Thermische isolatie van het plafond in een woonhuis met mineraalwol: geleidelijke gids

Thermische isolatie van het plafond in een woonhuis met mineraalwol: geleidelijke gids

12 October 2017Isoleer het plafond met minerale wol in een privéwoning vrij gemakkelijk. Met dit werk kan zelfs de beginnende handvatIsoleer het plafond met minerale wol in een privéwoning vrij gemakkelijk. Met dit werk kan zelfs novichokUteplit plafond te gaan in een woonhuis met minerale wol met je handen gemakkelijk. U kunt de installatie te laten werken aan de zijde van de zolder en rechtstreeks bevestig het isolatiemateriaal op het plafond. Alles zal afhangen van uw individuele voorkeuren. Als u om welke reden dan ook niet wilt minerale wol gebruikt, kunt u Ecowool of glaswol gebruiken. Deze materialen zijn ook erg goed en duurzaam.


Isolatie van minerale wol plafond van de zolder: stapsgewijze handleiding

Minerale wol - uniek isolatie. Met kan het gemakkelijk isoleren van het plafond in een houten huis uit de binnenkant van de kamer en de buitenwereld.

Opgemerkt wordt dat de buitenisolatie van het plafond gewenst gebieden met vrije toegang tot het gehele uitwendige van de plafondconstructie produceren.

Veel deskundigen zijn van mening dat het beter is om een ​​laag van steenwol lag van de zolderVeel deskundigen zijn van mening dat het beter is om een ​​laag van steenwol lag van de zolder

De sequentie van isolatie zolder plafond van het plafond:

 1. Leg eerst de laag dampremmende laag materiaal. Als de zolder heeft een vertraging, mag dit materiaal onder hen worden gebracht.
 2. Als er geen vertraging, die ze nodig hebben om hun eigen te maken. Gebruik hiervoor stroken of metaalprofiel. Hoogte en dikte van de gording isolatielaag moet overeenkomen.
 3. De ruimte tussen de balken lag een laag minerale wol.
 4. Na het leggen is volledig beveiligde isolatie door middel van pluggen. Gebruik producten met een grote diameter van de kraag hebben.
 5. Na lag werkzaamheden afdichting.

Wat moet de dikte van de minerale wol isolatie voor het plafond

De dikte van de minerale wol - een belangrijke parameter. De bepaalde dikte is afhankelijk van het materiaal waaruit het plafond wordt gemaakt. Daarnaast is het noodzakelijk om een ​​methode voor het verwarmen van de woning te overwegen.


Bij het kiezen van een mineraalwol dikte moet aandacht worden besteed aan de dichtheid van de isolatie. Als het 50 kg per 1 m³, is het mogelijk een betere isolatie gebruikenBij het kiezen van een mineraalwol dikte moet aandacht worden besteed aan de dichtheid van de isolatie. Als het 50 kg per 1 m³, is het mogelijk een betere isolatie gebruiken

Bij het kiezen van een dikte hebben betrekking op de volgende instructies:

 • Als de woning is geïsoleerd door betonplaat plafond, moet u watten te gebruiken met een minimale dikte van 10 centimeter.
 • Als uw huis heeft een verwarmde zolder, kunt u de isolatie te gebruiken met een dikte tot 8 centimeter.
 • Als u een schuin soort dakconstructie, en de installatie werd gebruikt materiaal met een hoge thermische geleidbaarheid, de optimale dikte van de minerale wol - 30 cm.

Hoe kan ik het plafond met minerale wol binnen te isoleren

Bevestig de minerale wol kan direct aan het plafond. Deze wijze van isolatie is eenvoudiger. Isoleer het plafond binnen de rationele voor woningen met meerdere verdiepingen.Voor minerale wol isolatie van het plafond van het huis aan de binnenzijde, rationeler een verwarming te kopen in de vorm van platenVoor minerale wol isolatie van het plafond van het huis aan de binnenzijde, rationeler een verwarming te kopen in de vorm van platen

Produceer werkzaamheden die nodig zijn in de volgende volgorde:

 1. In eerste instantie moet je een krat plafond te maken. Voor de productie gewenst om metaalprofielen gebruiken. Hechten aan het oppervlak van de kist met spijkers nodig.
 2. Zodra je de kist te maken, moet u de waterdichte laag te beveiligen.
 3. Vervolgens moet je om te beginnen met het leggen van minerale wol. Er dient te worden bevestigd aan het plafond met een speciale lijm oplossing. Als je dat niet doet, gebruik dan de nietpistool.
 4. Dan moet je asfalt of ander materiaal dat u wilt gebruiken als een dampscherm te leggen.

Als u de pleister te gebruiken, dan moet je zorgvuldig voor te bereiden de oppervlakte. Advance voorbereiding omvat het reinigen van het plafond van de verschillende afwerkingsmaterialen. Deze procedure is noodzakelijk om het hechtmiddel bindingssterkte te verbeteren.

