System för sömnad lockutnogo enligt de olika teknikerna

System för sömnad lockutnogo enligt de olika teknikerna

12 October 2017Patchwork - ett lapptäcke som låter dig skapa en mängd olika produkter från flerfärgade tygstyckenPatchwork - ett lapptäcke som låter dig skapa en mängd olika produkter från flerfärgade tygstycken lapptäcke närvarande ökar i popularitet igen. Inredning, kläder lapptäcke - en mycket originell lösning, men för nybörjare är det en komplex form av handarbete. Därför är det mycket viktigt att veta hur många av vissa bestämmelser som utbildningen (hur man gör en sy lapptäcke) kommer att passera med lätthet.


Historien om lapptäcke

Man tror att quiltning ursprungligen dök upp i den gamla Indien. Dock är denna metod patenterad och dubbade det som ett lapptäcke - i England i början av 20-talet. Men på sin tid sy den används för att spara material. Vi talar om de tillfällen då helt enkelt inte existerar automatiserade anläggningar och fabriker för tillverkning av textilier, och tyget bröts hand-arbete.

Historien om förekomsten av lapptäcke tar sin källa i dessa tider, då begreppet slavar fanns på planeten mer. Det är de sydde sina egna kläder från gamla matrester. Nåväl, efter denna lapptäcke förvandlats till en fullfjädrad filial design.

Varje sak, tillverkad i ett lapptäcke stil är original, färgstarka och originellaVarje sak, tillverkad i ett lapptäcke stil är original, färgstarka och originella

När det gäller Ryssland, det finns ett lapptäcke aktivt sprids redan i 60-70-talet, när gatorna i Sovjetunionen var första damer, och många förlag har börjat att aktivt distribuera tidningar på mode. Där och publicerade en enkel lappsystem som har blivit mycket populär mycket snabbt bland unga flickor och kvinnor som tidigare inte hade råd av någon anledning sätta något sådant skiljer sig radikalt från den sovjetiska stil.

Nu lapptäcke fortfarande lika populär, men mer som används i stickning. Fördelarna med denna metod är flera:


 1. Materialbesparingar. När allt kommer omkring, kan du verkligen bara använda rester av gamla kvar från sy annat.
 2. Enkelhet. Elementär lapptäcke är inte något svårt även för de yrkesarbetare som har först nyligen blivit vänner med en symaskin och stickning.
 3. Ohämmad fantasi. Faktum är att det slutliga resultatet beror på önskemål needle. Använda eftersom systemet - inte nödvändigtvis.

Lapptäcke stil: vad det är

Så, som har sagts ovan, lapptäcke - ett slags lapptäcke. Det enklaste exemplet - en rektangel viks klaffar och bara sy ihop dem längs insidan. Sålunda erhållna antingen binda eller en enkel filt. Vissa stil att använda är inte nödvändigt. Fastän övervägande används i sömnadspatchwork plana geometriska figurer, eller cirkel (halvcirkel) med släta bojar. Det vill säga, täcke lektioner inkluderar oftast bara förmågan att korrekt kombinera färger och gör en jämn sömmar.

I själva verket är detta en sy patchwork, i vilken en kombination av vävnad är relativt samma typ, men olika färger. Tekniken kan vara olika, med användning av remsor, band eller helt enkelt abstraktsionnogo kombination, men slutresultatet är likartad.

Vad tyger är bäst för lapptäcke? Så dessa är följande vävnader: • linne;
 • ull (särskilt för stickning);
 • bomull;
 • silke.

För Patchwork fungerar bäst tyger av bomull, inte som inte krymper i tvätten och relativt hållbaraFör Patchwork fungerar bäst tyger av bomull, inte som inte krymper i tvätten och relativt hållbara

Syntet i allmänhet inte används. Förresten, om du använder silke, och det kan användas bor - en underart av lapptäcke, utförs när patch fläckar.

Typer lapptäcke

Patchwork direkt för sitt avsedda ändamål, innebär en överlagring av mindre fläckar i stort. Det vill säga att sy kan utföras även på papper. Anslut Edge utfört en enkel linje, men möjligt och sy. Men det finns andra typer av lapptäcke. Konventionellt, alla av dem kallar quiltning. Den innehåller samma stad, Applikationer, lapptäcks. Slutresultatet - ett pussel, och det sätt på vilket den kommer att kopplas - detta är en sekundär faktum. Förresten, kan vi nämna att täcket nu även används i utsmyckningen av möbler och direkt innebär skapandet av ett lapptäcke bara kläder eller sängkläder.

