Quilt: hoe om te naaien, hoe om te patroon te selecteren

Quilt: hoe om te naaien, hoe om te patroon te selecteren

12 October 2017Quilt - heldere decoratie voor uw huisQuilt - heldere decoratie voor uw domaLoskutnoe deken - het is een van de eenvoudigste producten in patchwork, met betrekking tot het te maken is niet nodig om complexe vormen en overgangen te gebruiken. U kunt nemen als basis de elementaire rechthoek, strepen of diamant, driehoek (die later zal worden getrokken vierkanten).


Patchwork geschiedenis van optreden

Quilts genaaid vrijwel het moment dat de algemene verscheen beddengoed. Het was een soort van low-cost kans om een ​​volledige deken gebruikt om het te creëren allerlei stukjes weefsel te krijgen. Veel later, de technologie begon te worden genoemd als een lappendeken (alleen in het begin van de 20e eeuw), maar de essentie blijft hetzelfde - om unieke en heldere kleurrijke composities te maken.

Unieke, kleurrijke en heldere samenstelling zal uw huis te versierenUnieke, kleurrijke en heldere samenstelling zal uw huis te versieren

Nu quilten wordt beschouwd als een van de meest opwindende en modern, rekening houdend met trends. Gekweekte zoiets als art-house, met de hand gemaakt, en in slechts een lappendeken fantasie en hun eigen visie van schoonheid - boven alles.

Basis van patchwork is:

 1. Het creëren van een gekleurde samenstelling van de stukken stof.
 2. Verknoping met randflappen aan de binnenzijde (voor - een).
 3. De vorm transplantaten behoeft niet vlak te zijn. U kunt elk van hen te gebruiken, zelfs met een andere vorm.
 4. Materiaal kan ook anders zijn, maar het is wenselijk - gelijkmatige nerf.

Geschiedenis vermeldt dat de patchwork in principe geboren op het moment van garen en draad, die wordt bevestigd door vondsten. Conventioneel, wordt aangenomen dat het quilten in het tsaristische Rusland begon te gebruiken in de 17e eeuw, toen een aantal stukken stof genaaid zoom en cape voor koningen. Dezelfde methode werd vervolgens gebruikt de boeren voor kleding, die niet konden veroorloven om te kopen of jezelf hele doek, en daarvoor moesten ze gewoon oud inventarisatie van flappen gesneden kleding.


Hoe kan ik steek quilt

Steek wordt uitgevoerd aan de binnenzijde. Niet moeilijk te raden dat de uiteindelijke uitvoeringsvorm verknoopt flap 2 die tezamen langs de rand ingesprongen 1,5 centimeter zijn verbonden.

Dus, waar de montage van kleppen beginnen? Natuurlijk, door het maken van een schets. Om dit te doen, iemand met een eenvoudig ontwerp, iemand - een gespecialiseerd computerprogramma. Hier, als u wilt. Het is raadzaam om de afgewerkte schets te verdelen in genummerde vakjes. Evenzo zal het worden verzameld en de afgewerkte stof.

Vergeet niet dat in feite een dekbedovertrek zou moeten krijgen. U kunt een sleuf voor de mogelijkheid van het veranderen van de vulstof te houden? In principe niet nodig als de deken zelf is genaaid van een duurzame stof die niet laat stof. Volgens dit principe wordt nu bijna alle matrassen.Voor hetzelfde, de laatste steek naar de originele en kleurrijke krijgen, wordt aanbevolen:

 • elke flap vóór verknoping zorgvuldig gestreken de randen;
 • genieten naaimachine (handmatig werk zal een aanzienlijke tijd in beslag nemen, en de naad zal niet perfect vlak);
 • is het het beste om grote stukken van de strepen te bereiden, en alleen dan naai ze in het hele web.

Als u van plan bent om het product toe te voegen aan eventuele patronen, is het het beste om ze te plaatsen in het midden van de deken.

Als je als basis te nemen de grootte van 140 bij 110 centimeter (klassieke versie voor baby dekens), het centrale plein is ongeveer 30 tot 30 of 40 door 40 centimeter.

Surround quilt: Opties

Gewatteerde warme deken kunnen worden gemaakt op twee manieren. Classic - gebruik-isolerende bekleding. Dit is de eenvoudigste optie. Zwaardere - is om een ​​katoenen voering, waarvoor u zal bindend en de deken te gebruiken. Deze quilt zal universeel zijn - in de winter kunt u in de zomer toe te voegen aan het een vuller - om het schoon te maken.

Welke vulmiddel is geschikt voor volume deken? In de regel, voor dit doel:

 1. batting;
 2. sintepon;
 3. hollofayber.

Bovendien kan de textuur wol en wol (synthetisch) zijn. Er hebben elk een naaister hun eigen keuzes te maken op basis van hun voorkeuren.


Filler dekens omgeven iedere needlewoman kiest zelfFiller dekens omgeven iedere needlewoman kiest zelf

Edging is een klassiek - met ingesprongen 1,5 cm. Er moet rekening worden gehouden met meer vulstof dikte en conditioneel toevoegen aan het laatste nummer.