Zoals gelegd isolatie aan het plafond tussen de balken

Soms is het nodig om een ​​laag isolatie tussen de balken liggen. Maak het makkelijk genoeg. Zij opgemerkt dat deze wijze van isolatie te worden gekozen minerale wol, waarvan de breedte overeenkomt met de afstand tussen aangrenzende balken.

Algoritme isolatie tussen de balken van het plafond:

 • Eerst moet je de minerale wol te snijden.
 • Hierna canvas aan elleboog in de ruimte tussen de balken. Vergeet niet een beetje bocht de randen van het materiaal.
 • Daarna gaat de nabewerking van het dak.

Voor plafondisolatie tussen spanten zou een kachel die niet smaller dan de afstand tussen de balken kopenVoor plafondisolatie tussen spanten zou een kachel die niet smaller dan de afstand tussen de balken kopen

Bij het leggen van de isolatie tussen de spanten vergeet niet om de ventilatie goed te installeren. Anders is de hoog risico op schadelijke condensatie.

Wat is minerale wol plafond is het beste

Wat is minerale wol is beter om te kiezen? In de eerste plaats aandacht besteden aan het materiaal waaruit het product is gemaakt. Voor de vervaardiging van minerale wol gebruikt glas en steen. Elk van deze materialen heeft een aantal voor- en nadelen.

Minerale wol wordt vervaardigd door glas gegoten, glaszand. Een dergelijk materiaal heeft een lichtgele kleur. Minerale glaswol moet worden gebruikt voor thermische isolatie van plafonds en vloeren in houten gebouwen.


De voordelen van glas zijn:

 1. Laag gewicht.
 2. Hoge elasticiteit.
 3. Brandwerendheid.

Het is vermeldenswaard dat de keuze van minerale wol moet worden gegeven voorkeur voor Duitse producten, zoals in Duitsland, worden hogere eisen voor isolatiematerialenHet is vermeldenswaard dat de keuze van minerale wol moet worden gegeven voorkeur voor Duitse producten, zoals in Duitsland, worden hogere eisen voor isolatiematerialen

Steenwol heeft slechtere kenmerken, echter, is wijdverbreid. Dit materiaal wordt gebruikt voor isolatie van het plafond, en voor buisisolatie.

Een belangrijk voordeel van steenwol is de lange levensduur.

Warming Ecowool laag plafond met zijn handen

Alvorens te beginnen met de installatie Ecowool moeten worden behandeld met boorzuur. Het is noodzakelijk om het risico op brand materiaal te verminderen.


plafondisolatie algoritme Ecowool:

 • Eerst moet je de vloer voor te bereiden voor het verankeren. Om dit te doen, moet je om zich te verspreiden over het oppervlak van de omtrek van een speciale dampremmende folie.
 • Dan heb je om het materiaal te kneden.
 • Verdere ekovaty vlokken verspreiden over het gehele oppervlak. Aanstampen het materiaal door middel van een fineer.
 • Dan is het noodzakelijk om de vloer op de grond lag.

Ecowool is een natuurlijk materiaal dat veel gebruikt wordt voor de isolatie van gebouwen van zolderEcowool is een natuurlijk materiaal dat veel gebruikt wordt voor de isolatie van gebouwen van zolder

Ecowool isoleren het plafond, kunt u de speciale geblazen installatie.

Soms opwarming ruimte technologie met behulp van Ecowool biedt voorlopige sprenkelen van water op het oppervlak.

Isolatie van glaswol plafond: geleidelijke gids

Vaak gebruikt voor thermische isolatie van het plafond glaswol. Dit materiaal is brandwerend, duurzaam en praktisch. Een belangrijk nadeel van een dergelijk materiaal is de noodzaak om beschermende kleding te gebruiken tijdens het werk.

Thermische isolatie van het plafond door middel van glaswol in de volgende volgorde:

 1. Eerst moet je de nagels nagel aan het plafond.
 2. Dan moet je te trekken op de draad nagels.
 3. Plaats de glaslaag.
 4. Vervolgens moet je te hechten aan het plafond anti-condensaat film.
 5. Hamer spijkers voor de meest hoed. Dit garandeert een goede fixatie van de isolatielaag.

Voor het leggen van minerale wol vergeet niet om het oppervlak van bouwmaterialen schoon te maken en het installeren van een metalen of houten kratVoor het leggen van minerale wol vergeet niet om het oppervlak van bouwmaterialen schoon te maken en het installeren van een metalen of houten krat

Om de installatie te werken aan de aarde te maken is het wenselijk in de zomer. Dit zal helpen om overtollig vocht en condens te verwijderen.

Isolatie van minerale wol plafond (video)

Produceer isolatie van het plafond in het huis kan zowel intern als van buitenaf zijn. Het belangrijkste ding - om zich te houden aan een aantal regels. Je moet ook de juiste verwarming materiaal te kiezen. Wanneer u een specifiek model te selecteren die u nodig heeft om aandacht te besteden aan de kenmerken van het plafond en het dak.

Комментарии

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

52 − 50 =

map