The BlogGipsskivor har elasticitet och flexibilitet som gör det möjligt att skapa intrikata mönster av böjda formerGipsskivor har elasticitet och flexibilitet som gör det möjligt att skapa intrikata mönster formVozmozhnosti böjda gipsskivor i inredning är nästan obegränsade: materialet kan dölja kommunikation med det kan du skapa någon funktionell eller dekorativ del av inredningen, som kommer att vara tilltalande för ögat under många år. Ofta, för att skapa en unik design kräver jämn böjning av arket i en halvcirkel, vilket innebär vissa svårigheter, men med rätt strategi de verkligen övervinna även nybörjare.


Varför du behöver böja gips: dekor alternativ

Det har länge varit gips används inte bara för att täcka plana ytor (väggar och tak). Från den gå flera nivåer tak strukturer av alla slag, valv och dekorativa element av interiören. Bend gipsskivor krävs om stomkonstruktionen innebär flödande linjer och böjda konturer.

Den välvda profilen används för att skapa dekorativa element av gipsskivorDen välvda profilen används för att skapa dekorativa element av gipsskivor

Bock Gips föreslå följande typer av dekorativa mönster:

 • Valv och poluarki klassisk typ;
 • Nischer i väggarna med rundade element;
 • Dekorativa partitioner med krökta element med olika modifieringar;
 • Gipsskivor möbler med mjuka linjer;
 • Krökta pallplatser;
 • Curly tak;
 • Wall dekor (våg, blomma, etc.).

Förutom flexibel rundade gips för inredningen, en särskild välvd profil. Denna ramdel har samma art som en vanlig metallprofil, och utför samma funktion, bara att skapa kroklinjiga konstruktioner.


Välvd profil är en metall och plast. Han kan ta nästan lyuboyu formen, förutsatt att designprojekt.

Bortsett från det välvda profilen finns det välvda gips, som formade struktur för att skapa en hel del enklare. Betrakta denna art mer i detalj.

Gipsskivor flexibel: egenskaper och möjligheter hos materialet

Förmåga att böja gipsskivor hemma beror på variation av materialet. Förutom bågen finns gips vägg och tak. Bredden av de olika typerna av gipskartongskivan - 6-12,5 mm.

Med hjälp av arch gips, kan du inser de mest vågade designidéerMed hjälp av arch gips, kan du inser de mest vågade designidéerEgenskaper Arch Gips:

 • Minimitjockleken för (6-6,5 mm);
 • hållfasthet;
 • Glasfiberförstärkningskärnan (förhindrar kinks);
 • Standard arkstorlekar (1,2h2 m, 1,2h3,6 m);
 • Flexibilitet.

Använda arch Gips är mycket lättare att skapa former på taket eller annan inredning, eftersom materialet är ganska lätt att använda. Den maximala böjningsradie av materialet är avsevärt större än i taket eller, speciellt, en vägg av gipsskivor.

Men tänk om det är att det finns ett tak för GCR och välvda även på försäljning där?

Den "våta" metoden: hur man böjer gips i hemmet

Denna metod innefattar användningen av vatten. På grund av dess egenskaper, gips absorberar ganska snabbt fukt och torkar det blir så svårt som tidigare, samtidigt som den nya förutbestämd form. Det är det vanligaste alternativet, men han inte gillar för alla figurer. På detta sätt är det möjligt att böja bara tyst gipsskivor, med en mjuk böj, inte mer.

Typer av bock Gips: torr och våtTyper av bock Gips: torr och våt

Gnehm gips "våta" metoden:

 1. Fuktig ark enhetligt med en pensel, roller eller vatten vid rumstemperatur vävnad.
 2. Efter 15 minuter, när materialet blötläggs försiktigt fäster det till den önskade formen. Vid torkning Gips blir kvar i samma position.

För att ge den exakta formen av framtiden som du kan bygga en ram element och ställa den på golvet, sätta den på toppen av några torra gips så att det torkade upp så småningom ta ett nytt utseende.


Hur man böja gipsskivor med sina händer "torra" metoder

Detta utförande innebär inte fullständig vätning av plåten, men det kräver ett specialverktyg. I motsats till "våt", "torr" -metoden kan böja gipsskivor elementet framtida konstruktion även om det har en liten radie.

Nålen rulle som används för behandling av gipsskivor för att förändra sin formNålen rulle som används för behandling av gipsskivor för att förändra sin form

För att göra detta, finns det två sätt:

 1. Med användning av en nål vals;
 2. Användningen av en vass kniv.

Den första metoden består i att behandla arket piggroller på båda sidor. Sålunda, skyddar mot skada kartonggipskärnan bildad perforering. Sheet blir mer följsam och tillåter dig att göra en smidig liten böj. Om arket krävs för att böja ännu mer material kan fukta en liten mängd vatten vid rumstemperatur.


När du använder nålvalsen kan inte läggas i blöt plåt för intensivt med vatten, eftersom detta kan skada materialet och föra den oåterkalleligt i felaktig förutsättning för operation.

Metod vid användning av en vass kniv används oftast, om inte tillgänglig nål roller. Å ena sidan (eller hela arket) elementet framtida utformning gjort små snitt, mellan vilka är avståndet beror på den önskade bockningsradien (vanligen en 1 - 5 cm). Skårorna bör göras så noggrant som möjligt, som påverkar endast ett skyddande skikt av kartong, i varje fall utan att skada kärnan. Snitten görs vinkelrätt mot böjning. Vilken sida av materialet för att skära - det beror på vilken typ av objekt det är: en konvex eller konkav. En konvex elementet skärs från den inre sidan av arket, en konkav - framifrån.

I närvaro av skär, är det möjligt att böja gips så mycket som möjligt. Fräsen är inställd till ett djup av 3 - 5 mm (inte alla valt att gips), och delningen mellan slitsarna är beroende av radien hos framtida konstruktionselement.

Instruktioner: hur man böjer gips (video)

Inte alltid det första försöket att böja gips avslutas framgångsrikt. Nybörjare uppmuntras att prova alla metoder på ett litet fragment av materialet, för att därigenom välja en optimal metod. När du arbetar med gipsskivor viktigare - agera försiktigt och tar sig tid att inte oavsiktligt bryta arket. Och kom ihåg: alltid böja gips tillsammans snarare än hela arket.

Framgångsrika transformationer!

Leave a Comment

Your email address will not be published.

51 − 42 =