Takstege: typer och egenskaper hos stegar

Takstege: typer och egenskaper hos stegar

12 October 2017Det huvudsakliga syftet med tak stegar - för att garantera människors säkerhet, utföra underhållsarbete på taket av byggnadenDet huvudsakliga syftet med tak stegar - att garantera människors säkerhet, utföra underhållsarbete på taket zdaniyaSovremennye takläggning stegar kan vara gjorda av trä, metall, aluminium. De viktigaste kraven från kunderna är människors säkerhet på taket. Med dessa trappor kan en person som är på taket hålla balansen och komma till önskat område av taket.


Plåttak stege: klassificerings stegar för underhåll av taket

Takstegen behövs för att säkra höjningen på taket och omedelbart flytta på den att utföra vissa arbeten.

Beroende på metallen och destination, kan stegar för underhåll av taket delas in i:

 1. pristennaja;
 2. vinden;
 3. Slog.

På vilken typ av stegen beror på dess plats: nära väggen ligger utanför huset, vind - insidePå vilken typ av stegen beror på dess plats: nära väggen ligger utanför huset, vind - inside

Pristennaja stege (L-455h1860) - vertikal, ger det en säker uppstigning till taket. Lägre steg får inte vara högre än en meter från marken, och av den övre bar måste vara i linje med den utskjutande delen av taket. Princip Multideck extern trappa är tillverkad av metall eller aluminiumprofil.


Vindstrappan ligger i hemmet och är nödvändig för en säker utgång till taket. På taket kan du få upp till vinden. På vindsutrymmet är luckor, som kan du bifoga denna stege. De kan vikas eller demonteras. Sällan drivs stege kan sättas in i skafferiet, och kommer inte att vara svårt att få det om det behövs. För tillverkning av sådana stegar som används som trä och metall.

Sluttande trappa ligger på taket och ger tillgång till de nödvändiga platser - skadade golv, sopor, skorsten, etc.

Slog och väggstegar Grand linje är bland de mest tillförlitliga och säkra tak stegar.

Stegar för tak montering: kombinerad tak stege

Som redan nämnts, taket - den farligaste platsen för arbete. För din egen säkerhet måste du ha en takstege, vilket kommer att ge en tillförlitlig hiss uppåt. Även trappor skyddar takmaterialet. Om taket är täckt med korrugerad takplåt eller skiffer, kan den skadas genom att gå på den.Takstegen kan kombineras och består av väggen och en sluttande delTakstegen kan kombineras och består av väggen och en sluttande del

Att hoppa till en specifik sektion av taket, tak stegar används den kombinerade typen. Dessa inkluderar nära väggen trappor och sluttande. Denna mångsidiga stege kan du klättra upp till taket och sedan gå vidare lutningen på taket, utan rädsla för att falla bort det.

Nu ganska populära och kombinerade trappor av ett material, såsom aluminium. För tillverkning av högkvalitativt material tas till steg erhålla tillförlitliga, hållbara, men också lätt.

Beläggning aluminiumstegar som är resistenta mot korrosion, kommer det inte lossna med tiden och har ett bra utseende.

Takstege med sina händer: hur man gör en bra stege till taket

När du arbetar med ett tak, måste du ha en speciell stege att klättra till önskad höjd, röra sig längs taket med hjälp av en stege som en bro. När det platta taket passar och den vanliga stegen, men om formen på sluttande - du behöver använda en tak stege. Inget arbete med taket kan inte åstadkommas utan den här enheten. Trä- eller aluminiumstege kan köpas på någon järnaffär, men det kan göras för hand, med en liten ansträngning.

För att göra en trä takstege, behöver du:

 1. torr bräda (16h2.5 mm avsnitt);
 2. fyrkantsrör (40x40 mm avsnitt);
 3. skruvar 10 cm;
 4. spikar 10 cm;
 5. gevär brädor eller plankor (bredd 40-60 mm).

Trappor av trä kommer mycket billigare än aluminium eftersom träklossar och styrelser mer tillgängliga än aluminiumprofil.