Uiteraard kan de vulstof worden ingediend in blokken, dus je hoeft niet voortdurend corrigeren. Maar in dit geval de incisie om de vulstof te vervangen is uiteraard niet nodig, zodat de zijde van het weefsel genaaid langs de rand.

Aangezien het volume deken - dubbelzijdig, dan is de thumbnails zal uiteraard, twee. Het is beter om het product te verdelen in verschillende delen en de eerste flap bereiden sets daarvan - twee afzonderlijke doeken.


Verbinding Alle onderdelen worden gestart met een hogere voorzijde (indien geoogst flank). Het is wenselijk om alles te leggen op een harde ondergrond, zorgvuldig aandacht te besteden aan de plooien. Indien er - het doek gladde weer.

Vervolgens verbrijzelt vulmiddel en vastgemaakt op de geleidingspennen. Indien nodig - genaaid om de katoenen voering. De laatste fase - een lijn langs de rand van het achterste blad. Hier, alles is eenvoudig, als de eerste stappen naar behoren zijn uitgevoerd.

De patronen voor patchwork: Ideeën

Er zijn meer dan 150 variaties patchwork patronen. Bijvoorbeeld is een techniek waarbij elke flap is onregelmatige vorm, gewoonlijk genoemd als "gek". Als u een tegel, de landbouwgrond te gebruiken (als er wordt vertakkende interlacing bands). Dat wil zeggen de primaire laag bestaat uit vierkanten en heeft boven streeppatronen uitgevoerd.

Van klassieke variaties moet nog steeds melding van de "vliegende ganzen", "goed", "frame" (deze zijn verschenen in Rusland in het midden van de jaren '60). Trouwens, in Amerika is er een techniek voor het creëren van patronen in patchwork die wordt aangeduid als de "pineapple". In feite - dit is hetzelfde frame, alleen decoratie gebruikt twee contrasterende tape die genaaid in de vorm van wat sommige geometrische vormen in het deken vlak (en alleen op één zijde). En, natuurlijk, de stof hoeft niet dezelfde textuur zijn. De basis is meestal taai en lint stiksels - "gloss".

Dit is één van de weinige ontwerpen die u kunt gebruiken voor uw dekenDit is één van de weinige ontwerpen die u kunt gebruiken voor uw deken

Wat zijn de beste ideeën voor patronen? Van de meest voorkomende:

 • dambord;
 • American kwadraat;
 • bouwland;
 • doolhof.

Oorspronkelijk uitgevonden ze in het westen, maar later zijn ze "verplaatst" naar de Russische en craftswomen. Maar deze - dit is slechts 2-3 procent van de gebruikte technieken, zoals je kunt zien van de foto's die zijn gepubliceerd in tijdschriften in knippen en naaien.

En niemand verbiedt om een ​​uniek patroon abstraktsionny creëren! Dat dit is het belangrijkste voordeel van patchwork - geen beperkingen worden gebruikt in principe.

Het eindproduct - is de belichaming van de verbeelding van de auteur en zijn alleen. Voor beginners, is het wenselijk om een ​​eenvoudig model gebruikt - een naai vierkanten of vlakke banden. Voor degenen die al enige ervaring hebben in het omgaan met de naaimachine, de ideale optie - het is in de stijl van patchwork "gek". Maar professionals kunnen nu al de meest complexe samenstelling van het combineren van verschillende patronen te creëren. Maar het is echt mooi zware machines die enige vaardigheid vereist om jezelf.

Pattern Quilt: voorbereiding flappen

Niet per se gebruikt voor het naaien quilts reeds voorbereide patches. Omdat ze kunnen worden vervaardigd en onafhankelijk van elkaar, bijvoorbeeld van oude kleren. Origineel voor dit doel zal jeans, katoen en linnen zijn. Met hen, overigens, is heel simpel.

Voordat u begint met quilt borduren, een schets van de voorbereidende werkzaamheden uit te voerenVoordat u begint met quilt borduren, een schets van de voorbereidende werkzaamheden uit te voeren

De plannen voor een quilt gemaakt van eenvoudige geometrische figuren. De lay-out is best gedaan op de schets. U kunt restjes gebruiken vanaf een enkele lappendeken. Deze blanks worden verkocht in de winkels zelfs textiel.

Het is alleen nodig om rekening te houden:

 1. eindvorm moet glad gezichten;
 2. clipping is het beter om een ​​op maat met een mes of schaar, hetzelfde te doen;
 3. de geplande omvang van de patches is het beter om de breedte van de tape maatregel toe te voegen - voor de gewrichten.

Quilt (video)

Variaties van de steken kan worden gebruik gemaakt van de meest moedige, variërend van eenvoudige nieten tegels of mozaïeken, afwerking decoratieve steken.

Quilt (foto)

1bc24140ea5ac9e1c263ee9c45eb3d74 110 2-97.525 000012 4aaacb 000033 43e99a93819ea4da2257413b0d883ee0 8758 9246detskoe-loskutnoe-odeyalo-s 3534683

Комментарии

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

78 + = 79

map