Street konkreta trappor: tillverkning och efterbehandlingsfunktioner

Street konkreta trappor: tillverkning och efterbehandlingsfunktioner

12 October 2017Konkreta trappor är perfekt för entréutrustning i ett privat hem på grund av sin styrka och hållbarhetKonkreta trappor är perfekt för inmatning av utrustningen till ett privat hus på grund av dess hållbarhet och dolgovechnostiLestnitsy i huset och bredvid det är inte bara funktionella komplement, men också snygg, original del av inredningen. Betong som ett basmaterial för tillverkning av byggnader säkerställer hög tillförlitlighet och hållbarhet, i vilka framför allt behöver utomhus trappor. Därför är det oftast används för att göra strukturer som kan bli föremål för väder och temperaturförändringar. Street konkreta trappor är en perfekt lösning för dem som vill bygga en långvarig uppbyggnad.


Fördelar med utomhus trappor från betong

För tillverkning av trappor i hem, stugor, kontor eller sommarstugor betong används oftare. Glas är idealiska för utomhusförhållanden och fast tål många negativa faktorer. Sådan popularitet beror på närvaron av vissa fördelar som påverkar kvaliteten av konstruktionen.

Ökad motståndskraft mot yttre påverkan - den största fördelen med betong som en mor för tillverkning av trapporÖkad motståndskraft mot yttre påverkan - den största fördelen med betong som en mor för tillverkning av trappor

De främsta fördelarna med betong trappor:

 • Förmåga att tillverka egen design;
 • Styrka och stabilitet till väderbetingelser och mekanisk skada;
 • hållbarhet;
 • tyst;          
 • Beständighet mot fuktighet;
 • Motstånd mot flammor och höga temperaturer;
 • Selekterbar efterbehandling metod;
 • Möjligheten att få strukturer i olika former.

Metallbeslag, som ligger vid basen av strukturen är gömd under lager av betong, och därmed säkert skyddas från fukt och andra skadliga effekter.

Trappor av betong påverkar inte bara praktiskt, men också ett elegant utseende. På grund av enkelheten i tillverkningen av byggmaterial och tillgängligheten av varje person, om du har lust och vissa färdigheter kan installera en stege med sina händer.


Olika typer av konstruktion av betong trappor

Innan produktionen av betong trappor nödvändiga för att bestämma den typ av konstruktion som skall tillämpas och dess tillverkningsmetod.

Spiral betongtrappa är perfekt när behovet kompakt design, inte upptar mycket utrymmeSpiral betongtrappa är perfekt när behovet kompakt design, inte upptar mycket utrymme

Olika typer av byggandet av betong trappor: • monolitisk - prefabricerade betong marscher är i centrum för sin design. För tillverkning, måste du ha en viss terräng, vilket skulle ge strukturen till önskad lutning. För installation av en trappa steg behövs någon form: en triangel, en rektangel eller ett hörn. Installationen är gjord genom att stapla komponenter på marken, kompakte grus. För detta färdigskurna spade riser och slitbanan storlek plattor. Det första steget komprimeras lös sand och grus, måste ett skikt av var och en av dem har en storlek av 5 cm. Grunden för betongplattan tas injekteringsbruk vars tjocklek bör vara 2-3 cm.
 • skruv - dessa trappor är mycket populära på grund av sin bärbarhet och användarvänlighet. De är idealiska för små hus, där det är nödvändigt för att klara de besparingar utrymme, eftersom det inte finns något behov av att installera en central kolonn. Spiraltrappor har en ovanlig design som perfekt komplement till denna design utseendet på huset.
 • Marching - har en ökad nivå av säkerhet och en ganska enkel att tillverka, men kräver en hel del utrymme.

Mycket ofta för trappor av betong installerade stål eller trä räcke. Men för dem som vill trappan var en elegant och raffinerad look, uppmärksamma staket, metall, dessutom dekorerade med glaselement.

 Externa betongtrappor kan ha olika former och mönster. Om ägarna till lokalerna fanns den ursprungliga idén för installation av den enskilde, men komplexa konstruktions trappor kommer denna idé översätta till verklighet en specialist.

Den främre trappa i ett hus av betong: tillverkning funktioner

Installera betong trappa - ganska tidskrävande process som ska börja i närvaro av specifika kunskaper och färdigheter. Med rätt strategi möjligt att bygga en struktur utan de stora fysiska och finansiella kostnader. Under installationen av trappan ligger på gatan, bör du överväga några av de nyanser, kan avvikelsen från dem leder till vissa problem.

