PVC takpaneler: foto och översikt över installationsalternativ

PVC takpaneler: foto och översikt över installationsalternativ

12 October 2017Taken av plastpaneler är lätta att installera och användaTaken av plastpaneler är lätta att installera och ispolzovaniiSovremennye plastpaneler representerade på byggmarknaden, slog dess mångfald av färgpaletter och simulerade texturer. Detta gör att taket för att skapa en unik design som kommer att komplettera den övergripande stilen av interiören. Taken av plastpaneler är lätta att installera och använda. Monterings paneler kan spelas ensam, efter att ha studerat de anvisningar och råd från professionella. Installationen kommer att ta lite tid, men resultatet kommer att glädja din elegant utseende.


PVC-paneler för tak: arter egenheter

Paneler för en takbeklädnad tillverkade av ett material som kallas polyvinylklorid. Korta kalla dem PVC-paneler. I sin sammansättning, de är nästan identiska, med undantag av att tillsatsmedlet kan variera till huvudpolymermaterialet. Men skillnaderna i PVC-paneler är.

Taket täcker panel gjord av polyvinylkloridmaterialTaket täcker panel gjord av polyvinylkloridmaterial

De viktigaste skillnaderna i storlek

 • Gjuten (längd 12 cm.);
 • Spis av paneler (upp till 50 cm.);
 • Arket hos panelen (upp till 200 cm.).

Storleken på panelerna beror på det område i rummet där han hade gjort reparationerStorleken på panelerna beror på det område i rummet där han hade gjort reparationer

Beräkna storleken på varje panel kan själv. Det beror på det område av lokalerna, som kommer att göra reparationer. PVC-paneler finns också skillnader i installationsmetod.


Skillnader i monteringsmetod

 • Panel med stygn kvar framträdande anslutning. De ser bra ut, och kostnaderna är ganska billigt.
 • Apparaten sömlösa paneler ger inga synliga sömmar och sprickor efter montering.

Plast väggpaneler kännetecknas av hög hållfasthet och hårdhetPlast väggpaneler kännetecknas av hög hållfasthet och hårdhet

För att välja den typ av installation som du behöver för att gå vidare till den färdiga taket harmon blandas med de övergripande inrednings lokaler.

Det är viktigt att uppmärksamma det faktum att plastpaneler är indelade i väggar och tak. Varje vy måste ställas in strikt avsedd yta.

Plastväggpaneler är mer hållfasthet och hårdhet, medan takpanelerna har en mer delikat struktur.PVC takpaneler: Typer av beläggningar

På dagens byggmarknaden finns det många varianter av PVC-paneler. Panelerna kan göras i en enda färg, för att efterlikna texturen hos olika material, kan de anbringas för att utforma ritningar.

Den blanka ytan är ett bra alternativ för dekoration av taket i rummet, vilket inte är tillräckligt med utrymmeDen blanka ytan är ett bra alternativ för dekoration av taket i rummet, vilket inte är tillräckligt med utrymme

Typer av paneler enligt typen av beläggning:

 • Matt. Kostnaden för en sådan panel demokratiskt. Panelen liknar fodret, har en bredd på 10 cm. De ser ganska enkelt, men det är på grund av deras låga pris.
 • Glossy. Breda paneler är täckta med en speciell färg och skyddande beläggning. Valet av färger är mycket stor, det finns också paneler som efterliknar utseendet på marmor eller trä. Deras kostnads ​​ökar med vars bredd når upp till 25 cm. Denna storlek säkerställer fin beläggning med ett minimum av synliga sömmar.

När du väljer vilken typ av täckning är det viktigt att tänka på förhand övergripande utseendet på rummet.

Den blanka ytan är ett bra alternativ för dekoration av taket i rummet, vilket inte är tillräckligt med utrymme. På grund av sin förmåga att reflektera ljus, har ytan effekten av förlängd utrymme, vilket återspeglas i hennes föremål skapa en illusion av mer utrymme.

Det finns många olika typer av plastpaneler från storlek och färg till inställningen. Innan du köper är det viktigt att verifiera integriteten av panelerna, och ser inte slå området.

Fördelar med PVC-paneler framför de moderna typer av ytbehandlingar

Beklädnadsmaterial PVC-material uppvisar utmärkta egenskaper. Tack vare dem, kommer plast trim hålla i många år, inte kommer att ge problem för underhåll och skötsel, och leta efter en lång tid behålla sin fräschör.


