PVC Stretch tak: billig och estetisk lösning

PVC Stretch tak: billig och estetisk lösning

12 October 2017PVC Stretch tak i årtionden framgångsrikt använts för inredningPVC Stretch tak för flera decennier har med framgång använts för dekoration av historia av tak lokaler går långt tillbaka i antiken, började de att organisera sig i det antika Rom. Men PVC spänntak naturligtvis dök upp i Europa på 60-talet av förra seklet. I vårt land - lite senare, dock, och under den tiden detta tak slut visade sig perfekt som en felfri utseende och tålig, relativt billig beläggning. Denna beläggning gör det möjligt att fullt ut genomföra de djärvaste designen fantasier, som används med framgång i konstruktionen en mängd olika områden.


PVC-film för undertak: välj ditt tak

Taket i vinylfilmen kan göras inte bara för olika storlekar, utan även för helt individuell konfiguration.

Filmen kan vara av olika texturer: matt, glansig, satin.

Vi påpekade de mest intressanta och populära texturer.

Glänsande PVC tak gör visuellt förstora rummet och ger en känsla av rymdGlänsande PVC tak gör visuellt förstora rummet och ger en känsla av rymd

Dwell:


 • Glans tak. Det är från denna moder, när det gäller design, är det möjligt att uppnå de mest intressanta effekter, med hänsyn även färgskala. Nästan en spegelbild på ytan av taket är av särskilt intresse för konsumenten. Det är för övrigt bidrar till en ökning av visuella rummet när den används just en sådan väv.
 • Tak matt. Dessa är klassiska en. Detta tak passar perfekt i alla miljöer, "utan att dra uppmärksamheten till sig själva," - det vill säga, är tyngdpunkten inte på taket och möbler, olika dekorativa element. På en sådan tak kan inte bländning. Färgskalan precis utanför.
 • Tak satin. Till stor del liknar frostat tak, men den lättnad i detta fall, mer smidig, och tack vare ljusreflekterande egenskaper, ser helt vit taket. Denna textur ger en Ijusreflekterande effekt, varigenom, att banan har en pearly hue.

Med tanke på alla dessa egenskaper, naturligtvis, det finns mycket att välja på, med tanke på deras egna individuella smak.

Fördelar med modern PVC stretch taket: de är uppenbara

Innan du väljer ett material för undertak, bör vara en detaljerad studie av deras egenskaper.

Naturligtvis har absolut all materia sina fördelar och nackdelar. Det är endast nödvändigt att välja en som du kommer att hålla de flesta parametrar.

Fördelar med Stretch tak är uppenbara, om så bara för att kontrolleras i tid, och det är ganska stor. De förlorar inte sin ursprungliga utseende hela tjänsten.Fördelar med PVC stretch tak är uppenbara: de ser bra ut, är lätta att rengöra och mycket slitstarktFördelar med PVC stretch tak är uppenbara: de ser bra ut, är lätta att rengöra och mycket slitstarkt

fördelar:

 1. Lätt att rengöra: Det behöver inte några speciella verktyg och rengöringsmateriel;
 2. Mycket lång livslängd - 10 år;
 3. Framgång använts i utrymmen med hög luftfuktighet.: I badrum, bastu, simbassänger, etc;.
 4. Förluster som är så låga som höjden av rummet - på 3 cm.;
 5. Rika färger kan tillfredsställa alla kundernas efterfrågan, välja tyg för sin unika interiör;
 6. Låg kostnad av fostra av nätet;
 7. Enkel demontering och nyinstallation, om det behövs. Ibland finns det ett behov av kommunikation pereprokladke: elledningar, ventilation, vattenledningar, etc.

Med tanke på alla ovanstående, kan vi säkert göra sitt val när det gäller material sträckt duk.

PVC stretch tak: den optimala temperaturen för drift

Det optimala temperaturområdet för driften av undertak varierar från 10 till + 40 ° C.

Det är under dessa omständigheter, spänningen tyget bibehåller sin integritet och elasticitet.

Vid lägre temperaturer blir materialet hårdare och sprickor, att förlora både estetiska och prestandaegenskaper.

