Rysk standard: Höjden på taket i badet

Rysk standard: Höjden på taket i badet

12 October 2017Takhöjd i bastun bör göras minst 2 m, till människor känner mysiga och bekvämaTakhöjd i bastun bör göras minst 2 m, till människor känner mysiga och bekväma ryska badhus med het ånga - en traditionell healer för många sjukdomar, liksom de förebyggande. Ja, och psykologiska urladdning använda badet - det bekant och användbar. I den ryska badet, det finns många kännetecken, bland vilka är storleken. Av någon anledning, de flesta av alla tvister i samband med höjden på taket.


Takhöjd i badet: standard och kriterier

För det första är det nödvändigt att avslöja myterna - till exempel en mycket låg takhöjd i bastun. Det var lika med 170 cm och 180 cm meter, som är mycket liten, så lätt att gissa. Och det är inte att tidigare människor var lägre - punktstorlek på badhuset. För att snabbt värma upp rummet, bör det inte vara stor.

På bilden är ett diagram över standardstorlekar för rysk badPå bilden är ett diagram över standardstorlekar för rysk bad

Maximal liten, låg värme sin fasta. Det handlar inte om att rädda trä, och det finns ingen tid att förlora, vilket i närvaro av en stor gård och krångel i samband med det helt enkelt inte var där. Därför är det inte nödvändigt att göra så låga tak, där det är nödvändigt att böja vet hur.

Lågt tak - det är inte standard, och migrerade länge speciellt. Från vad timmer bad göra, vad dess storlek beror på vad du föredrar, antalet personer i familjen, finansiell kapacitet, etc.

Den optimala höjden av taket i badet (video)


Vad är höjden av taket ska vara i badet: det bästa alternativet

Bestäm minsta höjd kan beprövad metod - den högsta i hushållet behöver höja din hand upp, och denna höjd lägga till ytterligare en halv meter. Som ett resultat och få lägsta höjd, som kommer att möta enkla krav.

till moderna krav på badet:

  • säkerhet;
  • komfort;
  • kvalitet;
  • Bekvämlighet.

Typiskt, takhöjden i badet varierar 2,30-270 cm maximum, vilket är ganska sällsynt -. 3,1 m.Gör inte ett alltför högt tak i badet. Som regel, varierar höjden från ett genomsnitt på 2,3 - 2,7 mGör inte ett alltför högt tak i badet. Som regel, varierar höjden från ett genomsnitt på 2,3 - 2,7 m

Samtidigt är det värt att nämna att takhöjden beror på arrangemanget av hyllorna i badet. Enligt de fysiska lagarna i den uppvärmda luftmassan ersätter tyngre och den kalla luften upp rummet eller lokaler. Det visar sig att taket kommer att het ånga. Skillnader mellan de övre och nedre hyllorna kan vara omkring 50 grader.

Till exempel, för bad hyllor brukar anges i rader, möta behoven hos alla besökare till badet - de povynoslivee och som ännu inte är redo för en stor par. Stränga krav har höjd, men vanligtvis 220 cm till 240 cm anses genomsnittet för denna.

Taket får inte vara för låg, annars efter ett par slag av en kvast skingra ånga.

Höjden på taket i ångbastun rade

För att kunna koppla av i ångbastun rade behovet av att inte mycket hög var ånga. I det här fallet bör du ändå ha en viss frihet att svänga, eftersom du måste svinga en kvast över huvudet. Det visar sig att den genomsnittliga tillväxtpotential badare takhöjden är 2,1-2,2 m. Endast denna räkning från den nivå där kostnaden för badare.

Höjd i det konditionerade ångbastun kommer att vara något lägre än i det normala badet: 2,1-2,2 meterHöjd i det konditionerade ångbastun kommer att vara något lägre än i det normala badet: 2,1-2,2 meter

Detta arrangemang av taket:

  • Det tvingar dörren att vara låg - eller all ånga kommer att lämna i ett kallt rum;
  • Takhöjd på 2,20 cm kräver dörr 1,6 m hög, men vi behöver också en hög tröskel för att automatiskt personer skyddade huvudet från en eventuell strejk (och detta händer inte, om personen höjer foten för att övervinna tröskeln);
  • Och om den låga dörren inte vill göra taket ovanför -. 240 cm och 250 cm, men i det här fallet, att "få ut ånga", badande behöver en plattform.

Men det finns andra badrum, med sina egna egenskaper


Takhöjden i bastun: vad den borde vara

Principen av ånga i bastun, den andra - är människor bara sitter på hyllan, nej nej kvastar. Ändringen i temperatur är likformig, stiger uppåt. På grund av detta krav till höjden av en enda sak - komfort. I själva verket är det nog att du bara inte slå huvudet.

Höjden på taket i bastun kommer att bestämmas av avståndet från den sista hyllan till taket, men det bör inte vara mindre än 1,1 mHöjden på taket i bastun kommer att bestämmas av avståndet från den sista hyllan till taket, men det bör inte vara mindre än 1,1 m

Även takhöjden i bastun beror på antalet hyllor. Från de senaste hyllorna till takytan av avståndet bör inte vara menshe110 se. Att vara bekväm att sitta på och en lång man, inte bara en besökare av medellängd.

Det visar sig att takhöjden beror på tillväxt eller den högsta besökare eller om antalet hyllor. Det vill säga, du kan välja mätmetoden, om du vill ha en hel del hyllor (för varje smak, som man säger), den "dance" du behöver den på platsen för den högsta hyllan.

Översikt bastur i ett hus på landet (video)


Låg badrum tak - en stereotyp, baserat på praktiska nästan där. Eftersom säkert göra taket, vilket gör att du och din familj, tveka inte att vara sig själv i badet så länge som möjligt. 2,6 m ovanför taket nästan inte, Mr och under 2,1 sällan ses idag tak i moderna badrum.

Комментарии

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 1

map