Priming av väggar före limning tapeter: ett löfte om kvalitet finish

Priming av väggar före limning tapeter: ett löfte om kvalitet finish

12 October 2017Primer väggar är nödvändigt för att skydda den dekorativa beläggningen från formen är möjligt, liksom bättre vidhäftningPriming väggarna är nödvändigt för att skydda det dekorativa locket möjligt mögel, liksom bättre adgeziiPri reparera många bekymrade över frågan om det förberedande arbetet. Om väggarna är dekorerade med tapeter innan du använder dem måste utföra ett antal underhållsåtgärder som kommer att anpassa och stärka ytan av väggar och tak. Ett steg är att tvätta väggarna innan limning tapeter. Detta är ett obligatoriskt förfarande som skyddar ytan från bildandet av skadliga mikroorganismer, sprickor och håligheter. Kör primern kan vara sig själv.


Behöver jag prime väggen innan du klistrar tapeter

Ytbehandling innan tapetsering lämpliga och nödvändiga. För att vara säker på kvaliteten på reparation, som kommer att hålla tapeten på väggen hårt och länge, pre-ytbehandling utföras effektivt. Den innehåller en primer, spackel och utjämning av ytan.

Att reparera är inte nödvändigt att göra igen, primas väggarna nödvändigtvis behövs. Grundfärgen tränger djupt in i kapslingen eliminerar små defekter, vilket påverkar kvaliteten på reparationerAtt reparera är inte nödvändigt att göra igen, primas väggarna nödvändigtvis behövs. Grundfärgen tränger djupt in i kapslingen eliminerar små defekter, vilket påverkar kvaliteten på reparationer

Det är viktigt att komma ihåg att utan en primer på ytan av väggarna förblir små sprickor och håligheter som stör tät vidhäftning av tapeter på väggen. Detta innebär att tapeten på ytan för att hålla en extremt kort tid.

fördelar primer

 • Det ger ett säkert grepp tapeter med motstående yta.
 • Det påverkar förbrukningen av tapetklister, vilket sparar pengar.
 • Skyddar ytan från att bryta, nötning, bildandet av skadliga organismer.

Innan du köper en primer är det viktigt att bekanta sig med sina synpunkter, samt tillämpningen av reglerna om den motstående ytan.


Hur prime väggen innan du klistrar tapeter

Väggen primer, se till att väggen är beredd att reparera. Det bör inte vara djupa sprickor och fördjupningar. Om någon, bör de repareras med spackel. Det är också viktigt att ta bort damm, smuts, färg och tapeter.

Före tapetsering väggarna bör vara möjligt att ta bort damm, gips och lim resterFöre tapetsering väggarna bör vara möjligt att ta bort damm, gips och lim rester

Priming bör utföras strikt i kläder som täcker kroppen så mycket som möjligt. Det är lämpligt att använda en respirator, som de kemikalier som kan orsaka allergier.

Du måste också förbereda de nödvändiga instrumenten: en stor kudde, en särskild behållare för kompositionen, primern själv.kan kontrolleras ansökan kvalitet på ett enkelt sätt. För att göra detta, efter torkning väggen, måste du spendera på hennes hand. Det bör inte vara vit blom. Färdiga väggen måste vara plan, liten pinnekan kontrolleras ansökan kvalitet på ett enkelt sätt. För att göra detta, efter torkning väggen, måste du spendera på hennes hand. Det bör inte vara vit blom. Färdiga väggen måste vara plan, liten pinne

Inkrementella steg:

 • Skild kompositionen hälldes i en speciell behållare. Fukta den rulla, pressa ut överflödig vätska.
 • Dränka delen av väggen.
 • Svåråtkomliga ställen och hörn bör behandlas med hjälp av en pensel.
 • Ge det första lagret torka, och sedan använda en sekund.

Hur primer torkar innan du klistrar tapeter

När priming väggarna i flera lager är viktigt att veta hur mycket tid att torka ytan. Torktiden för primern kan hittas i bruksanvisningen.

