Tips om hur man isolera taket med skum

Tips om hur man isolera taket med skum

12 October 2017Skum, trots det faktum att den består av 85-98 procent av luften är en utmärkt isolator. Han missar inte den kalla luften, inget buller. När detta har en mycket låg vikt. Isolering av taket av detta material kan utföras oberoende.


Kan jag isolera taket skum ensam

Standard skumskiktet fästschema är följande:

 1. Tätskikt folie.
 2. Det förstärkande lagret (perfekt - basalt mesh).
 3. Skummet (eller fast i varandra med dymlingar, eller ett skikt av polyuretan).
 4. Stuck (appliceras från ovan för att skydda skummet från skadedjur). Det är nödvändigt grundvarp.
 5. Dekorativ yta (gipsskivor, plast paneler, monterade eller undertak, släta, målning).

Den enda svårigheten som uppstår efter det att isoleringsskum taket - det ökar fuktigheten inomhus. Problemet löses ganska enkelt - att installera forcerad ventilation eller luftkonditionering som är i stånd att kontrollera fukt inomhus.

Om du inte - i skiktet mellan skummet och tätskikt film börjar samla kondens (inomhus på vintern - varma och väggen själv - cool). Naturligtvis kommer detta att resultera i mögel. Med tiden kommer det att sprida sig inte bara på taket utan även på väggarna. Det har varit flera gånger bryter mot denna teknik har lett till det faktum att efter reparationen var tvungen att tapetklister helt efter bara 3-5 månader, eftersom de alla var svart.

Värmning tak skum: styrkor och svagheter

Varför ska isolera taket med skum är på utsidan av huset? Eftersom i detta fall kommer en del av taket ej frysas. I enlighet därmed, till insidan av det kalla rummet skydda både isolerande material (i detta fall - polystyren) och takläggning ifråga (om vi talar om vinden, dvs bostäder vind). Om värmeisolering inuti det yttre höljet vid mycket låga omgivningstemperaturer kommer att frysa, respektive, från den kalla rum endast skydda samma skumskiktet.

Och varför det rekommenderas att använda skum?


Eftersom det:

 • utmärkt ljudisolerade och värmeisolerande kvalitet (10-cm skikt motsvarar ungefär en meter skikt av rött tegel);
 • låg vikt;
 • låg kostnad;
 • enkel installation.

Den enda nackdelen att skummet - det är dess låga motståndskraft mot fukt. Om materialet fuktas, förlorar nästan alla sina isolerande egenskaper, men med tidens gång och kan täckas med mögel.

 Det är av denna anledning inte tillåts av det banala bindningsisoleringsskum på samma polyuretanbindemedel.

Oavsett isolerande skydda lager av skum från kallt om dess säkrade inom? Ja, och ganska effektivt. Det är strax före att han skulle taket noggrant hantera ingredienserna bekämpningsmedel som förhindrar bildandet av mögel, röta, svamp.Uppvärmningen av skummet från insidan av taket med händerna

När det gäller isolering i ett privat hem, det första du behöver klargöra om skumskiktet kommer att hjälpa till att hålla värmen inne i rummet. Till exempel skulle det vara meningslöst på bottenvåningen tvåvåningshus, som toppen och så - varma (om det installerade uppvärmning). I själva verket kommer skummet i detta fall endast skyddas från buller, men det är mycket lättare att byta ut honom på samma akustiska paneler eller bara en vadderad mineralfiber tjocklek på endast några centimeter - det kommer att vara tillräckligt.

Om det inte finns någon andra våningen, och på toppen - inte uppvärmd vind, är det viktigt att skumskiktet. Det är önskvärt att förstärka den med den yttre delen, men om detta inte är möjligt - detta görs inifrån (till exempel när det gäller höga lägenhet, som ligger på översta våningen, och det övre högra är taket).

