Tips om hur man limma plattorna i taket

Tips om hur man limma plattorna i taket

12 October 2017Kakel av skum är en bra dekoration material, arbete som inte kräver specialkunskaperKakel av skum är en bra dekoration material, arbete som inte kräver särskild navykovA vad som är så anmärkningsvärt tak, klistras plattor? Först under faner de kommer att se ut nya, trots stötar och skador kapital tak. För det andra, limma plattorna på taket snabbt och enkelt. Inget behov av att ha en byggnad handel, kunna hantera specialverktyg eller till exempel stör en blandning av sand och betong. Detta trim monteras mycket enkelt.


Tak, klistras plattor: fördelarna

Fördelarna klistras över takplattor inkluderar:

 • hållbarhet;
 • tillförlitlighet;
 • låga vikten hos den slutliga strukturen;
 • skydd mot mögel, svamp, lichen;
 • motståndskraft mot fukt;
 • Det förbättrar ljudisoleringen (särskilt användbar i flerfamiljshus med bullriga grannar);
 • Det är billigt.

Dessutom pokleit takplatta - är det billigaste variationen av dekoration och reparation.

Takplatta är tillverkad huvudsakligen av plastskum. Men det finns alternativ med en plast trim. Och någon gjorde, och bestämde sig för att använda keramiska plattor. Detta är inte bara starkt och hållbart, men också ser mycket attraktiv.

SLR kvalitet takplatta - en modern efterbehandling materialSLR kvalitet takplatta - en modern efterbehandling material

Men endast lämplig för kök och badrum. I sovrummet, vardagsrummet eller i hallen använda det - inte den bästa lösningen. Och det är värt det, naturligtvis, dyrare skum.


Tips om hur man hålla sig till takplattan ojämn tak

Det är nödvändigt att nämna ett mer nytta av takplattor - det kan hjälpa att stänga den ojämna tak, som om svävande paneler. I princip kommer de att installeras på samma sätt. Den första "rough" skikt - en spånskiva, fiberplatta, plywood, QSB eller en gipsskiva, som är fäst till metallprofilen. Redan det övre högra sida vid sida kan limmas på rätt köl. Förskjutning från kapital taket är 5-10 centimeter. I den resulterande dolda nisch kan dölja ledningar, kommunikation, "döva" ljus och allt annat.

Det vill säga, kommer klibbiga plattor utföras på undertaket. För sin styling är bättre att använda (i prioritetsordning):

 • grov gips - förmånligt, pålitligt, hållbara,
 • spånskiva - perfekt för ett privat hus;
 • Fiberskivor - ett billigare alternativ av trä grov yta;
 • styrofoam - används om bedrivs även värme och ljudisolering av rummet.

Tile lim direkt på profilen av ramen bör inte vara. För det första kommer kontaktpunkten vara ganska liten, och för det andra limmet panelen över tiden, helt enkelt försvinna.

När du installerar keramiska plattor är viktigt att välja kvalitetsverktygNär du installerar keramiska plattor är viktigt att välja kvalitetsverktygAlla samma metallprofilen är avsedd för borrning under skruvarna. Det är därför det är nödvändigt att skapa en grov tak.

Hur man bäst att sätta en takplatta

Så att placera plattor på taket? Designers har en hel del alternativ, allt från den vanliga, det vill säga ett jämnt lager, som slutar med en mosaik, där storleken på varje platta är unik. Om du gör allt med händerna, är det bättre att ge företräde åt den första utförandet. Och om du har tid och lust att experimentera, kan du prova, till exempel lägga kakel på diagonalen eller diamant. Det slutliga valet är enbart ägaren av huset.

Även om alternativet eftersom tejpning kommer att väljas och kända område i rummet, bör plattorna köpa 10-15 procent mer än nödvändigt. När allt kommer omkring kan det vara nödvändigt att hantera kanten av tyg, och om väggarna är inte helt platt, har du en bricka och skär. Och sedan - för att uttrycka det falshstenu och även för att klistra in plattor.

