Taklampa: hur man väljer, kombinera,

Taklampa: hur man väljer, kombinera,

12 October 2017Taklampor LED band - en alternativ version av fördelningen av ljuset i rummetTaklampor LED band - en alternativ version av fördelningen av ljusstyrkan i rummet är nu en taklampa - en populär designlösning. Dessutom, installation av taket i huset eller lägenheten LED element kan göras genom att själv. Men hur man gör? Och vad är alla varianter av takbelysning där?


Vad bör användas för att belysa stora tak

Vi måste utgå från det enkla - en stor tak, cirka 100 kvadratmeter bred och mycket mer. Och här det viktigaste - att överväga höjden på taket. Om det är mer än 3 meter, är det rekommenderat att använda belysningspaneler som täcker ett mycket större område och har en reflektor. En sådan struktur kan styras genom fjärrkontroll, har en inbyggd luminiscens strömbrytaren (8 - 12 V).

I de flesta fall sådana tak lampor med användning av LED-element som är samtidigt ekonomiskt och har en hög verkningsgrad.

I vår tid, blir det en populär användning av ljuspaneler i det inre av lägenheter, hus och även kontorI vår tid, blir det en populär användning av ljuspaneler i det inre av lägenheter, hus och även kontor

Dessutom deras fördelar:

 1. Hög emissionsfrekvens (över 10 tusen hertz), är särskilt viktigt, exempelvis i kontorsrum.
 2. Besparingar. LED elementet 10 Watt ekvivalent glödlampa på 100 - 120 W och ännu högre.
 3. Hållbarhet. Resurs LED taklampa - ca 30-60 tusen timmar (dessutom tillverkaren ger en garanti).
 4. Ett mycket brett utbud av belysning. Det finns roterande platta, speciella barn, hänga, lockigt, kristall, lampor, som omfattas av bubbla och så vidare. Denna lista är oändlig.

Och i rum med högt i tak det inte nödvändigtvis göra huvudljuskällan. Det vill säga, du kan göra bara lampor (inklusive dold).


taklampor: Alternativ

Takarmaturer kan användas både som huvud- och hjälpbelysning, oavsett hur stor yta i rummet där de är installerade. De kan användas även om etage tak rum (t.ex. gipsskivor box).

Rätt rumsbelysning - en integrerad del av den eleganta egendom, som påverkar samma på vår hälsa och humörRätt rumsbelysning - en integrerad del av den eleganta egendom, som påverkar samma på vår hälsa och humör

Mer intressant, och vad du kan göra för att använda gatlyktor, till exempel i fallet med taket, som ligger på den öppna loft eller en stor balkong. Här, belysning under nätet beror enbart på fantasi av formgivare eller ägaren av huset.Taklampor, i sin tur, är:

 • kvadratiska,
 • vertikal;
 • horisontell;
 • akryl;
 • Lång (som består av bandet);
 • plast;
 • glas;
 • kristall;
 • kombineras;
 • med en integrerad strömförsörjningsenheten;
 • för lutande tak;
 • med fjärrkontroll;
 • rektangulär;
 • med flera färger bakgrundsbelysning;
 • projektor typ (bäst på handelsplats).

Och var och en av dem kan användas utan restriktioner. Det vill säga att kristallen är inte tillåtet att hänga i vardagsrummet eller sovrummet, men också i köket, i hallen, i barnens rum - om bara allt detta i harmoni med den redan etablerade interiören.

Kristall lampor kommer att skapa en festlig stämning i rummetKristall lampor kommer att skapa en festlig stämning i rummet

Även de vanliga konstruktionsregler fortfarande bör beaktas. Till exempel, på ett vitt tak är bäst att stärka punkt klar infälld. På flera nivåer - flerfärgade ränder eller helt enkelt dold belysning, lägga till allt detta den viktigaste ljus (ljuskrona).

Alternativet: ljustak

Ljustak - en variation av de lampor som är monterade på väggen och riktade uppåt. Själva ytan är avslutad glansig film och återspeglar de nedåt faller på hennes ljus. Få dekorativ belysning, vilket skapar samma effekt glödande tak räkningen. Samma sak kan göras om det är - en multi-nivå, där det finns en "flytande" box. I detta fall är lätt gömd i takfoten-specifika nischer. Strålen riktas exakt på taket.

