Tålig metall stege 3 typstruktur

Tålig metall stege 3 typstruktur

12 October 2017Metall trappa - en robust konstruktion, som elegant kan dekorera insidan av rummetMetall trappa - en robust konstruktion, som elegant kan dekorera insidan lokaler Trappor av metall är mycket stark. Således är det möjligt att skapa mönster av någon form. Detta gäller för alla trapporna, dessutom trappor av metall kan med framgång passa in nästan alla utrymmena, både inom och utanför.


Trappor av metall: fördelar och allmän beskrivning

Stegar, gjorda av metall, har på senare tid blivit mycket populär.

Fördelarna med metallstegar är i tillförlitlighet och hållbarhetFördelarna med metallstegar är i tillförlitlighet och hållbarhet

Detta kan förklaras helt enkelt:

 1. Drift under en lång tid, låg vikt, jämfört med samma stegar, tillverkade av armerad betong. Du kan skapa en brant trappa på nästan vilken form och storlek av metallen.
 2. Enkel metall stege, med rätt kompetens och tillgången på verktyg som kan göras oberoende, men 1h3m men 2h5m.

Metall trappor inte skiljer sig åt i design och funktionalitet av deras trä eller betong. Men innan du gör något, bör du bestämma vilken typ av stege för att bygga, välja den mest rationella formen, att utarbeta och ritningar, för att köpa nödvändigt material. Materialet, beroende på stegen struktur som används annorlunda: kanal, rör, vinklar, etc.


Från vad material används, både kvalitativt och arbete beror stege styrka utförs.

Metall trappor: storleken av strukturer

Beroende på vilken typ stege, bestäms av dess dimensioner, såsom längd, bredd, lutning etc.

Innan du installerar en metall trappa, är det först nödvändigt att göra mätningar av rummet, där den kommer att placerasInnan du installerar en metall trappa, är det först nödvändigt att göra mätningar av rummet, där den kommer att placeras

Metall stege struktur kan vara av följande typer: • Eftersom direkta marscher - en trappstege är anordnade sekventiellt baserat på en bärande konstruktion - kosour;
 • Zabezhnymi trappa - marsch denna stege har ett roterbart parti i en viss vinkel, på vilka plattformar är inställda modulära trappor eller steg kan vara T och U-formade;
 • Spiral Trappa - steg kopplade till centrala stöd i en viss vinkel.

Det finns olika typer av stegar, till exempel, akut, brand, vind, etc. Efter bestämning av typ av stege bör göra en ritning i två projektioner, horisontella och vertikala, med alla dimensioner och parametrar.

Optimalt bredd stege 90-120 cm podstupney höjd av 150-180 mm och samma bredd encamp, trappor optimal vinkel av 35-40 grader.

Produktion av järn trappor med händerna

Iron stege i ett privat hem eller att ge du kan göra själv, är de som började arbeta med metall det nödvändigt att välja en enkel design, till exempel välja en kryssning Saddle trappor eller en stege på balkarna.

Gör en stege av en metallburk med händerna, viktigast av allt - i förväg för att plocka upp material av hög kvalitetGör en stege av en metallburk med händerna, viktigast av allt - i förväg för att plocka upp material av hög kvalitet

För sin tillverkning är det nödvändigt:

 1. Gasarmatur av stödanordningar, som är installerade på balken, kallas de stift stoet, epicentrum av lasten i mitten av vilken strukturen.
 2. Till toppen av ston, som fungerar som ett stöd för ett steg genom svetsning konsoler är fästa.
 3. Kanaldimensionerna 8x10 cm placeras på kanten och är svetsad till mare, så att den andra kanalen är fäst på plats identisk med den första, bör det vara fäst till den första, för att överföra hela layouten, och även efter att den är svetsad till stoet. De kommer att vara lagerelement för hela vikten av stegen.
 4. Att fästa svetsad kanalstapeln genom olika stadier av anordningar, som kan vara tillverkade av stålplåt. Du kan ringa och steg i trädet, men det komplicerar hela strukturen, och kräver mer tid att tillverka hela strukturen.

Self-made så att trappan kan vara, och ibland till och med behöva utrusta alla staket, vertikala ställningar, olika ståndare, härdat glas, fäst stolparna, och ibland behöver isolering.

Stansning av metall trappa och dess tillämpning

Stansning av metall för trappor av stål genom stansning och sträckning, kan tjockleken av stålplåten i detta fall vara från 0,07 mm till 6 mm. Perforering används ofta vid tillverkning av trappor, och ett sådant arrangemang används ofta i konstruktionen av industribyggnader, som används som en landgång på skeppet, etc.