När du väljer en primer är viktigt att tänka på några faktorer som kan påverka graden av torkytanNär du väljer en primer är viktigt att tänka på några faktorer som kan påverka graden av torkytan

Det är viktigt att ta hänsyn till den kemiska sammansättningen av primern, och egenskaperna hos det material av vilket väggen är tillverkad.

typer primer

 • Akryl primer lämplig för alla änkor yta, exklusive metall. Torkning tar inte mer än 5 timmar.
 • Primrar baserade alkyder är lämpliga för beläggning av trä, metall, plast och glasytor. Primern torkar från 10 till 14 timmar vid ett temperaturintervall av 25 grader.
 • Gliphtal primer som används för beläggning av alla typer av ytor. Det torkar per dag vid rumstemperatur.
 • Vattenhaltig primer som används för beläggning av ytor av olika material: betong, cement, trä, gips, gipsskivor. Torkningstiden är från 3 till 20 minuter.

 Varje typ primern har egenskaper som påverkar hastigheten av yttorkning. Tills blandningen torkar, är det möjligt att göra förberedelser för nästa steg i reparation.

Vad grundade väggen innan du klistrar tapeter

När det finns ett behov av snabba reparationer, uppstår frågan obligatorisk tillämpning av primern på väggarna. Många människor som försöker att spara tid vid reparation, gör ett ödesdigert misstag.


Underlåtenhet att följa förbehandlingen kan leda till peeling tidig tapeter från väggarna. Då reparationen kommer att göra igenUnderlåtenhet att följa förbehandlingen kan leda till peeling tidig tapeter från väggarna. Då reparationen kommer att göra igen

Grundfärgen kan rädda dig från många problem. Det kommer att förbereda ytan, för att göra det hållbart och bevara utseendet på väggen i många år.

De skäl som primas yta:

 • Stärka ytan förhindrar dess förstörelse;
 • Förlänga livslängden på ytan;
 • Skydd mot skadedjur.

Till primer har varit tillförlitlig, är det nödvändigt att använda material endast av hög kvalitet.


Måste jag primas gips innan du klistrar tapeter

Gips - perfekt för dekoration. Det är snygg och smidig, vilket bidrar till tillförlitlig vidhäftning till väggmålningar, och sparar även tid i beredningar.

Värt att notera att beredningen av gips till slut - en obligatorisk etapp av reparation. En viktig process primas gips, utan som tapetsering inte är en kvalitet.

För ett bra resultat den yta som skall behandlas två gånger. Detta medger penetrering av blandningen in i väggenFör ett bra resultat den yta som skall behandlas två gånger. Detta medger penetrering av blandningen in i väggen

Fördelar Gips primer:

 • Stärka väggarna;
 • Eliminering av sprickor och gropar;
 • Dekontaminering yta;
 • Förhindrar uppkomsten av mögel och mjöldagg.

Gips primer som skall tillämpas två gånger - före och efter fyllmedel. Detta kommer inte bara att stärka ytan, men det kommer att förhindra rost och dess manifestation på tapeten.

Den grundade plywood innan du klistrar tapeter

plywood finish - en förutsättning reparationer. Det stärker plywoodytan, det förhindrar uppkomsten av sprickor.

Plywood absorberar fukt, vilket påverkar dess kvalitet. Priming gör ytan vattenbeständig, förhindrar det svullnad.

Primer förhindrar skadliga mikroorganismer. Så att det uppfyllt alla dessa funktioner, måste du välja rätt typ och kvalitet av personalPrimer förhindrar skadliga mikroorganismer. Så att det uppfyllt alla dessa funktioner, måste du välja rätt typ och kvalitet av personal

Vilken typ av primer att använda:

 • Nitrocellulosafärg;
 • Alkydfärger baserade på olivolja,
 • Vatten och akrylfärger.

Val av primer beror på vilken typ av material kommer att användas för ytfinish. Det är viktigt att ta hänsyn till temperaturförhållandena i rummet, materialet efterbehandling och varumärkesleverantörer.

Priming av väggar innan limning tapeten (video)

Behandla ytan innan tapetsering och målning krävs. Detta skede av reparationsarbete yta garanterar skydd mot förstörelse, sprickor, rost och mögel och svampar. För att prima ytkvalitet, är det nödvändigt att strikt hålla sig till instruktionerna för att applicera kompositionen på ytan. Det är också viktigt att välja rätt typ av primer som passar den avslutande material och ytan av väggen. 

Комментарии

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 3 = 1

map