En av de viktigaste stegen i fastställandet av trappan är de nödvändiga beräkningarna för att bestämma höjden av scenen, tjockleken på golvbeläggningen och andra viktiga detaljer.

Förstärkning är nödvändig för byggandet av den nödvändiga styvhetenFörstärkning är nödvändig för byggandet av den nödvändiga styvheten

Installationssteg ingången trappor av betongen i huset:

 1. Val av typ och form av trappan - komplexiteten i utformningen nivån måste matcha kompetensen hos arbetarna att installera den. Om jobbet inte kommer att utföra en expert, är det bättre att välja en enklare konstruktion, till exempel en rak stege odnomarshevuyu inskrivna mellan de två väggarna.
 2. design mönster - en noggrann beräkning av alla delar och arbets ritningar, som innehåller följande komponenter: Lyftvinkeln stegstorlek, bredden på stegen. Projektet måste uppfylla kraven i SNIP (byggnormer).
 3. Produktion av form - i det här skedet är det nödvändigt att betona den framtida trappan tar hänsyn till alla dimensioner som anges i projektet. Formsättningar själv är gjord av träelement, som sedan fylls med betong. Alla detaljer i denna konstruktion måste ha rätt dimensioner. För att erhålla en slät yta av stegen är det viktigt att formdelarna var platt och hade inga chips. Av denna anledning, alla kort som används i apparatens hus, tidigare polerade. I fallet med jämn plywood inriktning är inte nödvändig.
 4. Installation av nätarmering eller ram - för en liten stege kan man använda en mesh delar därav, med en diameter av 10-12 mm. Armeringsjärn ledningar med en stigning av 15 och 20 cm. Om du planerar en stor trappa, då du behöver ta en ram, som består av två eller flera nätverk som är anslutna till varandra på ett avstånd av 2-3 cm. Ramen eller maskstrukturen tjänar som den grund som på stenar eller tegel till botten av formen.
 5. hälla betong - för att bilda botten av scenen, och packas betongelement förläna den slutliga formen av stegen. Nästa pour stadium, som är anordnade ovanför. Den färdiga designen är nödvändig för att täcka filmen för att förhindra snabb stelning och utveckling av sprickor. Om det är lämpligt vaxduk inte, kan du då och då strö med vatten betongen.
 6. Ta bort form - den övre träram avlägsnas och ändarna av stegen och är inriktade med speciella slipverktyg. Vid utgången av 20-30 dagar bort behålla ombord och botten av formen. Tidigt tillbakadragande av stöd kan orsaka förstörelse eller kollaps av hela strukturen. Efter befrielsen av den nedre formsättning är nödvändigt att slipa den motsvarande delen av stegen.
 7. efterbehandling - kan utföras i flera utföranden i enlighet med den externa konstruktionsdesign.

Stegen för att avsluta de konkreta trapporna till gatan: Funktioner efterbehandling

Den sista etappen av gata trappor installation av betong efterbehandling. Denna process, som alla andra, kräver noggrannhet och omsorg, på grund av noggrannheten i dess prestanda beror på kvaliteten på resultaten.

Att avsluta änddelarna av stegen är gjord av polering och beläggning, och sedan bearbetas med användning av ett visst stadium material.

Keramiska plattor - en av de mest populära material för efterbehandling ingången konkreta trapporKeramiska plattor - en av de mest populära material för efterbehandling ingången konkreta trappor

Basmaterial genom vilken betong kan färdiga stege:


 • Keramiska plattor;
 • laminat;
 • mattan;
 • granit plattor;
 • trä beläggning;
 • Akryl sten;
 • Målning.
 • Den främre trappa i ett hus av betong.

beläggningsmetoden väljs i enlighet med den erfordrade kvaliteter stege: .. hållbarhet, styrka, kostnad, design, isolering, etc. Oberoende av valet av material, om måste göras på en plan, för-putsyta.

Hur man gör utomhus konkreta trappor med händerna (video)

Ingången trappan är en "ansikte" av huset, av den anledningen måste ges så mycket som möjligt till de ansträngningar som dess enhet. Följer alla regler och nyanserna i utformningen av tillverkningen kommer att ge önskat resultat - en stark och högkvalitativ trappa gjord av betong, som kommer att pågå en lång tid, oavsett väder och mekanisk påfrestning.

Typer av utomhus betong trappor (foto exempel)

1 201606231186183572 2 15 15-stupeni-kamen 18 27 56e7d291e9f08 56e7d3932ee24 56375b1e288da


 

Комментарии

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

14 − = 11

map