The BlogMDF-paneler är ett livskraftigt alternativ till dyra naturliga material av träMDF paneler är ett lönsamt alternativ till dyra naturmaterial från derevaPodvesnoy taket i MDF paneler alltmer installeras i hus och lägenheter. Efterbehandling taket MDF paneler helt nöjd med en enorm armé av konsumenter överkomligt pris, enkel hand om denna beläggning, bra. "Natural" utseende, samt god ljudisolering och bullerisolering prestanda, vilket är särskilt viktigt i flerfamiljshus. När det gäller installation av taket, är det mycket enkelt och tillgängligt, även icke-professionella inom konstruktion och efterbehandling.


Olika typer av MDF paneler för taket

MDF paneler kan dekorera nästan något utrymme, och inte bara tak utan även väggarna.

Olika typer av paneler:

 • Fanerade. I dessa paneler tillämpas faner trä, naturligt, och från bara värdefulla arter.
 • Laminat. Det övre skiktet panel tillverkad av PVC-film, som appliceras på panelen genom kallaminering.

Panelerna är föremål för färgningsfärger, som har kemisk resistens.

Varierande färger MDF paneler gör det möjligt att förverkliga de mest ovanliga utformningen fantasyVarierande färger MDF paneler gör det möjligt att förverkliga de mest ovanliga utformningen fantasy


Produktionen använder inte skadliga föreningar och hartser.

MDF paneler är lätta att rengöra. Deras ursprungliga utseende bibehålls under många år framöver.

Avsluta takpaneler MDF: det vanligaste alternativet

Installation som redan nämnts, är ganska enkel.

Enkel installation - en av de mest attraktiva för konsumtionsvaror, som gör det möjligt att spara pengar. montera ett tak på egen hand.

För att göra en sådan enkel installation krävs en hel del kunskap och stor skicklighet.Installation av tak: instruktionen steg för steg

 1. Installationen kan utföras från trä barer med måtten 40 x 25 mm;
 2. När ledningar;
 3. Med hjälp av speciella fästen, installera MDF paneler.

Naturligtvis i alla monterings undertak används vanligtvis två alternativ stommen material.

Process monteringsramen i taket med hjälp av en metallprofilProcess monteringsramen i taket med hjälp av en metallprofil

alternativ:

 • Ram av trä;
 • Ram av metallprofiler.

Herrgårdar, i sommarstugor, där trätak, ofta används det första alternativet. Här panelerna fästs direkt på trä eller självgängande skruvar eller fästen stål, med hjälp av häftpistol. När det gäller häftapparat, fast panelen med det, helt enkelt. Med samma lägenheter och hus med betonggolv är det andra alternativet mer vanligt förekommande. På det kommer att diskuteras nedan.

Potolkv fördelar med MDF paneler

MDF paneler har flera fördelar jämfört med många andra material.

fördelar:

 1. Miljö renhet;
 2. Den höga graden av nötningshållfasthet;
 3. Vi behöver inte någon lim eller andra kemiska sammansättningar under installationen;
 4. Känsla av närvaro träytan;
 5. Utmärkt ljud och värmeisolerande egenskaper;
 6. Enkel, icke-betungande för ägarna av huset, vård av:
 7. Attraktiv design.

Facing taket MDF paneler ger en ädel och estetiska utseendet på alla rumFacing taket MDF paneler ger en ädel och estetiska utseendet på alla rum


Jag bör tillägga att dessa paneler ger en känsla av ljus och värme, särskilt på vintern.

Sådant material kommer att bli billigare trä, vilket är en hel del fans. Utseende - samma som och besparingarna - är uppenbara.

Panelerna inte kräver särskilt noggrann vård och speciella rengöringsmedel. Deras enkla, från tid till annan, torka trasa.

Taken är tillverkade av MDF paneler med sina egna händer: steg för steg

Först av allt måste du förbereda nödvändig för framställning av dessa verk, verktyg, liksom själva materialet, och fästelement. Överväga att installera tak med ram i galvaniserad profil.


Verktyg och material

verktyg:

 • lagare;
 • roulette;
 • penna;
 • byggnadsnivå;
 • skruvmejsel;
 • Sax för att skära metall.

