomen.Het opwarmen van het schuim van de binnenkant van het plafond met zijn handen

Als het gaat om isolatie in een prive-woning, het eerste wat je nodig hebt om duidelijk te maken of de schuimlaag zal helpen om de warmte in de kamer. Bijvoorbeeld, zou het zinloos op de begane grond twee verdiepingen tellende huis te zijn, als de top en zo - warm (indien geïnstalleerd verwarming). In feite zal het schuim in dit geval alleen beschermd tegen lawaai, maar het is veel makkelijker plaats innemen op dezelfde akoestische panelen of slechts gewatteerde minerale vezels dikte van slechts enkele centimeters - die zal volstaan.

Als er geen tweede verdieping en bovendien - niet verwarmd zolder, de schuimlaag is belangrijk. Het is wenselijk te versterken met de buitenkant, maar indien dit niet mogelijk is - dit geschiedt van binnenuit (bijvoorbeeld wat betreft Hoog appartement, die is gelegen op de bovenste verdieping, en rechtsboven het dak).

De eerste stap is om het plafond van de finish naar de hoofdstad niveau (betonplaten, stenen, houten balken) te reinigen. Verdere verwerking wordt uitgevoerd pesticiden. Daartoe een speciale oplossing, die belast is met een conventionele spuitbus en een hoge druk wordt aangebracht op het substraat. We moeten niet vergeten de elementaire regels van de bescherming tegen chemische reagentia, zodat pesticiden hebben een gemiddeld cijfer van giftigheid.

Na de behandeling, is het raadzaam om de reparatie te stoppen voor 2-3 dagen, terwijl periodiek luchten kamer. Dit dient te gebeuren, zelfs als de fabrikant bestrijdingsmiddel stelt dat zij niet schadelijk voor het menselijk lichaam.

Zelfs na dit alles, kun je beginnen met je handen aan het plafond te verwarmen. De eerste stap is gemonteerd waterdicht folie. Dit kan ofwel gebruikelijke polyetheen en de gecombineerde meerlagige bescherming vocht. Natuurlijk zal de tweede uitvoeringsvorm de voorkeur. Bevestig dergelijke panelen op de ankers, en over het algemeen beter om zelftappende schroeven, vlooien, die niet als zodanig hoeden hebben en vastgeschroefd aan het einde van het level te gebruiken. Ze zijn niet links uitstekende delen die niet het schuim in de toekomst zal schaden.

Op de top van de afdichting kan zich schuim worden bevestigd. Toelaatbare dikte daarvan - in het bereik van 5-15 cm. Meer voor de leefruimte, en zelfs de isolatie van de binnenkant, het is niet nodig. Bevestigt ook de deuvel of polyurethaanlijm. Experts raden aan een combinatie van deze methoden uit te voeren. Dat wil zeggen, de eerste om de lijm te versterken, en nu al boven dit alles te versterken pluggen.

Verder wordt het schuim gedrukt in de versterkende gaas. Dit is het meest geschikt basalt stof. Hechten kan over het gehele oppervlak door middel van een gebruikelijke constructie stiplera. Het belangrijkste ding - niet te nietjes sparen.

Nu is het hele gebied van geïsoleerde plafond toegepast primer.


Opties voor haar een paar:

 • vuil verf;
 • pleisterlaag (1-2 cm);
 • voorbewerken gipsplaat (bevestiging met hechtmiddel);
 • speciale beschermende emulsie voor het plafond.

De voorkeursoptie - een onverharde gips. Ze houdt de langste, en is goedkoop, en zal tientallen jaren duren. Plus om dit - het fungeert als een extra versteviging die mechanische bescherming van het plafond zorgt.

Uit bovenstaande is het mogelijk uit te voeren afwerking gebruikt materiaal. U kunt gipsplaten plafonds van kunststof folie (met een glanzende afwerking), eenvoudig kalk, schuimplaten etc. gebruiken. Het kan gebruikt worden zelfs gevelbekleding geconfronteerd als het aantrekkelijk in design termen eruit zal zien.

Warming plafond schuim: reviews van degenen die reeds hebben uitgevoerd

Bestuderen van de reacties op de discussiefora kan worden gezegd dat het effect van het plafond isolatieschuim algemeen - positief. Uiteraard is het raadzaam om de wanden en zelfs de vloer te isoleren, maar noodzakelijkerwijs extra ventilatie te koppelen (dwingend soort, dat wil zeggen, naar de koeler en warmtewisselaar, die ook de binnenkomende binnenlucht warmt ingesteld).

Het enige nadeel dat niet alle in aanmerking genomen - namelijk de noodzaak om de voorkant te gebruiken, dat een hogere dichtheid heeft (meestal het is gemaakt van grijs, en etikettering wordt aangeduid als "F", maar niet alle fabrikanten aan deze regels).

De tests toonden aan dat het schuim plafondmontage:


 • verhoogt de isolatieruimte met 15 procent;
 • 3 keer vermindert de hoeveelheid ruis;
 • visueel lijnt het oppervlak, ongeacht de schuine kanten.

Als het schuim monteren en op de muren, de vloer en raamopeningen dicht moderne PVC-profielen met dubbele beglazing met energiebesparing, zal de isolatie van het pand worden verbeterd door 60-80 procent.

Maar die nog beter - polystyreen of basalt vezels (verkocht op rollen en wordt ook beschouwd als een goede thermische isolatie)? Voor technische specificaties - wol, maar de kosten en effectiviteit (gezien geld besteed) favoriet is zonder twijfel het schuim. Trouwens, het is veel gemakkelijker te beheren, bewerken. En als zelfs één van de platen moeten zorgen voor vernieuwing - gewoon doen. Maar een laag van glas zal moeten volledig te veranderen. 

Комментарии

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 3

map