The BlogMateriaal profielen voor gipsplaat heeft een hoge functionaliteit in gebruikMateriaalprofielen voor gipsplaat heeft een hoge functionaliteit in gebruik tijdens reparatie via gipsplaten roept de vraag op het kiezen van de wijze van vaststelling van het vel op het oppervlak van CHF. De belangrijkste methode is om profielen te gebruiken, maar het alternatief zou een speciale lijm, maar het is om de profielen vormgeving betrouwbaarheid en de vereiste sterkte bevestigd. Werk gipsplaat heel gemakkelijk, en dit materiaal wordt geselecteerd als professionals om zijn betrouwbaarheid, en het gemak van installatie voor beginners. 


Waarom moet ik een profiel voor gipsplaat: jobs

Zorgvuldig de basis richtlijnen voor het werken met gipsplaten. Het maakt niet uit wat voor soort reparaties je doet en in welke kamer, kan de installatie van een nieuwe partitie of de uitlijning van de muren en plafonds zijn, altijd begint met de selectie en de installatie van het profiel. Uitlijning van de muren en het creëren van gipsplaten zal niet mogelijk zijn zonder het gebruik van profielen.

Profielen voor gipsplaten hebben een breed scala van toepassingen, verschaffen stabiliteit en duurzaamheid van elke constructieProfielen voor gipsplaten hebben een breed scala van toepassingen, verschaffen stabiliteit en duurzaamheid van elke constructie

Dat ze vormen een kader dat al GCR vellen gemonteerd. Typisch is het basismateriaal voor de vervaardiging van het profiel als gegalvaniseerd staal type.

Dit materiaal heeft de voorkeur, omdat de profielen daarvan hebben uitstekende eigenschappen, ze zijn niet onderhevig aan corrosie en hebben goede sterkte waarden. Design met een frame gemaakt van het profiel niet worden gewogen. Een werk profiel is zeer makkelijk te gebruiken. Bij het installeren van verschillende soorten structuren met behulp van verschillende soorten bevestigingsmiddelen. Begin met de bekende met een verscheidenheid van home improvement winkels, maar moet u het type beslag dat geschikt is voor uw specifieke type van de installatie te bepalen.

De aard en grootte van profielen voor gipsplaten: rek en andere modificaties

Metal Lagen voor profielen voor gipsplaat vervaardigd door koud gewalst. Thermisch verzinkt stalen platen worden behandeld. Een dergelijke productiemethode maakt het materiaal eenvoudig, doelmatig en duurzaam. Anti-corrosie eigenschappen maken duurzame bevestigingselement. Het frame bestaat uit profieldelen van de verticale en horizontale richting.


Een andere naam voor verticale - rek. De keuze van dergelijke bevestigingsmiddelen is zeer groot, maar maken het gemakkelijk, omdat per geval een specifiek type profiel vereist.

Liggers worden gebruikt om een ​​stijf frame en het daarop bevestigen van gipsplaten creërenLiggers worden gebruikt om een ​​stijf frame en het daarop bevestigen van gipsplaten creëren

Bepaal welke criteria onderscheiden van de bevestigingen voor GCR. Het is heel eenvoudig om de frame te maken. Het bestaat uit een klein aantal onderdelen. Het bevat de elementen van de horizontale en verticale richtingen. Het laatstgenoemde type worden ook wel dragers of rackmount profielen. Haaks op hen zijn aangebracht gids of uitgaande elementen. Er zijn een aantal richtlijnen voor het kiezen van het type en de grootte van het profiel.

Classificeren profielen in verschillende categorieën: • Volgens het type van bouwelementen;
 • Door toepassing;
 • Op afspraak.

Kies een profiel voor gipsplaat: rek en andere soorten

Afhankelijk van de plaats van het werk, verschillende profielen voor wanden en plafonds. Ook zijn er profielen voor geconfronteerd met vliegtuigen en om partities aan te maken. De vorm van de verschillende vlakke en hoekprofielen kanaalvormig. Aangezien de bevestigingselementen zijn vervaardigd uit gegalvaniseerd staal profielen van plaatstaal en verzinkt. Selectie stalen dikte is afhankelijk van de functionele doel en toepassing.

Tijdens het maken van complexe vorm ontwerp vereist het gebruik van een arch-profielen voor gipsplatenTijdens het maken van complexe vorm ontwerp vereist het gebruik van een arch-profielen voor gipsplaten

De belangrijkste soorten van het profiel voor CHF:

 1. Roof - de meest populaire vorm van het profiel. CD vertegenwoordigen letters of PP van verschillende fabrikanten. Gebruikt voor de bekleding van wanden en plafonds. Afmetingen: hoogte 2,7 cm, 2,8 cm, breedte - 60 cm, lengte van 2,5-4 m populaire profieltype ..
 2. Het geleidingsprofiel UW PN- of dergelijke worden gebruikt voor het partitioneren. Het bereik van de maten is vrij breed, omdat de partitie individuele instellingen. Grootte: lengte tussen 2 en 4 m, de hoogte van de planken 3,7-4 cm, breedte van 4 tot 15 cm.
 3. Rack - CW of PS verschillen grotere breedte. Geschikt voor de communicatie-installatie. Gebruikt om partities aan te maken. Grootte: lengte van 3 cm tot 4 cm, hoogte 4 cm tot 5 cm, een breedte van 4 cm tot 15 cm ..
 4. Profielen hol of convexe vorm, noemde de boog. Systemen wordt niet gebruikt om niet-lineaire vorm te corrigeren.

