Rätt val av loft stegar: 3 typer av konstruktion

Rätt val av loft stegar: 3 typer av konstruktion

12 October 2017på trappan vindsutrymmet ska vara bekväma och praktiskaTrappan till vindsutrymmet bör vara bekväm och praktichnoyLestnitsa leder till den mystiska rum under tak, en bro som förbinder de två världarna. Vad kan vara bron, och hur man väljer den - läs på!


Plocka upp för trapporna till vinden i byggbranschen

Det finns 2 varianter av att placera en stege som leder till vinden: antingen inomhus eller utomhus. Placering utsidan används vanligen som en tillfällig alternativ när man bygger ett hus. I länder med kallt klimat (epicentrum Sibirien, till exempel) kommer att vara den mest praktiska placeringen inomhus stegar (eller isolerade variation). Detta är bekvämt i drift, och ett vindsutrymme är inte i kontakt med kall luft, vilket minskar värmeförlust.

Om hemmet det finns andra trappor är trappan till vinden bäst i samma stil som resten. Detta kommer att bidra till att ansluta alla rum i samma stil.

Oberoende av installationsalternativ, alla konstruktioner delas in i fast eller vika.

Det mest praktiska och populärt alternativ är stigningen till vinden fällbar stegeDet mest praktiska och populärt alternativ är stigningen till vinden fällbar stege

Också olika typer av trapp mönster:


 • Monolitisk stege (skruv eller framdrivning);
 • Hopfällbar eller vikning trappa;
 • Mobil (bärbar, sida, hängande).

Traditionella alternativ är monolitiska trappa med direktflyg och en ledstång, men sådana konstruktioner kräver en hel del utrymme, och ibland för en sådan placering är helt enkelt inget utrymme. I sådana fall, när utrymmet för en konventionell trappa inte är närvarande, skulle den perfekta lösningen vara ett gömt infällbar stege. Dessa strukturer är mycket tillförlitliga, kompakta och en mängd olika alternativ. En bra lösning för ett litet utrymme.

För att välja önskat alternativ, bör analysera som kommer att använda trapporna. Om huset är äldre, bör stegen förses med kraftiga räcken, och dess nivå bör inte vara alltför hög. Om det i huset finns barn, är det bättre att begränsa tillgången och till trappan och vinden rummet, här det viktigaste, säkerhet.

Vindstrappan traditionellt gjorda av trä och aluminium. Trä som används för framställning av en marsch till konstruktionens vikt är minimal, och metallen åstadkommer en styv fäststruktur. Också gjorda av metallfjädrar och fästmekanismer.

Trä trappa vald från sågverk. Beam bör inte vara mindre än 2 cm tjock. Om användningen av den fällbara stegen är konstant, är det bäst att närma metallstrukturen. Trädet under en konstant belastning slits snabbt.Standardvindstrappan: storlek och beräkning

För att välja rätt stege, är det bättre att göra en ritning och göra mätningar.

Innan du installerar vindstrappan, är det viktigt att alla mätningarInnan du installerar vindstrappan, är det viktigt att alla mätningar

Få uppskattningar storleken på vindstrappan, bör ta hänsyn till följande parametrar:

 1. Den totala höjden av strukturen. Experter rekommenderar inte att installera stege höjd av mer än 3 meter. Vid denna höjd kan utformningen förlora styrka och styvhet, är det inte säkert, och släpp kan vara mycket farligt.
 2. Den optimala bredd trappa om 65-80sm.
 3. Det optimala avståndet mellan stegen anses vara 19,2 cm (om värdet är mindre än eller mer - stege är obekvämt vid användning).
 4. Steg måste ha en tjocklek av från 18 till 22 cm.
 5. Antal steg vanligtvis jämn - 14 eller 15 bitar.
 6. Vikt som tål vindstrappan, inte mindre än 150 kg.
 7. Standardvärdet stege lutningsvinkel av 60 till 75 grader. Trappa med en lutning större än 75 grader skulle vara farligt att använda. Om dip är mindre - trappan är ett stort utrymme.
 8. Steg ligger parallellt med golvet, och så att de inte glider, de säkra glid klistermärken.

När du köper en standard fällbara trappor, stående mått på skjutluckan. Den optimala storleken på luckan - 70 cm, längd på stegen -. 120 cm När storleken på öppningen i däcket bakom uppgången kommer att vara obekväm, och om du gör öppningen mer, med denna ökning och värmeförluster.

Attic, oftare, inte värms upp, och det är viktigt bra isolering.

Folding tak trappor till vinden: fördelarna

Den mest kompakta utförandet är ett tak vikbar eller infällbar stege - snyggt och säkert att använda design. Vikbar stege består av flera sektioner, vanligen av tre eller fyra.

