Spuitpistolen voor het schilderen van muren en plafonds: keuze en verven

Spuitpistolen voor het schilderen van muren en plafonds: keuze en verven

12 October 2017Gun - een apparaat dat niet alleen helpt om inkt te besparen, maar ook vergemakkelijkt u aan het werkGun - een apparaat dat niet alleen helpt om inkt te besparen, maar ook vergemakkelijkt u het spuitpistool werken - het verwerven van voldoende ernstige en als de persoon is vergezocht om het te kopen, moet je niet hebzuchtig te zijn, is het beter om een ​​machine populaire fabrikanten die kwaliteit hebben te kopen. Wanneer u het apparaat te selecteren moet je aandacht aan wat materiaal van de behuizing is gemaakt te betalen. Voorkeur is de aluminium behuizing van het luchtvaartuig geven, is duurzamer dan een lichaam uit kunststof.


Hoe werkt de kleur van het plafond verfspuit

Het schilderen van het plafond is een verfspuit is niet iets complex. Het apparaat voert bijna al het werk automatisch. Malaria hoeft alleen het mondstuk en zorgt uniforme toepassing van verf, regelen de druk van de compressor.

By the way, de belangrijkste onderdelen van het spuitpistool - is van:

 • een reservoir voor verf;
 • compressor (aka compressor of pomp);
 • een mondstuk waardoorheen de verf wordt gespoten om een ​​gewenste consistentie.

Ook moet worden vermeld dat de spuitpistolen mechanische en elektrische.

Spray gelijkmatig gespoten op het oppervlak van het plafondSpray gelijkmatig gespoten op het oppervlak van het plafond

In de eerste cilinder, die wordt ondersteund door de druk in het reservoir gepompt met een handpomp, en ten tweede wordt ondersteund door de werking van een enkele compressor.


In de praktijk elke dergelijke eenheid een verwijderbare nozzle en een drukregelaar. De eenvoudigste van hen, die meer vergelijkbaar met de sprays zijn, is een dergelijke functionaliteit niet. Het belangrijkste voordeel van een dergelijke apparatuur - een eenvoudige bediening. Aangezien het niet moeilijk te hanteren, niet ze hebben geen ervaring van de schilderkunst had.

Hoe kan ik het apparaat voor het schilderen van muren en plafonds kiezen

Welke spuitpistolen zijn de beste? Uiteraard is de kracht waarvan de werking bestuurd door een microcontroller. Dat wil zeggen, ze hebben een software die u toelaat om de dunste instelling pistool operatie te maken, past u de dichtheid van de verf, geven het aantal jassen en ga zo maar door.

De inrichting automatisch worden nagestuurd op een ingestelde modus, om de stroomsnelheid van de kleurende component te mengen in de juiste verhouding met lucht, enzovoort.

moet zich richten op bij het kiezen van een pistool: • naamsbekendheid;
 • de kwaliteit van het materiaal (althans de kunststofdelen, een relatief hoog gewicht, de kwaliteit van de motorwikkeling kan niet weinig gewicht);
 • de mogelijkheid om het apparaat "niet native" nozzles af te ronden.

Elektrische spuitpistolen worden beschouwd als de beste, omdat hun het instellen van nauwkeurigheid van de hoogsteElektrische spuitpistolen worden beschouwd als de beste, omdat hun het instellen van nauwkeurigheid van de hoogste

Alleen aandacht besteden aan de kosten mag niet worden. Bijvoorbeeld, enkele jaren geleden liet de onderneming spuiters Vitek luxe klasse voor de prijs van 280 dollar. In de praktijk bleek dat de kwaliteit van het vele malen erger dan de goedkope Chinese modellen. En bij het tanken water verf op acrylbasis nozzle vrijwel altijd slachten stolsels de abnormale inkt en luchtmenging modus aangeeft.

In het ideale geval - is het beter om de beoordelingen van elk model, die de aandacht van de koper aangetrokken te lezen.

Tips: Welke pistool is het beter om een ​​plafondschildering kiezen

Als het schilderij van de muren, kunt u een spray gebruikt, wordt het plafond per se gebruikte elektrische pistool, die, onder andere, kunt u de druk van meer dan 4 atmosfeer te zetten. Anders is het beter om een ​​gewone borstel met zachte haren. Uiteraard zal de verfverbruik meer zijn, maar hoeft niet alles in de toekomst opnieuw te doen.

Als dat zo is, en worden geleid door de producenten, onder hen zijn:

 • Intertool;
 • bosch;
 • MasterTool;
 • sturm;
 • Stern.

Intertool - een van de meest populaire bedrijven die spuitpistolen produceren, omdat hun kwaliteit is zeer hoogIntertool - een van de meest populaire bedrijven die spuitpistolen produceren, omdat hun kwaliteit is zeer hoog

Overigens is een dergelijk instrument produceert zelfs in Wit-Rusland, bijvoorbeeld, het bedrijf Steels. Het is goedkoop, maar in termen van kwaliteit is vergelijkbaar met Intertool. Dit bedrijf, hoewel de Chinese, maar produceert zeer hoogwaardige elektrische apparatuur voor de bouw van de behoeften, en dit is beroemd geworden in Rusland.


Waarom het plafond er zeker van te schilderen elektrische verfspuit? Omdat u wilt gebruiken voor dit doel het minimum aantal kleuren, zodat er geen een echtscheiding en sag te krijgen.