En uppsättning verktyg för installation av MDF panelerEn uppsättning verktyg för installation av MDF paneler

Tool, som ni kan se, är inte särskilt svårt. I så fall, om du inte stämpla eller en skruvmejsel, kan du ta tid med vänner. Eller så kan du hyra det är ganska billigt.

material:

 1. MDF paneler;
 2. Lister taket;
 3. Galvaniserad metallprofil;
 4. fästen,
 5. Suspensioner.

Så gå i taket installationen. Han är enkel.

installations Steps

Steg för steg:

 • ramenhet. Genom byggnadsnivå, vi utför markup omkretsen av rummet. Minsta strecksatsen från taket samtidigt måste vara 5 cm.
 • Efter att ha räknat utfördes med hjälp av en speciell anordning, rekommenderas det starkt att kontrollera den exakta platsen för trådarna under gips, för att förhindra kabelskador och förstörelse som kör elektrisk.
 • Start profilen fixeras på omkretsen. För att kunna genomföra den bifogade filen, använder eller plugg eller skruvar. Fasteners bör göras varje 40cm.
 • Installera tak profil. Den är fast i startprofilen. Steg profil - 40-60cm.
 • Fästa profilen till suspensionen taket. Den är fixerad med skruvar, varvid, på båda sidor.
 • Genom att ställa följande avsnitt, den nivå som föregående kopian.
 • Installera sockeln.
 • Kanten av den första panelen är införd i BMC och fäst panelskruvarna, skruva dem in i kanten av panelen, vilken inte är synlig efter montering.

Körning fäst MDF paneler på taketKörning fäst MDF paneler på taket

Profiler av nödvändighet, måste förkortas med användning av en metall-plåtsaxar.

Skruvar för bekväm och högkvalitativ installation rekommenderas att köpa med en platt lock, som nämns av människor "flush".

Lampor installeras på förutbestämda platser. Märkning och borrning utförs före installationen av denna panel i taket. För borrning använda speciella drill-krona. Efter installation av panelen, är lampan förbunden med elektriska ledningar, och är införd in i panelen. Skruvas lampa.

Den sista panelen, har oftast att trimma storlek, eftersom storleken på panelerna är inte alltid en multipel av storleken på rum som du kommer överens, är det helt naturligt.

Recensioner av taket på MDF-skivor

Varje efterbehandling material, om det är verkligen väl matchade för reparation av en lägenhet eller hus, fick bara positiva recensioner, som konsumenterna är kvar på byggarbetsplatser, onlinebutiker, samt särskilda forum.

Recensioner av MDF paneler i allmänhet bara positivt, och det är tydligt varför.

I produktionen av MDF-paneler med användning av endast naturliga material och substanser, dock plattor används allmänt för fodring den inre delen av lokalen och hyreshusI produktionen av MDF-paneler med användning av endast naturliga material och substanser, dock plattor används allmänt för fodring den inre delen av lokalen och hyreshus

Som redan nämnts, egenskaperna hos dessa paneler har obestridliga fördelar.

så betyg

 1. Som ett material för efterbehandling toaletten ofta utvalda MDF paneler, på grund av bristande resurser på dyrare kakel. Dessa paneler står inför inte bara taket utan även väggarna.
 2. Arbetet med panelerna är mycket enklare än att lägga kakel. Kakelplattor är värt pengarna, och MDF paneler lätt att installera själv.
 3. Inga medel för tak, så användningen av MDF paneler.
 4. paneler används ofta för att lämna icke-isolerade terrasser, loggior (glaserade).
 5. Enkla vård paneler. "Instrument" - en enkel duk.
 6. Enkel installation, minimal verktyg.
 7. Tilltalande utseende hos beläggningen.

Dessa recensioner av detta material är så populärt. Det är värt att tillägga att den rika mångfalden av färger, tillåter inte vildaste fantasi designers, då i alla fall av det tillgängliga urvalet, kan avsevärt förändra utseendet på ditt hem. När det gäller valet, är det tillräckligt stor: bok, alla nyanser av ek, mahogny, björk ... Detta överflöd av färger öppnar stora möjligheter för högkvalitativ design, säger de, för alla tillfällen.

Installera MDF paneler på taket (video)

Avslutningsvis vill jag sammanfatta allt det ovanstående. Mot taket MDF paneler - det värt och prisvärd. FÖRHYDA taket i ditt eget hem eller din egen lägenhet med händerna, inte malovypolnimoy uppgift - det kan göra nästan alla. Nemudreny verktyg, tålamod och självförtroende, hjälpa dig att klara denna uppgift, som innertaket. Dessutom kan MDF vara inte bara taken utan även väggen och i sin helhet, det vill säga i den sammanlagda avslutar dessa plan, ser det ännu bättre. Detta material har tjänat de högsta utmärkelser, som är skrivet av konsumenterna. Lycka till i era ansträngningar, och ner med tvivel i samband med valet av MDF skivor!

Taket är tillverkat av MDF paneler (foto)

001 5 5f67c165cb5969a102170408df6d684e 6bd35261bae6f4f414a8411119b46d7a 69ff58bf9a2f330bb79d7725392420af 000.020 80fcceaf5841af48376761e77be93cad 110e00da987c4bfadd26ee0900a73e36 317 627

Leave a Comment

Your email address will not be published.

− 5 = 2