Reparera dina händer: förbereda väggarna för tapetsering

Reparera dina händer: förbereda väggarna för tapetsering

12 October 2017Förbereda väggar för tapeter - en ganska svår och komplicerad process, vilket beror på hur länge du kommer bakgrundsFörbereda väggar för tapeter - en ganska svår och komplicerad process, vilket beror på hur länge du kommer att pågå oboiPri förbereda väggar för tapetsering, även måste ta hänsyn till olja och andra fläckar på väggarna, vilket kan ta sig uttryck i den nya tapeter i framtiden. Därför är det nödvändigt att ge alla detaljer innan arbetet påbörjas.


Tapetsering är ett yrke som kräver viss ansträngning och rätt inställning. Förbereda väggar för tapetsering - detta är en viktig punkt, som bestämmer det slutliga resultatet. För att kunna göra det, behöver du inte har kompetens, det kan göra en person som visste ingenting om byggbranschen. Du behöver bara ha tålamod och en önskan att få ett bra resultat.

Varför behöver jag att limma tapeter till golvet om

När du gör reparationer, väcker upprepade gånger frågan om vad som bör göras först, golvbeläggning eller tapet. För att göra detta måste du noga ta itu med detta arbete.

Att tänka på:

 1. När den placeras i ett laminatgolv, är det troligt att under utförandet av dessa arbeten redan har sticked kommer tapetserade väggar oavsiktligt repas eller det blir några föroreningar. Men oftast gör efter golvläggningen tapetsering och smutsiga och dammiga golvet förberedande arbete som slips, består tapetsering väggarna.
 2. Till skillnad från linoleum och matta är laminatet skärs nära platsen för anslutningarna golv- och vägg och därmed undvika risken för skador på tapeten.

Rekommenderar limning tapeter till golv finish på lim avdunstning inte ta någon skada golvRekommenderar limning tapeter till golv finish på lim avdunstning inte ta någon skada golv


Men någon metod har en nackdel. Om vi ​​inte håller oss tapeter innan du lägger golvet, och efter det, kan vissa typer av golvbeläggning vara alltför känsliga för effekterna av ånga som släpps ut under torkningen lim tapeten utan drag och frisk luft.

Med andra ord, fuktighetsnivån, ökar under torkning på grund av förångningen av bindemedlet kommer att vara mycket hög. Sålunda, kan fuktigheten i hög grad påverka tillståndet pnapolnogo beläggningen.

Men om du pokleit tapeten under en lång tid och kommer inte att limmas varje år nya, kommer de negativa effekterna av limmet rök inte växa.

Förbereda väggar för tapeter proceduren fungerar

Innan du börjar att engagera sig i tapetklister krävs för att förbereda väggen. För att göra det rätt, måste du se till att du har alla nödvändiga material.Precis innan du börjar med väggarna är nödvändigt att förbereda de nödvändiga verktygenPrecis innan du börjar med väggarna är nödvändigt att förbereda de nödvändiga verktygen

Material och verktyg för beredning av väggarna:

 • sandpapper,
 • PVA lim;
 • Glasfiber eller gasväv;
 • alabaster;
 • putsade;
 • primer;
 • Spatlar två slag;
 • Platt behållare med en liten kant;
 • Smala och breda spatel;
 • Måla kniv;
 • Wide pensel eller roller;
 • En hink med ljummet vatten;
 • Maskeringstejp;
 • Film.

Först måste du ta bort den gamla färgen. Och sedan rikta väggarna vara helt slät och torr. Om du inte sticked tapeter i ett par dagar kommer att börja falla bort.

Det första steget för framställning av väggarna under tapeten är att avlägsna den gamla beläggningenDet första steget för framställning av väggarna under tapeten är att avlägsna den gamla beläggningen

Förfarandet för framställning av väggar för tapetsering är uppdelad i 4 steg:

 1. I det första steget, om väggarna har aldrig behandlats i det nya huset, väggarna är tillämpad scratch skikttjocklek av 5 millimeter. Med det fyllde hela gupp och ojämnheter
 2. Det andra steget - är att tvätta väggarna. Den genomsnittliga tjockleken hos skiktet bör inte vara mer än 5-6 mm. Vid behov kan du använda flera lager grundfärg.
 3. I det tredje steget den senare anbringas på en vägg efterbehandling plåsterskikt 2-4 millimeter tjockt. Detta görs så att smutsen på ytan av den formade ljus, tunn film, som sedan skrivs över med försiktighet.
 4. Den slutliga fjärde steget involverar slipning väggen med sandpapper.

För släta och torra väggar, kan du använda köpas från järnaffär gips.

Locket väggen innan du klistrar tapet

Vanligtvis före montering din vägg primer insmorda med sina egna händer. Tidigare när man gör reparationer, limmade tapet direkt på väggen, inte med tanke på att det är nödvändigt i det här fallet för att täcka dess primer. Således är de mycket hårt fast.