 Bij gebruik van een verstuiver druk van meer dan 2 atmosfeer maakt is praktisch onmogelijk. En als je video te gebruiken, is een gladde en gelijkmatige laag verf kunnen en zullen vergeten.

Wat is een spuitpistool aan het plafond latex verf

Wat onderscheidt het pistool, dat is toegestaan ​​om te vullen met verf op waterbasis? Dat hij - verwijderbaar mondstuk. Als u een conventioneel draaien vullen haar tank snel de veldspuit waardeloos zullen worden, omdat sommige van de inkt zal uitdrogen aan het eind. Verwijdert u deze door mechanische middelen zal niet werken. Dienovereenkomstig verschaft de nozzle - een verbruiksartikel. Bij de modellen waar ze kunnen niet worden verwijderd, na het eerste gebruik van het spuitpistool zal moeten volledig te veranderen.

Natuurlijk, om te schilderen met latex verf kan meer eenvoudige modellen van het pistool, maar de kwaliteit van de kleuring en duurzaamheid aangebrachte laag veel te wensen over laat.

Het is ook mogelijk om voor het kleuren normale huishoudelijke compressor.

Spuitpistolen voor het schilderen van het plafond latex verf hebben een goede periode van de werking, omdat ze een verwijderbaar mondstukSpuitpistolen voor het schilderen van het plafond latex verf hebben een goede periode van de werking, omdat ze een verwijderbaar mondstuk


Bovendien is een dergelijke apparatuur heeft enorme voordelen:

 • Het biedt de mogelijkheid om de druk bij ongeveer 10 atmosfeer en zelfs groter (met name nuttig bij het verven van getextureerde oppervlak) ingesteld;
 • hoog rendement;
 • geschikt is voor verschillende variaties van kleuren (rubber, mineralen).

Hoe kan ik het huishouden compressor gebruiken? Voor hem is het noodzakelijk om een ​​speciale adapter die geen groot reservoir en gebogen mondstuk te kopen. Wordt naar de compressor via een flexibele slang (verkrijgbaar van een wapening) bevestigd. Elektrische luchtpomp kan zelfs worden geschilderd, gegalvaniseerd metaal oppervlak.

Tips over hoe om te schilderen het plafond spuitpistool

Dus de kleuring met het pistool moet worden uitgevoerd in 3-4 lagen uitgevoerd. Het drogen van de vorige moet ten minste 2 uur. Het primer oppervlak gebeurt alleen wanneer nodig, maar wordt aangeraden om samen met de verf (1-1).

Het mondstuk dient een afstand van 20-30 cm geplaatst van het te bekleden oppervlak. Als u gebruik maakt van een mondstuk met een brede dekking, moet de afstand vergroot.

Gebruikt voor het vullen niet verdunnen de verf - niet de beste optie. Ze zijn te viskeus en kan eenvoudig verstoppen het mondstuk. Verdunnen dienen oplosmiddelen aanbevolen door de fabrikant (bijvoorbeeld derivaten olie toegevoegd aan de siliconen verboden). Controleer de viscositeit van de inkt kan door middel van de "sample" voor de drop.

Bij het schilderen van het plafond met de hulp van het pistool is het raadzaam om het verfoppervlak 3-4 keer met tussenpozen 02:00Bij het schilderen van het plafond met de hulp van het pistool is het raadzaam om het verfoppervlak 3-4 keer met tussenpozen 02:00

Om dit te doen:

 1. Bereid een voorraad oplossing, het bereiken van een vloeibare room consistentie.
 2. Neem een ​​glazen plaat en zet het op een paar druppels verf.
 3. Met de hulp van links en rechts draait verf moet gelijkmatig worden verdeeld over het oppervlak van het glas. Als dit niet gedaan te krijgen en gewoon neerzetten niet verspreid - is het noodzakelijk om de viscositeit te verminderen door het toevoegen van meer oplosmiddel.

Elektrische pistool schilderij moet elke 20-30 minuten om korte pauzes van een paar minuten duren om de motor te koelen. In dit geval moet de verf worden gemengd (sommige spuitpistolen hiervoor een aparte functie, de compressor pompt lucht in de tegengestelde richting, de overtollige gaat door de klep).

Natuurlijk moet dat vóór aanvang van de werkzaamheden worden uitgevoerd met het schilderen van een klein stukje van het oppervlak, het beoordelen van de kwaliteit van het aanbrengen van verf. Door middel van het mondstuk moet dus komen "mist" uit de verf, niet kleinere druppels.

Bij gebruik van een spuitpistool vereist een gasmasker en andere beschermingsmiddelen (veiligheidsbril, overalls) gebruikt.

Na het schilderen van het reservoir inktresten verwijderd. Hiervoor vullen wordt uitgevoerd oplosmiddel en door het mondstuk. Daarna - moet u voor het uitvoeren van het verpompen van water. Opslag pistool uit elkaar halen, en waarbij het reservoir wordt geopend.

Hoe goed verf het plafond (video)

Of is het waard om te kopen gun? Gelukkig is er dergelijke apparatuur is niet duur, als de motor is uitgerust met een lage productiviteit tot 150-250 watt. Maar met zijn hulp sparen een enorme hoeveelheid kleuren. En daarom loont het pistool snel genoeg. Dus ja, het is het waard om te kopen. 

Комментарии

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 + 6 =

map