The BlogGömd i takfoten på en sträcka tak håller en viss intrig och ger charm till din inredningGömd i takfoten på en sträcka tak håller en viss intriger och charm fäst vid din intereruOtsutstvie dolda takfot, naturligtvis, är det fullt möjligt, och en smaksak, men det är dolt i utförandet av takfoten, tak ser mycket mer attraktiva. Gömd i takfoten på en sträcka tak håller en viss intrig, en fråga som säkerligen kommer att vilja fråga dig din gäst: vad höll gardinerna på vilka grunder och hur den är tillförlitlig och säker för ägaren? Sådana fästen gardiner inte bara estetiska och pålitliga, men också mycket säkert. Visa foton och videoklipp, så gott som varje husägare vill ordna hemma exakt densamma.


Nisch under takfoten i spänntak: nästan inte syns

Alla vet att fästa till takfoten gardiner. Men om vi vet att det är inte är alltför mycket besvär om fastställande av de traditionella kornischer, från installation till takfoten i en spänning tak kommer att behöva mixtra.

Taklisten kan ses, men kan placeras i en speciell nisch, som i vårt fall.

Gömd i takfoten på en sträcka tak är fäst till basen tak, dvs den betonggolv. Stretch tak är föremål för strängarna utformning och gardiner kommer att placeras bakom det, det vill säga taklisten inte kommer att vara synlig. Nisha är på längd kvartirovladelets anser nödvändiga, och redan fäst vid den och taklisten.

Nisch under takfoten i spänning taket är nästan osynlig, men mycket nödvändigt, eftersom den är monterad taklistNisch under takfoten i spänning taket är nästan osynlig, men mycket nödvändigt, eftersom den är monterad taklist

Svårigheter i samband med installation av en dold takfot:


 • Arbete intensitet är högre än de öppna takfoten;
 • Det kräver högre kompetens och konstruktion erfarenhet.

Sådant arbete är inte enkel och kräver noggrann och genomtänkt handling, inklusive bosättningar. Den är därför alltmer används utomhusinstallation, när takfoten inte är fästa vid taket bas och ett specialelement, som är placerat under de undertak. Detta element kallas inteckning. Som regel är det en träbalk längd över hela bredden eller en väsentlig bredd av rummet. För honom genom tyget och fästa taklisten, som sedan hänga gardiner.

Byggt i takfoten på en sträcka tak: två i en

Hidden (inbäddad) i sträcknings taklisten är ett väsentligt element i utformningen av sträckan taket.

Denna avsats är en "två en" funktionell plus estetisk funktion.

Särskilt utan djupdykning i detaljer, kan du helt enkelt förklara att taklister i det här fallet, optiskt öka höjden på ditt rum, och de är dolda från nyfikna ögon, i detta fall, bifoga gardinerna. Dessutom kan du ordna och utmärkt belysning med hjälp av dolda takfoten.Byggt i takfoten på en sträcka tak utför inte bara funktionen av en funktionell, men också estetisktByggt i takfoten på en sträcka tak utför inte bara funktionen av en funktionell, men också estetiskt

Kornischer för tak är inte mycket annorlunda än vanliga kornischer.

Enligt metoden i installationen är:

 1. dolda;
 2. Öppna.

Taklist - en platt däck, som är monterad i taket, såsom suspenderade, och på den spänning, men även i detta fall, inte är utesluten och fästväggen. Cornice är idealiskt som en pålitlig fäste för gardiner och ljus och framgångsrik design kurs. Dessutom ger taklisten någon slutgiltig.

Innan du ordna ett tak taklist, allt du behöver tänka på och väger noga.

Kornischer för tak: typer av material

Kornischer för undertak klassificeras efter typ av material som de görs.

Stål samt aluminiumlister, ofta dekorerade med plast overlay eller trä.

Typer av gardinstänger i butikerna överflöd, när det gäller valet av rätt beror helt på konsumenten och budgeten för renovering av sitt hus.


Det finns många olika typer av lister under taket. Deras val beror helt på konsumenterna och budgetenDet finns många olika typer av lister under taket. Deras val beror helt på konsumenterna och budgeten

arter:

 • Wood. Ganska dyr, tung, men i deras pompa och presentabel, som bekant, tvivlar ingen.
 • Av aluminium. Sådana lister är mycket tåliga och lätta.
 • Steel. Stål skenor tjänar till att säkra mycket tunga gardiner.
 • Plast. Dessa lister är vanligast för undertak. De är ganska tålig, billig och ger en fri, enkel förflyttning av gardinerna.

Under de senaste åren odlat en billig reparation och att plastlister passar perfekt i denna nisch, baserat på först och främst av det låga priset.

Installation av taklisten i en dold nisch: gardinerna direkt från taket

Tekniken att installationen är inte helt enkelt, men mycket vanligt, dock. Gardiner som kaskad ner rakt från taket - det är detta intryck.


Cornice köpa innan mätningen av spänning tyg, dvs dimensioner takfoten direkt bestämma dimensionerna på nisch, och måtten på taket kommer att behöva något minskas.