PVC spänntak har ett ganska brett temperaturanvändningsområde, dock ställa in inbyggda lampor, tänk på att de också kan värma tygetPVC spänntak har ett ganska brett temperaturanvändningsområde, dock ställa in inbyggda lampor, tänk på att de också kan värma tyget

Högsta angivna noll temperatur - 100 ° C, men i praktiken, indikatorer bör vara mycket lägre av följande skäl:


 • Värme alltid strävar uppåt, vilket innebär att temperaturen i den övre delen av rummet är alltid högre än, säg, i ett mittparti därav;
 • Tak lampor, beroende på deras konstruktionsparametrar även kan öka något temperaturen, vilket sålunda drifttemperatur - 5-50 ° C, justerades till 5 grader i båda riktningarna.

Naturligtvis är detta temperaturområde ganska passande för hemmet, och även med en stor marginal, vilket gör att allt fler konsumenter föredrar den här typen av tak dekoration i hus och lägenheter.

Montering av undertak PVC: Gör ditt val

Det finns olika sätt att montera spänning tak.

Efter att ha studerat material på denna fråga, i form av artiklar, bilder och videomaterial, kommer du att få en bättre uppfattning om ämnet.

Installation av en sträcka tak är fullt möjligt att göra med sina händer, utan att anställa personal.

Det finns flera typer av PVC takmontering dock de mest populära harpun och shtapikovyDet finns flera typer av PVC takmontering dock de mest populära harpun och shtapikovy


Montering metoder:

 1. Harpoon. Denna installation proizvoditsyas användning harpun kantning, som är svetsad till banan. Harpun flera system, även om användningen av endast ett system hittades från alla tillgängliga. Vi måste komma ihåg att för att kunna göra allt på ett effektivt sätt, vi behöver exakt, noggranna mätningar.
 2. "Klädnypa". Lämplig för de upphängda tak, där sömlös väv används. Det bör noteras att detta system är inte det billigaste, men denna design används sällan. Den nuvarande utvecklingen görs för att säkerställa att installationen kan köra även en lekman, men ändå har denna metod inte fått utbredd användning.
 3. V. För installation med en kil som sätts in i profilen och håller tyget. Metoden är tillämpbar i första hand till hög luftfuktighet. Systemet är ganska dyrt, men också mycket hög kvalitet.
 4. Shtapikovy. Metoden bygger på en enkel princip. Glas pärla in i en särskild profil av metall, och mycket säkert håller banan. Denna metod är ett sätt att budget och har därför använts i stor utsträckning. Det enda negativa är endast att frekvent demontering av ett sådant system kan inte göras, så om dina grannar är på toppen av du ofta fylla i, bör du tänka på om du vill använda den här metoden.

Det bör noteras i slutsatsen att metoden för montering shtapikovy och harpuner är mest relevant.

För att dölja gapet mellan taket och väggen, används en dekorativ insats, som är införd i profilen.

Installation av PVC tak: allt i ordning

Montering av undertak tolererar inte brådska och inkonsekvens.

Att arbeta måste tas på allvar, så att du inte ändra eller förstöra sträckt duk.

Korrekt installation är nyckeln till en god kvalitet i arbetet.

Som en allmän regel gäller att installation av undertak engagerade företaget att installera, men om du vill kan du fixa PVC taket och oberoendeSom en allmän regel gäller att installation av undertak engagerade företaget att installera, men om du vill kan du fixa PVC taket och oberoende

Installationsprocedur:

 • Banan är fixerad genom vinklar som sträcker sig från vinkeln på basen, och vidare, diagonalt. Vinklar värms med en värmepistol. För en bättre förståelse för processen, är det nödvändigt att noggrant läsa instruktionerna som medföljer.
 • Fästs vid vinklar "krokodil" - terminaler med en speciell packning som förhindrar banspänningen från skador.
 • Ytterligare uppvärmning av filmen från den första (bas) vinkel "krokodil" avlägsnas, och, med användning av bladet, som leder in i ett spår kant banan träs i en baguette.
 • Bara fästa de andra hörnen. Processen i princip är enkel, men arbetet är något komplicerat i slutet av processen, och utan en assistent har lätt - detta bör beaktas i förväg.
 • Vidare monteras med hjälp av ett rakt blad.

