Takbelysning i hallen: 15 tips för att organisera

Takbelysning i hallen: 15 tips för att organisera

12 October 2017Med rätt storlek belysning kan visuellt förstora hallenMed rätt storlek belysning kan visuellt förstora prihozhuyuPrihozhaya - detta är ett rum som inte kan undvikas någon gäst. Det är för detta rum, det första intrycket av huset och den kännetecknas av en hall lägenheten ägarna. Därför är det nödvändigt att närma sig processen för registrering av hallen med allt ansvar. En av de viktigaste delarna av inredningen, som kan radikalt ändra utseendet på rummet är belysning. Vilka funktioner gör belysningen i hallen, hur man väljer och ordna belysningen i lobbyn - läs artikeln.


Ingång: takbelysning

Takbelysning i hallen beror på många faktorer bland vilka är de parametrar i rummet, typ av efterbehandling taket, stilen på hallen.

Så kan du välja en lång dekorativa lampor och små korridorer till en rymlig hall med högt i tak - lampor, som är monterade så nära taket (så att rummet känns mer harmonisk och du inte av misstag krona krok vid byte).

För målade tak och gipsskivor passar alla storlekar och låg vikt, men upphängnings beläggningar har ett antal restriktioner för montering av belysning. Oftast är plats ljus valts för de upphängda konstruktioner.

  Belysning i hallen bör väljas beroende på den stil som den bildasBelysning i hallen bör väljas beroende på den stil som den bildas

När det gäller stil, moderna stilar, till exempel, ett loft, kan du välja öppna, hängande lampor för ett par rundor, spotlights, lampor i metallstomme i form av geometriska former, skensystem och belysningspunkter. För klassisk hallar ideala alternativ skulle vara en lampa med smidesjärn och träelement, mjukt ljus, kristall hängsmycken.


Dessutom, glöm inte att belysningen - det är, för det mesta, en praktisk del. Ljuset i hallen bör vara tillräckligt så att du kan klä utan problem, ser i spegeln varje detalj i bilden. Därför kan en huvudlampa vara otillräcklig. Särskilt viktigt är det extra ljus i stora hallar och rum av oregelbunden form.

Särskilt i ljuset av långa korridorer

Om valet av lampor, beroende på höjden av rummet, är allt logiskt och tydligt, höjer val och arrangemang av belysning i långa korridorer ibland många frågor.

För att korrigera formen av en smal korridor, för att göra plats mysiga och bekväma, du bör följa dessa tips: 1. Bättre utnyttjande av punktljus. Det optimala arrangemanget av fixturer är: flera enheter över ytterdörren och en lampa på samma avstånd längs taket
 2. Effektiv och praktisk lösning skulle släppas ut på garderob spegeln i hallen eller spot lampor.
 3. Visuellt korrekta långsträckt form av rummet kommer bidra till att ställa in i taket på den kvadratiska strukturen med en täckt ljus.
 4. Använd inte bakgrundsbelysningen på omkretsen av rummet: hon bara understryka dess smala form. Istället är det möjligt att utfärda via bakgrundsbelysning halvcirkelformade element duplex gips tak.
 5. Alltför långa korridorer kan utrustas med oberoende grupper av lampor att tändas separat: detta kommer att bidra till att spara energi och gör att maximal yttäckning i hela rummet. Samtidigt, switchar bättre positionerade när vi går, och inte på ett ställe.
 6. Placera inte längs hela taket, på samma avstånd, de stora lampor i form av halvklot: på detta sätt kan du enkelt skapa en bild av sjukhuset korridoren, särskilt om väggarna i korridoren är vitt och ljus - kallt.

Om hallen är lång, bör lamporna monteras längs taketOm hallen är lång, bör lamporna monteras längs taket

Interestingly kommer att se ut i en smal hall sfäriska lampor på benen eller kablar av olika längder längs hela taket: de kommer att bli en central dekorativt element och distrahera från den icke-ideala formen på rummet.