När du klistrar in taket viktigt att beakta läget av belysning och exakt hitta mittpunkten av taketNär du klistrar in taket viktigt att beakta läget av belysning och exakt hitta mittpunkten av taket

Vid läggning plattorna behöver bara komma ihåg att:

 1. Det är omöjligt att matcha sömmen med en söm grov nivå (om någon).
 2. Limning bättre på polyuretan lim. Många uppmanas att sätta på tapeten, men detta är ett mycket dåligt alternativ. Detta lim kan tränga in i skummet och trä, från vilket kan visas svullna partierna.
 3. Den mest tillförlitliga alternativet att lägga - ett rutmönster, det vill säga med en avfasning på golvet i buren.
 4. Socklar och andra dekorativa element stöder inte kakel. Ladda dem i alla fall inte gjort.

Om du planerar att hålla plattorna i flera rum, är det nödvändigt att göra dem alla på en gång. Det är först och främst - var som helst för att fixera profilen och sedan skapa en grov nivå och även då limma plattorna (även om det är en annan modell, material och struktur).

Taket kakel lim

Efter att ha behandlat hur man gör packning takplattor, bör övervägas lim som används för fastsättning. Polyuretan lim - det bästa, men det har sina nackdelar. Och många tillverkare och går den att producera speciella formuleringar för fastställande plattor. Till exempel oro "Moment" ger de så kallade flytande naglar. I grund och botten är det själva grunden för polyuretan, i vilken komponenterna tillsätts för att förhindra torkning av limmet. Ovanpå allt detta kommer det att bli möjligt att måla och inte vara rädd för att plattorna drogs bort (även efter ett tjockt lager av gips).

bättre användning av transparent lim flytande bas i stället för flytande naglar gummi, som dess konsumtion är betydligt lägrebättre användning av transparent lim flytande bas i stället för flytande naglar gummi, som dess konsumtion är betydligt lägre


Många fler rekommenderas att använda:

 • Ekonaset;
 • Lim Titan;
 • montering Silikon tätningsmedel (producent - någon).

Klar 10-20 minuter innan du behöver sätta plattor på limmet. Det bör inte smetas ut - helt enkelt appliceras "orm" och väntar på en viss tid (som anges på förpackningen) och med kraft nedtryckt.

På varje platta är allokerad samma mängd lim för att hålla endast en nivå.

tak beredning enligt klistra plattor

I princip så att du kan lägga ut plattor och hur man limma - allt är klart. Behöver du att i förväg laga taket (om det inte är nödvändigt att anpassa och kakel fäst vid nivån för kapital)? Naturligtvis, ja. Det första steget är helt bort den gamla finish. Ta bort behovet av att måla eller tapet, spackel. Allt detta är att ta bort och rengöra taket i soptunna med hjälp av ånggeneratorer. Med deras hjälp är det möjligt att bli av med gammal färg. Få en fullständig pre-underhåll.

Innan du klistrar takplattor måste ta bort den gamla färgen eller rentvåInnan du klistrar takplattor måste ta bort den gamla färgen eller rentvå


Vidare är en plan yta rekommenderas att behandla primerskiktet eller lack, och först därefter för att starta för att fixera plattorna.

Du kan fortfarande göra en nisch för monteringsljuskronor, lampor, om de är planerade. Även om det är lämpligt att göra det på ett undertak. Om kakel fortfarande kommer att tillämpas på dekalen (glansig film), är det gjort efter 2-3 dagar efter härdning lim.

Innan utbildning krävs inte om kakel limmas:

 • på tegelstenar;
 • på betongplattan;
 • Tak renades genom rentvå (det är också primer);
 • Om installationen utförs i undertaket av virket.

Hur snabbt limma takplattan (video)

Som ni kan se, inget komplicerat att installera kakel nr. Mer tid och kraft det tar val och beräkna området för varje rum där det kommer att användas som dekoration. Är det möjligt att fästa plattor på skruvarna ( "Flea" typ)? I princip är ett sådant alternativ tillåtet, men känslan i det, eftersom skarvarna måste putsas eller belagda med rentvå. Och detta - det extra arbete och ytterligare finansiella kostnader. Den enklaste metoden - är monterad på taket eller suspenderade kapital falshuroven. 

Комментарии

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 3 = 3

map