Sömlösa tak baserade på plattor

Sömlösa tak baserade på plattor

12 October 2017Seamless kakel tak döljer brister och ser ganska intressantSeamless kakel döljer ojämn tak och ser ganska interesnoBesshovnaya takplattor för att hjälpa i alla rum för att göra en smidigare, eftersom det döljer skillnaderna i höjden på taket. Kom Seamless kakel tak i rummet ser solid och homogen. Installation av en bricka tar inte mycket tid till samma tak av sömlösa plattor är mycket lätt att rengöra.


Alternativ sömlös kakel på tak

Takplattor tillverkas främst från lätta syntetiska material. Klar favorit bland dem - skum, även om det finns variationer i plast. Fördelen med den första - billigt, andra - lättskött och hållbarhet.

Sömlös kakel som representeras av olika utföringsformer och är gjord huvudsakligen av ett lätt material - skumSömlös kakel som representeras av olika utföringsformer och är gjord huvudsakligen av ett lätt material - skum

Monterade sömlösa tak på följande sätt:

 • Lim (polyuretanlim);
 • på metallprofilen (denna metod används, om det är nödvändigt att anpassa bas);
 • med skruvar, loppor, vilka är osynliga i locket (lutningslocket).

I detta fall kommer fogarna i plattorna inte vara, eftersom den är ansluten med låset, det vill säga med minimal strecksatsen från varandra. De flesta tillverkare på dessa platser inte hackad stora mönster eller normal gränsen.


Sömlösa tak från skum inredning

Styrofoam sömlös taket görs bäst i målet innan den monteras gips. Det kommer att vara optimalt skydd mot fukt (och eventuella översvämningar från grannarna) och tålig yta. Dessutom kan texturen väljas efter beslut av ägaren av huset. En variant representeras av riktigt stora (tiotusentals modeller).

Sömlös tak av skum - ett ganska bra alternativ för att skapa elegant interiörSömlös tak av skum - ett ganska bra alternativ för att skapa elegant interiör

Och om det finns brister i taket av skummet? en sådan utföringsform är inte föredragen, till exempel i köket, eftersom här är det: • snabbt gulnar;
 • Det kommer att absorbera fett (oavsett om huven är);
 • Det kan kollapsa på grund av för hög luftfuktighet (om brickan vilar på polyuretanbindemedel).

Men det kan användas för att dekorera något annat rum, oavsett vad det är redan i bruk design. När allt kommer omkring kan skummet vara av olika färger och texturer. Med undantag av att olika plattor storlek och tjocklek.

Dekorativa paneler för tak sömlös

Men takplattor med mönster oftast gjorda av plast bas. Dess nackdel - flera gånger mer i vikt än den för skummet. Därför är en sådan bricka fastsatt antingen i aluminiumprofil eller på specialankare. Det andra alternativet är att föredra, eftersom kostym och under gips. Limma detta kakel kommer inte att fungera - så småningom falla av på grund av sin egen last.

Och det bör noteras att de dekorativa paneler är större. Det vill säga, det är nödvändigt att mäta exakt och skapa en preliminär skiss av installationen är klar, alla sammanfaller bokstavligen millimeter.

Seamless kakel med mönster på taket kommer att se oefterhärmligtSeamless kakel med mönster på taket kommer att se oefterhärmligt

Seamless dekorativ panel är:

 • enkel;
 • duplex (så kallade falskt-box);
 • kombineras;
 • med ett skikt av gipsskiva (för mer bekväm montering och, om så är nödvändigt, anpassa den huvudsakliga taket).

Dimensioner dekorativa plattor är i allmänhet standardiserade till 30 eller 50 centimeter. Men vissa tillverkare erbjuder en personlig service av sömlösa paneler på den angivna storleken. Det är sant att de kostar lite dyrare. Och ja, det här formatet att föredra för högt i tak. För låg mer föredragen är PVC-film (tak) eller Pongs.

Såsom monterade sömlösa takplattor

Således kan plattan endast installeras på ett helt planat takkonstruktionen. Gips och rentvå nödvändigtvis avlägsnas. Helst - till ett betongfundament. Toppmonterad eller fiberboard eller spånskiva (och kan vara gipsskivor) och har fäst dem önskad kakel.

Om lim används, ytan före installation krävs:

 • avfettas med speciell eller konventionell lösningsmedels alkohol;
 • rengöras från smuts;
 • trimmas om den har flisas, inga stora stötar (t.ex. cement).

Installation av sömlös kakel i taket inte kräver specialkunskaper och kan göras med sina egna händerInstallation av sömlös kakel i taket inte kräver specialkunskaper och kan göras med sina egna händer

Om maskinvaran utförs på profilen är detta inte behövs. Det viktigaste - att göra rätt layout, då för att undvika sömmen. På bilden nedan kan du se vad som kommer att bli slutresultatet.


Inte förbjudet skum plattor som och inte på en plan tak, men i det här fallet, kan ingen garantera att efter 1-2 månader är det helt enkelt inte får blekna. Men sannolikheten för detta - mycket hög.

Det bör nämnas att skummet sömlös tiling - eldfast har gjorts av en främre substrat (i vilken orenheter sidig förhindra smältning av skummet tillsatt). Och för att inte förlora det en egenskap - ska papier substrat för att göra det maximala bötesbeloppet. För att justera, i princip, tillräckligt för 3-5 millimeter.

Behöver jag något sätt att koppla återstår efter installationen av leder? Om denna instruktion ges, bör det vara. Om anslutningen görs i sömmarna på typen lås, då gapet är visuellt helt stängd. Detta är det enklaste alternativet, men kommer att behöva följa rätt sida av anslutningen (om plattorna kommer att användas av den andra parten - kommer att börja böja på lederna).

Seamless takpannor (video) 

Vad det än var, tar sömlös kakel installation lite tid. Hela huset kan vara klar på detta sätt bokstavligen 1-2 dagar, även om det inte fanns någon tidigare erfarenhet. Och för alla sina förtjänster, är detta kakel något dyrare än en enkel gips. Men hon: är resistent mot brand, fukt, kompletterar någon inredning, lätt att rengöra och kommer att pågå i årtionden. Och ändå kan målas med någon färg, om det är vattenbaserade eller olja. Håll på det kommer också att vara svårt nog.


Sömlösa plattor på taket (foto)

1 133 135-722x600 2797c14e5c624a21dd8bdc7591cf8651 49-8 3333 1656356c1b692270fc754091771 4000122 49311679-e1410956632791 1284961719potolok-5-800x445

Комментарии

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

48 − 46 =

map