Avsnitt överlappar varandra, och detta uppnås maximal kompakthet. Det första avsnittet ordentligt fastsatt till lucklocket. De återstående delarna sönderdelas och bilda en plan marsch. Mobilitets avsnitt ger speciella gångjärn och leder.

Utformningen av vikbara trappan kan du justera höjden, vilket ökar lättheten att använda dem för alla rum.

Fördelen med fällbara vindstrappan att det inte tar mycket plats i rummetFördelen med fällbara vindstrappan att det inte tar mycket plats i rummet


Infällbara trappor finns en hel del fördelar, de viktigaste:

 • Utdrag stege består av endast två sektioner, medan vikning av 3 eller 4, gör det möjligt att placera stege även i ett litet utrymme interfloor;
 • Låg kostnad;
 • Enkelheten och tillförlitligheten i designen.

Men kanske det viktigaste kriteriet vid val av infällbar stege är att dess design gör att inte bryta den stilistiska rymden, eftersom klaffen är dolt i taket.

Viktigt! Exit luckan till vinden behov av att säkert isolera, eftersom värmeförluster genom en mycket Velenje. Var inte fel att ta hand om en säker nyckel eller lås, så att ingen kunde tränga in i vinden eller i huset.

Infällbar stege har flera varianter. Till exempel, sax trappor eller stege - dragspel. Denna konstruktion är tillverkad helt av metall, är det en kompakt lösning för små utrymmen. Har en nackdel: eftersom konstruktionen är helt gjord av metall, då med långvarig användning börjar stegen att knaka. Detta kan förebyggas genom att behandla mekanismen olja.

Teleskop stege - den består av en uppsättning lådor, som läggs i en enda. Oftast sådana stegar gjorda av aluminium, vilket gör hela strukturen mycket lätt. Modern hemmamarknad ger en sällsynt aluminium teleskopisk stege och bred popularitet den ännu inte har haft.


Även moderna tillverkare erbjuder automatiska mekanismer, som kan öppnas utan hjälp av människan.

Pålitlig vindstrappan Oman för bekvämlighet

Oman Bolaget har länge etablerat sig pålitliga tillverkare av trappan till vinden. En av de viktigaste inslagen i Oman produktionen är att designen är gömd på vinden luckan och tar inte plats i rummet.

Det finns ett brett utbud av modeller: fällbara trä och metall. Att köpa produkter Oman löser problemet med bekväma och säkra lyft, samtidigt som utrymme. Vindstrappan från företaget Oman är bra för hemmet, det utrymme som inte etablera en fast struktur.

Idag är många föredrar att använda vindstrappan Oman, som kännetecknas av enkelhetIdag är många föredrar att använda vindstrappan Oman, som kännetecknas av enkelhet

Under drift, inte produkten kräver ytterligare justeringar och ett rikt utbud av trappor erbjuder en mängd olika dimensioner och storlekar.

Några av de populära modellerna av vindstrappan Oman:

 1. Termo. Standardstorlek 2800x1200x600 struktur. Isolerat utrymme luckan. Luc från tall, och hela strukturen görs endast av miljövänliga material. Den maximala lastvikt på 150-160 kg, och vikten av själva strukturen från 25 till 35 kg. Trappor är lätta att installera själv.
 2. Mini. Standardstorleken på 50x60, 60x80, 60x90. Quad design. Isolerad lucka. Alla metallskenor, trätrappor. Uppsättningen innefattar en stång för öppnandet, av trä. Den kompakta versionen av trappan till vinden. Lämplig för rum med lågt tak, även vid den maximala höjden av hela strukturen, som bara är 265 cm.
 3. Prima. Standardstorlek 60x120x280. Tre-del konfiguration. Material furu. Luc kompakteras, försegla höjd av 140 cm. Maximal viktbelastning av 150-160 kg. Kit kompletterat trästavens.

Produkter från den polska företaget Omanimeet olika konfigurationer, hållbara och säkra att använda. Prestige, i kombination med låga kostnader, kommer att tilltala många.

Populär vindstrappan Standard Oman Beauty

Bör vara uppmärksamma på den mest populära modellen från Oman.

Trappor Oman är inte bara praktiskt och bekvämt, men också vackraTrappor Oman är inte bara praktiskt och bekvämt, men också vackra

En trätrappa Standard:

 • Vikbar Triplex traditionellt av fura.
 • Manhål täcka 30 mm värmeisolering, isolerade på båda sidor.
 • I rutan av lucktätningen, 140 mm i höjd.
 • lucka storlek 120x60, 120x70.
 • Steg är utrustade med halkskydd hack.
 • Den maximala lastvikt av 150 kg.
 • Kit kompletterat trästavens.