På grundval av detta är lapptäcke delas in i:

 1. boro;
 2. tillämpningar;
 3. mosaik;
 4. patchwork;
 5. crochet patchwork (ange det separat, eftersom den teknik radikalt annorlunda).

lapptäcke stickning

Lapptäcke stickning faktiskt inte. Det brukade garn med olika färger, men samma tjocklek. Naturligt, är materialet också valt samma. Gör bindning av olika garn - det är en ganska svår uppgift som nykomlingar ofta inte klarar. Det svåraste att göra det finns översättning och slips med en flik på den andra. Det vill säga, är det nödvändigt att beräkna det exakta antalet slingor längs kanten. Föreningen används med fördel luft genom öglan.

Den viktigaste skillnaderna stickade lapptäcke - är:


 • koppling genom en diagonal (i fallet med fyrkantiga och triangel, till exempel);
 • på kanten av det tilldelade ett separat en slinga (dvs, kommer det att finnas en uppsättning av öglor med en bias på en sida);
 • patchar anslut inte, och kommunicera via luft slinga.

Stickad lapptäcke - en teknik för utarbetande av hela duken genom limning motiv i olika färger och texturerStickad lapptäcke - en teknik för utarbetande av hela duken genom limning motiv i olika färger och texturer

Virka lapptäcke användes för att skapa märkeskläder. Det är bäst att använda ull, även tillåtet och andra garn.

Lapptäcke stil: broderi på papper

Märkligt nog har sitt ursprung men på papper sy lapptäcke i Ryssland. Det var här som han först använde needle, att i praktiken tekniken med flygande gäss och väl. Senare allt detta resulterade i den så kallade Bargello, som är en kombination av alla dessa tillämpade tekniker. Sömnad grund - är att skapa en skiss på papper och göra hål i kanten. Det kommer att vara placerad på insidan.

Fördelen med denna teknik - möjligheten att använda en symaskin. Plus, till linjen för anslutningen vara klar i förväg.

Med hjälp av lapptäcke teknik kan skapa extravaganta och exklusiva artiklar för huset: kuddar, filtar på möbler, överkastMed hjälp av lapptäcke teknik kan skapa extravaganta och exklusiva artiklar för huset: kuddar, filtar på möbler, överkast

Så på papper, sömnad med följande algoritm:


 1. Skissa.
 2. Outline ämnen. Förresten, inte nödvändigtvis att måtten är exakt samma uppmärkning. Det antas att en del av luckan kommer att döljas under andra. Ändå kommer det inte att märkas.
 3. Veckla flikama för av anslutning.
 4. Anslutnings delar av produkten.

Ska börja sy från botten av duken. Nya sys till den övre riktningen, och den sista flik av drapering eller helt enkelt lindade (till exempel om det är en baby filt).

Quiltning: annan implementering teknik

Quiltning kan användas inte bara med papperet. Till exempel, servetter i allmänhet göra två höger sida. Här är det nödvändigt att skapa två målningar, som helt enkelt är förbundna med ett ansikte i framtiden. Det kommer att bli lättare att använda tekniken i allmänhet flygande gäss, när den ena änden av produkten helt enkelt böjas till innerkanten och det finns redan dold.

Och i butikerna av textilprodukter alla sålda kit för lapptäcke. Deras struktur redan innehåller en uppsättning patchar sydda för att göra tillräckligt i rätt ordning. Det finns också en primitiv system för att skräddarsy samma sjalar, sängöverkast, kuddvar för kuddar. För nybörjare - är detta det bästa alternativet.

Schemes mönster för patchworkSchemes mönster för patchwork

En separat tekniker för lapptäcke - en enorm mängd. De skapas nu. De mest populära bland dem är:

 • labyrint;
 • American kvadrat;
 • checkerboard;
 • ananas.

Samma labyrinten, till exempel uppfanns ursprungligen i Ryssland. Lite senare fanns ett schackbräde, som utförs identiskt, men band av två olika färger (vit, grå eller beige canvas).

Grytlapp lapptäcke egna händer (video)

För nybörjare är det bättre att börja träna med ett hundratal hexagoner. Detta är både inte en enkel uppgift, men inte så lätt som enkla kvadrater. Den svåraste delen är bara en skiss förberedelse och lämpliga patchar. Och, naturligtvis, att ta emot ett lapptäcke av olika tekniker i en produkt. Här denna teknik skiljer sig från en enkel klippning. Master kan kombinera olika kombinationer av flikar, med en enahanda färg eller befintliga konstruktioner. Och i de flesta fall kommer det resulterande tyget ser väldigt attraktiv, trots att skissen för det mesta - det är kaotisk sammansatta transplantat utan någon symmetri. 

Scheman sy lapptäcke broderi (foton)

4 9 1000365 876 138995htmlm7a7e0a9b 16795735 125ebecdb89c4684 192071713666176449 395371209o 14559808103you

Комментарии

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 38 = 41

map