Sprutpistoler för målning väggar och tak: val och färgning maskiner

Sprutpistoler för målning väggar och tak: val och färgning maskiner

12 October 2017Gun - en anordning som inte bara bidrar till att spara bläck konsumtion, men också underlättar dig att arbetaGun - en anordning som inte bara bidrar till att spara bläck konsumtion, men också underlättar dig att arbeta sprutpistolen - förvärv av tillräckligt allvarlig och om personen är långsökt att köpa det, bör du inte vara girig, är det bättre att köpa en maskin populära tillverkare som har kvalitet. När du väljer enheten bör du vara uppmärksam på vilket material det fallet görs. Föredrar att ge aluminiumkroppen av flygplanet, det är mer hållbart än en kropp gjord av plast.


Hur färgen på taket färg spruta

Målning av taket är en färg spruta är inte något komplicerat. Enheten utför nästan allt arbete automatiskt. Malaria behöver bara rikta munstycket och säkerställa en enhetlig tillämpning av färg, reglera trycket i kompressorn.

Förresten, de viktigaste komponenterna i sprutpistolen - är:

 • en reservoar för målarfärger;
 • kompressor (aka kompressor eller pump);
 • ett munstycke genom vilket färgen sprutas till en önskad konsistens.

Det bör också nämnas att sprutpistoler är mekanisk och elektrisk.

Spraya jämnt sprutades på ytan av taketSpraya jämnt sprutades på ytan av taket

I den första cylindern, som är uppburen av trycket i tanken pumpas med en handpump, och för det andra den stöds av driften av en enda kompressor.


I praktiken varje sådan enhet har ett löstagbart munstycke och en tryckregulator. Den enklaste av dem, som är mer liknar sprayer, inte en sådan funktion inte. Den största fördelen med sådan utrustning - enkelt handhavande. Eftersom det är inte svårt att hantera, inte de har haft någon erfarenhet av målning.

Hur man väljer enheten för måla väggar och tak

Som sprutpistoler är bäst? Naturligt är effekt vars drift styrs av en mikrokontroller. Det vill säga, de har ett program som tillåter dig att göra den tunnaste inställningen pistol drift justera densiteten av färgen, ange antal färgskikt och så vidare.

Anordningen sedan automatiskt justeras till ett förinställt läge, justera flödeshastigheten för den färggivande komponenten för att blanda det i korrekta proportioner med luft, och så vidare.

bör fokusera på när man väljer en pistol: • varumärkeskännedom;
 • kvaliteten på den utrustning (åtminstone de plastdelar, en relativt hög vikt, som kvaliteten på motorlindningen kan inte väga lite);
 • förmågan att slutföra enhets "inte native" munstycken.

Elektriska sprutpistoler anses vara den bästa på grund av sin inställning riktigheten i högstaElektriska sprutpistoler anses vara den bästa på grund av sin inställning riktigheten i högsta

Bara uppmärksamma kostnaden bör inte vara. Till exempel, för flera år sedan företaget släppte färg sprutor Vitek lyxklassen till priset av 280 dollar. I praktiken visade det sig att kvaliteten på många gånger värre än billiga kinesiska modellerna. Och vid tankning vatten färg baserad på akryl munstycket så gott som alltid slakt proppar som indikerar det onormala bläck och luftblandningsläge.

Helst - är det bättre att läsa recensioner av varje modell, som uppmärksammats av köparen.

Tips: Vilket vapen är bättre att välja en takmålning

Om målning av väggar, kan du använda en spray, är taket nödvändigtvis använda elektrisk pistol, som bland annat kan du sätta press på över 4 atmosfärer. Annars är det bättre att använda en vanlig borste med mjuka borst. Naturligtvis kommer färgen förbrukningen vara mer, men behöver inte göra om allt i framtiden.

Om så är fallet, och styras av producenterna, bland dem är:

 • INTERTOOL;
 • bosch;
 • MasterTool;
 • sturm;
 • Stern.

INTERTOOL - en av de mest populära företag som producerar sprutpistoler, eftersom deras kvalitet är mycket högINTERTOOL - en av de mest populära företag som producerar sprutpistoler, eftersom deras kvalitet är mycket hög

För övrigt ger ett sådant verktyg även i Vitryssland, till exempel, företaget Steels. Det är billigt, men när det gäller kvalitet är jämförbar med INTERTOOL. Detta företag även om kinesiska, men producerar elektrisk utrustning av mycket hög kvalitet för att bygga behov och detta har blivit känd i Ryssland.


Varför taket vara säker på att måla elektriska färg spruta? Eftersom du vill använda för detta ändamål det minsta antalet färger för att inte få en skilsmässa och sag.

