Taken av plastpaneler: installations hemligheter

Taken av plastpaneler: installations hemligheter

12 October 2017Taken av plastpaneler vattentåliga, ofarlig för hälsan och hållbaraTaken av plastpaneler vattentåliga, säkert för hälsa och dolgovechnyOformit tak plastpaneler kommer inte att vara svårt. Installationen kan göras själv, men du kan söka hjälp från proffs. Vid montering i taket viktigt att strikt följa instruktionerna, så kommer det att gå snabbt, och design och kvalitet kommer att pågå i många år. Taken av plastpaneler har goda egenskaper: de är fuktresistent, säkert för hälsa, livslängd. Ett stort urval av färger och texturer kommer att plocka det perfekta alternativet som passar harmoniskt in i designen rymden. När du väljer bör vara uppmärksamma på att kvaliteten på material.


Plastpaneler för tak: enheten och särdrag

Plastpaneler är tillverkade av ett material som har namnet på polyvinylklorid. Detta material har ett antal fördelar jämfört med andra material. Ett brett utbud av paneler gör det möjligt att enkelt välja den högra luckan för taket.

Takpaneler är lätta och flexibla, så deras installation är nödvändig för att utöva ett betydande noggrannhetTakpaneler är lätta och flexibla, så deras installation är nödvändig för att utöva ett betydande noggrannhet

Plastpaneler är indelade i vägg och tak. Det är viktigt att inte blanda dem i valet och installation. Väggpaneler skiljer sig från taket på sin styvhet, de är tyngre och tätare. Takpaneler lättare och mer flexibel. Vid installation bör visa en stor noggrannhet, eftersom varje fel flytta kan leda till deras misslyckande.

Plast har skillnader i färg, konsistens, imitera olika konstruktioner. Panelerna kan vara av trä, marmor och andra populära former av imitation. Ett stort antal arter som är representerade i den kända konstruktionen Leroy Merlin butik.

Strukturen på plastpaneler

 • Matt. Vit matt täcka se snygg och vacker. Det kostar mindre än glansig. Den kan användas i alla typer av rum: hall, vardagsrum, kök, badrum.
 • Glossy. Det har reflekterande egenskaper, vilket gör det möjligt att täcka dem i ett rum med lågt i tak i syfte att visuellt expansionsutrymme.

Den glansiga ytan av taket kommer att öka utrymmet visuelltDen glansiga ytan av taket kommer att öka utrymmet visuellt


Driften av plastpaneler är mycket bekvämt och kännetecknas av ett stort antal positiva egenskaper.

distinktioner material

 • Inte rädda för effekten av olika kemiska element med det förbehållet att det finns vid rumstemperatur.
 • Inte rädd för vatten och ånga. Materialet är inte rädd för läckor och översvämningar.
 • Inte rädd för hög temperatur. Materialet börjar smälta vid en temperatur av 80 grader.

Plastpaneler är inte rädda för fukt och rökPlastpaneler är inte rädda för fukt och rök

Installera plastpaneler kan vara i lokalerna med eventuella fukt- och temperaturbetingelser. Taket kan tvättas med tvål och vatten eller andra icke-korrosiva material.Hur man beräknar storleken på plastpaneler för tak

När du väljer paneler är viktigt att uppmärksamma storlek. Det är viktigt att beräkna och välja rätt bredd och mängden material.

Vanligaste storlekarna av paneler:

 • Den tvärgående längd - 5 - 10 cm;.
 • Bredd - 25 - 50 cm;.
 • Längd - 2,7 - 3 m.

Panelen bör väljas efter golvytan kommer att beräknas, vilket kommer att göra reparationer.

För att beräkna antalet paneler som krävs är nödvändigt att dela området takpanelen området, som är skriven på förpackningen. För nedskärningar bör lägga 15 procent.

Panelen bör väljas efter golvytan kommer att beräknas, vilket kommer att göra reparationerPanelen bör väljas efter golvytan kommer att beräknas, vilket kommer att göra reparationer

Då måste du beräkna antalet metallprofiler.

beräkningsregler:

 • Rita ett diagram över taket. Rita profiler med tanke på att de måste vara på ett avstånd av 60 cm. Apart.
 • Förbered hårda profiler, som lämpar sig för tak omkrets.
 • Bestäm antal skruvar och pluggar, beroende på antalet paneler.
 • Beräkna storleken på taklister. Omkretsen bör delas med tre. Mottog det erforderliga antalet delar.

Efter gryningen kommer att vara klar förvärvade rätt mängd material, kan du börja förbereda de instrument och installationspanel.


Så ställer du in ett tak på plastpaneler med sina egna händer

Själv satt taket är inte svårt. Den enda regeln är att strikt följa instruktionerna och beräkningar. Du måste också ha alla nödvändiga verktyg som gör installationen kommer att genomföras snabbt och effektivt.

För korrekt installation av plastpaneler, är det viktigt att följa instruktionernaFör korrekt installation av plastpaneler, är det viktigt att följa instruktionerna

Fasas installation av paneler

 • Mark nivån på platsen via fäst profiler som ska monteras horisontellt som möjligt. Profil som du vill bifoga tätt mot taket så att det inte bildas slots, och fritt utrymme.
 • Installera tvärprofiler med självgängande skruvar. De kommer att stödja panelen.
 • Installera L-profil.
 • Skär panelerna på önskad längd av taket med hjälp av Sågar.
 • Fäst den första panelen med skruvar till tvärprofilen. De återstående panelerna måste säkras i spåren tidigare. Sedan fäster på ramen.
 • Kör installationen av den sista panelen.
 • Applicera flytande spikar på sockeln trycker tätt mot taket trasa. Ta bort överflödigt lim.

