Rekommendationer om hur man hänga en ljuskrona i undertaket

Rekommendationer om hur man hänga en ljuskrona i undertaket

12 October 2017Efter installation av stretch tak, majoriteten av ägarna det är en fråga om montering av belysningEfter installation av stretch taket, de flesta ägare har frågor om montering priborovPosle belysningsanläggning i en sträcka tak rum, många inför problemet med anknytning till det av belysningsarmaturer. Hur att hänga en ljuskrona i undertaket, för att undvika skador på beläggningssuspensionen? Det är värt att notera att dess installation till det normala taket inte kräver några speciella färdigheter. Under installationen av ljusdesign till Stretch tak bör överväga vilka typer av fästelement, samt säkerhetsteknik.


Hur att hänga en ljuskrona i undertaket: tips mästare

Det rekommenderas att installera ljuskrona genomfördes i ett rum där det är högt i tak.

Det är nödvändigt att utforma kanterna inte är alltför låg.

Alla mästare uppmanas att korrekt välja färg på takmålningar i själva verket på grund av exponering för högtemperaturmaterial kan taket mörkare eller deformeras. Men vilken modell är bättre att välja?

Kriterier för val av belysning

När du väljer belysning för undertak bör överväga egenheter dess konstruktionNär du väljer belysning för undertak bör överväga egenheter dess konstruktion

Vid valet av lampan ska tas hänsyn till flera funktioner:


 1. Genom att välja en bas för tak ljuskrona design bör inte få en metallbas till taket inte utsätts för uppvärmning.
 2. För att undvika skador på taket viktigt att se till att ljuskronan ingen uppåt skarpa element.
 3. Placering av lampor från webben bör vara 35-40 cm.
 4. Det rekommenderas att ge företräde åt modeller där det finns flera glödlampor med en liten kapacitet.

När du väljer en ljuskrona för rummet med högt i tak, är det nödvändigt att köpa en modell där det finns flera nivåer.

Metoder för att installera spänntaket ljuskrona

Det finns flera alternativ för fastställande av belysningsarmaturer till suspensionen spåret. Men när man väljer metod bör beakta egenskaperna hos de lokaler och de individuella preferenser ägaren av lägenheten.

Att hänga en ljuskrona rekommenderas att använda metoder: 1. Hook. Tillämpning av denna metod anses vara den mest populära och tillförlitlig lösning. Där installation design kan utföras med hjälp av en konventionell krok (ankare). Ibland kan en krok svetsad på en platta och sedan fixa det på beläggningen.
 2. Monteringsplattan. Fastställande med hjälp av en sådan metod är lämplig för kompakta ljuskronor med liten storlek. Nästan alltid är plattan en beståndsdel av de förvärvade ljuskronor. Och det finns speciella fästen eller klämmor.
 3. monteringsplatta - Phillips. Sådan fastsättning är ofta också en av komponenterna i ljusplaneringen av medelstorlek.
 4. I-balk bar. Det kan hänga tunga lampor eller med dimensioner.

Det finns flera sätt att hänga en ljuskrona. Det viktigaste - att göra saker rätt och inte skadar tyget spänningDet finns flera sätt att hänga en ljuskrona. Det viktigaste - att göra saker rätt och inte skadar tyget spänning

Efter att ha valt lämpliga lampor och plocka upp nödvändiga fäst bör ta hand om korrekt installation struktur.

Men är det möjligt att fästa en ljuskrona på egen hand? Det bör noteras att användningen av särskilda instruktioner hela processen fungerar är inte ett problem. Det är dock nödvändigt för att starta installationen av profilen innan reparationer sträckan taket.

Installationsljuskronor i taket med hjälp av spänning kroken

När profil som krävs för installation av stretch tak är fast, är det att fästa linjen.

Detta material ta två segment, de måste vara fast i motsatta hörn av rummet och korsa mitten.

Skärningspunkten är den plats där du vill hänga en ljuskrona.

