Så att dra tak: att göra det rätta

Så att dra tak: att göra det rätta

12 October 2017Undertak - en ekonomisk och praktisk lösning för dekoration av inre livsrumUndertak - en ekonomisk och praktisk lösning för inomhusbostads pomescheniyaNatyazhnye tak har blivit mer populära och populärt, från det ögonblick då denna typ av finish har upphört att vara ett privilegium för enbart den kraftfulla. När produkten blir mycket, sjunker avsevärt i pristak är inget undantag från regeln. Och under ganska lång tid, taken är inte längre en lyx, och företrädare för den så kallade medelklassen har råd med finish.


När det gäller självorganisering, är det fullt möjligt uppgift, men det behöver veta hur man ska dra taken - och alla kommer att följa!

Så att dra taket med sina händer: allt är realistiskt

Processen för många husägare är stark och ganska stadig rädsla - att inte bryta något, eller som inte sag tak då?

Ja, det är den här processen avsevärt skiljer sig från, säg, tapetsering eller läggning av linoleum, men ändå ha granskat de relevanta artiklar och videor och foton, och det kan ske utan problem.

Om du vill spara på att anställa arbetskraft, då det här jobbet kan göras med sina egna händer, och ingenting är omöjligt i detta. Men, som de säger, mer rakt på sak.

Så måste du komma ihåg följande:


 • Detta arbete utförs av samma människor, som du, därför med lämplig flit och tålamod du har alla det stora arbetet, och allt du kan göra det själv;
 • Innan du sätter igång måste du förbereda ett verktyg, samt att förbereda utrymme för säker och bekväm användning;
 • Varje paket i taket finns en instruktion som bör övervägas noga;
 • Det är nödvändigt att undersöka material foto och video, för att undvika irriterande fel under installation;
 • Ordning och renlighet på arbetsplatsen - nyckeln till framgång!
 • Du måste berätta för dig själv att arbeta: - Dra åt taket rätt! - sig själv och sin assistent.
 • Observation alla regler av anläggningen, du kommer att göra allt på egen hand, utan hjälp av proffs.

Innan du börjar bör du studera i detalj instruktionerna för installation av svävande konstruktionInnan du börjar bör du studera i detalj instruktionerna för installation av svävande konstruktion

Detta arbete är inte ett exempel på något mycket kreativa - du behöver bara vara försiktig och noggrann.

Hur lång drag tak: Många faktorer

Att säga exakt hur mycket tid, definitivt inte, eftersom det beror på många faktorer.På en nivå kök taket och taket i badrummet och hallen, tar vanligtvis 2-3 timmar, taket i rummet för 3-4 timmar. På en två-nivå taket - 8-10 timmar.

Som en allmän regel, att kompetent team kunna ge ut till ytan från 30 till 40m2 av beläggningen, i ett skift.

De faktorer som den beror:

 1. Fixturer. Vid installation en punkt lampa, till exempel, lämnar 15-20 min.
 2. En stor mängd av möbler i rummet är också signifikant ökar prestanda för dessa arbeten.
 3. Det påverkar takhöjden. Om taket ovanför 3 m, är 15-20 meter installationen av rummet, är det fördröjd med ca 1,5 timmars tid.
 4. Villkor för väggarna. Med svaga väggar, är taket profil föremål för ytterligare förstärkning med hjälp av distansorgan.
 5. Om det finns ett tak taklist, det tar också längre tid.
 6. På antalet hörn påverkas också denna siffra.
 7. Rör, ventilation, luftkonditionering, etc. Från denna installation, också blir mer överhängande.

Få igång Installation av undertak, är det nödvändigt att värma upp rummet värmepistol till den önskade temperaturenFå igång Installation av undertak, är det nödvändigt att värma upp rummet värmepistol till den önskade temperaturen

Självklart, om installationen är gjord av icke-professionella, och även första gången arbetet kan vara något fördröjd i tid.

Hur att sträcka tak: överväga i detalj

Så, för att korrekt sträcka tak, måste du först värma upp rummet värmepistol.

Den optimala temperaturen innan värmning av rums takmontering banor är temperaturen vid + 40 ° C.

Temperaturen är naturligtvis inte kan kallas bekvämt för någon som kommer att arbeta med taket, men valet i denna situation helt enkelt inte.

Så steg för steg:


 • Material avlägsnas ur förpackningen endast med rena händer. Våningen, som kommer att baseras på undertaket måste vara ren, att inte tala om avsaknaden av skräp på det och metall vassa.
 • tyg fästelement för att starta med hörnen och diagonalt, först fästa vinkeln hos basen, och sedan - nästa, som redan nämnts, på diagonalen. Vinklarna samtidigt värms pistol. Glöm inte att läsa de medföljande instruktionerna!
 • Vinklar är knutna till speciella terminaler overaller, kallade "krokodiler".
 • Den gradvisa uppvärmningen, som börjar med ett av hörnen, följt av nedmonteringen av "krokodil". Vidare är naturligtvis vinklad blad, som ledde in i spåret i baren skalet.
 • Duken är noggrant in i en baguette. Flytta således vidhäftar tidigare delen handen, för att undvika förlust av hans profil.
 • På samma sätt fortsätter vi med de andra hörnen. Man bör komma ihåg att ju närmare mållinjen är ett arbete, desto svårare montera duken i hörnen. Det är rimligt att ta hjälp av andra (assistent).
 • Säkra alla hörn, fäst filmen på raksträckor. Det behöver rakt blad.
 • Försiktighet bör iakttas att inte skapa rynkor, bottnar och rynkor. Tid korrigering av defekter kan lätt elimineras! Och om det efter alla rynkor är upptagna, måste de tas bort med en värmepistol, uppvärmning av detta område och jämnas handen.
 • Efter avslutad installation, måste du fortsätta med installationen av fixturer som ska installeras på de utsedda räknare. Mycket försiktigt göra ett hål på önskad plats.
 • Vidare är kontakten fäst en spänning tak. Detta - en speciell tejp, vilken färg du vill, som är installerad i den tekniska klyftan mellan väggen och taket. Kontakten kan lätt installeras i gapet och tryckte ned med fingrarna.
 • Om du har ingen önskan att bråka med en plugg ur situationen genom att installera en taklister.

