Rekommendationer om hur man beräkna mängden av tapeter - göra reparationer rätt!

Rekommendationer om hur man beräkna mängden av tapeter – göra reparationer rätt!

12 October 2017Att pokleit tapeter på väggarna utan extra kostnad, måste du använda ett verktyg för att mäta den del av byggandet av dina väggarAtt pokleit tapeter på väggarna utan extra kostnad, måste du använda en byggnad verktyg för att mäta området din Steinway Detta hjälper roulette, men vilken typ av tapeter måste beaktas. Tapet med ett mönster, papper, vinyl, tyg tapet, de har alla en funktion längd och bredd, samt limning väggar, så beräkningen ska utföras med hänsyn till alla faktorer, inte bara storleken på rummet. Det finns flera alternativ för att beräkna den önskade mängden tapeter på rummet.


Att exakt beräkna den nödvändiga mängden tapeter på rummet, måste du använda en konstruktion måttband, mäta omkretsen av väggarna utan dörrar, med tanke på avståndet över och under fönstren.

Hur man beräknar tapeter på rummet väggarna

Antal tapeter kan beräknas på rätt sätt, att veta omkretsen klistras över rummet. Perimeter är summan av alla parter, och därmed omkretsen av rummet, är summan av alla sidor i längd. Hur får jag det här numret? För att mäta omkretsen av byggnaden kommer att behöva ett måttband. Längden av alla rum bör mätas med ett måttband, visar det 4 väggar, kommer 2 väggar vara av samma längd, de återstående 2 väggarna kommer att ha en annan längd. Låt oss betrakta exemplet med väggarna, vars omkrets är 4x2. Två väggar har en längd av 4 m 2 och en vägg som har en längd av 2 meter. Formeln är: 4x2 + 2x2 = 12 meter av omkretsen av rummet.

Det är inte allt, måste du:

 • Vet höjden av väggarna;
 • Räkna ut hur många remsor av tapeter av en enda rulle tapet;
 • Beräkna antalet nödvändiga remsor av tapeter för rummet;
 • Beräkna antalet rullar med tapeter som behövs.      

Att veta omkretsen av rummet, kan du räkna ut den önskade mängden av tapeterAtt veta omkretsen av rummet, kan du räkna ut den önskade mängden av tapeter


Höjden på väggarna i rummet mäts också, liksom dess bredd, med ett måttband, väger måttband lite, för att mäta mycket bekvämt. Standardhöjden på väggarna i bostäder och lägenheter på 2,5-3 meter. För att ta reda på hur många remsor av tapeter ur en enda rulle tapet, måste du dela höjden av väggarna av tapeter på längden av en rulle, men du behöver veta hur många meter i en rulle tapet. Om en standardvals av tapeter, den har en längd av 10 meter, om höjden på våra väggar 2,5 m, är beräkningen formel enligt följande: 10: 2,5 = 4. Det visade sig att de 4 banden av en enda rulle tapet. Efter ett antal band från en rulle tapet har beräknats, kan du räkna antalet band som krävs för ett visst rum tapet från en vald roll. För att göra detta, mäta bredden av en rulle av tapeter och dela den på omkretsen av rummet.

Vid standard tapet med en bredd av 53 cm och vid 12 meter klistras över omkretsen av rummet som ett exempel, är en sådan formel erhållas: 12: 23 = 0,53, rundad, vilket innebär att rummet 23 kommer att behöva en limnings remsor av tapeter.

Och det sista steget är att beräkna den nödvändiga mängden tapeter på rummet. Det erforderliga antalet remsor för det utrymme som skall divideras med antalet remsor i en rulle enligt formeln: 23: 6 = 4, är avrundad. Det visar sig att för ett rum område 4x2 meter 6 rullar tapeter måste du reservera.

Ger en ungefärlig beräkning, eftersom varje rum och ett rum i det, kan ha en annan höjd, bredd, gungor, så det är korrekt och noggrant göra beräkningarna tar hänsyn till de eventuella oegentligheter av väggar och tak.Hur man beräknar område av väggarna i rummet (video)

Hur man gör en beräkning av tapeten i rummet området

Det finns ett säkert sätt att beräkna antalet krävs tapeter på rummet är en beräkning av golvytan.

För att utföra denna beräkning är det nödvändigt att mäta hela området av rummet och dess vägg runt omkretsen av följande:

 • Mäta längden, bredden och höjden på väggytorna;
 • Längden och bredden av väggar vika och multipliceras med två, eftersom i en byggnad på samma vägg 2 och multiplicera med höjden av väggen;
 • Rullbredd multiplicerat med längden.