Steg för steg instruktioner bättre förståe, om det fortfarande utforska hjälp bilden på förpackningen.

I stället för eventuella hål i stretch takmonterad en plastring, i syfte att förhindra ytterligare spridning av taket av filmen, under operationen, och för dekorativa ändamål.

Och det är värt att uppmärksamma en innovation som om du inte har blivit en vurm husägare, är det troligt att de snart kan bli. It - väggdekoration PVC-film. Mönstrade film fäst på väggen, med framgång genom att ersätta därmed den gamla goda Mural.

Producenter av filmer: Välj rätt

Producenter av PVC-filmer mycket och förstår att överflöd, som ger oss byggmarknaden, i form av en film i rullar - är extremt svårt.

Du kan säkert spara pengar på varumärket, men ofta är av dålig kvalitet billig PVC-film, och det är naturligtvis inte utan deltagande av den kinesiska tillverkaren. Livslängden på en sträcka tak, som regel - 10-15years. Åtminstone det står de flesta tillverkare.

Naturligtvis är den kinesiska varor allestädes närvarande, och det är svårt att komma runt. Men konsumenten recensioner säga om olika saker. Vissa säger att det i allmänhet är det inte nödvändigt att kommunicera med kinesiska varor, andra hävdar att det är en kvalitetsprodukt.

Tyvärr ofta ger dålig kvalitet varor för en förstklassig europeisk. Hur kunde förstå allt detta?

När du väljer PVC stretch tak är bättre att uppmärksamma de välkända varumärkenNär du väljer PVC stretch tak är bättre att uppmärksamma de välkända varumärken

Kvaliteten påverkas av:

 1. Tillverkare. Naturligtvis är det bättre att använda normal varumärke, till exempel det tyska företaget Lackfolie. Naturligtvis kommer sådana tak kosta dig mycket dyrare, men kommer att pågå längre.
 2. Det är mycket önskvärt att känna till sammansättningen av inköpt material.
 3. Det är nödvändigt att ta hänsyn till denna parameter, eftersom filmtjocklek.
 4. Miljösäkerhet. Naturligtvis kan alla certifikat göras, som är omöjlig att skilja från den nuvarande. Men framför allt, en del kinesiska företag producerar tyg med en stark, bokstavligen motbjudande lukt. Så innan du köper segment eller en rulle, använda åtminstone detta råd, dock läsa beskrivningen för denna produkt, du ändå inte kommer att göra ont.

Naturligtvis ingen vill betala extra, liksom att köpa billiga varor av dålig kvalitet - du behöver den så kallade "gyllene medelvägen", vilket faktiskt i alla fall.

Frågor och det inte vara bättre att montera ett tak på plastpaneler? När allt kommer omkring, plast, förmodligen vitare hållbara. Naturligtvis är plast som används under en längre tid, men kanske det är lämpligare i badrummet eller på balkongen, även om badrummet har denna möjlighet länge överlevt sig själv som en anakronism. Dessutom har plast en hög brandrisk - så att slutsatserna föreslår själva.

Lära tak: allt du behöver veta om dem (video)

Sammanfattningsvis är det nödvändigt att lägga till följande. PVC Stretch tak - är inte bara en lysande film i traditionell mening, och det breda utbudet av färger och nyanser som kan vara både blankt och matt, samt med strukturen på satin. Satin struktur, i synnerhet tjäna imitation Bole dyra tak och mycket viktigare, kommer taket att vara perfekt för att hålla fukten som kommer att tjäna dig väl till pass vid läckage från grannarna ovan. PVC-film gör att du kan förverkliga alla din design planer som du kan tänka dig. När det gäller hållbarheten hos PVC stretch tak, är denna punkt inte heller lämnas utan uppsikt - sådan täckning är lång. Så gör ditt slutliga valet, och erövra toppen av taket!

Design av PVC tak (foto)

1-1 2pvh 3-1 3-2 5c174231acbdfd85365cc9712918069 6 09 1605-520 3 21da54e25827d02af4f56e0c0866867d765d4156

Комментарии

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

31 − = 22

map