Det verkar som om alla dessa egenskaper är också inneboende i andra modeller (t.ex. Velta, Bronz, Nozycowe, Vertikal, Dolle, Dolly, Velux). Vad är populariteten av denna? Det är enkelt - det är i priset. Denna modell är mycket olika prisklasser från deras anhöriga. Att ha en standarduppsättning av funktioner och tillbehör Roto (Roto), är priset för denna modell är lägre än på den andra.

Avgift vindstrappan LWT på fläkten

Vindstrappan LWT Super Thermo - en modell av det polska företaget Fakro. Företaget har fram sina produkter på marknaden, vars produktion uppfyller högsta kvalitetsstandard. Bredd strukturen 600 eller 700 mm, höjd 1200 och 1300 mm. Detta är den varmaste modellen i företagets sortiment av Farko och mest lämpade för landet med ett kallt klimat. God värmeisolering uppnås genom tjockleken av taket luckan - 80 mm. Att kläcka fast fällbar stege, 3 eller 4 sektioner. Trätrappor är tillverkade av solid gran.

Folding stege till vinden, som är gjorda av trä, är inte mindre populära och efterfrågade i landet husFolding stege till vinden, som är gjorda av trä, är inte mindre populära och efterfrågade i landet hus

Huvuddragen i strukturen:

 • Tätningstrippel slinga (som tillhandahålls av hög permeabilitet);
 • Innefattar metallledstänger;
 • Bitar av plast LXS, som bidrar till att skydda golvet från repor,
 • Galvaniserade metall fästen;
 • Dessutom omfattar installation: Ltk hörn för montering av gasen närmare.

Polska företaget Fakro har ett brett sortiment: LWS Plus, Smart; LWK Komfort. Alla konstruktioner kännetecknas av hög hållfasthet, god värmeisolering och bärförmåga.

Olika vindstrappan: metall och trä

I ett privat hus kommer att se bra stationär trätrappa till vinden. Speciellt om vinden är inte bara en förvaringsplats för bortglömda saker, och ett annat rum.

Fördelar träkonstruktioner:

 • Naturliga material;
 • Hög hållfasthet;
 • Dekorativa komponent.

Metall vikbar känne styrka och hållbarhetMetall vikbar känne styrka och hållbarhet

Men inte mindre populär metall skruv vindstrappan.

Metall trappor:

 • Uppfylla alla krav av branden;
 • Tillförlitlig i drift;
 • Vacker design;
 • Spiraltrappan är alltid förråder fabulousness rum.

Men vad skulle inte vara en modell för stationära trappor, hon behöver alltid utrymme. Men vad du ska välja, om det inte är? Du bör välja vinds metall trappor. På marknaden idag sådana strukturer är i den arsenal av varje tillverkare: Minka (Mink), Oman, Fakro.

Optimala vindstrappan 120h70 cm

Till exempel trappor metall vinden Fakro LMS, som produceras i Polen, med en stor funktionalitet, är liten i storlek. Denna modell fick bra feedback från kunder runt om i världen. trappor utforma robust, pålitlig och estetiska. Montera trappan lätt, och det tar inte lång tid. Minimalism stege konstruktion sparar utrymme betydligt.

Liksom resten av modellprogrammet av detta företag, är trappan försedd med en isolerad lucka, integrerat lås och halkskydd hack.

Plocka upp på vinden stegen bör ta hänsyn till de inre lokaler, där det kommer att installerasPlocka upp på vinden stegen bör ta hänsyn till de inre lokaler, där det kommer att installeras

Men, om utrymmet inte etablera ens en kompakt stege kan du installera utomhus metallkonstruktioner. Dacha, ett av dessa alternativ där du kan ställa in en stege. Design kan monteras direkt på gatan eller i garaget, den ekonomiska bilagan. Winter för att undvika att halka på trappan, bör trappan förses med kraftig ledstång eller räcke. Sådan yttre strukturen kommer inte upptar utrymme i huset och inte för att bryta den stilistiska kompositionen.

Vindstrappan (video)

Det är viktigt att komma ihåg att denna design är på gatan, och därmed i det offentliga rummet. Det bör ta hand om tillträdeskontroll och begränsa åtkomsten till trappan, och sedan säga nej, du är inte att skylla.

Design trappa till vinden (foto i det inre)

1 3 33 140 240 1510 1220868 59292big 1438684288foto-raskladnyh-lestnic-v-interere03 cherdachnaja-lestnisa-nozhnichnaja

Комментарии

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

68 − = 64

map