Vid tillverkning av trappor måste använda speciella metall perforeringVid tillverkning av trappor måste använda speciella metall perforering


Dessa strukturer med stansning kan vara väsentligen olika former, men oftast de används i konstruktionen av följande typer av stegar:

 1. Odnomarshevye halvtakt eller mnogomarshevye, som också delas i sin tur på den raka och svarvning. Om marsch av mer än 10 grader, är den typiskt uppdelad i två delar med hjälp av den roterande tallriken.
 2. Sålunda, är enkel och lätt att producera en sådan typ av konstruktion, medan en sådan konstruktion kännetecknas av god hållfasthet och hållbarhet.

De flesta av dessa gör stegen längs väggen eller längs de två väggarna, och under hela designen gör något utrymme för förvaring.

Kalkylator för metall stege: konstruktion och montering

När en person tar upp produktionen av trappor, online beräkning i detta fall ett måste, för om du gör en stege på "öga", kan det hända med fäst buggar och fixa metall är ganska svårt. För att beräkna stegen är bäst att använda en speciell miniräknare eller olika verktyg, såsom Revit. Och för att skriva ut hela systemet av trappor ordning, kan du använda översättningsverktyget i dwg format jpg.

För att kunna producera och installera metallstege, kan du använda en kalkylator för att beräknaFör att kunna producera och installera metallstege, kan du använda en kalkylator för att beräkna


nyanser:

 • Beräkning kan göras manuellt, men det bör tas hänsyn till många parametrar, såsom bredd, höjd, steg längd deras totala antal, innefattar humant steglängd, lutningsvinkeln av stegen, etc.;
 • När beräkningarna är också nödvändigt att beakta antalet och typer av material, de exakta måtten för alla delar som används, etc., och programmet kommer att skapa ett projekt snabbare och mer exakt,
 • Dessutom kommer programmet att rita en teckning av en typisk trappa, kommer det bara ut och börja bygga.

Installation består i att installera slaktkroppen, som kan bestå av rör, balkar, I-balk, profilen kan användas, kanaler, etc.

Beräkna och göra en stege på egen hand är ganska enkel, det viktigaste att följa EU: s normer och klipp.

Beskrivning av konstruktioner av metallstegar

Det finns många olika utformningar av trappor, som kan vara intern och ser vackra i det inre, liksom trappan är externa, stillastående, mobil, etc. Metall stege har hög hållfasthet och hållbarhet.

Perfekt i det inre av det moderna rummet passar Stylish Metal Saddle trapporPerfekt i det inre av det moderna rummet passar Stylish Metal Saddle trappor

De vanligaste typerna av trapp mönster är som följer:

 1. Sadel trappa - en enkel stege bas är metallbalkar, som är fixerade skede. Trappor till Bolza - byggnad utan skelett, som bärande element som används specialbultar rack.
 2. Trappor på strängen - alltför ofta typ stege, som bärare element som används eller I-sektion profil, som ligger mellan dem alla detaljer om trappor.
 3. Spiralformad och spiraltrappor - om en spiraltrappa, är den bärande konstruktionen en vertikal metall stolpe.
 4. Det finns en annan typ av trappa - prefabricerade trappor, när de är monterade med användning av metalldelar och komponenter, som lätt sätts samman med varandra, som designer.

För härdningen av hela strukturen, kan du installera stöd för landning, och sedan inte frågan om varför steg poppar och knarrar.

Extern metall trappa

Utomhus trappor installeras, enligt deras namn, utanför huset, de är monterade på väggen, liksom stöd. Trappa på utsidan är oftast helt i metall och skiljer sig inte några krusiduller och dekorationer, särskilt om stegen fungerar som en reserv. Men om den främre trappan, det kräver en lämplig vacker finish.

Ganska ofta metallstegar från utsidan av bostäderGanska ofta metallstegar från utsidan av bostäder

Till exempel kan följande alternativ användas:

 1. Underlag för blommor längs trappan, på sommaren blommor är bra att dekorera trappor. Kakelplattor steg och plattformar, ombord, konstgjord sten, etc., kommer också att vara intressant att titta på insidan, men allt beror på vilken design används hemma.
 2. Vid tillverkning och drift av utomhus trappor bör mer uppmärksamhet ägnas åt rostskyddsbehandling, eftersom ingenting som är skyddad järn trappor snabbt börjar rosta. Beläggningen måste vara hållbara och av hög kvalitet, stege de kan täcka själva.