Hur man väljer en lampa i taket i korridoren

Val av lampan i korridoren - denna viktiga händelse, eftersom en korrekt vald ljus kan dölja dåliga stunder planen. Belysning alternativ otaliga: från enskilda armaturer att överväga hängande strukturer.

När du väljer belysning i korridoren bör tas hänsyn till sådana nyanser:

 1. Lampan måste vara av samma intensitet och för samma "Temperatur" glöd belysning angränsande rum. Med denna övergång från ett rum till ett annat kommer att vara bekväm för ögonen, eftersom en del av korridoren i lägenheten är en genomgång.
 2. Ljuset ska vara svagt, eftersom det inte bara kommer att störa gästerna att titta runt i korridoren, men också bli en obehaglig ögonblick att hitta rätt garderob objekt.
 3. Belysningen bör inte vara alltför aktiv och fokuserad på ett ställe: ett starkt ljus fläck kan lätt vilseleda veranda när det är mörkt eller skymning på gatan. Dessutom kommer vitt ljus betona alla brister i rummet dekoration, lederna i takplattor, ojämna väggar.
 4. Bättre att använda korridoren diffust ljus. För att uppnå denna effekt kan du använda inomhus taklampan.

Om hallen är en garderob, då ett bra alternativ är platsen för armaturer bredvidOm hallen är en garderob, då ett bra alternativ är platsen för armaturer bredvid

Sålunda, i korridoren belysning bör vara enhetlig i graden av intensitet och fördelning av ljus. Jämnt fördela ljus över omkretsen av korridoren är möjlig med hjälp av de taklampor.

Taket i hallen med ljus

Tak med belysning - en snygg lösning som visuellt kan göra taket i hallen ovan, och rummet i sig är lättare och rymligare. Dessutom har ett belysningselement en praktisk lösning: tack vare den även lätt att hitta saker som helst i hallen kommer att bli mycket lättare.


Det finns flera designmöjligheter tak med hjälp av belysning:

 1. Diodbelysning fördelaktigt att leta i tandem med de suspenderade strukturer, polerade, kapabla att reflektera och sprider ljus, gör rummet lättare och mer visuellt. Ställ in bakgrundsbelysningen kan vara längs taklister.
 2. Konstruktion av gipsskivor kan du använda mer kreativ belysning. Sålunda, kan belysningen vara placerade runt omkretsen formiga urtag i taket av huvudljuslinjer och bryggor med spotlights.
 3. Bakgrundsbelysning kan inte bara på omkretsen av rummet och takelement tillverkade av gipsskivor. Mycket ovanliga utseende gömd bakom en vit plast taklampor. Ofta är en sådan struktur placerad i mitten av korridoren. Belysning kan antingen vara i jämnhöjd med taket eller placeras på upphängningsinställningarna.

Tak med belysning ser bra ut i korridoren, avrättades i modern stil eller högteknologiskaTak med belysning ser bra ut i korridoren, avrättades i modern stil eller högteknologiska

Färg på bakgrundsbelysning kan vara vad som helst: från kall blå till varm gul. De mest populära alternativet - kallt vitt sken som smälter perfekt in med alla inredningslösningar. Mest fördelaktiga tak med belysning kommer att se ut i korridorerna, inredda i stil med hi-tech, minimalism, futurism.

Snygg takbelysning i hallen (video)


Belysningen i hallen - det är en viktig del, som beror helt på uppfattningen av rummet, dess nivå av komfort. Inspirerad av idéer belysning i korridoren, och skapa sina egna unika, bekväma och attraktiva interiörer!

Detaljer: takbelysning i korridoren (foto exempel)

4edfe714f7a175ff27d498149bcd7a48 8 2723-23 3-1 5124IndianolaAveprint127 18228 a4b2f1e77694580e 0564541cd378f540178875b67a5fb792 Estetisk förbättring-hall-foto 10 talande-hall-Lighting-fixturer-och-minimalis-pictures-med-vit-gardiner

Комментарии

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 31 = 40

map