Tips från proffsen: hur man installerar trätrappor med händerna

Tips från proffsen: hur man installerar trätrappor med händerna

12 October 2017Trä stege är möjligt att bygga med sina egna händer, som ansluter sig till vissa reglerTrä stege är möjligt att bygga med sina egna händer, som ansluter sig till vissa pravilV ett hyreshus och vinden stege är en nödvändig egenskap av arkitekturen för kommunikationsmöjligheter, som ligger på intilliggande golv. Det är också användbart i två våningar radhus och stugor. Det måste ge bekvämlighet och säkerhet, och den passar i det inre av huset. Om du inte uppfyller de nödvändiga regler eller försummelse matematiska beräkningar kommer trappan byggas krokiga och kommer att behöva spendera en stor summa pengar för att förändra allt. Bör styras av de nödvändiga byggstandarder.


Installation av trätrappor i hemmet

Modulära trappor kräver inte att du till enorma kostnader. Du behöver bara samla in produkten från den färdiga delarna, utföra alla nödvändiga instruktioner leverantör. Det finns kit som säkerställer produktionen av skruv eller trappa. Bifogat finns en komplett uppsättning av fästen och nödvändiga strukturer. Om du är nybörjare eller första gången byggare bygga en trä stege, då ingen kommer att råda dig att göra en skruv alternativ.

Med begränsat utrymme i en lägenhet är bättre att överlåta frågan till professionella byggare. Installatörer du göra allt på statliga normer och byggnormer.

En enklare alternativ är att bygga en trappaEn enklare alternativ är att bygga en trappa

Eller så kan du välja en mild utseende. Installera en mild fordon på andra våningen kommer att kräva en hel del utrymme. Men upp och ner bekvämt. För ett litet utrymme i ditt hem för att göra stegen halv takt. Bredden på trappan bör vara minst en meter, så att du kan ta hem en stor möbler och stor utrustning.

De flesta gör reparera även de enklaste trappan utanför kraften i nybörjare. Men om du redan har gjort en eller flera stegar i enlighet med instruktionerna ovan, kan du prova en svårare uppgift: att skapa en spiraltrappa med händerna.


Installation: trätrappor med händerna

Först av allt måste du utforma trapporna. Misstag i det skede av planering och förberedelse material är orsaken till misslyckandet i efterföljande faser. Vi erbjuder att göra trappor, med riser konstruktion hålls stabil. Detta görs bäst med hjälp av en stege stringers.

Innan konstruktionen bör utformas trappaInnan konstruktionen bör utformas trappa

Måste ha rätt dimensioner av dessa element:  • stege:
  • Lutningsvinkeln;
  • Bredden på stigaren.

Bestäm höjden på trappan, är detta forum hålls horisontellt som byggstart. Justering av styrelsen, mäta höjden på trappan. Den nivån är inte hängande i luften, är det nödvändigt att fästa bandet till styrelsen. En lämplig utföringsform är, om lutningsvinkeln inte är mer än 37 grader. Lutning av 45 ° kommer att vara obekvämt för nedstigningen. Och om lutningsvinkeln är mindre än 30 °, då trappan blir farligt att gå. Bredden av de steg som tas av den genomsnittliga längden på den mänskliga foten. Höjden är vald från enkla höjd beräkningssteg. Riser kan göras av någon barrträd.

Handskriven tillverkning och installation av trä trappor

För att producera stringers tar tall ombord 40mm bred. Stringers - huvuddelen av trappan, som när man går står för en stor del av den totala belastningen. Rita kurvan utformad i enlighet med steg. Därefter markeringar appliceras på brädor och elektriska stift skärs sticksåg. Alla objekt måste vara symmetrisk.

Försiktighet bör vidtas för att säkerställa att alla delar av stegen är symmetriskaFörsiktighet bör vidtas för att säkerställa att alla delar av stegen är symmetriska

Därför genom att göra en kosour använder du det som mönster för framställning av andra. Ju större de lastbärande strukturer, desto bättre. Därför är det önskvärt att ha fyra kosoura.

När du klipper dem alla, behandlades med ett plan, måste du fästa stringers.

Om det behövs, gör nedmonteringen av vad som kan vara ett hinder för montering på vägg eller golv. Längst ner på stegen kommer att ligga bar. Det tar flera fördjupningar för stringers eller kosour Klipp hörnen för montering. På taket är också nödvändiga stringers säkert. Ursprung kosour fäst direkt på väggen. Stöd barer på golvet och i taket måste vara ordentligt säkrade. Ju starkare, desto bättre. Stringers måste kass parallellt med varandra. Sedan kan du ta itu med trappan.