En sådan effekt kan skapas, om taket är stängt följande ämnen:

 • polykarbonat;
 • PVC;
 • fotoutskrift glansigt;
 • gipsskivan;
 • GVL;
 • plast;
 • trä- eller plastpaneler;
 • Takplattor (inklusive keramik).

Varianter av självlysande tak är många, men deras största fördelen - maskera alla fel av taket i lägenhetenVarianter av självlysande tak är många, men deras största fördelen - maskera alla fel av taket i lägenheten

Förresten, redo att utforma en "flytande tak" ger företaget Cesal. Vi talar om en fullständig uppsättning, som inkluderar och taklist och belysning, och kabeldragning och alla nödvändiga monteringsfästelement. Visserligen är det värt allt det dyrt.

Färg tak belysning: roll

Vilken roll spelar färgen på belysningen av taket? Med hans hjälp och skapade den så kallade ljus interiör, där tonvikten läggs på vad vissa dekorativa element, där förmörkelsen sker (till exempel vid den öppna spisen, där naturligt ljus är mer än tillräckligt). Men vi måste ta hänsyn till syftet med rummet.


Till exempel är brun och ljusblå optimalt lämpad för kontor, beige - bäst i sovrummet, vardagsrum, barnrum. Om taket är grå, det optimala belysningsfärg - varmt orange eller gult. Den föreslagna lösningen och alternativen är inte bindande och kan ändras efter beslut av designern.

Färg och ljus i rummet spelar en viktig roll. Det är nödvändigt att alla färger valdes i harmoni med färgen på rummetFärg och ljus i rummet spelar en viktig roll. Det är nödvändigt att alla färger valdes i harmoni med färgen på rummet

För att kunna helt byta färg på ljuset, är det rekommenderat att lägga särskild LED belysning. Presets sådana, förresten, säljer många kinesiska företag på ett ganska lågt pris. En sådan belysning är inte tillräckligt för den grundläggande belysning, men som en extra - precis lagom.

Växla belysningsfärg kan utföras:

 • individuella härleds en omkopplare;
 • fjärrkontroll;
 • med hjälp av smart telefon (om lampan är utrustad med Bluetooth-mottagare);
 • genom små växlar på lamporna själva (utom lämpligt hem).

Inredning och takbelysning

Naturligtvis valet av belysning beror på insidan. Och det första är att göra en plan eller ritning, belysningselement kommer att ligga på det. Det viktigaste - att fördela dem på ett sätt som hela området av rummet fick samma mängd ljus. Tyngdpunkten kan vara på ena sidan, men det är bättre att montera den med ytterligare justerbar belysning.


Sätt att installeras belysningssystem, beroende på insidan, för det mesta beror på möblerna, och inte slutar i rummet.

Till exempel, om det finns något hörn eller stol lister, sido enkel hylla där det är värdefulla böcker, är det bäst att blanda det ytterligare downlights och lampetter eller ens (och inte nödvändigtvis på taket).

Belysning kmnaty bör inte strida mot färgschemat i utformningenBelysning kmnaty bör inte strida mot färgschemat i utformningen

Det viktigaste att hålla sig till just detta:

 • Om detta rum bör belysningen inte vara för ljus, med en varm nyans;
 • om det är ett kontor, bör belysningen också vara ljusa, men kallt vitt;
 • när det gäller barnens rum, är det här nödvändigt att göra eller justerbar belysning med separat avstängning.

Det vill säga, direkt på insidan av uppmärksamhet ägnas åt den sista.

Belysning: ljusblå tak

På en ljusblå tak perfekta valet - en teknik mötande svag belysning. Detta sker på följande sätt: på omkretsen av rummet eller bara på båda sidor monterade siktar lampor som lyser på varandra. I mitten av rummet är tillåten att placera projektorn, som kommer att belysas tak. Med dess hjälp kan du skapa effekten av vågorna, eller bara för att projicera en viss bild. Denna ovanliga variant av belysningen kommer att vara särskilt relevant, till exempel i plantskolan.