Positiva egenskaper PVC-material:

 • Fuktbeständighet. Plast är resistent mot fukt, så det finns ingen rädsla för försämring av dess utseende. Även med plastpaneler på taket, kan du inte vara rädd för översvämningar, eftersom det är perfekt klara lasten och kommer inte att försämras från fukt.
 • Dekorativ effekt. Plastpaneler perfekt maskera bristerna i komplexitet. Med hjälp paneler lätt kan dölja olika hushålls sladdar, kablar, rör.
 • PVC-material har en liten värmeutvidgningskoefficient.
 • Plast är resistent mot höga temperaturer. Plastpanel börjar bara för att smälta vid en temperatur av 80 grader.
 • Material som är kemiskt neutralt. Det är luktfri och helt ofarliga för hälsan.

Plastpaneler ger tillförlitlig täckning av taket och lätt att ta hand omPlastpaneler ger tillförlitlig täckning av taket och lätt att ta hand om

Tack vare denna uppsättning av egenskaper hos plastpaneler ger tillförlitlig täckning av taket och lättskött. Eftersom en sådan yta kan inte vara rädd för att falla av fett och bildning av andra typer av kontaminering, eftersom de är lätta att avlägsna med en detergent.

Det är viktigt att komma ihåg att användningen av slippulver och pastor kan leda till bildandet av fina repor på ytan av glänsande paneler.

du kan notera förekomsten av sömmarna av panelerna brister även i sömlösa typer av paneler, och det faktum att dess installation tar några centimeter inomhus utrymme, men väldigt lite, om ojämn tak är inte särskilt stor.


Hur man gör ett tak gjord av PVC-paneler med sina egna händer

Takpaneler av plast kan du göra själv om du följer steg för steg instruktioner och strikt följa de rekommendationer som proffs. Om befälhavaren inte är mycket säker på sin förmåga, är det bättre att anförtro arbetet på kvalificerad arbetskraft - inställning design, medan inte svårt, men kräver ett ansvarsfullt förhållningssätt.

Taket av plastpaneler kan installeras genom att följa instruktionernaTaket av plastpaneler kan installeras genom att följa instruktionerna

installationssteg

 • För det första att använda den nivå som krävs anda identifiera linjen fästa monteringsprofilen. Detta bör göras runt omkretsen av taket. Huvudsyftet bör vara att skapa den mest horisontell yta.
 • Profilen måste vara stadigt fäst på väggen. Det är nödvändigt att strikt se till att inte skedde sprickbildning.
 • Plattan, fast på omkretsen, är det nödvändigt att fästa tvärprofilen. Han är grunden för PVC-paneler.
 • Till barer belägna på omkretsen av taket, för att fästa den L-formade monteringsprofil.
 • I detta skede måste du lösa problemet med intern kommunikation - det är det sista steget där deras lämplig plats.
 • Skär plastpanelen med en bågfil på längden på taket. Sätt i första panelen i profilen, fäst med skruvar. De kan också användas för flytande spik eller lim.
 • Panel för in i varandra och fästas till monteringsprofilen med hjälp av skenorna. Installationen bör vara så exakt.
 • Den sista baren har att passa bredden på det återstående utrymmet på väggen. Försiktigt in panelen i L-formad profil.

När du installerar plastpaneler med sina egna händer är viktigt att komma ihåg att valet av material av hög kvalitet påverkar hela strukturenNär du installerar plastpaneler med sina egna händer är viktigt att komma ihåg att valet av material av hög kvalitet påverkar hela strukturen

Vissa, i stället för metallprofilen används träplankor och barer, men i stället använder en speciell fäste skruvar. Denna metod kännetecknas av billigt pris.

Tänk på att när det är vått trä blöt, förlorar sin form, det börjar att bryta ner. Detta kan leda till förstörelse av den grundläggande designen.

När du installerar plastpaneler med sina egna händer är viktigt att komma ihåg att valet av material av hög kvalitet påverkar hela strukturen: dess funktion, utseende och hållbarhet.

Installation av PVC-paneler på taket (video)

PVC takpaneler kan vara ett utmärkt alternativ till de suspenderade strukturer. De är lätta att installera, använda, finns i priset. Vilket är bättre, bestämmer alla för sig själv. Kvaliteten beror på materialet, men varianten valuta för pengarna. Mångfalden av paneler gör det möjligt att välja lämpligt alternativ för interiören i någon stil. Konsumenten ett brett utbud av matt och glansiga paneler, för att använda dem för att skapa en vacker interiör.

Design PVC takpaneler (inredning foto)

4 2ec9ce91b55228d92eebaa04333ad380 27 064 93f08d91 636 1382447054reechnyy-potolok-v-vanne c11d0c61c83f6ae46636d4ccf2aa4702 143921890810 d56489370aacf142a248f998a2672585

Комментарии

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

15 − = 9

map