The BlogMaterial profiler för gipsskivor har hög praktisk användningMaterial profiler för gipsskivor har hög praktiska aspekter i användning under reparation med användning Gips väcker frågan om att välja metoden för fixering av arket till ytan av CHF. Den huvudsakliga metoden är att använda profiler, men alternativet skulle vara en speciellt lim, men det är ansluten till profiler utformning tillförlitlighet och önskad styrka. Arbetet gipsskivor mycket lätt, och detta material är valt som professionella för pålitlighet och enkel installation för nybörjare. 


Varför behöver jag en profil för gipsskivor: jobb

Läs noga igenom de grundläggande riktlinjerna för att arbeta med gipsskivor. Det spelar ingen roll vilken typ av reparationer du gör och i vilket rum, kan det vara att installera en ny partition eller anpassningen av väggar och tak, alltid arbetet börjar med val och installation av profilen. Anpassning av väggar och skapandet av gips kommer inte att vara möjligt utan hjälp av profiler.

Profiler för gipsskivor har ett brett spektrum av tillämpningar, förläna stabilitet och hållbarhet hos någon konstruktionProfiler för gipsskivor har ett brett spektrum av tillämpningar, förläna stabilitet och hållbarhet hos någon konstruktion

Att de bildar en ram som redan är monterad GCR ark. Typiskt, det grundläggande materialet för framställningen av profilen betraktas galvaniserad typ stål.

Detta material är att föredra, eftersom profilerna därav har utmärkta egenskaper, är de inte föremål för korrosion och har goda hållfasthetsvärden. Design med en ram av profil inte viktas. En arbetsprofil är mycket lätt att använda. Vid installation av olika typer av strukturer med olika typer av fästelement. Börja med det välbekanta med en rad olika byggvaruhus, eftersom du kommer att behöva bestämma vilken typ av beslag som passar för just din typ av installation.

De typer och storlekar av profiler för gipsskivor: rack och andra modifieringar

Metallager för profiler för gipsskivor som tillverkas av kallvalsat. Galvaniserat stålplåt behandlas. En sådan produktionsmetod gör materialet lätt, praktiskt och hållbart. Anti-korrosionsegenskaper gör långvarig fästelement. Ramen består av profildelar av vertikal och horisontell orientering.


Ett annat namn för vertikal - rack. Valet av sådana fästelement är mycket stor, men gör det lätt, eftersom varje enskilt fall kräver en viss typ av profil.

Ställprofiler används för att skapa en styv ram och den efterföljande fastsättningen av gipsStällprofiler används för att skapa en styv ram och den efterföljande fastsättningen av gips

Definiera vilka kriterier skiljer infästningar för GCR. Det är mycket enkelt att skapa ramen. Den består av ett litet antal delar. Det inkluderar de delar av de horisontella och vertikala riktningarna. Den sistnämnda typen kallas också bärare eller rackmonterade profiler. I rät vinkel mot dem arrangeras guide eller börjar element. Det finns några riktlinjer för val av typ och storlek på profilen.

Klassificera profiler i flera kategorier: • Beroende på vilken typ av konstruktionselement;
 • Genom applicering;
 • Enligt överenskommelse.

Välj en profil för gipsskivor: rack och andra typer av

Beroende på arbetsplatsen, olika profiler för väggar och tak. Det finns också profiler för inför plan och skapa partitioner. Formen av de olika plana och hörnprofiler i kanalen formad. Med tanke på att fästelementen är tillverkade av galvaniserade stålprofiler är av plåt galvaniserad. Val stål tjocklek beror på den funktionella syfte och tillämpning.

Under skapandet av komplex form design kräver användning av Arch profiler för gipsskivorUnder skapandet av komplex form design kräver användning av Arch profiler för gipsskivor

De vanligaste typerna av profil för CHF:

 1. Tak - den mest populära typen av profil. CD representerar bokstäver eller PP från olika tillverkare. Användas för fodring vägg- och takytor. Dimensioner: höjd 2,7 cm, 2,8 cm, bredd - 60 cm, längd 2,5 till 4 m populär typ av profil ..
 2. Guiden profil UW eller pn- detta slag används för partitionering. Utbudet av storlekar är ganska bred, eftersom partition individuella inställningar. Storlek: längd mellan 2 och 4 m, höjden av hyllorna från 3,7 till 4 cm, bredd på 4 till 15 cm.
 3. Rack - CW eller PS skiljer ökad bredd. Lämplig för installation kommunikation. Används för att skapa partitioner. Storlek: längd 3 cm till 4 cm, höjd av 4 cm till 5 cm, bredd på 4 cm till 15 cm ..
 4. Profiler konkava eller konvex form, som kallas bågen. System används inte för att korrigera icke-linjär form.