Att limma varar längre deras egenskaper är det nödvändigt innan du klistrar väggarna med tapeter att sätta ett jämnt lager av primerAtt limma varar längre deras egenskaper är det nödvändigt innan du klistrar väggarna med tapeter att sätta ett jämnt lager av primer

Hittills började tapeten att göra en mycket tyngre och tjockare, av denna anledning, började de att kräva strängare ytpreparering.

Eftersom jord bildas på väggarna i filmen, att förhindra absorptionen av fukt in i gips. På detta sätt, mycket längre kvar limmet dess egenskaper, och beror på styrkan av tapeter.

Innan du monterar din användning av sådana beläggningar:

 • Universal täckning djup penetration;
 • Improviserad omslag - väl utspädd lim för tapeter;
 • Antifungal beläggning som inte bara kan förbättra vidhäftningen av limmet mot väggen, men också för att skydda ytan av formen och fukt;
 • Tegel och betongväggar bättre täcka perhlorvinil beläggning torkar vanligtvis ungefär en timme;
 • Fenol beläggning används för att primas metall och trä, torrt i flera dagar, är det rekommenderat att använda den endast för de rum där en lite fukt;
 • Alkydbeläggning används för att bearbeta den vägg av trä torkar högst 15 timmar;
 • Akrylbeläggningen kan användas för att behandla alla typer av väggar torkar ca 5 timmar.

Att tapeter klarade bäst rekommenderar att limma dem att behandla väggarna med en lösning av blekmedelAtt tapeter klarade bäst rekommenderar att limma dem att behandla väggarna med en lösning av blekmedel


Att tapeter hålls tight, före applicering väggen kan täckas med en lösning av blekmedel. För att förbereda det, måste du lägga till en liter vatten 200 gram blekmedel.

Varför måste du först förbereda väggen innan du klistrar tapeter

Det finns många skäl för förbehandling av väggarna till höger tapetsering, att räkna dem alla är omöjligt.

Här är några av dem:

 1. Om du vill få tapeter, sticked kvalitet, förbereda väggar helt enkelt oundviklig. Den porösa ytan av väggarna kommer inte att kunna hålla tapeten under en längre tid. Om det är då grunden för tapeter är helt enkelt inte bra bundna.
 2. Ojämna väggar behöver nödvändigtvis skall behandlas. Även om du väljer den mest täta och tjocka fullkorns beläggning oegentligheter kommer fortfarande att vara synlig.
 3. Svamp och fukt kommer att förstöra snabbt sticked nya tapeter.
 4. Adhesion - förmåga material för att ansluta den utländska karaktären av ämnena, så tapeten kommer att lossna snabbt från väggarna.

Dessa skäl skulle vara tillräckligt för att inte ignorera utbildnings väggar. Många tror att behandlingen inte förtjänar särskild uppmärksamhet, eftersom fortfarande tapetklister vart 4-5 år. Men de vet inte att tapetklister på grund av ouppfyllda tränings väggar.

Tapeter kommer att tjäna dig för ett par år längre om ordentligt förbereda väggen innan de limTapeter kommer att tjäna dig för ett par år längre om ordentligt förbereda väggen innan de lim

Hittills tapeten har låg kvalitet, och därmed snabbt förlorar sin ursprungliga överklagande. Tapeter, som är dyra, om det är korrekt stick, kommer att tjäna minst 10 år, tills de blir uttråkade.

Vad gör man med en mycket böjda väggar

Mycket ofta händer det att väggarna i rummet är mycket kurvor. På grund av detta kommer alla efterbehandling material vara dåligt att gå till sängs, och då blir det märkbara defekter. I sådana fall är väggarna framställdes på samma sätt som vanligt, men bara arbetssteg utförs mer ingående.

Vad bör uppmärksamma:

 1. Välj tapeten du behöver vinyl eller fleece. På grund av det faktum att de är täta och flera lager, kan de helt eller delvis dölja vissa brister.
 2. För tapeter är nödvändigt att köpa ett speciellt lim som behövs för att sätta sig som bakgrund, och på väggen.

Om rummet har också en ojämn tak, inte höja panik. Du kan till viss del dölja brister och oegentligheter att använda taklister.

Förbereda väggar för tapeter med dina egna händer (video)

Innan du förbereder väggarna för limning av tapeter beläggningar behöver mycket noggrant analysera proceduren fungerar innan du börjar att genomföra dem. Denna process verkar lätt bara vid första anblicken. Om du inte följer dessa enkla regler för genomförandet av utbildnings väggar för tapeter limning, kommer arbetet att ske förgäves och senare måste åter all upprepning.

Комментарии

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 2 = 6

map