Tillvägagångssätt stegar 2 regler

Tillvägagångssätt stegar 2 regler

12 October 2017Kontrollera kvaliteten på trappan kan använda speciella testerKontrollera kvaliteten på trappan kan använda speciella tester alla temporära stege-typ stegar bör testas regelbundet för att bekräfta eller vederlägga deras lämplighet. Det huvudsakliga syftet med testning av stegar, inklusive stegar, är säkerheten, eftersom om detta inte görs, kan stegen misslyckas vid en olämplig tidpunkt.


Allmän beskrivning av test stegar

I användnings stegar stegar permanent falla belastning på scenen, på de rörliga delarna, som förr eller senare kan leda till metallutmattning, uppkomsten av sprickor och strukturella fel.

Experter rekommenderar att du kontrollerar stegen på styrkan av minst en gång om åretExperter rekommenderar att du kontrollerar stegen på styrkan av minst en gång om året

nämligen:

 • Om stege eller trappstege tillverkad av aluminium, bör kontrolleras en gång per år på styrkan, och om trätrappan, testas för styrka två gånger om året;
 • Testad trappor och stege varje gång efter reparation, inklusive huvudstaden, men om även efter reparation av trä stegar stegar sprickor uppstå, sprickbildning, eller användning av sådana stegar är inte tillåtet;
 • Aluminiumstegar, om det finns en deformation, bucklor, lek, etc., drift är inte tillåtet.

Erfarenhet som ett prov för motstånd, om en stege är monterad på en plan mark, är det värt instabil drift efter testet inte är tillåtet. Om stegar, måste den stå vertikalt och inte har någon roll.


Tester stegar i 2017

Enligt meddelandet säkra driftsregler trappor 2017, måste de kontrolleras med jämna mellanrum. Enligt reglerna arbets skydd av den periodiska testet av trappor för att garantera säkerheten för människor.

Kontrollera stegar måste innehålla både visuell inspektion och testa sina olika lasterKontrollera stegar måste innehålla både visuell inspektion och testa sina olika laster

Enligt denna memo måste trappor och stegar klara ett test med jämna mellanrum: 1. Aluminium stege stege kontrolleras en gång per år, och består av visuell inspektion, kontroll av stabilitet och ladda en viss vikt på stegen.
 2. Enligt PM och beställningar, kontroll och provning av stegar måste uppfylla den ansvarige, med införandet av alla resultat i en särskild journal. Samma person bör övervaka status inte bara trappor, men också annan utrustning.

Om det vid kontrollen och efterföljande tester kommer att avslöjas i stege eller trappstege alla felfunktioner eller deformation, sprickor, glapp, etc., såsom en stege riktad till reparation av det som utarbetats av en person som utför provet.

Krav och riktlinjer för prov stegar

Enligt gällande föreskrifter, bör stegar stegar testet utföras i organisationer som har en särskild ställning och specialutbildad och certifierad person med nödvändig utrustning för testförhållanden.

Med de krav och normer för testning av stegar kan hittas i de särskilda reglerMed de krav och normer för testning av stegar kan hittas i de särskilda regler

Test regler:

 1. Alla försöks stegar stegar enligt GOST börjar med verifiering av deras livslängd, åtmin trappor eller tillskrivs till handlingarna, bör denna period anges. Det måste också tilldelas inventarienummer, ett tecken på tillhör avdelning eller enhet, och datum för den föregående kontrollen.
 2. Testning och drift av stegar bestäms enligt reglerna klippa 2001/12/03 och GOST 24.258, och i enlighet med reglerna för arbete på höjd och reglerna om arbetarskydd. Vid drift stegar, bör dessa standarder övervägas för att undvika olyckor och skador.

Efter kontroll trapporna till lämpligheten för fortsatt drift, i tidskriften ska ett register över tidpunkten för efterföljande tester, lagernummer, som måste överensstämma med numret på trappan, etc.

Stå för testning av stegar: allmän beskrivning

Om det inte finns någon möjlighet för bolaget eller något företag utföra testet av trappan i hemmet, kontakta ett specialistföretag, som har allt du behöver, inklusive, och metoder för att testa olika typer av stegar.