 Vid användning av en sprayflaska för att göra tryck av mer än 2 atmosfärer är praktiskt taget omöjligt. Och om du använder video, är en smidig och jämnt lager av färg kan och glöm.

Vad är en sprutpistol för att måla taket latexfärg

Det som skiljer pistolen, som får fyllas med vattenbaserad färg? Det faktum att han - avtagbart munstycke. Om du kör en vanlig fylla sin tank, sprutan snabbt kommer att bli värdelösa, eftersom en del av bläcket torkar ut i slutet. Ta bort det på mekanisk väg kommer inte att fungera. Således munstycket - är en förbrukningsvara. I modeller där de inte är flyttbara, efter den första användningen av sprutpistolen måste förändras helt.

Naturligtvis att måla med latexfärg kan enklare modeller av vapen, men kvaliteten på färgning och hållbarhet applicerade skiktet kommer att lämna mycket övrigt att önska.

Det är också möjligt att använda för färgning vanliga hushålls kompressor.

Sprutpistoler för att måla taket latexfärg har en bra period av drift eftersom de har en löstagbar munstyckeSprutpistoler för att måla taket latexfärg har en bra period av drift eftersom de har en löstagbar munstycke


Dessutom har sådan utrustning stora fördelar:

 • Det ger möjligheten att ställa in trycket vid ca 10 atmosfärer och ännu större (särskilt användbara vid färgning av texturerade ytan);
 • hög effektivitet;
 • lämplig för specifika varianter av färger (gummi, mineral).

Hur man använder hushållet kompressor? För honom är det nödvändigt att köpa en speciell adapter som inte är en stor reservoar och böjda munstycke. Är fäst vid kompressorn med hjälp av en flexibel slang (tillgänglig med en förstärkning). Elektrisk luftpump kan även målas, galvaniserad metallyta.

Tips om hur man målar taket sprutpistolen

Sålunda bör färgning med användning av pistolen utföras i 3-4 skikt. Vid torkning av den tidigare måste vara minst 2 timmar. Grundfärgen görs endast när det behövs, men det rekommenderas att använda i samband med färg (1-1).

Munstycket bör placeras på ett avstånd av 20-30 cm från ytan som skall beläggas. Om du använder ett munstycke med en bred täckning, bör avståndet ökas.

Används för att fylla inte späda färgen - inte det bästa alternativet. De är alltför trögflytande och kan enkelt täppa till munstycket. Utspädning bör lösningsmedel som rekommenderas av tillverkaren (exempelvis derivat av olja som tillsätts till silikon förbjuden). Kontrollera viskositeten för bläcket är möjligt med hjälp av den "prov" för droppe.

När måla taket med hjälp av pistolen rekommenderas att måla ytan 3-4 gånger med 2:00När måla taket med hjälp av pistolen rekommenderas att måla ytan 3-4 gånger med 2:00

Gör så här:

 1. Bered en förrådslösning, och nådde ett flytande krämkonsistens.
 2. Ta en glasskiva och släpp den på några droppar färg.
 3. Med hjälp av vänster och höger visar färgen måste spridas jämnt över ytan av glaset. Om detta inte blir gjorda och bara släppa inte sprider - det är nödvändigt att minska viskositeten genom att tillsätta mer lösningsmedel.

Elektrisk sprutpistolen målning måste vara varje 20-30 minuter att ta korta pauser på några minuter så att motorn svalna. I detta fall bör färgen vara blandade (vissa sprutpistoler för en separat funktion, pumpar kompressorluften i den motsatta riktningen, går dess överskott genom ventilen).

Naturligtvis bör det innan arbetet utföras måla en liten bit av ytan, bedöma kvaliteten på färgen ansökan. Genom munstycket bör därför komma "dimma" från färgen, inte mindre droppar.

Vid användning av en sprutpistol krävs för att använda en respirator och annan skyddsutrustning (skyddsglasögon, overall).

Efter målning reservoaren bläckrester avlägsnas. För denna fyllning utförs lösningsmedel och som passerar genom munstycket. Efter det - du behöver för att utföra pumpning av vatten. Store pistol bör demonteras, och där behållaren ska öppnas.

Hur bra sprayfärg taket (video)

Oavsett om det är värt att köpa vapen? Lyckligtvis finns det en sådan utrustning är inte dyrt, eftersom motorn är utrustad med låg produktivitet till 150-250 watt. Men med hans hjälp att spara en stor mängd färger. Och därför betalar pistol tillräckligt snabbt. Så ja, är det värt att köpa. 

Комментарии

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 5 = 4

map