Egenskaperna hos varje typ av profil beror på tillverkaren. Till exempel, de ställ fästdon fast Knauf hyllor har en höjd av 50 mm, och gipsskivan erbjuder konsumenten en bredd av 40 mm. Installation av vägg hopfastningssystem framställda med dymlingar eller skruvar. För takmontering sker genom direkta krokar för hängande föremål, eller med clips.

Eftersom taket har speciella böjningar av väggarna - är detta möjligt utan ansträngning. För att koppla ihop dem, använda skruvar med brickor inte pressade.

Särskilda typer av profiler för gipsskivor

Den första typen - rustovye profiler. Är flexibla metall. Det är lätt att ge önskad form. Används för att bilda de nödvändiga spåren i GCR. Flexibilitet tillåter dig att justera profilen för någon böjning plan och är lämplig för alla konstruktionskrav. Används även med följande profil vyn.

En stor fördel rustovyh profiler för gipsskivor är att de kan användas i både vertikalt och horisontelltEn stor fördel rustovyh profiler för gipsskivor är att de kan användas i både vertikalt och horisontellt

Profil för fiber som används direkt för att lägga kablar. Möjligt att använda ark gips till 12 mm tjocka.

Fästdon i profilen täcka hela tjockleken av fibern sålunda tillåta designen fästs tillförlitligt och varaktigt.
Vinkeln hos det yttre skyddande - vinylmaterial. Utformad för att ytterligare skydda arbetsytan från skador. Hålen inne låter dig skapa en sömlös design. Eftersom fyllmedlet tränger in i hålet upp till ytan av väggen, vilket ökar kvaliteten på koppling av hela strukturen.


Vilka profiler för GCR

Så, vad du bör vara uppmärksamma på innan valet av fästelement?

Första fokus:

 1. De fysiska parametrarna för arken gipsskivor används för montering.
 2. Antalet ark av gipsskivor, av vilka tjocklek består struktur.
 3. Närvaron av ytterligare kommunikation.

När du väljer en profil för gipsskivor bör vi vara uppmärksamma på att höjden och bredden på ytan som är utsatt för fodretNär du väljer en profil för gipsskivor bör vi vara uppmärksamma på att höjden och bredden på ytan som är utsatt för fodret

Den viktigaste faktorn i valet är den totala massan av KGL. Välj breda vägg design för en stor massa. Om skiktet är ett, så kommer det att vara tillräckligt för SS 50 50.


Om partitionen är monterad eller mantel appliceras i två skikt, väggarna i den rekommenderade bredd är från 75 till 100 mm.

Det är också nödvändigt att styras på takhöjden. Välj en profil så att dess trim, stygnlängd eftersom fästanordningen inte rekommenderas, eftersom den förlorade styrkan och tillförlitligheten i konstruktionen.

Profiler för gipsskivor: tillverkare Knauf

Företaget Knauf är det mest populära företaget bland tillverkare av profiler för gipsskivor. Produktion av högkvalitativa material gör konsumenternas val till förmån för delar av företaget. Utbudet av Knauf företagsprofil är ganska bred. De viktigaste typerna av profiler kommer vägg (kuggstång) planet, tak, och annat flexibelt. 

Från och profiler av bolaget «Knauf» används för foder väggar och tak, samt för byggandet av mellanväggarFrån och profiler av bolaget «Knauf» används för foder väggar och tak, samt för byggandet av mellanväggar

Sådana metallprofiler är gjorda av höghållfasta material:

 1. Guiden används i UW- ombyggnationer. Syfte - Installation av skiljeväggar mellan utrymmet. Den kan också användas för foder väggar. Som regel sådan profil slag för att underlätta installation. Längden är vanligen 3 m, bredden från 50 till 100 mm, sidoväggshöjd - 40 mm.
 2. Rack CW- används i lådan. Denna typ av struktur skapar en stabil profil för gipsskivor. Eftersom det huvudsakliga syftet med att skapa en vertikalt förstärkt ram, är installation av en sådan profil perfekt för montering partitioner. Lägg till en speciell tejp och partitioner med en sådan konstruktion kommer helt isolera ljud i rummet. Parametrarna varierar. Längd kan vara upp till 6 m, är densamma som den för styr, sidoväggen bredd - 50 mm.
  Dessa två typer av profilen är i kommunikation. Installation kadaver rack metallprofilen är i rät vinkel mot styrningen.
 3. Förstärkt profil vy för GKL- det namn du kan förstå att en sådan profil används för att skapa mönster som kräver hög hållfasthet och tillförlitlighet. Till exempel när du installerar väggar eller dörrar. Ökade korrosionsskyddande egenskaper och parametrar av metall styrka. Storlekar är också olika. Höjd 3, 4, 6 m, är bredden samma som ovan nämnda arter, sidoväggen 40 mm. Men dessa profiler är olika i tjocklek.

Vid montering rack profil Knauf vanligen är i rät vinkel i förhållande till styr sådana profiler monterade i tandem.

Tak och flexibla profiler för gipsskivor

Tak av CD och UD - används för tak dekoration av komplexitet. Det kännetecknas av att de har urtagningar gör styv struktur. Standarder: 3 m längd, 60 mm bredd, sidoväggen - 27 mm. Dessa parametrar ger ytterligare stabilitet takkonstruktioner.

Startande tak guider har formen av en korrugerad metallkonstruktion och olika special perforeringar sålunda förenklar montering, och strukturen blir mer tillförlitlig.

Med ett tak profil för gipsskivor är enkel att använda - kan stål skäras med ett specialverktyg, kvarn eller såg bågfilMed ett tak profil för gipsskivor är enkel att använda - kan stål skäras med ett specialverktyg, kvarn eller såg bågfil

Användningen av denna typ av profil charmiga monterings takkonstruktioner, som i sina produktionsparametrar för styrkan i taket dekoration och användarvänlighet när den är monterad i taket så mycket som möjligt med hänsyn till alla nödvändiga. Flexibla tak fästen är tillverkade med användning av dessa tekniker, så att den kan böjas, och sålunda ingen av karakteristiken är inte förlorat och förmågan att säkra vidhäftning förblev.

Således kommer du att kunna bygga någon form av tak struktur, med fokus på det faktiska tillståndet av taket och de enskilda önskemål. Längden och höjden på den laterala banorna starter tak profil skiljer sig inte från tidigare sådana. Men mindre bred bas - 27 mm.

Välvda start profil för gips och andra typer: klassificering

Företaget tillverkar Knauf välvda profiler av två typer: konvexa och konkava. Användningen är inte så utbredd. Från namnet, kan du bestämma att den huvudsakliga användningsområde är installation av Arch design. Deras storlekar är olika. Konkav har vanligtvis en minsta böjningsradie - 500 mm och en längd av 3 m, mer konvexa parametrar, längd på 6 m, radien -. Är en m anses vara den minsta radie rekommenderade minsta radie av 500 mm. Det finns också mindre populära metallprofiler för KGL företaget Knauf. Hörnprofil under puts - om så erfordras för att förbättra vidhäftning till metallramen yta används denna typ av profil. Det har en särskild genom hålrum som är fyllda med gips eller annat efterbehandling material i sin design. Användas på ytor med en vinkelform. Parametrar: längd 3 m, bredd 45 mm, höjd 35 mm.

Välvda startprofil för Gips används vid montering av konstruktioner av indirekta formerVälvda startprofil för Gips används vid montering av konstruktioner av indirekta former

Corner skydda har samma principer som är knutna till väggen. Den används i de fall där vinkel design kräver förstärkt skydd mot mekaniska skador. Sådana fästanordningar är i allmänhet aluminium. Längd vanligt - 3 m, de andra parametrarna varierar.

Beacon view - är nödvändigt för den yta som ska putsas. Vilket gör processen enklare och gör Resultatet är hög kvalitet. Längd -3 m, varianter sektionen 22 är 6 mm, 23 10 mm, 62 genom 6,6 mm.

Olika typer av profiler för gipsskivor (video)

Så mycket profil ändringar. Fråga när man köper ett certifikat. Oavsett vilken typ av byggnadsmaterial som du bestämmer dig för att välja: stål, ekonomi, aluminium, plast, Y, U-formad - Standard måste följas.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

70 + = 80