Primer voor wanden onder het behang: hoe te kiezen en het juiste te doen

Primer voor wanden onder het behang: hoe te kiezen en het juiste te doen

12 October 2017Het oppervlak van de primer kan een aanzienlijke vermindering van het verbruik van de afwerkingoppervlakte primer kan een aanzienlijke vermindering van het afwerken primer wand is een speciale vloeistof oplossing wordt aangebracht op de wanden voordat de afwerking kan de primer een verschillende samenstelling en kleur voor het selecteren van een primer voor het behandelen, is het belangrijk om te bepalen welke primer wordt aangebracht op de wand . In de bouw en reparatie van primer wordt vaak gebruikt voor de behandeling van wanden en plafonds, vóór afwerking. De juiste zou zijn om een ​​primer te gebruiken op alle gebieden, om het uiterlijk van schimmel en meeldauw te voorkomen, om kwalitatief hoogwaardige uitstraling van de kamer na reparatie te bieden.


Primer voor het behang in de kamer - voor wat het is

Zelfs als de kamer droog, goed geventileerd en meeldauwfungus weergegeven, is het beter geprimed wand goed liggen op de wand behang en kleefde.

Verplichte priming de muren onder het behang moet worden gevoerd in de volgende gebieden:

 • Faciliteiten met een hoge luchtvochtigheid;
 • Kamers met oneffen muren en de wanden van het defect;
 • Lokalen onvoldoende ventilatiestand.

Primer alleen het verbeteren van het zicht op de kamer na de reparatie, zodat het kan worden gebruikt in alle, zelfs in gebieden met een goede conditie van de muren. De eigenschappen van de primer is zeer nuttig voor de wanden primer diep doordringt in de inwendige constructie van de wand, het vullen van kleine scheurtjes wanden, ontsmet en versterkt het oppervlak.

Voor gebruik in vochtige middels primer met hoog absorptievermogenVoor gebruik in vochtige middels primer met hoog absorptievermogen


primercomponenten bieden een sterkere koppeling materialen bewerkte wanden verminderen lijmverbruik wanneer behangen.

Alle soorten primer voor het interieur gemaakt van beveiligde verbindingen en zijn milieuvriendelijk samenstelling, dus het is absoluut veilig voor de menselijke gezondheid.

Types primer voor muren onder de wallpaper

Primer voor wanden kunnen van verschillende samenstellingen, evenals de fundamenten van de muren in de kamer, dus de belangrijkste factor in de succesvolle renovatie en decoratie van de muren, is de juiste keuze van de primer voor een bepaald soort van muren in de kamer.

De belangrijkste soorten primer voor verbouwen worden hieronder gegeven.

alkyd

Alkyd primer samenstelling wordt gebruikt voor priming van houten en metalen wanden, ook indien deze onder de pleister metaalgaas, pluggen en overlap, alkyd primer benadering.Acryl primer wordt aanbevolen om te worden gebruikt voor zowel externe als interne werkzaamhedenAcryl primer wordt aanbevolen om te worden gebruikt voor zowel externe als interne werkzaamheden

 Acrylprimer geschikte base wanden van alle soorten wanden, anders dan aluminium oppervlakken.

acryl

Als de pleister wanden metaalpluggen, overlapping of gaas, acryl primer niet geschikt, oxideert het metaal.

mineraal

Chemische primers die geschikt zijn voor elk type wandoppervlak en het belangrijkste voordeel is het nivellerende eigenschappen van cement, dat deel uitmaakt van de primer. Primerlaag (PUFA's) worden algemeen gebruikt voor helemaal allerlei wandoppervlakken bovendien een primerlaag op de wanden te beschermen tegen vocht, schimmels, fungi en diverse parasieten die onder het behang en de wand kan worden gevormd. Breng primer aan de muur kan een roller of kwast.

Bij het selecteren primers hoeven alleen geleid oppervlak basiswand, selecteren van een geschikte primer voor een bepaald oppervlak.

Wat is de beste primer voor wanden onder het behang

Voordat u een primer voor behang te kopen, moet u beslissen over de aard en de toestand van de muren in de kamer, evenals precies het doel kamers te leren kennen. Voor vochtige ruimten en gebreken van de wanden, is het beter om een ​​primerlaag die beschermt tegen schimmel en meeldauw manifestaties en formaties parasieten onder het behang en de wand nemen primerlaag lijnt kleine onregelmatigheden en verstoppen de kleine scheuren in de wand.

Universal priming speciale samenstelling, is het mogelijk om prime alle soorten muren. Voor een normale droge goed geventileerde ruimte, dan kunt u acryl primer, die geschikt is voor alle typen met uitzondering van metalen oppervlakken te kiezen. Om een ​​goede conditie van de wanden bereiken na het behangen en goede koppeling van behang op de wand, is het beter om verschillende soorten bodemgesteldheid gebruiken.


Grondlaag de muur meerdere malen voor het bevestigen van uw behang zal gemakkelijk blijven, hun koppeling met de muur zal beter zijn, de muren worden de meeste beschermd tegen de effecten van verschillende soorten schimmels en meeldauw.

Nadat de primer volledig droog is, kun je beginnen met behangenNadat de primer volledig droog is, kun je beginnen met behangen

Gruntuya muur onder het behang, dient de eerste laag worden aangebracht primerlaag dat fijne ongelijkheden van de wanden en de wanden vult de oppervlakken te beschermen tegen de vorming van parasieten, schimmels, fungi.

Nadat de eerste laag een primerlaag is gedroogd, kan de volgende laag worden aangebracht primer beter acryl:

 • Het droogt snel;
 • Eenvoudig aan te brengen;
 • Vrijwel reukloos.

