Strängen för trappor: tillverkning och installation

Strängen för trappor: tillverkning och installation

12 October 2017Bågsträngen för trappor den kan vara gjord av olika material såsom metall eller träBågsträngen för trappor det kan vara tillverkade av olika material såsom metall eller trä otänkbar utan den självbärande trä trappa sträng. Alla delar av en stege fäst på strängen: steg, stigrör, ledstänger. Bågsträngen är den viktigaste delen för timmer och metallram för en mängd olika stegar modeller. Inuti sträng häpnadsväckande. Därför måste det vara tillförlitlig och kvalitet för att garantera en säker förflyttning av en person på trappan. Bågsträngen belägna sidostruktur. Den kan monteras på en eller två sidor, beroende på modell av stegen och dess installationsmetod.


En trätrappa på strängen: Till skillnad från Saddle trappor

Principen utformningen av trapporna på strängen som helhet skiljer sig inte från installation på kosour. Strängen vilar på den övre och undre balken, och på dem de andra element som redan stege. Samma princip för byggandet av trätrappor, som har i sin struktur av stringers. Men trä trappsteg är baserade på strängen på ett annat sätt. Detta skiljer sig från trappan på strängen Saddle trappan.

En trätrappa på strängen har en lång livslängd och enkel monteringEn trätrappa på strängen har en lång livslängd och enkel montering

Funktioner trätrappa på strängen:

 • Stegen är införda i slitsar i lager strålar;
 • Strukturen kan ha en eller två sträng;
 • Kan vara öppen eller stängd.

Saddle trappor: steg bygger på toppen av stringers. En stege på strängen som ligger mellan två brädor - withs. När slitbanan vertikal belastning flexar något nedåt. Efter rätar. Vid ändarna av stegen, en belastningsmomentet visas dragkraft. Stege struktur har tjänat under en lång tid, och snöre är inte "kostnader" åt sidan, använder en metallstav. Det fungerar som ett anslutningselement. Dess diameterstorlek varierar från 8 till 12 millimeter. Vid ändarna har en anslutningstråd och nötter.


Metall trappa på strängen: fastställandet av regler och valet av strängen formen

Metall trappor kan vara av olika slag. Det finns trappor spiral, på strängen, rails, kosour. Metall används ofta för framställning av stegar eller enskilda element. Han är hållbar och tillförlitlig material som tål hög belastning. Därför, metall lämpligt för tillverkning av trappor på strängen. Gör och installera en enkel design för en metall stege kan vara deras egna händer. Som strängen kan vara en metallkanal. Att det är fasta scenen.

Den största bredden av passagen av trappan bör vara på samma nivå som skenan och på höjden av höften.

Vid hans fötter, krävs en mindre bredd på strängen nivå. Den används för att öka avståndet mellan trappa och kan minska längden på stegen.

Metall båge ofta satt trä eller glas skedeMetall båge ofta satt trä eller glas skedeFramgångsrik plats sträng och räcket uppnås när gapet mellan trappor tolv känsla. Men i detta fall skenan något förskjuten mot axeln av trappan.

Bågsträngen för metallstegar kan vara av vilken form som helst:

 • direkt;
 • sicksack;
 • spiral;
 • Böljande.

Formen och dimensionerna av strängen beror på stegen struktur, dess syfte och övergripande design. Stödorganen kan vara tillverkade av metall, och de steg av trä eller annat hållbart material. Alla trappor kan vara av metall.

Steg kan fästas på strängen flera sätt. För detta ändamål, svetsning (om metall stege struktur) eller ytterligare fästelement (muttrar, bultar, hörn, konsoler, skruvar) om stegen är gjorda av trä (och stödelementen av metall).

I det här fallet är det viktigt att inte bara det sätt på vilket utförs fastställande av stegelementen i strängen, men också dess effektivitet.

Strängen för trappor: vad det är

Bågsträngen är huvudbäraren stege medlem. Att fästa bowstring scenen. Sträng kan vara en träkonstruktion eller en trappa stege som har en metallram. Bågsträngen ligger å ena sidan på stegen, den andra sidan av scenen monterad på väggen. Antingen sträng trappa har två sidor.