Installation av taklisten i en dold nisch kräver stora ansträngningar, men ändå är denna metod för installationen mycket utbreddInstallation av taklisten i en dold nisch kräver stora ansträngningar, men ändå är denna metod för installationen mycket utbredd

So. steg för steg instruktioner:

 1. Cornice är installerad på taket, det vill säga i taket. För fixering med hjälp av dymlingar med en hylsa gjord av plast, eller samma metall. I flera millimeter från takfoten är monterad träbalk till vilken fäst fastställande stretch undertaksprofiler kommer att utföras. Trä kan behandlas med den önskade kompositionen, i syfte att undvika att de skadas från mögel och mjöldagg.
 2. Profilerna är monterade på den sida där är den avsats som, i framtiden Stretching duken taket, skulle vara praktiskt taget stängd timmer.

Om taket är glansig, då konstruktionen kommer att se särskilt vacker och elegant.

Om dina planer avlad av den LED-ljus, förutom kopplingen av gardiner, denna metod - ditt val. Du kommer att få i gengäld en ultramodern belysning, som kommer att placeras på omkretsen, liksom mycket elegant gardiner boendealternativ utan synliga fästelement.

Installation av det synliga taklisten: det är lättare

Invisible taklisten, naturligtvis, är allt vanligare och efterfrågan idag och estetisk grund av det faktum att gardinerna ser mycket mer spektakulär med osynlig infästning.

Men en osynlig avsats, på grund av det faktum att dess installation är mer komplicerad och kräver viss erfarenhet och skicklighet, kan inte alla husägare installera det själv.

En enklare installation öppna takfoten fängslar bara konsumenten, medan eftersom dess installation är fortfarande möjligt och för att spara pengar, särskilt när reparationsbudget begränsas av snäva gränser.

Installation öppna takfoten inte kräver mycket ansträngning och hjälpa dig att spara lite pengar på samtals mästareInstallation öppna takfoten inte kräver mycket ansträngning och hjälpa dig att spara lite pengar på samtals mästare

Installationsprocedur:

 • Gång producerade märkningar fästa till betongInnertaksKåpa bitar i form av stänger;
 • Staplarna ska behandla pre-antiseptiska;
 • I undertaket i området av inbäddade, lim de förstärkande ringar som kommer att skydda bladmaterialet från spridning av tårar och i ytterligare drift;
 • Öppningarna i filmen skärs till den inre diametern av ringarna;
 • Genom hålen fast avsats med självgängande skruvar, till barer.

Balk bredd lika med rummet, och dess tjocklek är lika med gapet mellan bladet basen och taket.

Vad du behöver veta när man arbetar på installationen av taklisten: anta

Först och främst måste vi komma ihåg att undertaket - det är lätt att skada filmen, vilket är mycket svårt att återställa vid oförsiktig installation eller av någon annan anledning den är skadad.

Kanten på taklisten, före installation, måste du svepa några trasa för att minska risken för skador på en sträcka tak material.

Vid genomförandet av installationen av taklisten bör vara mycket noga med att genomföra alla åtgärder, eftersom undertaket - lätt att skada filmenVid genomförandet av installationen av taklisten bör vara mycket noga med att genomföra alla åtgärder, eftersom undertaket - lätt att skada filmen

Det är nödvändigt att vidta de åtgärder som är nödvändiga försiktighetsåtgärder.

åtgärder:

 1. Hålen i filmen (alla!) Bör förstärkas med särskild termokoltsami att förhindra ytterligare bildning av diskontinuiteter i filmen. Om du inte har erfarenhet av detta mödosamma arbete, tydligen bör uppmanas att utföra arbetet av specialister från bolaget.
 2. Under applikation måste man vara försiktig när man arbetar med någon form av instrument, ständigt medveten om "sårbarhet" sträckt duk tak.

Faktum är att företaget ger en garanti för installation av tyg, och det är registrerat i det aktuella kontraktet. Om det i framtiden kommer det att finnas en lucka blad svets eller monteringsprofilen fördröjning bakom väggen, betyder det att arbetet med filmen svetsning, liksom kvaliteten på filmen inte överensstämmer med den deklarerade kvalitet och naturligtvis faller under företagets garanti.

Om du sätter takfoten själva och skadat filmen, varken som ersätts på bekostnad av företaget kan inte endast din betraktas som vin, i det här fallet. Och det är en helt annan sak, om filmen är bortskämda installatörer.

Installation av tak kornischer: 3D panorama (video)

Och avslutningsvis, vill jag säga följande. Gömd i takfoten Spänntak - är inte en så komplex struktur, som är associerad med några speciella kunskaper och färdigheter. Det är bara en dold nisch! Du kan göra det själv. Detta sker en gång under en mycket lång tid. När det gäller den effekt som produceras av en sådan enkel installationsarbete, kommer det att göra dig lycklig i många år, och överraska dina gäster med originalitet av lösningar och unik elegans placera dina gardiner! Var försiktig när du arbetar med sträckt duk. Lycka till med att inrätta din lägenhet!

Gömd i taklisten tak (foto)

7eeb95418723e8d07675648806148c3b a313ad04ea48382ae7ecd76b6e00f901 DSC06302996x747 IMG0394 karnizy-dlya-natyazhnogo-potolka-foto3 karnizy-dlya-natyazhnogo-potolka-foto5 karnizy-dlya-natyazhnyh-potolkov karnizy-dlya-natyazhnogo-potolka-foto7 nisha-2 nisha

Leave a Comment

Your email address will not be published.

+ 15 = 20