Taket av skummet: 8 rekommendationer

Taket av skummet: 8 rekommendationer

12 October 2017Snabbt och korrekt uppdatera taket, kan du använda skumSnabbt och korrekt uppdatera taket, kan du använda penoplastaOdnim av de lättaste och varmaste byggmaterial är polystyren (frigolit). Omfattningen av skummet är obegränsad användning. Det används för värmeisolering av bostäder, kontor och tekniska lokaler. Omfattningen av polystyren är inte begränsat till användning. Expanderad polystyren används för både interiör och exteriör efterbehandling. Det är en av de vanligaste typerna av isolering som används i inredning och väggen. Den största fördelen med skum är att den lätt kan behandlas och fästanordningar. Inom området för användning, inte skummet inte kräva ytterligare vattentäthet och ångspärr. Prisvärd och enkel installation ger viktigaste inslaget i programmet är inte bara för specialister, men även för vanliga medborgare.


Skum tak 5 materialegenskaperna

Skummet - ett skummaterial med en tät struktur av vit färg som väsentligen består av 98% luft. Resterande 2% är polystyren.

Många föredrar att välja skummet för efterbehandling taket, eftersom det är vattentålig och hållbarMånga föredrar att välja skummet för efterbehandling taket, eftersom det är vattentålig och hållbar

Viktiga funktioner:

 1. värmeledningsförmåga - en av de obestridliga och unika egenskaperna hos skummet på grund av det faktum att den består av polyedriska celler, väl tillsluten till varandra. Detta reducerar värmeväxlingen som tjänar ett hinder för kall luft.
 2. ljudisolering och vindtät - ytan isoleringsskum, inte behöver extra, vindtätt material, och den täta cellstrukturen orsakar en god ljudisolering.
 3. vattenbeständighet - polystyren har en mycket låg hygroskopicitet och absorberar en minimal mängd fukt.
 4. hållbarhet och styrka - skumskivor inte förlorar sina egenskaper under lång tid. Genomgår inte deformation och förstörelse, och styrkan är beroende av densiteten och tjockleken hos plattan.
 5. Kemisk och biologisk stabilitet - uppvisar beständighet mot murbruk, läcker och färger. Inte reagera på effekterna av vegetabiliska och animaliska oljor.

Skummet antänds, men endast genom direkt kontakt med eld. Oberoende, inte polystyrenskum inte förbränning process och dämpar inom några få sekunder. Dessa data karakterisera skummet är brandsäker.


Hur man klistra över taket med händerna skum

En av de mest populära typer av efterbehandling taket är utformningen av skumplattor. Denna metod är mycket populär och är tillgänglig, och inte heller kräver stora finansiella kostnader. Det är ganska billigt och gör det ditt egna händer är inte stora svårigheter.

Om du har beslutat om sin egen att klistra över taket med skum, så ska du förbereda material i förväg för att arbeta och göra beräkningarOm du har beslutat om sin egen att klistra över taket med skum, så ska du förbereda material i förväg för att arbeta och göra beräkningar

Stadier limning skum plattor: 1. Beräkning av plattor på taket. Det är nödvändigt att beräkna taket i kvadratmeter och köpa lämpligt antal plattor.
 2. Valet av lim. Fäst i taket kakel kan använda flytande naglar, men om ytan inte är jämn, kan du ansöka finish gips med tillägg av PVA lim.
 3. Bearbetning och beredning av ytan. Rengöra ytan och tillämpa antiseptisk primer, som kommer att förbättra kopplingsmaterialet.
 4. Markeringsverktyg. Pappers kniv och måla sladden. Saxar, några spatlar och pensel. Tyg eller någon lämplig trasa.
 5. Application Markup. Märkningen utförs med användning av en färggarn som är för bestämning av mittpunkten för diagonalerna. Variation av limning används som jämn-rad, och kaotisk.
 6. Spridning av lim på kakel. Limmet appliceras direkt på kakel, men det är möjligt att sätta den på takytan är inte begränsad till märkning synlighet. Lim struktur börjar med mitten av taket och strömlös yta.
 7. Behandling av fogar mellan plattorna. Efter bindningsmaterial ska tätas sömmarna avslutande puts och färgytan när den är full torkning.

