Skapa vardagsrummet och sovrummet i ett rum: 13 zonindelning alternativ

Skapa vardagsrummet och sovrummet i ett rum: 13 zonindelning alternativ

12 October 2017Att arrangera ett sovrum och vardagsrum i ett rum är ganska enkelAtt arrangera ett sovrum och vardagsrum i ett rum prostoSdelat ganska hem vackert och bekvämt kan du i alla fall, oavsett storlek, även om de bor och sover i samma rum. Det finns många sätt denna situation rum, zonindelning rymden med hjälp av transformerande möbler, olika nivåer och dekorativa element. Någon av metoderna för registreringen kommer att bero på storleken på rummet, fönster layout, funktioner och form av rummet ägare preferenser.


Vardagsrum med ett sovrum med en transformerande möbler

Det enklaste sättet att kombinera vardagsrummet och sovrummet - är att använda den transformerande möbler. Sådana möbler kan maskeras i rummet, men kan helt enkelt utföra flera funktioner i olika stater. Med hjälp av sådana möbler kan minska antalet objekt till ett minimum och ett maximum fritt utrymme, vilket är särskilt viktigt i en studio lägenhet.

De vanligaste varianterna kan kallas olika möbler, omvandla till en säng:

 • Bäddsoffa;
 • Stol-bädd;
 • Matbord säng;
 • Garderob säng.

Naturligtvis om förekomsten av soffan och stolar, omvandla till en säng, alla vet, är standard interiör. Men här är tabellen med särskild mekanism för omvandling och säng i garderoben, för majoriteten av invånarna verkar vara något fantastiskt. Men mirakel bio mäster blivit en del av det moderna livet.

När kombinerat vardagsrum och sovrum är mycket bekväm att använda transformerbara möbelnNär kombinerat vardagsrum och sovrum är mycket bekväm att använda transformerbara möbeln


Men att välja den transformerande möbler, måste du tydligt förstå inte bara sina uppenbara fördelar, men nackdelar också logiskt. Ofta den största fördelen med en sådan möbler - kompakt storlek, uppnås genom en allvarlig minus - bekvämlighet. En sådan möbler är ofta inte avsedd för dagligt bruk, för att inte orsaka skada.

Alla läkare rekommenderar att välja en vanlig säng med ortopediska madrass. Men om platsen inte tillåter, kan du välja och förändra sängen.

Nästa minus av sådana möbler - är behovet av att ständigt montera och demontera den, vilket tar tid och ansträngning. Oftast upptagen människor kan inte göra det varje morgon och kväll, så de flesta av sängen tas bort endast gäster ankomst. Så en rimlig uppstår frågan: om att välja att omvandla möbler utan en ortopedisk madrass i hälsoskador för enkel mottagning ett par gånger i månaden?

Multilevel inre av ett sovrum och vardagsrum i ett rum

Vid arrangemang av multifunktions rum som ett sovrum, vardagsrum, kan du använda inte bara hela området av rummet, men hela dess höjd. Plats säng på olika nivåer kommer att bidra till att spara utrymme. Dessutom kommer denna teknik att skapa rummet en unik design.Här är några alternativ för placeringen av sängen på olika nivåer:

 1. Standard loft säng, som är fäst till taket och maximerar användningen av tillgängligt utrymme under den, t ex, att utrusta skåp där;
 2. Säng på en kulle, som är standard arrangerade hyllor och lådor för kläder och underkläder;
 3. Bed, infällbar från ett podium som rymmer ett kontor eller bibliotek;
 4. Suspenderad bädd som vanligen hänger från taket på kedjorna, och före säng sänks ned och placeras på foten för stabilitet.

Sovrum och vardagsrum kan utfärdas på olika nivåer, kommer att lägga funktionella områdenSovrum och vardagsrum kan utfärdas på olika nivåer, kommer att lägga funktionella områden

Alla dessa metoder gör det möjligt att på bästa sätt utnyttja höjden av utrymmet, men inte lämpar sig för alla lägenheter. När allt kommer omkring, de är den viktigaste förutsättningen för installation - högt i tak.

Sovrum och vardagsrum i ett rum: projektering

du kan uppnå den mest effektiva användningen av rymd sovrum och vardagsrum i ett rum, genom zonindelning. Om området i rummet tillåter, kan du göra det med hjälp av fysisk separation, och om inte, då det villkorliga gränsen visuell inflygning.

De vanligaste sätten att zonindelning, delade sovrum och vardagsrummet är:

 • vägg;
 • Delvis gipsskivor skiljevägg;
 • Rörliga rullen partition;
 • Gardiner av tyg flätor eller pärlor;
 • persienner;
 • Frostat glas eller transparent plastvägg;
 • Andra golv, tak eller väggbeklädnad;
 • belysning;
 • Placering av möbler;
 • Hylla utan en bakre vägg;
 • Live eller konstgjorda växter;
 • Sharma;
 • Split-plant golv.

Sovrum och vardagsrum i ett rum kan visuellt indelad i zonerSovrum och vardagsrum i ett rum kan visuellt indelad i zoner 

Någon av dessa metoder kommer att tillåta fysiskt eller visuellt skärma sovutrymmet från mötesplats med vänner och känner dig bekväm i varje av dem. Men glöm inte att en sådan kombination som ett vardagsrum + sovrum, beroende på läge och storlek i rummet kräver en annan zonindelning metoder.


Vanligtvis sittgrupp gör entré, medan sovrummet ligger i det bortersta hörnet från ingången, särskilt i den långa och smala rum.

Viktiga moment i inställnings sovrummet vardagsrum

Vardagsrum med ett sovrum bör förses med utsikt över några av de viktigaste ögonblicken i processen. Den uppkomna situationen skall vara lämpliga för ett bekvämt liv, och varje dag för att behaga ögat, i detta fall på ett sådant renoverade rum länge.

Tänker konstruktions sovrum, vardagsrum, tänk på att det ska vara bekvämt för varje familjemedlemTänker konstruktions sovrum, vardagsrum, tänk på att det ska vara bekvämt för varje familjemedlem

Här är några av de viktigaste egenskaperna hos en god livsmiljö-sovrum:

 • Kvalitet belysning över hela rummet;
 • Användarvänlighet och rörelse genom rummet;
 • Att upprätthålla hälsan hos familjemedlemmar;
 • Tilltalande utseende av situationen.

Om rummet har alla dessa egenskaper, sedan leva i det är bekvämt, bekvämt, varm, lätt och säkert. Naturligtvis några av alternativen design för denna typ av lokaler är mycket attraktiv, men man ska aldrig glömma säkerhet och hälsa familjemedlemmar. Det inre utrymmet måste behaga alla medlemmar i hushållet.


Compact living och sover i samma rum (video)

Kombinera sovrummet och vardagsrummet är möjligt, oavsett vad storlek kan få boende. Emellertid bör processbetingelserna väljas i enlighet med formen och storleken på rummet. I kursen kan du sätta en mängd olika sätt att zonindelning, omvandla möbler, eller använda olika nivåer för effektiv användning av utrymme.

Design vardagsrum och sovrum i ett rum (inredning foto)

54 794 37-9 1405406189545-kv-1 339185714201236891635 1461777579zona-05 1461785307zona-17 DIZAIN-spalni-gostinoi3 dizajn-odnokomnatnoj-kvartiry-30-kv-m-5-b Dizayn-gostinoy-18-kv-m-så-spalnoy-zonoy 

Комментарии

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 + 1 =

map