Installationen kommer att ske snabbt och enkelt beroende av tillgången på nödvändiga verktygInstallationen kommer att ske snabbt och enkelt beroende av tillgången på nödvändiga verktyg

Installation av den sista panelen bör ges mer uppmärksamhet.


Ramen för taket kan tillverkas av metall eller träprofiler. Vid användning av ett träd, ska du komma ihåg att fukt, sväller upp och blir oanvändbar. Därför kan denna typ av material inte användas i områden med hög luftfuktighet.

Installationen kommer att ske snabbt och enkelt beroende av tillgången på nödvändiga verktyg, material av hög kvalitet och en ansvarsfull inställning till verksamheten.

Hur man sätter in den senaste plastpanelen på taket av en kvalitativt

Vid användning av vägg ytprofilen hos insatsen är nödvändig för att de bakre delarna av den sista plastpanel i spåret. Även i detta fall finns det ett behov i rutan i framkanten av spåret. Slagsmål med lederna är ett stort problem, som förekommer i utförandet av slutarbetet.

Tekniker för att installera den sista panelen:

 • Skär extrema taklister. Här är det nödvändigt att utöva yttersta precision och beräkning. På detta beror framgången för hela installationen.
 • Noggranna mätningar vid flera punkter i ytan.
 • Med användning av en linjal eller ett måttband för att mäta avståndet från varje sida av plastpanelen från kanten av väggen till den näst sista plåtkanten.
 • Ta hänsyn till att den sista panelen måste vara mindre än avståndet från väggen till kanten av den föregående panelen centimeter. Detta sker i hopp om att kunna flytta panelen under installationen.
 • Mät noggrant längden av panelen. Sedan under förutsättning att avståndet är mindre än några millimeter, kan panelen inte passar, vilket kommer att leda till nödvändigheten av dess trim.
 • Den sista panelen bör vara några millimeter längre än avståndet från en profil till en annan. Detta gör det möjligt för panelen att flytta när du sätter på baksidan.

För att göra en bit av önskad storlek och form, måste du utföra åtgärder på den exakta sekvensen för att demontera strukturen kommer att vara mycket besvärande.

Utföra tips om hur du installerar den sista panelen, kan du göra installationen snabb, enkel och hög kvalitetUtföra tips om hur du installerar den sista panelen, kan du göra installationen snabb, enkel och hög kvalitet

Den sekvens av åtgärder:

 • Lite välvd panel sätter dess sidor. Detta måste göras så noggrant som möjligt för att inte skada panelen. Infoga den första och sedan den andra sidan tills den stannar.
 • Infoga bakre sido lameller hela vägen till väggytsvinkeln. Du måste se till att den främre kanten av panelen gick tätt och lämnar inget ledigt utrymme.
 • Anslut den utskjutande framkant tidigare. Skjut panelen framåt. Detta kan göras genom att maskeringstejp, som remsor måste limmas till panelen och dra åt dem. Efter ingreppet, ta bort tejpen.

Detta är inte bara bekvämt installationsalternativ panel.

Vid användning av den dekorativa golvsockelpanelen måste skäras stycket till den önskade storleken, och sedan fästa dem med hjälp av skruvar. Och de kan stängas med en dekorativ baguette.

Det finns ytterligare en metod för fastsättning, om du av någon anledning tidigare metoder inte passade.

Åtgärder:

 • Om vinkeln är fixerad längs omkretsen, är det omöjligt att montera den längsta, den som kommer att fastställa den bakre sidan av den avslutande elementet.
 • Den sista panelen kommer att installeras iklädd ett segment vinkel. Den sista bar måste skäras till önskad storlek, så att den passar i sidoprofilerna och gick ut i rymden.
 • Bär område på baksidan av den skurna panelen. Installera det bör samtidigt med ett tygstycke. Att ha kant ändar i väggprofilerna.
 • Sätt i panelen i spåret av den tidigare bar. Små steg mot väggarna. Fäst den med hjälp av lim eller silikon, borsta dem baksidan av panelen.

Utföra tips om hur du installerar den sista panelen, kan du göra installationen snabb, enkel och hög kvalitet. Med den här inställningen mellan panelerna inte kommer att gå alltför mycket utrymme, sprickor och luckor.

Taket av plastpaneler med sina egna händer (video)

Foder med plastfolie - stor finish. På grund av det faktum att materialet är billigt, kan det vara kostnadseffektiv konstruktion av taket, som inte förlorar i kvalitet. Plastpaneler har en rad positiva egenskaper som påverkar deras val av kunder som lämnar bra recensioner på användningen av paneler för att täcka tak. I dagens marknad plastpaneler i en lång rad, vilket gör det möjligt att experimentera med färg och struktur av materialet. Installera panelerna tog inte lång tid, kan strukturen monteras för hand.

Efterbehandling taket av plastpaneler (foto)

1 23b87edfcdf4ad6c7bdf0ccc090227ca 2 064 93f08d91 5961 5421ebd1d73e00092572a85e009530a8 12099-kak-klast-plastikovye-paneli-na-potolok 735367c471eba294ddbc701ea3f5edd4 93507276

Комментарии

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 62 = 71

map