Syfte och typ av repstege

Syfte och typ av repstege

12 October 2017Repstege är oumbärlig under nedstigningen till källaren eller klättrar till en viss höjdRepstege är oumbärlig under nedstigningen till källaren eller på vissa klättrar vysotuLestnitsu rep kan användas för att gå ner i gropen, källare, fixa taket i otillgängliga områden. Det är också populärt bland räddningsarbetare och brandmän, och barnen kommer att vara fascinerande leksak. Denna stege är nödvändigt och bekvämt sak i ekonomin, som är säker på att komma till hands. Samtidigt tar det ett minimum av utrymme. Ibland kan en stege används även i inredningen. Ur synvinkel av en vetenskap som fysik, sådana stegar är säkra, eftersom den nod som de är stickade, ganska stark. Om så önskas kan det även göra själv.


Repstege för barn

Som har sagts, kan en repstege vara en underbar hjälp av spel. I sin tur är dessa trappor installerade och på lekplatsen, där de blir ett slags attraktion för barnen. När allt kommer omkring, vad ibland spel inte komma upp med barnen!

Repstege till barnet inte bara kommer att vara ett bra sätt att tillbringa fritiden, men kan mycket väl fungera som en simulatorRepstege till barnet inte bara kommer att vara ett bra sätt att tillbringa fritiden, men kan mycket väl fungera som en simulator 

Specifikt kan du:

 • Bringa fritiden tillsammans med en repstege;
 • Använd stegen som tränare för barnets utveckling.

Förutom leksaker kommer trappan vara en bra simulator som kommer att stärka muskler och ben för barn, bidrar till utvecklingen av den vestibulära apparaten och reaktion. Den kan installeras nära ribb, där det kommer att utföra funktionen av lager (som en färdig sport komplex), liksom ringar och rep.


Barnet har rätt att använda den för att utföra varje övning, eller under den varma årstiden är det möjligt att hänga den friska luften, som en attraktion eller använda som ett horisontellt streck.

Stark repstege till brunnen

Som ni vet, ibland en brunn behöver rengöras och förbättras. Att stiga ned i gruvan, vi bara komma till hands repstege. Först verkar det som om behovet av nedstigning i brunnen axeln är inte så stor, men det är inte riktigt sant. Till exempel, även när strukturen är installerad relativt nyligen, uppstår ett sådant behov, om den brutna kedjan, eller i brunnen var ett främmande föremål.

Använd stora Stegar praktiskt när en relativt grund brunn, i andra fall är det bättre att använda en repstege.

Om du väljer att göra din egen repstege, då för detta ändamål, se till att välja en hög kvalitet och praktisk repOm du väljer att göra din egen repstege, då för detta ändamål, se till att välja en hög kvalitet och praktisk rep

För tillförlitlig rep används med god styrka, ett rep.Balkar kan tjäna skede görs:

 • Tillverkad av plast;
 • Av trä;
 • metall;
 • Rep.

Utan en stege kommer det att bli omöjligt att serva vattenkällan och ner flera meter djupt in i gruvan. Även repstege du kan göra själv. Om du gör en stege av trämaterial, är det bäst att använda skyddsutrustning, så att produkten har tjänat längre.

LAN: stege rep rädda

Denna stege spelar en viktig roll i att rädda människor. Den kan användas för att rädda mannen från gruvorna i mineraltillgångar och anläggningsarbeten samt extrema sporter. En av modellerna räddningsstege - en LAN 10. Det når mer än 10 meter.

Fördelen av en räddningsstege är att den kännetecknas av låg vikt och enkel konstruktionFördelen av en räddningsstege är att den kännetecknas av låg vikt och enkel konstruktion 

Räddnings stegar är vanliga alternativ:

 • Lasten - högst 360 kg;
 • Rep diameter - 0,8 cm;
 • Bredden av de stänger - 35 cm;
 • Tjockleken på foten - 3,2 cm.

Också fly stege kan användas för evakuering, men du måste veta att avståndet mellan människor på trappan bör inte överstiga 2 m. Samtidigt kan man evakuera upp till 4 personer.

