Sy ett täcke med händerna: systemet och instruktioner

Sy ett täcke med händerna: systemet och instruktioner

12 October 2017Quilt lapptäcke teknik kan göras oberoende kommer tillbehöret ger interiören värme och originalitetQuilt lapptäcke teknik kan göras oberoende kommer tillbehöret ger interiören värme och samobytnostLoskutnoe filt är en symbol för komfort och mödravård i många länder. Traditionen med att sy ljusa vackra målningar har sitt ursprung på den tiden då det var ett verkligt behov: ett stycke tyg var knappa. Nu traditionen är tillbaka med en smäll: täcken och små saker som gjorts i tekniken med lapptäcke, som hölls på toppen av popularitet under flera år.


Material för lapptäcke

Om du på allvar har beslutat att göra lapptäcke, rekommenderas att förbereda i förväg alla nödvändiga material. Baserat på en uppsättning resurser, är ett lapptäcke affär opretentiös, överkomliga för alla.

För tillverkning av quilt kräver enkla anordningar tillgängliga vid varje hemmafruFör tillverkning av quilt kräver enkla anordningar tillgängliga vid varje hemmafru

Till att börja quiltning, behöver du:

 • Trasa. Naturligtvis kan du använda den gamla traditionella skär textilier från min mormors stam, men de måste mixtra innan fallet. Det bästa alternativet, lovar garanterad succé, är valet av speciella vävnader för lapptäcke. Dessa säljs i nästan alla tygaffär.
 • Symaskin. Särskilda krav för maskinen att ingen lapptäcke. Amatör hem symaskin är mycket lämplig för detta fall. Önskvärt, den arbetande ytan till höger om nålen var så stor som möjligt. Detta kommer att underlätta anpassning av stora objekt, till exempel filtar.
 • Ripper. Denna punkt är nödvändig för att lyfta fram de tydliga rutor. Det bästa alternativet att lapptäcke sax.
 • Utyuzhok.
 • Nålar. Dessa små hjälpredor i behöver mycket lapptäcke. Välj en hög kvalitet tunna nålar: de kommer att hålla dig längre, inte kommer att gå sönder eller böja.
 • Sömnad sax. Handy 2 par: för stora applikationer och för smådelar och trådar.
 • Tråd. Det är att köpa en tråd av olika färger.

Med denna uppsättning kan du säkert börja arbeta utan rädsla för att glömma några viktiga saker. Besök pro shop, och du hittar det alla dessa små saker.


Användbar under ockupationen lapptäcke bär en magnet eller magnetisk nål säng. Så din bulavochki och nålar kan enkelt hitta och neutralisera plattformen.

Hur man syr ett täcke i lapptäcke teknik

Du kommer att vara nöjd med ditt beslut om du närmar dig på allvar göra ett täcke. Detta är en ljuspunkt i det inre kompletterar atmosfären i hemmet värme och komfort.

Som en grund för att skräddarsy täcke kan ta ett enkelt diagram skärning och fästelementSom en grund för att skräddarsy täcke kan ta ett enkelt diagram skärning och fästelement

I allmänhet, täcket består av 4 delar: 1. den yttre sidan av tygstyckena sys;
 2. fel sida, bestående av en enda bana;
 3. gräns på omkretsen produkter;
 4. fyllmedel (t ex sintepon).

Välj kvalitet tyger för din quilt: bäst lämpade naturliga textilier: bomull, bomull, linne.

Om du vill göra en mycket varm filt, då som fyllmedel kan användas hollofayber. Men tänk på att arbeta med ett sådant tjockt material kan ge dig en massa krångel! Täcke tjock produkt kan vara svårt som en nybörjare sömmerskor och ödmjuk symaskin.

För tillverkning av quilt bäst lämpade naturlig bomull eller linne tygFör tillverkning av quilt bäst lämpade naturlig bomull eller linne tyg

Hur man kombinerar färger och texturer för täcket.

Till filt såg perfekt, måste du välja rätt material för framsidan av produkten. Det är viktigt att iaktta de regler för en kombination av färg och mönster, liksom kompatibilitet texturer.

Generellt lapptäcke innebär lätt alyapistost och försumlighet, men vissa riktlinjer för att säkerställa:

 • Tjockleken på plåstren bör vara strikt densamma, annars produkten kommer att se löjligt. tvärbundna skivor bör dock likna enda färgrik bana, snarare än flera tiotals olika färgrester.
 • Mönstret av din quilt att spåra en viss logik. Det är bekvämt att sy trasor i identiska block eller ränder, eftersom de har redan, i sin tur, att sy, för att bilda den främre sidan av filten.
 • I förväg och bör överväga stil där banan utförs. Classic alyapisty lapptäcke något annorlunda från den moderna stil, som lägger stor vikt vid tydliga och enkla geometriska block. Du kan också göra ett dekorativt inslag i denna teknik för kontroversiella art deco, modernt, kitsch.
 • När du väljer en färg, titta på färghjulet och ordningen av arrangemang av färger. Nära den bästa utseende eller kontrasterande färg (t.ex., blå och gul), eller nyuansnye kombination (till exempel olika nyanser av grönt för en enhet). Glöm inte om den övergripande färgschema i rummet, som kommer att vara "live" din filt.
 • Överdriv inte med segmenten med ett mönster. Alltför många olika mönster på en filt kan bryta enhet av kompositionen.