Innan du börjar installera ljuskrona, är det nödvändigt att avmagnetisera hela rummetInnan du börjar installera ljuskrona, är det nödvändigt att avmagnetisera hela rummet

Ytterligare arbete utförs i enlighet med standardinstruktioner:


 1. Till att börja avmagnetisera rummet.
 2. Med hjälp av ankare eller ankare bör fästa kroken. Det är viktigt att i slutet av objekten är under fiskelina.
 3. Nästa steg blir sträckningen av nätet. Efter att du bör vänta 24 timmar, och först därefter gå vidare till det fortsatta arbetet.
 4. Om det planeras att fixera duken, måste säkras (behöver lim) specialplast termokoltso. Denna del är nödvändig för att skydda materialet.
 5. Efter torkning, bör klistret skäras i ringhålet för att få tråden.
 6. Vid det sista steget i ljuskronan bör fästas kroken och sätta ett tak för att dölja kablarna.

Masters rekommenderar att välja en ring med en diameter mindre än cap kronor. I själva verket, efter att elementet som motsvarar storleken på armaturen inte kan oroa sig för estetik.

Monteringsljuskronor undertak med hjälp av en monteringsplatta

De som planerar sina egna händer för att installera plattan för ljuset på undertaket, rekommenderas att ha åtminstone minimala färdigheter sådan installation. Detta är nödvändigt för att inte skada tyget spänning.

Genom att välja ett sådant fästelement bör förberedas i förväg stänger (2 st.), Som tvärsnitt - 25 cm 2, och längden - 30 cm.

Installation av monteringsplattan kan göras oberoende av varandra, det viktigaste - att göra allt konsekvent och med stor försiktighet för att inte skada taketInstallation av monteringsplattan kan göras oberoende av varandra, det viktigaste - att göra allt konsekvent och med stor försiktighet för att inte skada taket


Installationen utförs i enlighet med följande sekvens:

 1. Stängerna är fäst vid basen taket (behövs dymlingar eller ankare). Om det finns ett stort gap för installation av tyg kan du använda galgar av metall.
 2. Till utgångs trådar i barer måste ha öppningar. De är gjorda med hjälp av en borr.
 3. Det är nödvändigt att fastställa den punkt där det planeras att montera ljuskrona, och sedan börja arbetet med installation av stretch taket.
 4. Då måste du limma plast termokoltso där den planerade produktionen kablar. Och efter fullständig torkning av hålet är utformad för att dra dem.
 5. En viktig förutsättning för korrekt funktion anses med gradplattan och slipning av alla spetsiga vinklar med hjälp av sandpapper.
 6. Planck ska fästas med skruvar i termokoltse.

Efter alla nödvändiga arbetet ska hänga en ljuskrona och skruva speciella omslag mycket tätt till duken.

Hur gör jag bifogar en ljuskrona på en tvärslå

Det bör noteras att fästremsor med användning av en Phillips och när den används för att fästa I-balk bar är identiska.

Innan du börjar arbeta med fastsättning av ljusdesign bör förbereda fanér vars tjocklek - 1-1,3 cm.

Installation av ljuskronor i undertaket med en Phillips-huvudband kan göras själv, men det kommer att kräva att du till det yttersta omsorg och noggrannhetInstallation av ljuskronor i undertaket med en Phillips-huvudband kan göras själv, men det kommer att kräva att du till det yttersta omsorg och noggrannhet

För att installera ett tvärstag måste vara

 1. På nivån för den framtida strukturen i hörnen av plywood är fäst, varefter den skärs ut ett hål för kablar.
 2. Därefter undertaket fast på plats och hålen limmade plast termokoltso.
 3. När limmet torkar även här måste skära ett hål för kablar och sedan fixering utförs med en konsol kronor. Arbetet skall fyllas vid fastställandet en dekorativ locket.

Hur att hänga en ljuskrona i undertaket (video)

Fästa ljuskrona i rummet, där det finns ett undertak är inte ett problem även för en nybörjare. Du behöver bara välja rätt ljusdesign och exakt följa instruktionerna, glöm inte om säkerhetsregler. Och ofta installationsarbetet inte tar mycket tid, och i kvalitativa prestation av deras rum blir en mysig och bekväm atmosfär.

Комментарии

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 56 = 65

map