Efter att mätningar av rummet kan betraktas som erforderlig mängd tapeter för stick. I exempel rummet området 4x2 m, möjligt att göra beräkningsformeln av tapeter, 2 (4 + 2) x 2,5 = 30 m2, erhållen klistras över området. Sedan behöver du räkna ut hur många kvadrat försegla en rulle. På en standard rulle av exempel, får vi följande formel: 0,53 m (standard valsbredd) 10 m (standard valslängd) = 5,3 m2. En standardvals av tapeter i bredd och längd, är det möjligt att hålla sig till 5,3 m2 vägg. Det sista steget är att korrekt beräkna den erforderliga antalet rullar med tapeter på rums 4x2 meter, måste till ytarea dividerat med arean av rullen av tapet, till exempel, 30: 5 = 6. För rums tapet klistra område 4x2 m, och 2,5 m höjd, behöver den 6 rullar med tapeter. Som ett resultat av den första mätningen, och resultaten av mätningen av område i rummet, ut 6 rullar med tapeter.

Bakgrund är alltid bättre att ta en liten marginal, även om exakt beräkna området av ett rumBakgrund är alltid bättre att ta en liten marginal, även om exakt beräkna området av ett rum

Beräkningar baserade på en mycket exakt formel, inte extra tapeter, liksom avsaknaden av dem inte, men i beräkningen, är det nödvändigt att beakta funktioner i rummet, som limmas på tapeten.

Bättre att ta tapet med en liten marginal, för att kunna återställa väggen vid tapet skada än att leta efter liknande bakgrunder, som du inte kan hitta, när segmentet är alltid bra.

Beräkning av tapetmönster

Den mest komplexa beräkningar krävs tapeter på rummet är beräkningen av tapet med ett mönster, är det svårt att bilden måste väljas under vilket ger en hel del avfall. Om väggarna är sneda, ojämna hörn eller observerade Elevation väggar, kan det finnas skillnader i figuren. Korrekt tapetsering med ett mönster exakt justera prydnad, ger en god bild av rummet, med inga defekter.


En viktig faktor är hur tapetsering. Bakgrund mönstrade bara limmad fog till fog för att uppnå orkestrering mönster.

För att korrekt plocka upp erforderlig mängd tapet med en bild av rummet, framför allt bör vi fokusera på rapport om den tillåtna avståndet mellan bildelementen. Denna siffra för varje typ av tapeter, och rita på dem individuellt. Tapeten med blom- prydnad rapport mindre, och på tapeten med geometriska former och linjer, är rapport alltid mer. Konsumtionen tapet med geometriska linjer kommer att vara större än med blommönster.

Om kleite tapet med ett mönster, måste du ta 2 eller 3 rullar överOm kleite tapet med ett mönster, måste du ta 2 eller 3 rullar överPå varje rulle tapet, som kräver urvalsprocessen av limning, exakt version Set repeat:

 • Geometri - över 50 mm;
 • Blom- tryck - 50 mm;
 • Abstraktion - 10-50 mm rapport.

Beräknad erforderlig mängd tapet med en mönsterbredd klistras på dess yta, såväl som valet av konventionella tapeter. Den enda funktion är indikator för rapport på en rulle. Stor siffra rapport leder till det faktum att du måste köpa 2 eller flera rullar av mer än vanlig tapet utan mönster, och balanserar kommer att bli många.

Innan du väljer för ditt hem bakgrundsbild till en bild, måste du beräkna skimrande området, antalet som krävs tapeter och priset för att vara lönsamt för priset? Avfall från tapet med ett mönster mycket svårt att välja lutningen platser, öppningar och de är nästan aldrig i en passform.

Redo uppskattar antalet av tapeter

För att inte slösa tid på mätning och beräkning av området för tapetsering, korrekt och snabbt bidra till att beräkna den önskade mängden av tapeter på väggarna redo att bords beräkningar, som du kan se och gör dig redo indikatorer.


Med hjälp av beräkningstabellen, kan du räkna ut det exakta beloppet av tapeter, som kommer att vara nödvändiga för efterbehandling interiörenMed hjälp av beräkningstabellen, kan du räkna ut det exakta beloppet av tapeter, som kommer att vara nödvändiga för efterbehandling interiörenMed fokus på bordet redo, kan du få information om:

 • Höjden på väggar och tak i rummet;
 • Omkretsen av rummet;
 • Längden av valsarna;
 • Antal rullar och band av tapeter.

Dessa tabeller har en grov och skivning tapetremsor före limning, är det nödvändigt att lämna lite extra längd för att täcka eventuella luckor i väggarna.

Med hjälp av färdiga indikatorer för att beräkna väggar i rummet, liksom med hänsyn till bredden av rullarna av tapeter, kan du räkna ut snabbt och korrekt.

Beräkna antalet tapeten (video)

Tapetsering är alltid tidskrävande process, ännu svårare att välja exakt rätt mängd tapeter på rummet. Exakt simulera rummets storlek med ett måttband, och ibland en assistent, kan du få de korrekta siffrorna och beräkna rätt mängd av tapeter. När allt går bra att reparera kommer reparationen inte vara en börda, men ett nöje.

Комментарии

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 + 2 =

map