Som gips kitt: detaljerade instruktioner för arbete

Som gips kitt: detaljerade instruktioner för arbete

12 October 2017En av de viktiga stegen i reparationsarbeten i lägenheten är putsadeEn av de viktiga stegen i reparationsarbeten i lägenheten är shpaklevkaShpaklevka - en viktig punkt av reparation, som inte bara hjälper till att ta bort gips defekter att anpassa sin yta, men också göra materialet så mycket som möjligt redo för efterbehandling.


Varför är det nödvändigt spackling gipsskivor

Anta att du bestämmer dig för att klistra över tapeter GCR och tvivlar före fyllningen behövs. När en person nästan alla reparationer gör med händerna, sedan på några ögonblick han kan besluta att spara (och de krafter och medel), men det är inte alltid nödvändigt att göra. För gips kitt före den efterföljande finish, det finns åtminstone två viktiga skäl.

Drevning kommer att bidra till att göra en gipsvägg plan och jämnDrevning kommer att bidra till att göra en gipsvägg plan och jämn

Varför behöver jag kitt gipsskivor:

 • Om du har köpt en ljus och / eller tunn tapet, risken att lederna och ojämna Gips ark kommer att visa igenom, bra. Det visar sig att väggen görs mycket rörigt, och det verkar vara svårt att ändra, så det är bäst att spackel yta.
 • Den andra punkten - tapeter, kan du åter-stick, och om inte tillämpas lager av spackel, måste den rip off tapeten med ett lager av gips. Och att du redan har brutit hela strukturen. Drevning samma skydd mot sådana risker.

Sann allt detta inte bara för tapeter, andra behov dekorativa efterbehandling i pre-putsade väggar. Denna yta förberedelse, och att tekniken inte tillät misslyckande, och du är inte besviken i sina skrifter nödvändigtvis shpaklyuyte gips.


Tre steg: primer, förstärkning, gips Gips

Före spackling måste utföra enkla rutiner. Först och främst uppmärksamma de skruvar, som kan vara ful bula. Om bula, twist så att de doppar i listan. Om fästen bildas av hål, skruvar behöver för att få och ersätta med nya, längre. Hattar måste vara på samma nivå som gips.

Sedan undersöka om det finns brister i lederna. Kan lossna det översta lagret av material. Med en sådan defekt papper prydligt måste skära med en kniv, ja, ytan under papperet vara säker på att behandla mycket fint sandpapper.

Spackling kan producera på egen hand, det viktigaste - det enligt instruktionernaSpackling kan producera på egen hand, det viktigaste - det enligt instruktionernaGå sedan till följande schema:

 • Primer. Det måste tillämpas på ett jämnt lager över hela behandlingsområdet. Primer - en blandning, penetrerande endast in i det övre skiktet av material som bildar en vattentät film. Kompositioner alkyd grupper kan inte användas, pappersskiktet kan otvisnut.
 • Förstärkning. Ytan bör förstärkas med en speciell nät. Del mesh behandlas med en speciell sammansättning av bindemedlet, eftersom för att fixera gallret lätt. Cleito det på alla sömmar och hörn så att de två sidorna av gränssnittet är av halva bredden av nätet.

När dessa steg är slutförda följer tillämpa kitt. Men blandningen är vanligtvis nödvändigt att förbereda. Om du använder torr blandning, gör det precis innan ansökningsprocessen. Färdigblandad, respektive inte behöver föda - och ta shpaklyuem.

Stud blandning hur shpaklyuyut gipsskivor

Om du har köpt den torra blandningen, kommer det att lösa på rätt sätt. Tja, om du har en borrmaskin med paddel-mixer. Med den kan du bara blanda med vatten, torrsubstans, tar processen mindre än fem minuter. Då du vänta 15 minuter proceduren upprepas.

Blandning för spackling, kan du hur man gör på egen hand och köpa i en specialaffärBlandning för spackling, kan du hur man gör på egen hand och köpa i en specialaffär

Manuellt arbete svårare: blandningen måste hälla vatten långsamt och försiktigt hälla också, alla mycket noggrant omrörning, som om du knåda degen. Det är mycket viktigt att insidan hade några luftbubblor.

