Regelingen voor lockutnogo naaien onder de verschillende technieken

Regelingen voor lockutnogo naaien onder de verschillende technieken

12 October 2017Patchwork - een lappendeken die het mogelijk maakt om een ​​verscheidenheid van producten uit multi-gekleurde stukjes weefsel te creërenPatchwork - een lappendeken die het mogelijk maakt om een ​​verscheidenheid van producten uit multi-gekleurde stukjes doek patchwork momenteel weer aan populariteit wint creëren. Interieur, kleding patchwork - een zeer originele oplossing, maar voor beginners is het een complexe vorm van handwerken. Daarom is het erg belangrijk om het aantal van bepaalde regels waarmee de opleiding (hoe je een lappendeken naaien te maken) kennen, zullen passeren met gemak.


De geschiedenis van de lappendeken

Er wordt aangenomen dat quilten verscheen oorspronkelijk in de eeuwenoude India. Echter, deze methode gepatenteerd en noemde het als een lappendeken - in Engeland, aan het begin van de 20e eeuw. Maar in zijn tijd naaien het wordt gebruikt om materiaal te besparen. We hebben het over die momenten waarop eenvoudigweg niet bestond geautomatiseerde en fabrieken voor de productie van textiel, en de stof werd gewonnen door de hand werken.

De geschiedenis van het optreden van patchwork ontspringt in die tijd, toen het concept van de slaven bestond op de planeet meer. Het is dat ze hun eigen kleren naaide uit oude restjes. Nou, na patchwork omgezet in een volwaardige tak design.

Elk ding, gemaakt in een lappendeken stijl is origineel, kleurrijk en origineelElk ding, gemaakt in een lappendeken stijl is origineel, kleurrijk en origineel

Wat Rusland betreft, is er een lappendeken al actief verspreid in de 60-70-er jaren, toen de straten van de Sovjet-Unie waren de eerste dames, en veel uitgevers zijn begonnen met de magazines actief te verspreiden over mode. Daar en publiceerde een eenvoudige lappendeken regelingen die erg populair zeer snel onder jonge meisjes en vrouwen die eerder niet konden veroorloven om wat voor reden zet iets zoals radicaal verschillend van de Sovjet-stijl zijn geworden.

Nu patchwork blijft zo populair, hoewel meer gebruikt in het breien. De voordelen van deze werkwijze verscheidene voordelen:


 1. Materiaal besparingen. Immers, kan je echt gewoon gebruik maken van stukjes oude overgebleven uit het naaien van andere dingen.
 2. Eenvoud. Elementair patchwork is niets moeilijk, zelfs voor degenen geschoolde arbeiders die pas onlangs zijn geworden vrienden met een naaimachine en breien.
 3. Ongebreidelde fantasie. Sterker nog, het uiteindelijke resultaat is afhankelijk van de wensen van de naaister. Gebruik omdat de regeling - niet per se.

Patchwork stijl: wat het is

Dus, zoals hierboven gezegd, lapwerk - een soort lappendeken. Het eenvoudigste voorbeeld - een rechthoek gevouwen flappen en slechts naai ze aan elkaar langs de binnenrand. Aldus verkregen ofwel verband of een eenvoudige deken. Wat stijl te gebruiken is niet nodig. Hoewel voornamelijk gebruikt in patchwork naaien vlakke geometrische figuren of cirkel (halve cirkel) met gladde bochten. Dat wil zeggen, Quilt lessen omvatten meestal alleen de mogelijkheid om de kleur goed te combineren en maak een gladde stiksels.

In feite is dit een patchwork naaien, waarbij een combinatie van weefsel relatief hetzelfde type maar verschillende kleur. De techniek kan verschillen, gebruiken stroken, banden of eenvoudig abstraktsionnogo combinatie, maar het resultaat vergelijkbaar.

Welke stoffen zijn het beste voor patchwork? Dus, dit zijn de volgende weefsels: • linnen;
 • wol (vooral voor breien);
 • katoen;
 • zijde.

Voor Patchwork werken het beste weefsels van katoen, is die niet krimpen in de was en relatief duurzaamVoor Patchwork werken het beste weefsels van katoen, is die niet krimpen in de was en relatief duurzaam

Synthetische stoffen zijn over het algemeen niet gebruikt. By the way, als je zijde te gebruiken, en er kan gebruikt borium zijn - een ondersoort van patchwork, uitgevoerd wanneer de patch patches.

Types lappendeken

Patchwork rechtstreeks voor het beoogde doel, houdt een overlay van kleinere vlekken in het algemeen. Dat wil zeggen, het naaien kan zelfs op papier worden uitgevoerd. Connect Edge voerde een eenvoudige lijn, hoewel mogelijk en steek. Maar er zijn ook andere vormen van patchwork. Conventioneel, allemaal noemen quilten. Het bevat dezelfde gemeente, applicatie, lapwerk. Het eindresultaat - een puzzel, en de wijze waarop deze wordt aangesloten - dit is een tweede omstandigheid. By the way, kunnen we vermelden dat de quilt wordt nu zelfs gebruikt in de decoratie van meubels en rechtstreeks betrekking op de oprichting van een patchwork slechts kleding of beddengoed.

