Som innehåller trappor ritningar

Som innehåller trappor ritningar

12 October 2017trappor ritning kan hittas på Internet eller göra det självRita trappor kan hittas på Internet eller göra det själv naturligtvis trappan - det är ett utmärkt tillfälle att komma åt golven ovanför den första, och dessutom en kompetent simulering av denna design gör utmärkt genomtänkt inredning. Innan du monterar strukturen, är det nödvändigt att bilda en stege ritningar, för att undvika fel i installation och inköp av material.


Ritningar på trappan till andra våningen med sina händer

Är det möjligt att utföra produktionen av trappan drar sina egna händer? Det är, om mönstret kommer att visa alla nödvändiga parametrar.

Det är önskvärt att dra i AutoCAD, varje nod i dwg format från SketchUp plugin, Googlepomozhet hitta ett program.

Det kan ange villkorlig max parametervärdet för varje nod (till exempel, design Niwa, när storleken på 6x6 objekt). Initialt, är den för att bestämma dimensionerna hos trappan till andra våningen, liksom med en vy av strukturen.

Teckning kan du beräkna lutningen på trappan som leder till andra våningenTeckning kan du beräkna lutningen på trappan som leder till andra våningen

Det finns två typer av trappor, som vart och ett har sina särdrag:


 1. Mars. En sådan trappa, vanligen lutad mot husväggen och område. Sådana konstruktioner tillförlitlig, stark och tålig. Det är värt att notera att modellen är ganska enkel och lämpar sig väl för en tvåvåningshus. Denna stege kan göras för hand, utan endast omfattas av de regler och normer för GOST.
 2. Spiral. Trappan av denna typ ska installeras av en professionell, eftersom det kräver inte bara kompetent planering, men också noggranna beräkningar för varje parameter som du inte kan använda standarddata. I en sådan struktur har sina fördelar, och de består i en kompakt design.

Det tar inte för mycket utrymme för placeringen av strukturen, och det kommer att göra någon design lösning är mer intressant och ovanlig.

Siffror trappor på planen

Figur stegar måste finnas på planet hem, och i hennes exakta storlek, men skalas ned. I varje bygg förkortningar, till exempel Technonikol, kan du se inte bara målningar, men hela kretsen, som innehåller alla parametrar och ursprungliga affärsplan för att bygga en stege.

Du måste vara så noggrann som layout av huset kan påverka: • bredd;
 • höjd;
 • Djup trappor.

Utarbetades bör vägledas av standarder såsom GOST, inte bara för att representera stegen korrekt, men också att bygga det enligt reglerna.

På planen sett varje stege del och den plats där det ska varaPå planen sett varje stege del och den plats där det ska vara

Bekväm stege bör inte vara som en stege, som den optimala lutningsvinkeln anses vara 35-40 grader.

Du måste ta hänsyn till bredden av stegen korrekt. Den idealiska lösningen är att skapa en bredd av 30-35 cm. En minimal mängd anses vara 25 centimeter. Inte mindre viktigt att korrekt identifiera det område där trappan kommer att installeras.

Regenereringskretsen bör du använda vissa tecken som beteckning specifika värden:

 1. Bilden måste innehålla avståndet mellan våningarna. Det brevet betecknas avstånd. Att beräkna behovet av att basera höjden från den första till den andra våningen och en ungefärlig höjd av varje steg, exempelvis 20 cm. I genomsnitt, behovet att göra 14,5 grader. Naturligtvis måste antalet vara ett heltal respektive bör avrundas på ett bra sätt. Storleken på varje steg bör vara densamma.
 2. Bredden på trappa bör inte vara mindre än 700 mm. Det bästa alternativet anses vara en m är för privata hem, men för offentliga byggnader kan göra en marsch till 1,5-2 m, beroende på rummet och dess syfte.

När det gäller varje trappa plattform bör det visas både den första och andra våningen. Lätt att göra en ritning för tillräckligt preliminärt bestämma dimensionerna på hela strukturen, som sades tidigare.

Trappor till planen

Rita en vanlig plan eller detaljplan av lokalerna är nödvändigt att visa den exakta platsen för anläggningen i en byggnad eller utanför. Pencil måste visa alla typer av uppgifter som ska anges i realtid i byggandet av trappan.

På planen preciseras storleken på alla delar av stegenPå planen preciseras storleken på alla delar av stegen


Och det måste ta hänsyn till:

 1. För att bestämma bredden på en trappa, måste du ta hänsyn till den ursprungliga kapaciteten. För att vara mer exakt, att vara uppmärksam på vad det genomsnittliga antalet personer kommer att flytta på den varje dag.
 2. Dessutom bredd trappa som påverkar vilket område som avsatts för konstruktion, samt ta hänsyn till utformningen av byggnaden.
 3. Experter rekommenderar inte bor i privata hem som alltför breda trappor, eftersom detta skulle kräva ytterligare åtgärder för att helt skydda konstruktionen.
 4. Dock bör trappan i ett privat hus vara så stark och stabil, eftersom det är mycket möjligt att det kommer att gå upp möbler och byggmaterial för att reparera andra våningen och vinden.