Blå färg av taket orsakar trevliga associationer med klar himmel och gränslösa havetBlå färg av taket orsakar trevliga associationer med klar himmel och gränslösa havet

Sålunda, den ljusblå taket ljus:

 • dim ljus;
 • Endast ljus, vit stråle;
 • önskvärt att tillsätta basiska belysning, samma typ av projektor eller ljuskrona.

Vad är fyrkantiga lampor på taket

Om taket i rummet - en plan kvadrat, är det bättre att belysa LED-panel med diffusor. Och du kan använda gammaldags lysrör med dekorativa flaskor - billigt och effektivt. Man bör dock komma ihåg att om mitten av rummet belyser några stora ljuskrona som kompletterar allt detta dunkla belysning är inte nödvändigt.

Och det finns några kvadratspotlights. Oftare än inte, vart och ett av dessa element - instick och optimalt lämpade för undertak.

Lampor, kvadratisk form, kan vara halogen, lysrör och LED, de skiljer sig i kapacitet, elförbrukning och kostnaderLampor, kvadratisk form, kan vara halogen, lysrör och LED, de skiljer sig i kapacitet, elförbrukning och kostnader

Deras huvudsakliga skillnaden:

 • enkel design (lämplig för interiörer med minimalistikoy);
 • hög effektivitet (med ett minimum av dekoration);
 • Det gjorde infälld i taket.

Om det vita taket, vilket är bäst att välja armaturer

Men de vita takarmaturer kan monteras praktiskt taget alla typer och makt. Bättre att ge företräde LED, men även de som använder glödlampor - aktuell! Det kan och gör dold belysning av taket kornischer. I motsats till de rum, som använder färgat ljus på ett sådant tak inte påverka utformningen.

Montera vackra vita spotlights i taket, kan du uppnå en spektakulär typ av multipel reflektion av ljus på den glansiga ytan av bananMontera vackra vita spotlights i taket, kan du uppnå en spektakulär typ av multipel reflektion av ljus på den glansiga ytan av banan

Vi bör komma ihåg att när man väljer en lampa för vitt tak:

 • för mycket ljus skulle vara överflödig;
 • placering av belysningselement kan vara vilken;
 • Om styr lampor används, är det bäst att göra, så att ljuset föll på dem från väggarna, inte golvet.

Från vilken teknik tak belysning beror

I själva verket finns det en viss ljusteknik tak. Det beror på många faktorer, allt från dekoration i rummet, slutar med högt i tak, en kombination av multi-level arrangemang av innertak.

Färg väljs beroende på vilken typ av destination rummet, även om glömma deras smak också, inte värt det. Om du gillar blått ljus - även om han är i samma sovrummet, oberoende av andra parametrar.

Belysningen i rummet ska vara i harmoni med utformningenBelysningen i rummet ska vara i harmoni med utformningen

Det kan sammanfattas:

 • varianter av lampor och takbelysning - en enorm mängd;
 • LED-belysning - det bästa;
 • Om du använder blank yta av taket - det definitivt bör slå in täckning;
 • bör styras på din egen smak.

Om förtroendet arrangemanget ljusdesigners, är det nödvändigt att upprätta en preliminär plan i förväg hur ljus kommer att vara i varje rum och som kommer att vara där för att bo. 

Takbelysning (video)

I vår tid, produktion av klar fart. Det är inte svårt att montera en modern, vacker belysning. Det finns ett brett utbud av infällda armaturer i den svarta taket. Även i konstruktionen kan vara benägna att plocka upp en rund rampljuset. För att installera, måste du borra så kallad punkt eller göra nedskärningar i ark gips. En tunn plåt för att vidta för att montera dessa armaturer rekommenderas inte. 

Taklampor i det inre (foto)

0-natyazhnyie-potolki-mitt-2006 10-960x600 1820 36 43-e1412052178670 112 793793450 136033937241ab2a1fe079-1 2013071510470131098 563cf495bbfd6

Комментарии

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 3 = 6

map