Stadier av ökade spänningar takStadier av ökade spänningar tak

Det återstår bara att tillägga att när man väljer ett tyg tak i värmepistol nödvändighet försvinner helt och hållet.

Vad du behöver för att förbereda för framgång: glöm inte något

För att inte bryta sig loss från jobbet, oändligt faller ner till affären för att köpa en mest nödvändiga, är det nödvändigt att förutse allt i förväg.

Var inte rädd för att köpa lite extra profil eller pluggar - inte pengar på detta inte spara mycket, men tiden kommer säkert att förlora.

Använd inte låg kvalitet och verktyg - du kommer dyrare som följd! Naturligtvis inte köpa en pistol, om du inte gör professionella enhets tak. Emellertid, kan pistolen användas ytterligare, exempelvis, för uppvärmning av garaget. När det gäller lasernivån, kan det ta tid att ha en vän eller hyra i respektive bolag.


Så, förbereda följande:

 1. Laser;
 2. Värmepistoler;
 3. Måla kniv;
 4. Lopatka;
 5. lagare;
 6. Behållaren av flytande gas;
 7. Dymlingar.

För att enkelt klara av arbetet med installationen av en sträcka tak bör ha till hands de nödvändiga verktygenFör att enkelt klara av arbetet med installationen av en sträcka tak bör ha till hands de nödvändiga verktygen

Naturligtvis kan inte göra utan en stege. Och, naturligtvis, måste du mäta det utrymme, det vill säga dess omkrets.

Du måste köpa:

 • Gjutning (låsande profil). Det kommer i plast eller aluminium, kommer den att sträckt film (membran). Plast, naturligtvis, billigare aluminium - starkare och mer tillförlitlig. Material köps i det begärda beloppet, med hänsyn till vatten- och värmerör, och det är bättre att ta det med en liten marginal.
 • Dymlingar (skruvar). Återigen, med viss marginal. inte snåla på pluggen.
 • Duk tak. Det är som ett tyg och vinyl. Förresten, valet av verktyget beror på materialbanan. Tissuebanan kan sträcka tak kall sätt, det vill säga utan hjälp av en pistol.
 • Om så önskas kan du köpa och ljudisolering. Nåväl, detta är fallet, om dina grannar också älskar att göra några ljud!

Av ovanstående är det nu klart att det var nödvändigt att förbereda sig för en normal, hög kvalitet och väl fungerande tak stretch.

Förberedelse rummet: det är lika viktigt

Innan vi börjar denna mycket viktiga jobb, måste du göra en mycket ingen liten händelse, som kommer att fungera som en garanti för kvalitet och säker arbetsmiljö.

För att undvika att bli gammal puts på duk stretch taket, måste den avlägsnas från ytan med en spatelFör att undvika att bli gammal puts på duk stretch taket, måste den avlägsnas från ytan med en spatel

Stressa inte en sträcka tak - du drar det alltid har tid, är det nödvändigt att utföra beredningen av lokalerna.

Dessutom måste väggarna vara i linje (putsade eller fodrad med gipsskivor), och vinklama hos rummet bör inte avrundas.

Det är också viktigt:

 1. Ta bort alla möbler, för att undvika skador på dess temperatur. Förekomsten av ledigt utrymme, förresten, bara för att påskynda och underlätta ditt arbete.
 2. Tak önskvärda sömmarna mellan plattorna är fortfarande bra glans över tidigare (om nödvändigt) blåser ut med skum. Men det mesta av detta av någon anledning inte.
 3. Tak primas antibakteriell primer, skydda, så hylla överlappning av mögel och mjöldagg.
 4. Fragile gips och gips bör tas bort, enligt förhindra delaminering i framtiden, och faller till duken sträckt taket.

Naturligtvis måste du ta bort alla främmande brännbara föremål från rummet, vilket förhindrar därmed risken för brand.

Processen att installera tak (video)

Sammanfattningsvis är det nödvändigt att lägga till några ord. Om du inte har förtroende för det faktum att du lyckats och du inte vill sträcka ut processen i flera veckor, kan du anställa personal, vilket förhindrar därmed onödiga negativa nyanser i samband med skador på taket film. Om du är säker på sin förmåga, men aldrig en sådan installation inte gör - gå för det! Du kommer att lyckas. Innan arbetet, naturligtvis, måste du förbereda ordentligt, för att förbereda de nödvändiga verktygen, material och komponenter. Och, naturligtvis, att studera rätt material för framställning av dessa arbeten, till saken. Lycka till!

Stretch tak i det inre av lägenheten (foto)

0456 554 654 723 867 912 0987 3187 5422 5423

Комментарии

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 44 = 52

map