Om du behöver testa en stege eller trappstege, måste den söka professionell hjälpOm du behöver testa en stege eller trappstege, måste den söka professionell hjälp


I ett sådant bolag testet genomförs med hjälp av speciella montrar:

 1. Trappa eller stege är monterad på en plan, hård yta, och dess struktur utsätts för en statisk belastning under 2 min. Dessutom är båda halvorna kontrolleras trappor, och lasten bärs på mellansteget.
 2. Tester genomförs också stegar, trappstegar endast skillnaden från testet som sätter en stege vid en vinkel av 75 grader på en plan vertikal yta.
 3. Utskjutsstegar hängde på stativet i ett helt ovikt skick, och sedan bifoga det till lasten och upprätthålls under några minuter.

Efter alla tester, skall upprättas med ett serienummer och datum för testerna och andra egenskaper anges.

all information om testresultaten och kontrollera protokollet till trappan. Vid slutet av dokumentet anger lämplighet eller olämplighet av produkter som undertecknats av ordföranden i kommissionen och dess medlemmar.

Frekvens av testnings stegar

Ordningsföljden testning av alla typer av trappor och datum för teknisk undersökning styrs av regelverk och interna regler. Inspektions intervall förlängningsstegar lika med ett år, trätrappor och hängande repstegar bör kontrolleras varje halvår.

Det är obligatoriskt att utföra testning av stegar, som renoveradesDet är obligatoriskt att utföra testning av stegar, som renoverades


Kontrollera även frekvensen beror på reparation av trappan:

 1. Om metall trappa utsätts större översyn, är det också utsättas för provet. Kontrollera efter smärre reparationer, såsom slipning, målning, etc. utförs.
 2. Kontrollera stegar, inklusive bärbara, det har som regel en specialist fast vid den specialutrustning efter en visuell inspektion. Om detta inte är möjligt, bär testingenjör ut hälsa och säkerhet. Om en sådan ställning inte är närvarande, då utsedd person som ansvarar för kontroll av utrustning, tillbringade en särskild utbildning.

Bara kolla trapporna innan du utför något arbete som utförs av en anställd styrka, vilket måste se till att utrustningen fungerar, detta görs genom visuell inspektion.

Statliga normer prov stegar

på höjden av arbetet kräver användning av specialverktyg, inklusive trappor. Genom stegar, liksom andra produkter som används i utförandet av vissa arbeten måste uppfylla vissa krav.

Alla tester bör genomföras strikt trappor GOSTAlla tester bör genomföras strikt trappor GOST

nämligen:

 1. Regler för testning och drift av stegar inkluderar GOST 24.258, samt reglering av säkerheten inom byggande, säkerhetsreglerna när du arbetar med verktyget och GOST 26.887.
 2. checker stegar enligt GOST, OKOF och JECFA börjar med kontroll av deras ansökan, som ska visas i bilaga till trappan. Om en sådan handling inte upprättas en order på en extraordinär kontroll av trappor.
 3. Trätrappor enligt gästerna börja kontrollera sina mätningar, som måste följa dokumentation (check täckning, etc.).

När alla tester passerat, i trappan är märkt, inklusive jag själv lagernummer, datum för nästa test.

Instruktioner för testning och stegar under belastning

bör kontrolleras alla stegar med varierande mellanrum, kan den utföras styrkor som är ansvariga personer att testa denna utrustning med in alla resultat i motsvarande dokument.

Ganska ofta är en stege testas med hjälp av en specialtransportGanska ofta är en stege testas med hjälp av en specialtransport

Instruktioner om hur man testar stegen:

 • Visuell inspektion av produkten, kontrollera lagernummer, kontrollera alla anslutningar, kontrollera glapp kontroll stabilitet, ingen deformation, några chips, sprickor, etc.
 • En stege är monterad på en plan yta vid en vinkel av 75 grader, så är det fast belastning som ger en belastning av 120 kgf till en av sekundärsteget, den totala exponeringstiden 2 min;
 • Trappstege också sätta på en plan yta i ett helt ovikt skick, selektivt mellansteget utsätts för en belastning av 200 kgf, då varje sträng seriellt belastad med en belastning av 100 kgf.

Testa stegar (video)

När belastningen avlägsnas, är trappan kastas inspektion med avseende på defekter, om dessa inte hittas så förskriva en annan variga tester, och trapporna igen skickas i drift. Om efter testet stege inte kan garantera säker drift, i detta fall fylld med en särskild form av kontoregistrering på olämplighet för vidare användning.

Комментарии

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

97 − 90 =

map