Tillverkning av trä trappor till andra våningen 4 känsla

12 October 2017Vacker trätrappa att dekorera insidan av ett hus på landetVacker trätrappa att dekorera insidan av ett land domaNet enda typ av stegar som passar absolut alla hem. Det beror på smaken av ägarna, särskilt i hemmet och dess invånare. Hur man väljer en stege för ditt hus och du behöver veta om du vill göra det med sina egna händer - läs vidare. En tvåvåningshus i behov av en stege i sig. På vad som kommer att stegen, och hur väl den är byggd, det beror mycket. Bortsett från det faktum att stegen alltid är i sikte, och är ett slags ansikte hemma, ansluter också den första och andra våningen, tillhandahållande övergången från en våning till en annan. Därför bör stegen vara bekväm och vacker. Hur kan detta uppnås?


Detaljer på trappan i ett trähus på andra våningen

Trä trappa egna konstruktioner är den populäraste formen av trappor, som väljs av de flesta. Som regel är vacker och snyggt trappa en dekoration för alla hem, vilket gör det en mysig, full av värme. Trädet - en utmärkt naturmaterial, som lämpar sig för alla hem.

De mest populära och efterfrågade idag är trappan fint träDe mest populära och efterfrågade idag är trappan fint trä

Denna typ av trappor har viktfördelar, till exempel:

 • Naturlig och ekologisk material;
 • Billig virkeskostnader och möjligheten att använda praktiskt taget överallt;
 • Låg vikt;
 • Utmärkt kombination med varje interiör.

Trätrappa för att vara pålitlig och robust, det bör placeras på kosour, bifoga ena sidan av väggen. Ibland stege kan tyckas lite besvärligt, men i dessa dimensioner har en fördel: under trappan finns det en plats i garderoben. Trappan har en vacker geometrisk form.


Om du vill bygga en stege som ser elegant och luft, kan vi göra trappor och räcken av kombinerad typ med två stringers. Resultatet är en härlig elegant trappa. Denna typ kräver inte en stor bärande strukturer för att stödja nog bara 2-3 kolumn.

Praktiskt taget kan tillverkas viktlös trappa i en stringers. Ett mycket litet antal stödpelare krävs för denna typ av trappor.

Vi gör trätrappan till andra våningen med sina händer

Byggandet av en trä stege - ganska besvär process. Det är dock möjligt att göra en design med sina egna händer. Välja typ av trappor, uppmärksamma trappan. Stairway - en konstruktion med rak span, är det mycket enkelt att tillverka. Naturligtvis kommer alla byggföretag gör du stegen på nolltid, men det kan få dig i en nätt summa, men kvaliteten kan ha mycket upprörd. Att trappa kräver preliminära beräkningar. Du måste bestämma lutningsvinkeln som du vill ha för dina trappor. Den bästa möjligheten för lutning 22 till 38 grader. Det utrymme som upptas av trappan i huset beror på sluttningen.

Ju större lutningen är, desto mindre utrymme det kommer att ockupera i huset, men klättra på en stege är svårt och kommer att vara svårt att bära tunga laster.

Gör en trä stege kan vara oberoende, viktigast av allt - rätt att utföra alla beräkningarGör en trä stege kan vara oberoende, viktigast av allt - rätt att utföra alla beräkningarVid en lutningsvinkel mindre än 22 grader, valfritt ramp (ramp). För att bestämma bredden på en trappa längst ned på stegen, bör du beräkna antalet personer som passerar genom den.

Trappor inne i lägenheten kan ha en bredd:

 • 0,9-1 m: den minsta storleken för den marsch;
 • 1,25-1,5 m: den mest optimala storleken;
 • 1,2-1,4: den mest bekväma storlek.

I en liten trädgård hus minimibredd kan vara 0,8 m om trappan har en enkel konfiguration och monterad längs en vägg. Att bestämma höjden på en av sidorna av stegen, lägga upp det antal meter från golvet till bottenvåningen till taket och golvtjocklek på andra våningen. Då ska man räknar antalet steg som krävs för det mottagna numret.

Att bestämma längden på en andra sida av trappan, är det möjligt att använda Pythagoras sats. Efter att ha gjort alla beräkningar, kan du fortsätta med att förbereda material, verktyg. Efter betalning, kan du säkert gå vidare till produktion design.

Vad du behöver veta om trä trappor interfloor

Ryggstöd stegar måste först vara bekväm. Detta är det viktigaste kravet för trä stegar. Anordningen interfloor trappor måste vara säkra, så på den fritt kunde stiga och sjunka.

Ryggstöd konstruktion stege skulle vara så att det inte bara vacker, men också praktiskt och bekvämt att flyttaRyggstöd konstruktion stege skulle vara så att det inte bara vacker, men också praktiskt och bekvämt att flytta

Vilka kvaliteter måste ha en trappa mellan våningarna:

 • Eventuella trappor, om svarvning, extern eller på annat sätt, bör vara bekväm;
 • Säkerhet under uppstigning och nedstigning måste säkerställas;
 • Plats räcke måste uppfylla säkerhetsstandarder;
 • Stegen måste vara tillförlitliga i bruk;
 • Åtgärder bör vara placerad på ett lämpligt avstånd från varandra och ta ett steg bekväm och stabil.