Innan du köper en stege, inspektera strängen för eventuella skadorInnan du köper en stege, inspektera strängen för eventuella skador

Sträng kan vara tillverkade av olika material:


 • trä;
 • metall;
 • Plast.

Deras form kan vara olika. Gör sträng för vissa storlekar och standarder. Det måste vara tillförlitliga, högkvalitativa och långvariga. Gör en sträng av fast eller modifierad ombord. Dess tjocklek är 60-80 mm, och bredden på 220-240 mm.

Bågsträngen måste tåla inte bara alla stegelement som är kopplade till det, men också tunga laster.

Vi gör montering sträng trappor med händerna

Trappa sträng kan ha en sida eller på båda. Om en trappa har bara en sträng, kommer den andra etappen fästas på sidoväggen. På sidoväggen inställd Bolza.

Hemma kan du göra hela stege struktur, bland annat en rad av trä. Detta material är billigare än andra. Metall trappor är inte för dyrt, men i processen behöver speciell utrustning (svetsmaskin), som inte alla har. Och fastställa en trä pilbåge till golvet blir lättare.

String kan fästas till golvet på två sätt:


 • Skriden göra ett hål och stödbenet sätts in det:
 • Fäst bågsträngen bärs på ett rack med ankare stål.

Om stegen design ger artikulation noder, då måste du ha erfarenhet av snickerier.

Som en bilaga till strängen väl lämpade metallhörnSom en bilaga till strängen väl lämpade metallhörn

Det enklaste sättet att göra noder bärande balkar - använda speciella band. Med tiden instick utrymme, gjorde med hjälp av ett lim kan lossna. I denna stege kommer att börja utfärda knarra. Till detta skedde inte - använd högkvalitativa band.

Till skillnad från kosoura i strängen inga nedskärningar. Alla fästelement är monterade på sidan av planet. Vilka typer av fästen för existerar steg? Det finns ett antal bilagor: metall hörn, slots, barer, hål.

Installation av strängen stege: milstolpar

Montering stege börjar med installationen sträng eller stringers i span. Om stegen består av flera marscher, måste du installera ett extra inslag - en stödpelare. För att fästa den övre delen av en pelare av en bågsträng. I installationen av en spiraltrappa bindande elementet är stödstolpe.

Inledningsvis måste du klistra in hela strukturen på limmet. Efter montering av balkar till nivå golv för att konsolidera alla elementen med hjälp av speciella fästelement.

Om du inte har erfarenhet av strängen installationen, rekommenderas att vända sig till yrkesverksammaOm du inte har erfarenhet av strängen installationen, rekommenderas att vända sig till yrkesverksamma

Installation av trapp sträng sker i flera steg:

 • Första är det nödvändigt att mäta längden av balken (som är fast i väggen);
 • Gör det rätt storlek (såg bort överflödig);
 • Tillämpa uppmärkning för stegelement;
 • Fäst den på ribban av öppningen;
 • Botten för att fästa balken till golvet.

Montering av trappor på strängen: hur man passar den övre delen av strängen

När du installerar strängen på väggen, ett antal svårigheter. Så att det var platt och trappan strukturen var tillförlitliga, är det nödvändigt att justera strängen på toppen. Montera strängen - en svår och ansvarsfull ögonblick som bör ges mest tid och ansträngning.

Trimning på toppen av strängen är som följer:

 • Samla marsch trappor;
 • Sätt en marsch på sin sida (extrasäng sträng ska ligga på golvet);
 • Det är nödvändigt att dra en linje på insidan av stig och upp till det översta steget;
 • Då, dra en linje från den bakre kanten av slitbanan (fascia) till nivån för sockeln;
 • Ta bort övre stigare;
 • Den övre stödpelare fördjupning att göra förskotts;
 • Implantat och fästa den färdiga design på stödposten.

Den övre delen av strängen måste säkras med hjälp av speciella fixturerDen övre delen av strängen måste säkras med hjälp av speciella fixturer

På hyllorna behöver för att göra hål för pluggar. Marsh är ansluten till skruvarna till strängen, och sedan till väggen och en annan på stödbenen. Med en sådan montering kommer trappa konstruktion vara tillförlitlig och säker att använda.