Om du väljer att använda återvunnet tyg för att fungera är det nödvändigt att förbereda. Tvätt, och nakrahmalte proutyuzhte material.

Kombinationen av färger och texturer för sömnad quilt (video)

Hur man syr ett täcke själv: en master class för nybörjare

Så om du har slutfört alla de nödvändiga förberedelserna, hade tålamod, kreativ energi och inspiration kraft, då kan vi börja göra filtar!

Delar av produkten när sy inte skev, måste de noga fäst med stift och järnDelar av produkten när sy inte skev, måste de noga fäst med stift och järn


Nedan visas steg för steg instruktioner, med vilken du kommer att kunna sy en quilt storlek 1 kvm. m inom tekniken lapptäcke .:

 1. För en sådan filt bör göra 25 kvadrater som mäter 20 med 20 cm. För att få en jämn och delar är desamma, är det rekommenderat att skära dem ur mönstret. Rita på kartong kvadraten av specificerad storlek, och sedan måla över dess större kvadrat, som avgår från den första linjen 1,5 cm. Det kommer att bli en justering för sömmen. Skära den resulterande ramen.
 2. Enligt mönstret raschertite tyg: yttre kvadrat kommer att fungera som en utskärning detalj och intern - till söm. För det första filt, ta 4-5 möjliga färger. Skär 5-6 rutor varje art.
 3. Nu placera rutor så att de ska placeras på produkten.
 4. Nu börjar vi att sy! Att fästa detta via stift 2 och de första punkterna av prostrochite sömlinjen. Otutyuzhte söm och få till nästa del. Så bör ansluta bitar 5 st i raden, och sedan sy dessa linjer samman till en enda bana.
 5. Vid montering den ljusa delen är klar, värd för registrering av en värmare och baksidan av täcket. Ta syntepon tunt skikt eller fleece, som är större än den färdiga framsida ca 3-5 cm från varje sida, och av samma storlek monofoniska bana.
 6. Sy ihop dem längs den inre square (ungefär 97 till 97 cm). Sedan den resulterande föreningen för att acceptera objekt till den främre sidan.
 7. Podkoly bakgrund för flera stift; ju mer desto bättre. Se till att materialet ligger an mot varandra för att få en platt produkt.
 8. Nu behöver du rätt täcke filt: promenera längs sömmarna och runt perimetern. Det är viktigt att en ny söm är något flyttas bort från den första: ungefär en halv centimeter.
 9. Nu försiktigt skära överskottet tygbitar och isolering. Det är viktigt för parterna att sammanfalla med varandra.
 10. För att stänga kanten av filten, måste du göra sidband. Skära ut bitar 4 är samma monokromatiska tyget (i motsats till den bakre delen) av storleken 110 till 10 cm.
 11. Nu behöver du raschertit band: Lämna 2 cm vid portarna till sömmen på båda sidor om mitten och 6 för den synliga fringe filt.
 12. Fästa fälgen med hjälp av stift. Tuck till 2 cm på varje sida, och resten av omslaget kant. Bör ha 3 cm av vävnads bekläder filten på båda sidor.
 13. Noggrant sy de 4 sidorna genom vikning av överflödigt tyg i hörnen.
 14. Din quilt är klar!

Av särskild betydelse i lapptäcke spelar fäst delar på nålar och proutyuzhivanie kanter. Om något har gjorts felaktigt, kan hela kompositionen "flyta" åt sidan.

Hur man syr ett täcke (video)

Det finns olika system för att skapa originalritningar i lapptäcke teknik. Efter att ha bemästrat tekniken, kan du sy filtar och sängöverkast i olika tyger. Liksom jeans eller Jersey. Montering och anpassning verkar kreativa och underhållande aktivitet. Jag tycker det manuella arbetet och hantverk rättvis hem öppnas innan du i all sin glans!

Lapptäcke med händerna: systemet (foto)

2 3-DSCN1861 7saitsmall 16 23 132 692d18de29f7e0bf3ed6fef8a59u - dlya-doma-interera-loskutnoe-odeyalo-pechvork 1079746 146390534 b19c151d25122ccab27a3f754bb400f8


Комментарии

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 36 = 38

map