Det första steget är att rengöra taket i avslutning på kapitalnivån (betongplattor, tegel, träbjälkar). Ytterligare behandling utförs bekämpningsmedel. För detta ändamål en speciell lösning, som är laddat med en konventionell spruta och ett högt tryck appliceras på substratet. Vi får inte glömma de grundläggande reglerna för skydd mot kemiska reagenser, så som bekämpningsmedel har en medelhalt på toxicitet.

Efter behandlingen rekommenderas att stoppa reparation för 2-3 dagar, medan periodvis vädring rum. Detta bör göras även om tillverkaren av bekämpningsmedel hävdar att det inte på något sätt giftigt för människokroppen.

Även efter allt detta, kan du börja med händerna för att värma taket. Det första steget är monterad tätskikt film. Detta kan antingen vara konventionell polyeten, och det kombinerade flerskiktsskydd fukt. Naturligtvis, kommer den andra utföringsformen att föredra. Fäst sådana paneler på ankare, och i allmänhet bättre att använda självgängande skruvar, loppor, som inte har som sådan hattar och skruvas till slutet av nivån. De är inte kvar utskjutande delar som inte kommer att skada skummet i framtiden.

På toppen av det vattentätande kan fästas själv skum. Tillåtna tjockleken därav - i området av 5 till 15 centimeter. Mer för bostäder, och även isolering från insidan, är det inte nödvändigt. Fäster också på pluggen eller polyuretan lim. Experter rekommenderar att utföra en kombination av dessa metoder. Det vill säga, först för att stärka lim, och redan överst allt detta stärka dymlingar.

Vidare är skummet pressas in i armeringsnätet. Detta är bäst lämpad basalt tyg. Bifoga den kan vara över hela ytan med hjälp av en vanlig konstruktion stiplera. Det viktigaste - att inte skona häftklamrar.

Nu är hela området av isolerade tak tillämpas primer.


Alternativ för henne några:

 • smuts färg;
 • plåsterskikt (1-2 cm);
 • grovbearbetning gipsskivor (fastsättning med adhesiv);
 • speciell skydds emulsion för taket.

Det bästa alternativet - en smuts gips. Hon har den längsta och är billig och kommer att pågå i flera decennier. Plus till detta - fungerar den som en extra förstärkning som ger mekaniskt skydd av taket.

Från ovan är det möjligt att utföra efterbehandling med hjälp av något material. Du kan använda drywall undertak av PVC-film (med en glansig finish), enkel rentvå, skumplattor och så vidare. Den kan användas även ytterväggar, beklädnad om det kommer att se attraktiv design termer.

Uppvärmningen tak skum: recensioner av dem som redan har utfört

Studera svaren på diskussionsforum kan sägas att effekten av taket isoleringsskummet i allmänhet - positiva. Naturligtvis, är det rekommenderat att isolera väggarna och även golvet, men sedan nödvändigtvis måste montera ytterligare ventilationssystem (koercitiv typ, det vill säga för att ställa in svalare och värmeväxlaren, som också kommer att värma den inkommande luften inuti).

Det enda förbehållet att inte alla beaktats - nämligen behovet av att använda skum front, som har en högre densitet (oftast den är gjord av grått, och märkning betecknas "F", men inte alla tillverkare uppfyller dessa regler).

Testerna visade att skum takmontering:


 • ökar isoleringsutrymmet med 15 procent;
 • 3 gånger minskar mängden brus;
 • visuellt justerar ytan, oberoende av avfasningar.

Om skummet montera och på väggar, golv och fönsteröppningar nära moderna PVC-profiler med tvåglasfönster med energisparande, kommer isoleringen av lokalerna förbättras med 60-80 procent.

Men det är fortfarande bättre - polystyren eller basaltfibrer (säljs i rullar och anses också vara en god värmeisolering)? För tekniska specifikationer - ull, men kostnaden och effektivitet (med tanke pengar) favorit är utan tvekan skummet. Dessutom är det mycket lättare att hantera, redigera. Och om ens en av plattorna kommer att behöva byta ut - bara göra det. Men ett lager av glas kommer att behöva förändras helt. 

Комментарии

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

97 − 94 =

map