Bågsträngen för trappor med händerna: hur man gör

Bågsträngen fast ordentligt till de båda planen - golvet i första golvet och taket, eller i anslutning till halv av andra våningen. Trappor på strängen har en statisk design. Inbördes parallella balkar är monterade på två stöd.

För att göra sträng för trappor kan vara med sina egna händer.

För tillverkningen av bågsträngen behöver följande:

 • Fräsmaskin;
 • sticksågar;
 • borr;
 • roulette;
 • armbåge;
 • Byggnadsnivå;
 • Gummiklubba.

Först måste du förbereda styrelsen att använda den som en sträng. Du måste ta bort grader från det, att anpassa sin yta, behandla med antiseptisk. Om styrelsen är mer put storlek - såga av överskottet.

Du måste förbereda strängen för installationsstegen. Som strängen kan vara en vanlig lång planka av trä. För att göra detta, en korrekt beräkning, göra etiketter och skär slots.

Material för tillverkning av bågsträngen kan köpas på någon järnaffärMaterial för tillverkning av bågsträngen kan köpas på någon järnaffär

Du kan klippa öppna eller slutna slot spåren. Alternativt kan du ställa in layouten av fästelement.

I det senare fallet, använda metall hörn, vilka fungerar som fästelement. De är fixerade över hela längden av referenslinjen, som genomförs i förväg.

Vi producerar trappor beräknat på strängen

Tillverkning av trappor tillverkade enligt beräkningarna. För att göra detta, det finns en formel genom vilken de görs. Du måste beräkna storleken på alla delar av en trappa.

Beräkningarna görs enligt vissa regler, och behovet av att tänka på följande:

 • Luta trappa bör vara 30 till 40 grader;
 • Djupet hos steget måste göras under skostorlek 45 (28-30 cm);
 • stadium längd bör vara 60-66 cm.

Djupet på scenen bör vara optimal för trapporna var säker att använda.

Om du inte kan ge djup steg 28 cm på grund av storleken på strängen, du bättre göra bredare skede. Då stegen inte har några brister.

Trappor med böjda withs: installationsprocessen

Producera trappor med böjda withs mycket svårt om du gör det själv. Många modeller av spiraltrappor har i sin struktur en böjd form - en böjd sträng och räcken. Skydd av stegar kan böjas i alla tre plan.

Trappor med böjda withs har utmärkta estetiska kvaliteter och därmed avsevärt förbättra utseendet på interior viewTrappor med böjda withs har utmärkta estetiska kvaliteter och därmed avsevärt förbättra utseendet på interior view

Gör en böjd sträng vid en viss storlek. För att göra detta, även med hjälp av färdiga tryckta mönster. De har en storlek på 1: 1. Producerad exakta markeringar på strängen. Det är nödvändigt för en korrekt installationssteg, stigrör och staket.

Installera en böjd sträng sker i flera steg:

 • Faner fästs med slip (faner gips lim)
 • På slip pressad fanerskikt;
 • På vissa ställen trimmas sträng manuellt och anpassa en viss storlek;
 • Jämna ytan;
 • Införa markeringsmönster på fören;
 • Göra spår eller g srebenku enligt steg och sättsteg;
 • Polerad produkt;
 • Samla hela strukturen;
 • Färg eller lack.

Att göra sina egna trappor mycket svårt med böjda withs. För att göra detta måste du ha erfarenhet av snickeri. Om du inte gör det, bör du söka professionell hjälp.

Eftersom strängen är fäst på stegar (video)

Tillverka och installera en trappa på strängen kan vara oberoende av varandra. För att göra detta måste du följa alla regler för installation, anser storleken på stegelement, har alla nödvändiga material och verktyg. I förväg för att förbereda en skiss av den framtida konstruktion och stege diagram. Efter att strängen: fixa hennes steg och räcken, målade eller lackerade hela strukturen och börja använda trapporna.

Vacker trappa på strängen (foto exempel)

4 3-1 19 20-3 21f2ef9f7f75b02534fb12258823125d 30-3 31-3 46-3 047-1 49-3

Комментарии

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

47 − = 43

map