Trätak stege kommer att kosta mycket billigare än metallTrätak stege kommer att kosta mycket billigare än metall


Gå direkt till tillverkning av trappor:

 1. Först bestämmer längden på framtida åtgärder. Sedan, från de torra långa brädor skärs in i botten av trappan, som kommer att bifogas till steget.
 2. Av barerna kommer att göra reglar. steg bredd bestäms oberoende: baren område, som kommer att stå ben bör vara tillräckligt bred för att stå en man kunde sitta ner.
 3. Bars steg fäst till botten av trappan med långa naglar. Det är inte tillrådligt att i detta fall ersätta dem med skruvar.
 4. Du behöver inte göra alltför många steg. Detta kommer att öka vikten på stegen.
 5. När redo vanliga stege, måste du koppla den till kroken. Med hjälp av en stege kommer klamra sig fast vid taknocken.
 6. Ju större längden på kroken, desto mer tillförlitlig trappan.
 7. Skridskon är gjord av tjockare trä barer än ribban, men samma bredd.
 8. På trappan kan du spika krokar som det kommer att vara bekvämt att hänga dina verktyg.

Bär en stege är nödvändigt tillsammans - en person tar över botten av stegen, det andra stödet för kroken sitter på taknocken.

Takstegen metall: fördelar och nackdelar

Takstege metall - en viktig accessoar för den privata husägaren. Förr eller senare kommer att behöva göra reparationer, installera antennen eller kabel Internet för att utföra, för att ta bort löv eller snö. I dessa fall måste vi klättra upp på taket. Bra trappa som leder till taket bör vara tillförlitlig. Det är en sådan stege Borge stamps kan köpas på järnaffär.

Tillförlitlighet och mångsidighet Borge takläggning stegar bekräftade tid och många positiva recensionerTillförlitlighet och mångsidighet Borge takläggning stegar bekräftade tid och många positiva recensioner

Takstege Borge har sina fördelar:


 1. Lång livslängd. Om installations trappan är korrekta, kommer det att tjäna dig under en lång tid. Trappa dragna med zink, som skyddar själva metallen från rostbildning.
 2. Mångsidighet. Stegar av detta märke kan användas inte bara för användning med tak av metall, men även med golv och andra takmaterial.
 3. Säkerhet. Användningen av takstege Borge mycket säkrare än konventionella trä. Under arbetet på taket, kan du använda den utan rädsla för olyckor.
 4. Tillgänglighet. Producerad av material av hög kvalitet, kan Borge stege köpas på järnaffär eller på Internet.

Vid varje steg av de slirskyddselementen fästa för att förhindra fall från en höjd.

Denna stege har nästan inga nackdelar. Av de minus kan allokera en stor vikt och höga priset på produkten.

Takstege Metallprofil: Beskrivning och funktioner

Sluttande stege "Metal profil" passar alla typer av taktäckning - metall kakel, skiffer, mjuk tak och används för tak av olika former och komplexitet. Trappor för takläggning inkluderar direkt stege på taklutningen, konsoler för fastsättning på takstegen, fästelementen.

Roofing Metallprofil trappor har länge visat sig tillräckligt på den positiva sidan och har en hel del fördelarRoofing Metallprofil trappor har länge visat sig tillräckligt på den positiva sidan och har en hel del fördelar

Pros tak stegar "metallprofil":

 1. Lång livslängd;
 2. Universal fäst för alla typer av tak;
 3. Överensstämmelse med GOST;
 4. Friendly montering av trappor,
 5. Kvalitativ tillverkningsmaterial;
 6. Det är möjligt att välja färg på trappan.

Alla delar av stegen är certifierade och uppfyller säkerhetsnormer.

Monterad takstegen (video)

Kvaliteten på installationen av takstege beror på säkerhet och hälsa för människor. Därför installation av stegar på taket är bäst avgörs av yrkesverksamma inom den här branschen.

Typer av tak stegar (fotoexempel)

269osn 1291 1293 94ab2e50-8953-c256-4563-41855c35ce58 1826c09b57c556bb09e954c531640470 2011-03-11-165607 02042014state-32 54345345 142528489056531200 ddfd122ea5dde842654551bb9a55b334e47da0

Комментарии

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 9 = 16

map