Op basis hiervan wordt patchwork verdeeld in:

 1. boro;
 2. toepassingen;
 3. mozaïek;
 4. patchwork;
 5. gehaakte patchwork (duiden afzonderlijk, omdat de techniek radicaal verschillend).

patchwork breien

Patchwork breien is eigenlijk niet. Het gebruikte garens van verschillende kleuren, maar dezelfde dikte. Uiteraard is het materiaal ook gekozen hetzelfde. Maak de binding van verschillende garen - het is nogal een moeilijke taak waarmee nieuwkomers vaak niet aankan. Het moeilijkste ding om te doen is er vertaling en band met een klep aan de tweede. Dat is, is het noodzakelijk om het exacte aantal lussen langs de rand te berekenen. De verbinding wordt met voordeel lucht door de lus.

De belangrijkste verschillen gebreide lappendeken - is van:


 • koppelen via een diagonaal (bij vierkant en driehoek, bijvoorbeeld);
 • aan de rand van de toegewezen afzonderlijke lus 1 (dat wil zeggen, er zal een reeks lussen met een voorspanning aan de ene kant);
 • pleisters niet aansluiten en communiceren via de lucht lus.

Gebreide patchwork - een techniek van het opstellen van de hele doek door lijmen motieven in verschillende kleuren en texturenGebreide patchwork - een techniek van het opstellen van de hele doek door lijmen motieven in verschillende kleuren en texturen

Crochet patchwork werd gebruikt om merkkleding te creëren. Het beste is om wol te gebruiken, ook al is toegestaan, en andere garen.

Patchwork stijl: borduren op papier

Vreemd genoeg, maar op papier naaien patchwork zijn oorsprong in Rusland. Het was hier dat hij voor het eerst gebruikt naaister, het in praktijk brengen van de techniek van vliegende ganzen of goed. Later alles resulteerde in het zogenaamde Bargello, dat een combinatie van al deze technieken toegepast. Naaien basis - is een schets op papier en het maken van gaten in de rand te creëren. Men zal zich aan de binnenzijde.

Het voordeel van deze technologie - de mogelijkheid om een ​​naaimachine te gebruiken. Plus, de lijn voor de verbinding met klaar op voorhand.

kussens, dekens op de meubels, spreien: Met de hulp van patchwork techniek kan extravagante en exclusieve items voor het huis te creërenkussens, dekens op de meubels, spreien: Met de hulp van patchwork techniek kan extravagante en exclusieve items voor het huis te creëren

Dus, op papier, naaien met het volgende algoritme:


 1. Schetsen.
 2. Outline spaties. Overigens niet noodzakelijk dat de afmetingen zijn exact dezelfde opmaak. Aangenomen wordt dat een deel van de flap wordt verborgen onder de andere. Toch zal dit niet merkbaar zijn.
 3. Vouw de flappen teneinde verbinding.
 4. De verbindingsdelen van het product.

Moet beginnen met naaien vanaf de onderkant van het doek. Nieuwe genaaid aan de bovenste richting, en de laatste flap van afdekdoek of simpelweg gewikkeld (bijvoorbeeld als het een baby deken).

Quilten: verschillende implementatietechniek

Quilten kan niet alleen worden gebruikt met het papier. Bijvoorbeeld servetten doe algemeen twee rechts. Hier is het noodzakelijk om twee schilderijen, die eenvoudig zijn verbonden door een gezicht in de toekomst te creëren. Het zal gemakkelijker zijn om de techniek in het algemeen vliegende ganzen, wanneer een uiteinde van het product eenvoudig in de binnenrand gebogen en er is al verborgen.

En in de winkels van textielproducten alle verkochte kits voor patchwork. Hun structuur bevat al een reeks patches genaaid om genoeg in de juiste volgorde te maken. Er is ook een primitieve regeling voor het op maat dezelfde sjaals, spreien, kussenslopen voor de kussens. Voor beginners - dit is de beste optie.

Regelingen patronen voor patchworkRegelingen patronen voor patchwork

Een aparte technieken patchwork - een enorm bedrag. Nu zijn zij geschapen. De meest populaire onder hen zijn:

 • doolhof;
 • American kwadraat;
 • dambord;
 • ananas.

Hetzelfde labyrint, bijvoorbeeld, werd oorspronkelijk uitgevonden in Rusland. Even later was er een dambord, die identiek is uitgevoerd, maar banden van twee verschillende kleuren (wit, grijs of beige canvas).

Potholder patchwork eigen handen (video)

Voor beginners is het beter om te trainen met een honderdtal zeshoeken starten. Dit is zowel geen eenvoudige taak, maar niet zo eenvoudig als simpel pleinen. Het moeilijkste deel is slechts een schets voorbereiding en de juiste patches. En, natuurlijk, om een ​​lappendeken van verschillende technieken te aanvaarden in één product. Hier deze techniek is anders dan een eenvoudige snit. Master kan verschillende combinaties van kleppen combineren met een monotone kleur of bestaande ontwerpen. En in de meeste gevallen, zal het resulterende weefsel erg aantrekkelijk, hoewel de tekening grotendeels - het chaotisch Verbinding enten zonder symmetrie. 

Regelingen naaien patchwork borduren (foto's)

4 9 1000365 876 138995htmlm7a7e0a9b 16795735 125ebecdb89c4684 192071713666176449 395371209o 14559808103you

Комментарии

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 2

map