Installation av trä trappan till andra våningen

Du kan köpa färdiga stadium (eller trampa samma sak) och sättsteg i byggnaden snabbköpet. Ta en prislista väljer en produkt av hög kvalitet och billigt material. Det är möjligt som ett alternativ för att såga själv eller betrodda installatörer.

I standardsteg bör ha en viss standard och skiljer sig från bredden av trappan som byggs mellan de två sidostyckena. Det vill säga att bredden vara 30cm, längd sträcker 80-120sm och tjockleken av 3-4 cm.

I högkvalitativa trätrappor har vissa normerI högkvalitativa trätrappor har vissa normer


Nu kan du samla trapporna. Det är nödvändigt att stammarna har god styrka som ska skyddas från fukt. Tomma måste fästas på stringers med skruvar och spikar. Alla behöver åtgärda. Du kan sedan bifoga slitbanan spikar och skruvar så att hattar var i djupet av trä och inte tala.

Hur fixar stegen post och ståndare

För att säkerställa styrka stege och stängselkonstruktioner för att stödja kolumner är placerade. Ofta träd garanterar inte från pelaren sprickor ibland föremål för deformation. Så om du gör dina egna händer steg stolpar, behöver du två raka brädor som måste limmas till varandra. Vanligen används som en standard post i kolumnen, som är gjord på maskinen.

Basen kolonnen bör vara dimensionerad så att den så kallade kvadrat fixerades ledstänger. En pelare för stödet bör ha sådana standarder: höjdmått 1000 - 13000mm, storleken på ett tvärsnitt av 70 × 120 × 70 mm till 120 mm. Det är önskvärt i butiken för att köpa stolpar och räcken.

Den sista etappen av byggandet av trätrappor är dess målning eller lackeringDen sista etappen av byggandet av trätrappor är dess målning eller lackering

Vid extrema delar av stegen sker räknar, som kommer att installeras ståndare och stolpar för stöd. Nästa borrade hålet. Efter det in de tapp som sticker ut ungefär 15 mm. Vidare är baluster borrhål gjorts. Pelarna är inställda i början och slutet av trappan. Grounds balusters smörjs med lim och skjuts på tappen. Balusters är anordnade i ett vertikalt läge parallella med varandra. Vi väntar på limmet torkar.


Efter det att räcken. Du måste lämna ner eggvinkeln. Räcke ståndare hålla sig till, då är det nödvändigt att fästa bottnen med en tunn skruv. Stöd pole installerad på botten av den sista. Vid slutet av ett träd används lack. Vi kan använda färgen för att trappan var mörkbrun.

Snabb reparation av en trä stege: Slutsats

Återigen, titta på videon för att reparera regler. Du kan alltid lita på affärs byggare. Hjälper dig att reparera om något gick fel. Fel kan inte tolereras, eftersom det är fel renoverade trappa kan ge skador. Eller så kan du gå till domstol för tillverkning av trappor med hjälp av byggarna dig i trauma på grund av kollapsen av strukturen.

Reparation av trätrappor ibland kräver en fullständig ersättning av stegenReparation av trätrappor ibland kräver en fullständig ersättning av stegen

Även om du gjorde allt rätt, och du kommer att hjälpa byggare, kräver allt reparation. En trätrappa, liksom. Behovet av att bli av med gamla lack kommer att ge lite krångel. Men ibland är det nödvändigt att helt renovera scenen. Det är möjligt att demontera dem och sätta nya. Om du väljer att reparera stege, så ska du ta hänsyn till sådana faktorer som graden av slitage och materialmöjligheter.

Chants av aluminium komma till hands att bli av med ojämna steg.

Odelade profiler svåra att använda, vad du själv inte gör det. Avtagbar profil gör installationen enkel.

Installation av trätrappor (video)

Om åtgärder har börjat knaka, sannolikt flytta passande delar. Detta kan bero på ökad fukt i byggnaden. Det finns företeelser som läck taket på huset och inte bara. Mellan de två friktionsytorna är nödvändigt att fastställa elastisk massa med den inre sidan av trappan. I varje fall gör du själv eller med hjälp, be om hjälp till installatörer.

Framgångsrik du reparera!

Комментарии

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

32 − 22 =

map