processteg: gipsskivor med sina händer

processteg: gipsskivor med sina händer

12 October 2017Gipsskivor strukturer tillåter förklädnad grunda sprickor på taket och dölj verktygGipsskivor strukturer tillåter förklädnad grunda sprickor i taket och dölja kommunikatsiiTraditsionny konstruktionsmaterial för undertakskonstruktioner - gipsskivor. Detta tak kan gömma sig i taket utrymme all kommunikation. Du kan göra en vanlig, tak en nivå, eller försvåra dess utformning, vilket gör taket i rummet resonator.


Gipsskivor tak med sina händer: Planen

Det första steget kommer att vara en hel del arbete att göra en plan som anger och utrustning som är nödvändig ritning (särskilt om taket, komplex), när det gäller taket siffran kan behöva göra mallar.

Kommer att gå direkt till jobbet på följande schema:

 • utbildning,
 • Installation av metallramen;
 • Fäst Gips ark;
 • tak trim;
 • Diktning takytan;
 • efterbehandling;
 • Installation av belysning.

Enkla metoder för att fästa Gips lakan finns tillgängliga för varje värd, men du bör alltid ta hänsyn till vissa nyanser som uppstår under installationenEnkla metoder för att fästa Gips lakan finns tillgängliga för varje värd, men du bör alltid ta hänsyn till vissa nyanser som uppstår under installationen

Var och en av de åtgärder som kan göras oberoende av varandra. Produktionen av ett sådant tak är inte en lätt uppgift, men han kommer inte bara kvalitativt utjämna ytan, utan också att skapa ett tak inredning - original och estetik.


ramanordningen för taket

Först måste du göra en layout av taket horisontellt. Vanligtvis när denna användning av laser eller vattennivån. Ensam, är det svårt att göra, är det bäst att ta hjälp mate.

Gör så här:

 • Tillämpa nivå, sätta markeringar på yttre murar. Åtminstone där du kan sänka taket - 3 cm, och om du ska göra infällda armaturer, kommer deras storlek vägleda takhöjd sänkning.
 • Markörer sammankopplade. Gör det enkelt maskering färgämne garn. Markera takytan för att upprätta en direkt lager galgar och CD-60 profiler.
 • Efter märkning avslutad monteringsstyrprofilen sker. Det behöver inte installera mur runt omkretsen av rummet med fokus på layouten. Fäst profil behov pluggar avstånd - från 300 till 450 mm.
 • På taket layout med ett intervall på 600 mm självgängande skruvar och pluggar behöver fästa direkt suspensioner. 90 grader nedre ändarna därav med bokstaven P. 12-mm-ovymi skruvar med en borr för att U-formade bärande profiler är fasta suspensioner.

Körning ram gipsskivor takKörning ram gipsskivor takOm det behövs, är profilerna sammanfogade genom direkt kontakt det, förresten, kan framställas från stödprofilen. En stödprofilen i intervall om 600 mm är monterade krabbor. För att göra detta, använd segmenten Profil UD-27. Sätt dem mellan krabba och styr VYM 12mm skruvar.

Mantlar gips tak med händerna: steg för steg guide

Ramen är klar, men det betyder inte att man kan ha för att stärka GCR.

Arbetet är som följer:

 • Anordna ledningar i korrugerade plaströr, zarkrepite klämmor till plattor överlappar varandra. Genom att placera armaturer planerar att släppa en trådslinga anslutningspunkter belysning.
 • Då är det redan möjligt att FÖRHYDA ram. Attach börja med ett enda ark. Steg skruvar - 200 mm. Korrekt Lägg den första raden är den andra fäst i taket med en förskjutning. Krävs lederna i den första raden är överlappande andra antal av plattorna är mindre än tvärsnittet (a).
 • Mount GCR så att väggarna förblev fem millimeter gap. Det tjänar som ett slags ersättning för fukt och temperatur expansion av materialet. Om du inte gör det, för risker gips tak täckas med sprickor.

Efter den avslutade gips mantlar, kronan och borren skär hål för beslag. viraslingan ut genom dessa öppningar.

Installation av tak en nivå av gipsskivor (video)

Slutskedet av taket drywall installationen

Arbetet är ännu inte klar, men det är kanske det enklaste och roligaste scenen. Du måste spackla taket och försegla sömmarna. För att göra detta, sömmarna ordentligt primas, vänta tills grundfärgen har torkat. Kartongark inte riva av!

Konventionell kitt för tätning inte används, du behöver en mycket stark, i linje Knauf finns.

Luting - ett effektivt sätt att göra ytan av taket gipsskivor perfekt jämn och plattLuting - ett effektivt sätt att göra ytan av taket gipsskivor perfekt jämn och platt

Gör så här:


 • Putty späda enligt instruktionerna i första hand måla alla sömmar i väggen, och sedan hålla lederna. Glöm inte om skruvarna.
 • Att försegla sömmen fabrik, första fyllnadskompositionen, ett brett spatel och sedan rikta in urtag på bladkanten.
 • Efter torkning kitt pinne till serpyanku sömmar. I korsningar är det nödvändigt att limma överlappningen. Något mer utspädd kitt och försegla serpyanku och mindre fel som återstod. Putty enklare vinklad spatel.
 • Förbättrar skydd effekten av sprickor glasfiber spindel. Även om efter injektering fanns några prognoser, ytterligare trimma dem justera.
 • Därefter behandlade fyllmedlet skrivs över sömmen (används grunt injektering metod). Få en slät och jämn yta.
 • Efter fogning ge gipsskivor torr och sedan sömmarna igen primas. Då, är efterbehandling appliceras kitt skikt med finkornig struktur, tagen allmänt vitt fyllmedel.

Glöm inte att arbetet utförs med fönstren stängda och fönstret, bör det inte finnas några drag. Annars avsluta berättelsen och kan, och inte heller kan undvikas sprickor med denna abnormitet.

Den täckfärg utförs inte om du kommer att klistra tapeter tak eller andra dekorativa alternativ (glansig slut). Du behöver bara spackla lederna, och rikta sömmarna efter ytan.

Tätnings sömmar av gips (video)

Denna "sandwich" av kartong och gips som GCR i nästan alla hem kan vara framtiden för en vacker och ursprungliga taket. Peeper idéer i fotogalleriet, göra skisser, beskriver planen och sätta upp ett tak kommer att vara din stolthet.

Framgångsrikt arbete!


Комментарии

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 + 1 =

map