Fördelarna med en sådan trappa är dess lätta vikt, vilket gör det möjligt att snabbt ändra evakuering webbplats kan det även monteras på byggkonstruktionselement, och kräver speciella utrustning som behövs medel för fastsättning och professionell hjälp.

Säkerhet Fire repstege

Brandtrappa, samt en räddning, används för evakuering under bränder, för nödsituationer, att stiga till det höga intervallet, för att lämna de farliga högt belägna platser. Ingår med trappan är en karbin, en hammare (för att bryta glaset) och en påse. En sådan trappa tillverkad av ett svagt brännbart material (de täcks av den skyddande struktur), och når en längd av 5-19 m.


Innan du använder stege i själva verket nödvändigt att utföra tester.

Kontrollera repet stege på styrka är möjlig med hjälp av speciellt beredd testetKontrollera repet stege på styrka är möjlig med hjälp av speciellt beredd testet

Under testerna på baren och rep rep är stark statisk belastning. Stege upphängd, och i mitten av de lägsta stegpinnarna bifogade belastning. Om testning på stegen delar inte påverkas, då finns det registrering av dokument om resultatet av testet. Senare, efter slutförd inspektion är resultaten registreras i lagen.

Om testresultaten inte var tillfredsställande, då lagen är anteckningar med rekommendationerna, liksom tidpunkten för uppföljande revision. Samma stege tas ur drift.

Hur att bedöma tillståndet av strukturen:


 • Utvärdering av utseende: närvaron eller frånvaron av deformerade partier, skadade partier;
 • Som de anslutna armaturer och komponenter - deras tillförlitlighet;
 • Skarpa kanter, detaljer som kan därefter vara traumatiskt;
 • Stabilitet av strukturen, om det faller (är lös, skadade krokar), då följaktligen dess tillstånd inte uppfyller säkerhetskraven.

Reservdelar för repstegen

Repstegar används ofta på fartyg. Rep nät installeras på fartyget, och höjer masten. De används också i utrustningen av klättrare, brandmän, räddningspersonal.

Stegar måste vara tillräckligt tillförlitliga och säkra. Det tvärstycks noder fast i repet.

Till en repstege var stabil och stark, måste du lära dig att sticka kablage, som är fixerade ribbanTill en repstege var stabil och stark, måste du lära dig att sticka kablage, som är fixerade ribban 

Det finns flera sätt att montera:

 • Med hjälp av noden "Constrictor";
 • Med hjälp av sajten "åtta";
 • "Burlatskii loop" - knut.

Nod "Constrictor" - för att börja sticka med hjälp av en stege aggregat "Constrictor", är det nödvändigt att framställa baren: att dra sig tillbaka från kanten av varje tvärstycks på 5-7 cm, och göra små snitt (fördjupning). Detta görs för att säkerställa att linan är sedan inte "gick" på scenen, och faktiskt stegen kommer att bli mycket starkare. Innan sticka själva enheten måste behandlas med rep kant, så att den vid användning inte börjar blomma, och först därefter sticka rep punkteringssäker montering.

Node "åtta" - förberedelser består till på samma avstånd från varje kant av scenen borrhålet. Hålen ska vara något större än diametern på repet, dess kant, som i det första fallet, måste också behandlas. Provyazyvaem nod "åtta", och därefter införa repet in i öppningssteget. Precis samma skede måste fixeras i rätt läge, är ytterligare två slinga görs med hjälp av vilken provyazyvaem nod.

"Burlatskii loop" eller "knut" - det kommer inte att ringas. Det rep kommer att fungera som stadier av våra trappor. Detta kräver dock metoden viss skicklighet - förmåga att knyta knutar.

Sorter repstege (video)

Vi följer en viss ordning för stickning: vrid repet så att det kom från något som liknar en åtta. Dra sedan den nedre delen av slingan, och formas därefter en cirkel, som senare dras toppen av slingan, är det en som liknar en åtta. Sedan dra åt knuten. Således är det möjligt att göra antalet noder som behöver.

Framgångsrika stigningar och nerförsbackar!

Комментарии

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

67 − = 64

map