Putty torkar mycket snabbt, eftersom att laga den i små portioner. Till en halvtimme kan du tillbringa en utspädd blandning, och flyttade sedan till den nya knådning. Och ekonomiskt och tekniskt korrekt.

Vi gör rätt sak: hur man ansöker gips på gips

Arbetet börjar ofta (eller reduceras till detta) med tätningar. För att göra detta behöver du två spatel - breda (35 cm) och medium (15 cm). Används ofta float och spackel, men du bör vara redo med dem för att se till att arbetet är försenat och inte det faktum att resultatet blir perfekt.

För att kunna tillämpa gips på väggen, behöver du två olika spatelFör att kunna tillämpa gips på väggen, behöver du två olika spatel


Hela processteknik är som följer:

 • Skriv en smal spackel spatel försiktigt överföra dem till sömmen;
 • Så spatel och materialet stretch i så stor utsträckning som möjligt,
 • När bearbetade flera leder kan vara beväpnad med endast en bred spatel, kommer det att spara tid, men du behöver skicklighet.

Just nu kan du inte lämna ränder och ojämnheter på ytan av gipsskivor. Du kommer att bli svårt att ta bort dem, så det är möjligt att skada materialet. Eftersom arbetet kräver maximal precision.

Huvud yta: hur man spackla gipsskivor

Först efter helt torkade startlager i hörnen och leder, måste du spackla huvuddelen av gips. Första yttre hörnen förstärks av aluminiumprofiler. De installeras med hjälp av en häftpistol och kitt.

Platta spacklet på väggen, experter rekommenderar ett brett spatelPlatta spacklet på väggen, experter rekommenderar ett brett spatel


Materialet appliceras på väggen och sprids med en bred spatel. Flytta uppifrån och ner. Om rummet har en båge eller andra komplexa strukturer, se till att använda en plast område. Han fasta hängslen, och sedan kittas.

Arbeta snabbt som möjligt i syfte att lyckas i processen för att trimma den intilliggande remsan bearbetning. När väl kitt appliceras, tillåta materialet att härda.

Det sägs att ibland shpaklyuyut gips och roll. Detta sker när du behöver "bleka" yta, som redan är i linje för att ge det en solid färg för det fortsatta arbetet. Men ofta måste arbeta med en vals.

Drevning: efterarbete

När plåstret är klar, inte hoppa till efterbearbetning. Ytan skall vara helt torr. Då alla oegentligheter som ska behandlas fint sandpapper. Var noga med att göra det i skyddsglasögon och andningsskydd.

Innan sista efterbehandling av väggar, måste du vänta på fullständig torkning kittInnan sista efterbehandling av väggar, måste du vänta på fullständig torkning kitt

Fortsätt sedan enligt följande:

 • Den behandlade ytan har en noll sandpapper;
 • Applicera sedan ett jämnt lager primer;
 • För efterbehandling, använda en speciell blandning eller utspädd utgångsblandningen till ett tillstånd av gräddfil;
 • Spray och stretchmaterial är en bred spatel - kitt skiktet bör vara tunt och likformig;
 • Efter torkning, detta skikt behöver göra behandlingen igen med primer, och först därefter kan limmas tapet eller måla väggarna.

På ytan behandlas på detta sätt, kommer du att vara lätt att riva bort tapet med nästa reparation. Gips i detta fall inte är i fara. Det färdiga arbetet är inte nödvändigt att ändra, även om mindre fel hittas. Kanske kommer det att vara tillräckligt slipning eller utjämning efterbehandling sammansättning ett litet område.

Instruktioner: hur man gips spackel (video)

Putty gipsskivor behov, och gör det i enlighet med reglerna - beredning, priming, slipning. Inte snåla på lagren i materialet beror på den slutliga utformningen av arbetet.

Goda resultat!

Комментарии

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

23 + = 32

map