Ramen för plåtar för gipsskivor 4 konstruktionsfördelar

Ramen för plåtar för gipsskivor 4 konstruktionsfördelar

12 October 2017Tack vare ramen för plåtarna enligt gisokarton, förbättrar kvaliteten på efterbehandling anläggningarTack vare ramen för plåtarna enligt gisokarton, förbättrar kvaliteten på efterbehandling pomescheniyaObshivka väggar och tak är inte bara budgeten utan även mycket bekvämt alternativ. Det är därför många mästare föredrar detta material. Och att ett sådant hölje var helt platt, används ett trick - en ram av metallplåtar. Med denna metod, arbetsprestation tekniska förändringar och blir lite mer komplicerat, men utseendet på rummet blir en solid och korrekt.


Metallram för gipsskivor

Låt oss först förstå vad en metallram, och varför är det som behövs för gipsskivor. Denna bärande konstruktion, som kommer att knytas till höljesmaterialet.

I metallprofilerna är ganska många fördelar:

 • hållfasthet;
 • Tillförlitlighet design;
 • Förmågan att motstå hög vikt;
 • Gjorda för kontinuerlig drift.

Metallram för gips hölje säkerställer tillförlitlighet och hållbarhetMetallram för gips hölje säkerställer tillförlitlighet och hållbarhet

Den viktiga punkten är att det belagda gipsskivor (GCR) med metallram väggen blir helt slät även om skillnaderna var signifikanta.


Det är av denna anledning, gipsskivor och är ledande bland de omslutande material. På grund av deras egenskaper och korrekt avpassat ram, är det möjligt att konstruera en intressant design på taket. Till exempel, flera nivåer och oregelbundna former / storlekar.

Dessutom hjälper en sådan plätering enhet för att göra ovanliga och dörröppningar. Till exempel, i form av en båge. 

Hur man undviker misstag i byggandet av metallramen för gipsskivor

Vid montering ramen och plätering kan förekomma olika eventualiteter.

Här är en lista över de vanligaste misstagen: • Fäst gipsskivor ark upp och ned;
 • Felaktiga fastsättningsarken;
 • Fel val av profilen;
 • Felaktig installation ram ram;
 • Brist på hängare, vilket leder till störning av ramen;
 • Felaktig skär;
 • Inriktning av de böjda delarna av profilen.

Fastställande av plåten upp och ner kan påverka inte bara maskerings ytterligare efterbehandling, såsom färgning. Till exempel, fuktbeständig gips, inte ställa in hur du vill, snabbare försämras.

Metallprofilen kan inte skäras kvarn - endast med speciella sax, eftersom snittet kan oplavitsya galvanisering, vilket leder till korrosionMetallprofilen kan inte skäras kvarn - endast med speciella sax, eftersom snittet kan oplavitsya galvanisering, vilket leder till korrosion

Här snedfördelning ark under installationen leder till sprickor i lederna, liksom stammen profilen för en felaktig lastfördelning. En annan stor misstag - använd tak profiler för väggen. Detta är möjligt, men det är inte nödvändigt att tala om styrka.

Underlåtenhet att följa monteringsteknik plåtar - detta är en av orsakerna till skadade strukturer. Dålig eller felaktigt monterade profilen förmodligen falla av. Särskilt illa om detta händer med taket.

I avsaknad av sådana viktiga detaljer som suspensioner oundvikligen sprickor. Dessutom kommer det att finnas en kränkning av installationssystemet, vilket också påverkar styrkan. 

Räta profil - det är mycket otacksam. Minskad styvhet är profilen deformeras. Detta minskar motståndet mot noll. Därför är det viktigt att observera installation av teknik för att utforma och långvarig.

en metallram för gipsskivor apparat

Det är värt att notera att om du planerar att trimma och tak och väggar, är det nödvändigt att installationen att starta den från taket. Då blir det svårt, särskilt vid reparation av sina egna händer. Vid punkter ytterligare belastningar (lyster, en hylla, en stor bild av) experter rekommenderar att stärka ramen för ytterligare profiler och bindningar.

Välvd profil används normalt för dörröppningar och komplexa former på taketVälvd profil används normalt för dörröppningar och komplexa former på taket


Då måste du bestämma vilken typ av metallprofil behövs för ramkonstruktion:

 • PU (profilen för att stärka hörn vinklar);
 • Tryckta kretskort (tak profil, vilken är fäst i taket gipsskivor);
 • TNG (profilstyr tak, som kommer att fästas på väggen);
 • PS (rack profil, dvs. vertikal, används för väggbeklädnad);
 • PN (profilen på styrväggen, som behöver fästas på tak och golv).

Ibland tar det mycket utförligt profil. Därför, för att förbinda två metalldelar med användning av kopplingen, dvs ett anslutningsdon till PCB. Och att lösa skärningen mellan de profiler som används krabbor: de förstärker ramen, som förbinder delar av metall. Direkt galgar fäst på väggen eller i taket, och sedan vikas längs linjer som finns på produkten. Den resulterande kontaktdonet sätts in i metallprofilen. Och de själva hängare monteras med hjälp av hårdvara.

Kantar väggarna av gipsskivor på metallramen

För väggbeklädnads skivor av gips med installationen av metallramen som krävs material och verktyg.

Här är en lista:


 • Direkt GCR;
 • profiler;
 • Direkt hängare;
 • Pluggar och skruvar;
 • Borra eller en hammare;
 • Skruvmejsel eller skruvmejsel;
 • Vidhäftande papperstejp;
 • Måttband och penna;
 • byggnadsnivå.

Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt de rätta fäst ark gips till ramen - de bör sättas till true sida som kommer att underlätta ytterligare trimSärskild uppmärksamhet bör ägnas åt de rätta fäst ark gips till ramen - de bör sättas till true sida som kommer att underlätta ytterligare trim

Det första du behöver för att utföra layouten för upphängningarna, som ska placeras på ett avstånd av 80 cm från varandra. Det är nödvändigt att välja den mest utskjutande delen av väggen, och redan utföra beräkningar på den. Profilen på väggarna ska placeras med en pitch meter. Profilerna fästs krabbor, självgängande skruvar och skruvar. I den resulterande rutan kan du dölja isolering, ledningar och kommunikation.

Gips måste skäras beroende på storleken. Då är det fäst med skruvar. Sömmarna måste limma papperstejp. Du kan använda bandet i ett rutnät, men mästarna rekommenderar användningen av papper är en självhäftande tejp.

Därefter ett tunt lager av spackel appliceras på lederna, och det kan bidra till att dölja en del av fördjupningarna under installationen om arket något deformerad. Suturer behandlas med sandpapper och sedan väggarna kan vara ytterligare efterbehandling. Inbäddning bearbetning och sömmar måste utföras vid en temperatur av inte mindre än tio grader över noll. Under installationen är luftfuktigheten normalt och är helt frånvarande drag.

Metallramen kunna motstå praktiskt taget alla dekorationsmaterial, även dekoration i relief. Men bättre utnyttjande av polyuretanprodukter.

Gör en ram av metallprofiler för gipsskivor (video)

FÖRHYDA väggar gipsskivor på en metallram är inte alltför svårt. Dessutom är alla material är överkomligt för nästan alla, och är kommersiellt tillgängliga i alla byggvaruhus. Det kan så småningom överträffa alla förväntningar - viktigast av allt, att följa monteringsteknik, eftersom det är en garanti för kvalitetsarbete.

Комментарии

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 + 3 =

map