I allmänhet, den typ av stege beror på personliga preferenser för ägarna av byggnaden, eftersom den påverkar den inre och inredningsstil. Förutom säkerhet, bör stegen vara fri att hoppa över människor utan hinder och andra svårigheter. Om tillräckligt trapporna var fri att passera två personer bör bredden inte göra mer än 1,2 meter.

snitt trappor

Vid utformningen av trappan till ett privat hus med sina egna händer, är det nödvändigt att göra ett snitt på sina villkor, och oavsett vart det leder, vare sig på toppen av rummet med barn eller badrum. Genom bildning av ett delat system bör närma sig så noggrant som möjligt och företrädesvis inte i sista stund.

Siffran sektionen skall märkas:


 • axel;
 • vägg;
 • Paul;
 • tak;
 • trappelement;
 • Dimensionerna hos strukturen.

Alla mått på ritningen skall anges i millimeterAlla mått på ritningen skall anges i millimeter

stegsektionen ritning ska ske i etapper. Först dras trappa önskvärd i standardbredder.

då:

 1. Det konstaterar pad längden på bottenvåningen.
 2. Fan motsatt plattformen.
 3. Rita en horisontell projektion av trappa.
 4. Från den fria kanten av platsen av bredden av brottet mot väggen.

Mönstring utförs inte från ovan, men från sidan, som är en sektionsvy.

Produktion av trappor med händerna: Ritningar

Även om utarbetandet av ritningen, design och konstruktion kommer att genomföras exakt med sina egna händer, är det strängt förbjudet att bryta mot instruktionerna, GOST standarder och, naturligtvis, utesluter designelement.

Det måste föreligga:

 • trampa;
 • risers;
 • marsh;
 • lekplats;
 • ståndare;
 • Räcken.

Ritning körs på datorn kan du skriva ut på en skrivareRitning körs på datorn kan du skriva ut på en skrivare

Ledstänger är också ingått ritningen, med de exakta dimensionerna av bredd, höjd och även i dimensioner lumen. På varje trappa, och, för att vara mer exakt, typ och dess läge, det finns vissa riktlinjer och regler som ska följa. Nämligen i områden med stora koncentrationer av barn, måste räcke vara hög, och i mitten av deras höjd måste gå ytterligare ledstänger.

Om mellanrummen mellan ståndarna är för stora, de är stängda upp skärmar för att förbättra säkerheten och eliminering av nödsituationer.

Den genomsnittliga höjden av räcket är 0,9 m, men det är att föredra att välja 1,20 m, i en helt alla områden, och även ett privat hem.

Disposition av trappan i huset

Mycket ofta ägare av småhus är intresserade av en tid som byggandet av trappan, och därmed andra våningen, samt vad du kan göra utan hjälp av en behörig fackman. Svaret är entydigt - ja. Men för att lösa, är en önskan att inte tillräckligt, eftersom behovet åtminstone ett minimum grundläggande kunskaper i geometri och det är önskvärt att konstruera utbildning. Dessutom kan du använda modern datateknik, vilket inte är så svårt att hitta.

Den korrekt beräkning av stegparametrarna styrs:

 • Parametrarna för rummet;
 • Preferenser ägaren av lokalerna;
 • Snip standarder.

Planering stege bör dess bredd inte detta för henne fritt att missa ett fåtal personerPlanering stege bör dess bredd inte detta för henne fritt att missa ett fåtal personer

Var och en av dessa kriterier kan påverka valet av placeringen av trappor, liksom dess storlek, montering och även utseende, i synnerhet om det är rak eller vriden.

Typiskt, för ursprunglig stege beräkning med hjälp av parametrar såsom:

 • Höjd mellan golv;
 • Den totala ytan av rummet;
 • Placeringen av bärande väggar och inre;
 • Närvaron och placeringen av dörr- och fönsteröppningar.

Således är det möjligt att exakt bestämma den maximala storleken på trappan, liksom byggarbetsplatsen.

konstruktion modellering är mycket viktigt, eftersom det är i detta skede valt stilen i rummet, typ av ståndare, efterbehandling material och även dekor räcke. Detta är särskilt viktigt för dem som föredrar att utrusta ditt hem enbart estetiska och elegant interiör.

Komponera ritningar trappor (video)

Det viktigaste - det gör inte ett misstag i beräkningarna, och inte bryter mot rekommendationerna från experter. Endast på detta sätt i ett hus eller offentlig byggnad kommer att vara hög kvalitet stege, säkerhet och lämplighet för användning. Att bygga en sådan anläggning är inte lätt, men det är möjligt. Produkten kommer att vara för en lång tid att tillfredsställa sitt utseende och överlägsen prestanda.

Detaljer: trappa och ritning (foto exempel)

1-1 1-2 1-3 1 15f441cbf1ea18c7d8d25783677864a8 1103-110101a01lestnicastranica01-1 298157-VMS-12 1277810 346,082-VMS-4 balus3b

Комментарии

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 70 = 79

map