Formen kakel har en annan konfiguration, och den främre ytan. Dess dekorativa konsistens kan vara släta, blanka eller präglade och färg härmar dekorativa sten, stuckatur, träsniderier och tyger.

Sorter skum paneler för tak

Polystyren platta för ett tak, i allmänhet har ett standardformulär och visas i form av kvadrater, vars storlek är 50 x 50 och 30 x30 cm. Det finns kommersiellt tillgängliga och rektangulära paneler, men mycket sällan.

Den största nackdelen med skumpaneler är att de är knappast lämpliga för efterbehandling taket i ett rum med dyr interiörDen största nackdelen med skumpaneler är att de är knappast lämpliga för efterbehandling taket i ett rum med dyr interiör

Tillverkningsprocessen för sådana paneler allokerar 3 sorter:

 1. pressad panel skapas med hjälp av formarna som bildar präglade, texturerad intryck, samt bibehåller den kornmaterialet. Sådana produkter har en vit färg och en tjocklek på upp till 8 mm.
 2. extruderade paneler produceras genom vakuum-termisk metod. Ha en glansig yta med en omfattande inredning och präglade mönster. Vård för sådana tak är ganska enkel. Reparationslackering sådana paneler används inte.
 3. injektion panel behandlas med ånga och har en tjocklek av 9 till 14 mm. En av de viktigaste fördelarna är den vattenbeständighet. Avsedd att användas i våtutrymmen.

polystyren skumpaneler har viss nackdel - det är olämpligt för användning av dyra interiörer.

Den viktigaste negativa inslag i polystyren - gidranepronitsaemost. Inuti skummet skapar en termos effekt och förhindrar väggarna för att absorbera överskottsfukt. Detta kan tjäna som framväxten av svampen i rummet.

Några tips för efterbehandling taket skum

Med rätt inställning till taket reparation, kan du få perfekt resultat. Tak pokleit skum kan någon som vet om det finns en viss finess. Lockigt och dekorativa mönster på kakel, delvis ge visuell anpassning av taket och skapa en specifik design av rummet.

Med hjälp av skum, kan du skapa intressanta kompositioner i taket, en kombination mellan en mängd olika färgerMed hjälp av skum, kan du skapa intressanta kompositioner i taket, en kombination mellan en mängd olika färger


Pro Tips:

 • Före installation, är det rekommenderat att lämna materialet i rummet där den ska användas;
 • Kombinera färger och gör stapling panelerna kan vara en romb;
 • Processen att lägga mönster får inte avbrytas i mitten av serien;
 • Fria utrymmen rekommenderas överskrivnings efter fullständig torkning av limmet;
 • Efter kontakt med bindemedlet på den främre ytan måste omedelbart ta bort den;
 • Tile pressas mot taket utan händer, och den långa regel eller balk;
 • Lampor, LED remsor, hylsor och annan elektrisk utrustning monterad på ett avstånd av minst 10 cm från beläggningen;
 • Säkra skummet lister (hörn) för att slutföra limpapanelerna;

Skapa ett tak på skumplast med händerna (video)

Med skum på taket, kan du skapa en hel del ritningar och mönster. Applicera moln, torg, natthimlen och andra dekorativa element. Tack vare skum med olika tjocklekar, är det möjligt att montera en två nivåer tak, med hjälp av särskilda monterings- och lämplig utrustning. En viss typ av färg kommer att göra det möjligt att tvätta ytan och måla det flera gånger.

Design av tak från skum (interiör bilder)

18-32 1263815487img9277thumb0 1468837254potolki-iz-polistirolnih-plitok aU7B9iEbqDP45uGFDrkFA flatprojectru004 flatprojectru009 img1988 img1990 inzhekcionnaya-potolochnaya-Plitka maxresdefault-1


Комментарии

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 + 9 =

map