De kenmerken van elk type profiel is afhankelijk van de fabrikant. Bijvoorbeeld het rek bevestigingsmiddelen firma Knauf planken hebben een hoogte van 50 mm en de gipsplaten biedt de consument een breedte van 40 mm. Installatie van de wand bevestigingssystemen geproduceerd pluggen of schroeven. Voor plafondmontage wordt bereikt door directe haken voor opknoping items, of met clips.

Aangezien het maximum heeft speciale bochten van de muren - dit is haalbaar is zonder inspanning. Om ze met elkaar te verbinden, gebruik schroeven met ringen niet ingedrukt.

Speciale soorten profielen voor gipsplaat

Het eerste type - rustovye profielen. Zijn flexibele metalen. Het is gemakkelijk om de gewenste vorm te geven. Gebruikt om de noodzakelijke sleuven in de GCR vormen. Flexibiliteit kunt u het profiel aan te passen aan elke buigen vliegtuig en is geschikt voor elke bouwkundige eisen. Ook gebruikt het volgende profiel.

Een groot voordeel rustovyh profielen voor gipsplaat is dat ze kunnen worden gebruikt in zowel verticale en horizontaleEen groot voordeel rustovyh profielen voor gipsplaat is dat ze kunnen worden gebruikt in zowel verticale en horizontale

Profiel voor fiber direct gebruikt voor het leggen van kabels. Mogelijk om bladen van gipsplaten om 12 mm dik.

Bevestigingsmiddelen in het profiel de gehele dikte van de vezel aldus mogelijk ontwerp betrouwbaar en duurzaam bevestigd.
De hoek van de buitenste bescherming - vinyl materiaal. Ontworpen om het werkvlak verder te beschermen tegen beschadiging. De gaten binnenkant kunt u een naadloze ontwerp te maken. Aangezien de vulstof doordringt in het gat naar de oppervlakte van de wand, waardoor de kwaliteit van het koppelen van de gehele structuur.


Wat zijn de profielen voor GCR

Dus, wat je moet aandacht besteden aan voordat het maken van de keuze van de bevestigingsmiddelen?

Eerste nadruk:

 1. De fysische parameters van de vellen van gipsplaat gebruikt voor het monteren.
 2. Het aantal vellen gipsplaat, waarvan de dikte structuur bestaat.
 3. De aanwezigheid van aanvullende mededelingen.

Wanneer u een profiel selecteert voor gipsplaten moeten we aandacht besteden aan de hoogte en de breedte van het oppervlak dat is blootgesteld aan de voeringWanneer u een profiel selecteert voor gipsplaten moeten we aandacht besteden aan de hoogte en de breedte van het oppervlak dat is blootgesteld aan de voering

De belangrijkste factor in de keuze is aan de totale massa van KGL. Kies breden muur ontwerpen voor een grote massa. Als de laag is, dan zal het voldoende dat de SS 50 50.


Als de partitie is aangebracht of omhullen in twee lagen aangebracht, de wanden van de aanbevolen breedte 75-100 mm.

Ook moet worden geleid op de plafondhoogte. Kies een profiel zodanig dat de bekleding, steeklengte omdat de sluiting niet wordt aanbevolen, omdat de verloren kracht en betrouwbaarheid van de constructie.

Profielen voor gipsplaten: fabrikant Knauf

Het bedrijf Knauf is de meest populaire bedrijf bij de fabrikanten van profielen voor gipsplaat. De productie van hoogwaardige materialen maakt keuze van de consument in het voordeel van de afdelingen van het bedrijf. Het bereik van Knauf bedrijfsprofiel is vrij breed. De belangrijkste soorten profielen wand (rek) vlak plafond, en andere flexibele. 

Vanaf profielen van het bedrijf «Knauf» wordt gebruikt voor de bekleding van muren en plafonds, evenals voor de bouw van scheidingswandenVanaf profielen van het bedrijf «Knauf» wordt gebruikt voor de bekleding van muren en plafonds, evenals voor de bouw van scheidingswanden

Dergelijke metalen profielen bestaan ​​uit zeer sterke materialen:

 1. Gebruikte gids in UW- herinrichting. Doel - aanbrengen van tussenschotten het scheiden van de ruimte. Het kan ook worden gebruikt voor de bekleding wanden. In de regel, een dergelijk profiel stoten voor het gemak van installatie. De lengte is gewoonlijk 3 m, breedte van 50 tot 100 mm, zijwandhoogte - 40 mm.
 2. Rack CW- gebruikt in de kist. Een dergelijke structuur creëert een stabiel profiel voor gipsplaat. Aangezien het hoofddoel van het creëren van een verticaal versterkt frame, het installeren van een dergelijk profiel is ideaal voor de montage partities. Voeg een speciale kleefband, en partities met een dergelijk ontwerp zal perfect isoleren het geluid in de kamer. De parameters worden gevarieerd. Lengte kan tot 6 meter, de breedte is gelijk aan die van de geleider, de zijwand - 50 mm.
  Deze twee typen profiel in verbinding. Installatie karkas rack metaalprofiel is loodrecht op de geleider.
 3. Versterkte profiel te bekijken voor GKL- de naam die u kan begrijpen dat een dergelijk profiel wordt gebruikt om te ontwerpen die een hoge sterkte en betrouwbaarheid vereisen creëren. Bijvoorbeeld bij het installeren muren of deuren. Verhoogde anticorrosieve eigenschappen en parameters van metaal sterkte. De grootte is ook divers. Lengte 3, 4, 6 m, de breedte is gelijk aan de bovengenoemde soort, de zijwand 40 mm. Maar deze profielen verschillen in dikte.

Bij montage rackprofiel Knauf gewoonlijk loodrecht ten opzichte van de geleiding zijn dergelijke profielen gemonteerd in tandem.

Plafond en flexibele profielen voor gipsplaten

Plafond van CD en UD - gebruikt voor de plafonds van enige complexiteit. Gekenmerkt door uitsparingen maken stijve structuur. Standaarden: 3 m lang, 60 mm breed, zijwand - 27 mm. Deze parameters geven extra stabiliteit plafondconstructies.

Beginnend plafondloopdeuren de vorm van een gegolfde metalen structuur en verschillende speciale perforaties waardoor vereenvoudigt de montage en de constructie betrouwbaarder.

Met een profiel plafond van gipsplaat is eenvoudig te bedienen - staal kan worden gesneden met een speciaal gereedschap, molen of zagen ijzerzaagMet een profiel plafond van gipsplaat is eenvoudig te bedienen - staal kan worden gesneden met een speciaal gereedschap, molen of zagen ijzerzaag

Het gebruik van dit type profiel charmante montage plafond structuren, zoals in de productie parameters voor de sterkte van de plafonds en het gebruiksgemak bij montage op het plafond zoveel mogelijk rekening houdend met alle noodzakelijke. Flexibele plafond bevestigingsmiddelen zijn vervaardigd met het gebruik van deze technologieën, zodat het kan worden gebogen, en dus geen van de karakteristieke is niet verloren en de mogelijkheid om de hechting te beveiligen gebleven.

Zo zal je in staat zijn om elke vorm van plafond structuur op te bouwen, met de nadruk op de huidige stand van het plafond en de individuele wensen. De lengte en hoogte van de zijdelingse lijven starter plafondprofiel is niet anders dan voorgaande. Maar minder brede basis - 27 mm.

Overspannen profiel starter voor gipsplaten en andere types: de indeling

Het bedrijf produceert Knauf gebogen profielen van twee types: convex en concaaf. Het gebruik is niet zo wijdverspreid. Uit de naam, kunt u bepalen dat het belangrijkste gebied van de toepassing is de installatie van de boog ontwerpen. Hun afmetingen zijn verschillend. Concave heeft meestal een minimale buigstraal - 500 mm en een lengte van 3 m, boller parameters lengte van 6 meter, de straal -. 1 m wordt beschouwd als de minimale straal aanbevolen minimale straal van 500 mm. Er zijn ook minder populair metalen profielen voor KGL bedrijf Knauf. Hoekprofiel onder pleisterwerk - desgewenst om hechting aan het metalen frame oppervlak te vergroten wordt dit soort profiel. Het heeft speciale doorgaande holtes die zijn gevuld met gips of ander afwerkmateriaal in het ontwerp. Gebruikt voor voorwerpen met een hoekige vorm. Parameters: 3 m, breedte 45 mm, hoogte 35 mm.

Gebogen profiel starter voor gipsplaten wordt bij de assemblage van profielen voor indirecte vormenGebogen profiel starter voor gipsplaten wordt bij de assemblage van profielen voor indirecte vormen

Corner beschermen heeft dezelfde principes die verbonden zijn aan de muur. Het wordt gebruikt in het geval dat de hoekige ontwerp vereist extra bescherming tegen mechanische beschadigingen. Zulke bevestigingsmiddelen algemeen aluminium. Length gebruikelijke - 3 m, de andere parameters variëren.

Beacon view - noodzakelijk dat het oppervlak gepleisterd. Het maken van het proces gemakkelijker en maakt het resultaat is van hoge kwaliteit. Lengte -3 m, varianten sectie 22 is 6 mm, 23 10 mm, 62 6,6 mm.

Soorten profielen voor gipsplaat (video)

Dus, veel profiel wijzigingen. Vraag bij het kopen van een certificaat. Het maakt niet uit wat voor soort bouwmateriaal u besluit om te kiezen: staal, economie, aluminium, kunststof, Y, U-vormige - Standard moeten worden nageleefd.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

+ 22 = 32