Och kan inte riktigt skydda mot rost stege, förutsatt att det är under tak, och det finns en vertikal trim på sidorna trapporna i alla material, såsom en polykarbonat.

Högkvalitativa trappor stål i huset: beskrivning och fördelar

Många människor in i sitt hus eller i stugor, trappor stål installera dem, som regel, inte orsakar alltför mycket besvär, särskilt om stegen är redan klar, det viktigaste installera det när under konstruktion. Det är viktigt att utföra konstruktion stege för att fastställa vilken form och design, kommer det att bli.

Förtrogen med alternativen av trappor kan vara på Internet eller i specialiserade katalogerFörtrogen med alternativen av trappor kan vara på Internet eller i specialiserade kataloger

Du kan även göra layouten för att exakt bestämma dess plats i huset.

 1. Du kan göra en stege på egen hand i huset, av metall och andra komponenter som är nödvändiga för produktionen. Fördelarna med denna stege är att den har tillräckligt med lätthet, styrka, hållbarhet.
 2. Metall trappor kan kombineras med olika material som sten, trä, glas, trä, sten, vilket gör att stegen för att spela inte bara en funktionell roll, men också en dekorativ funktion.

Kan användas i hemmet är inte bara den traditionella stege, inklusive en sväng, men även vinkel och vertikal det kommer att spara en användbar del av huset, eller så kan du göra ingången till trappan från verandan genom en separat dörr.

Dessa trappor kan göras oberoende av varandra, och det är bättre att gå till någon tillverkning eller fabriken och beordrade på grundval av KMD ritningar stege där.

Bekvämt metall stege med plattform

Många trappor in skivspelaren, är det nödvändigt för att spara utrymme i rummet i huset. Som för höga byggnader, är sådana stegar ständigt används i konstruktionen, men de är föremål för vissa krav i GOST 25772 och SNP, såsom temperatur och skär, etc. Metall stege har också en positiv egenskap, i synnerhet, är det brandsäker, och många stegar uppfyller alla normer LSF. Specifikationer sådana trappor tillåter dem att framgångsrikt motstå brand i minst 15 minuter.

Lämpligen metall trappor till vridbordetLämpligen metall trappor till vridbordet

Det finns vissa funktioner i trappor med en skivspelare:

 1. Svängda trappor med skivspelare - stege marsch själv är krökt, eller smidigt, eller i en viss vinkel. Denna trappa ser ganska elegant, och på samma gång är att den är pålitlig, och detta trappa rullmaskiner, vilket möjliggör en svängd trappa för att göra en mjuk ökning.
 2. Trappa med plattformar på varje våning skiljer robust konstruktion som kan motstå stora belastningar, medan det är relativt lätt. Samtidigt är det anses vara det mest bekväma alternativet, för det är lätt att flytta och flytta möbler mellan de tre spann.

För varje typ kräver sin egen stege plattform, till exempel, kan det vara så höger och vänster i bör beaktas vid utformningen av detta.

Hur man utför dragningen av metallstege, ensamt eller i program

Hem hantverkare och yrkesverksamma har länge utvecklat en rad olika ritningar och diagram av trappor, till exempel, en stege eller främre stugor, liksom många andra. Anordningen varje steg trots deras allmänna funktion är olika, t ex, det finns en sådan stegtyp som komponera, vilka ritningar också kan hittas.

Kvalitet och väl utformad metall stege du kan en professionell designerKvalitet och väl utformad metall stege du kan en professionell designer

Om en person inte vet hur man läser ritningar, bör du kolla beskrivningen, eller vända sig till proffs:

 • Du kan designa för trapporna och på egen hand, men det bör kunna designa och göra nödvändiga ritningar och beräkningar;
 • Ritning kontroll innan tillverkning av stegen är nödvändig, som i fallet med fel måste göra om hela stegen struktur som kommer att leda till konsumtion av material;
 • Metoder för att göra ritningar trappor som det finns olika, det enklaste sättet är att rita en teckning för hand, men det är bäst att göra det i en särskild nytta.

Metall trappa (video)

När alla ritningar är klar kan du börja bygga stegar, inklusive komposit. Om byggnaden inte lyckas, kan det hittas genom byggare annonser profil Speciellt för byggande av trappor.

Exempel på metallstegar (foto)

01 4 12-1 12 18 24 1000243 346 14065365550b06a2c21d28e5c03587387bbba690f2 e7bdd283e10fc9e3e254012e73a79334

Комментарии

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 3 = 4

map