Trappor bör byggas i det belysta delen av huset bör trappor och plattformar vara ljust upplyst.


Tillverkning av trä trappor till andra våningen

Några projekt för framställning av stegar inkluderar materialvalet. Trätrappan vilka som helst dimensioner eller rotera 180 grader, skall vara gjort av högkvalitativ trämaterial. Gör en stege i det land där trädet enklare än någonsin, det viktigaste - att välja rätt material.

För ett hus på landet är bättre att välja en stege, som är gjord av ek eller granFör ett hus på landet är bättre att välja en stege, som är gjord av ek eller gran

Överväga de mest populära typer av trä:

 • Lärk: har en fin gul färg med en gyllene nyans, vilket gör stege hållbart, säker och solid;
 • Typer av stegar gjorda av furu är lätt att hantera, billiga tallbestånd, men lite är. Vid stugan denna trappa kommer att se mycket organiskt;
 • Ek: över tiden, vilket gör de mörka trappan;
 • Lönn: mycket lämpliga laterala trappor, är en fast och lång-playing rock, men det är mycket dyrt;
 • Spruce: Spruce trappor varianter är de mest populära på grund av dess billig kostnad.

Välj den materiella grunden för deras preferenser och finansiella möjligheter. I varje fall är alla dessa material är lämpliga för tillverkning av själv trappor.


Vad är plus och minus har en trappa till andra våningen av trä

Färdiga trappa av trä har sina plus och minus, men som self-made.

Fördelarna med trä trappor är en billig kostnad och enkel installationFördelarna med trä trappor är en billig kostnad och enkel installation

Fördelarna med trätrappor är:

 • Billig av materialet för produktion;
 • Säkerhetsmaterial för hälsan;
 • Lätthet i hantering;
 • du kan göra det själv;
 • Ljushet av materialet;
 • Vacker vy;
 • Trappor av trä kan skryta med ett elegant tillägg.

Nackdelarna med trä trappor kan inkludera en låg hållfasthet jämfört med samma metallstegar.

Behovet av olika förebyggande arbeten på träförädling är nödvändig på grund av de ändringar av materialet. Framför allt trä stege brandrisk.

Kostnaden för att bygga trä trappan till andra våningen

Det finns de som är för lat för att göra trapporna, och de är intresserade av kostnaden för färdiga trappor. Kom trappa kan beställas på egen hand, pre-val av material och design. trappor kostnaden beror på vilken typ av trä och komplexiteten i arbetet. Om du ger exempel på priser, kommer kostnaden för en trappa med en sväng (tall material) kostar ca 70 tusen rubel, en stege av björk kommer att kosta cirka 100 tusen rubel, och trappan ek kommer att kosta cirka 150 tusen rubel.

tillverkning av trappor Datum varierar från en vecka till 10 dagar. Om du väljer att göra en stege på egen hand, kan du ta längre tid, men mindre pengar. Även om du har viss erfarenhet av att bygga, är det möjligt att göra en stege på kort tid.

Beslutar att göra en stege med händerna, är det klokt att kontrollera sina handlingar vid montering av trappan.

Om du väljer att manuellt ställa in stege av trä, då vänligen läs instruktionerna för dess installationOm du väljer att manuellt ställa in stege av trä, då vänligen läs instruktionerna för dess installation

Installera en trappa innefattar följande steg:

 • Installera stringers;
 • Installationssteg, förbinder dem med stringers,
 • Installera ledstänger och ståndare på grundval av en ståndare per steg;
 • Beläggning stege konserveringsmedel och polering;
 • Färg och lack med pensel eller roller.

Observera att trappan ska målas i 2 eller 3 lager. Tillämpa nästa lager behöver endast efter föregående torr.

Gör och installera trappor - sysselsättningen är ganska svårt, särskilt om du har någon erfarenhet av att arbeta med trä och verktyg. Personer med liten erfarenhet av snickeri verktyg och träbearbetning bättre att inte lida och köpa färdiga stege.

Sammanfattningsvis kan man konstatera att trädet - den mest unika material för tillverkning av trappor. Denna trappa kommer att se vacker och elegant, det är säkert för hälsan och kan fungera under en lång tid, om man gör det på rätt sätt och fungera. Det är viktigt att stegen gjordes alla säkerhetsföreskrifter, steg tillåtet att göra takten bekväm lyft. Under trappan av trä behöver ordentlig vård och korrekt hantering. Trä - ganska stygg saker, men lätt att ta hand om, dock.

Trätrappa av andra våningen (video)

Trappor av trä - en värdig köp, dekorera någon privat hus. Gör allt för att göra en bra fast stege och dina ansträngningar kommer inte att gå förgäves.

Utformning av trä trappan till andra våningen (bilden i det inre)

0015 137 157 197 519x500xfoto-vintovoy-lestnitsy-iz-derevajpgpagespeedicO1NP9Ln1 887 1859 26-7 840.577 2193

Комментарии

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 + 2 =

map