Na het drogen van wanden na priming, kun je beginnen met behangen, vergeet dan niet te halen een goede en duurzame lijm voor bepaalde soorten behang.


Primer voor behang: wat te kiezen

De gespecialiseerde gebouw winkels overvloed keuze Primers mengsels voor verschillende wandbekleding. Zowel de binnenlandse en buitenlandse producenten bieden een zeer hoge kwaliteit en time-getest priming mengsel.

Het bedrijf UNIS, Decor, PUFAs bieden een primer onder het behang van verschillende samenstelling:

 • Het vloeibare mengsel;
 • Poedervormig mengsel.

De vloeibare grondlaag en ligt aan het oppervlak, niet vlok, niet afgespoeld met water na drogenDe vloeibare grondlaag en ligt aan het oppervlak, niet vlok, niet afgespoeld met water na drogen

Voorbehandelingsvloeistof mengsel gewoonlijk bereide oplossingen, die direct aan de wand kan worden toegepast. In sommige gevallen wordt de primer vloeistof verdund met water tot een zeldzame consistentie. Te koop is een mengsel van primer en poeder, die worden gefokt op hun eigen, het kiezen van de consistentie die geschikt is voor een bepaalde oppervlakte is. Wat voor soort primer op de gekozen voor reparatie structuur, het oplossen van hun eigen.

Het beste is om een ​​vloeibare grondlaag, die reeds aan de gewenste consistentie wordt verdund gebruiken.

Gruntuya de muren met zijn eigen handen, is het mogelijk om primers en poedermixen die gemakkelijk tot de gewenste consistentie te brengen zijn te gebruiken met de nodige attributen bij de hand, zoals een emmer, water, borstel, handschoenen.

White primer voor behang onderscheidende kenmerk

Witte primer is het meest geschikt voor het vullen van de wanden onder het behang, het verbergt donker overgangen pleister op de muren, goed gecamoufleerd vlekken op het wandoppervlak en egaliseert kleine onregelmatigheden en gebreken van de wanden. White primer is geschikt voor alle soorten behang.

Voor het aanbrengen van de primer is noodzakelijk om de nodige instrumenten te bereiden: schuurpapier, kwast, roller, troffelVoor het aanbrengen van de primer is noodzakelijk om de nodige instrumenten te bereiden: schuurpapier, kwast, roller, troffel

De belangrijkste voordelen van witte primer:

 • Primer past goed op een muur;
 • Wandoppervlak verheldert uniform ongeacht de kleurovergang van de wand;
 • Het geeft een sterke koppeling van behang op het wandoppervlak.

Perfecte witte primer, die kan worden gebruikt als achtergrond, deze primer Rutas bedrijf. Het is verkrijgbaar in diverse capaciteiten en heeft banken in de originele grijze kleur, maar maak je geen zorgen en beschouwen het verlopen, defecte of niet geschikt. Voordat u begint met een grondlaag voorziene muur primer hebben behoefte aan een goede zet, in het proces van het aanbrengen en drogen aan de muur, zal de muur perfect wit geworden.

Witte primer kan ook worden gebruikt voor vloeibare behang, een dikke consistentie sluit mooi de kleine en middelgrote defecten aan de muren.

Primer voor gipsplaten onder het behang

Het is nu mogelijk om de behanglijm, niet alleen op de voorbereide muur, maar ook op de gipsplaten, het is ideaal voor mensen die vaak reparaties uit te voeren en verander het interieur.

Op de muren en plafonds van gipsplaat kunnen pokleit behang net na de stopverf naden en oppervlak primer. Als vulstof en primer voor gipsplaten wit moet zijn, anders door het behang kan laten zien door de vellen van gipsplaat, en als ze zijn ook waterdicht en zijn meestal blauw of groen, dus hoe meer zal schijnen door de achtergrond, het toevoegen van behang donkere toon .

Om behang op gipsplaten pokleit, moet u verschillende stappen van het werk te voltooien:

 • Prime met OSB-platen;
 • Vul de voegen van de gipsplaten;
 • Lijn de naden;
 • Prime opnieuw het oppervlak.

Er moet wachten tot de volledige droging van de muur voordat plakken behang of wallpaper is niet strak gelijmd en houden.

Primer perfect verbergt oneffenheden en onregelmatigheden in de muren en elimineert veel andere kleine gebrekenPrimer perfect verbergt oneffenheden en onregelmatigheden in de muren en elimineert veel andere kleine gebreken

Na drogen primer op het oppervlak van de wanden kan worden gelijmd behang, lijm en promazyvaya ruimte samenvatting gewrichten.

Wanneer behangen de wanden na priming Tips

Behangen de wanden na priming kan pas na volledige droging van de wand en de verdamping van vocht.

Muren moet volledig droog zijn, wordt de geringste vochtig vlekken op het wandoppervlak niet toegestaan.

Hoe laat wand drogen na het aanbrengen van een primermengsel afhangt:

 • De penetratiediepte van de primer;
 • De luchttemperatuur in de ruimte;
 • Van het wandmateriaal oppervlak;
 • Het type priming mengsel.

White primer stevig Rutas perfect voor hoogwaardige strekdammen onder het behangWhite primer stevig Rutas perfect voor hoogwaardige strekdammen onder het behang

Hoe dieper de primer dringt door de muur, hoe langer de muur te drogen.

Diepe indringende primer mengsel van droge langer dan de andere. Primer drogen snel in het milieu mag niet minder dan 15 graden en niet meer dan 35 graden anders droogperiode vertraagd, en bij het overwicht van hoge temperaturen in de kamer, zal er meer of luchtvochtigheid.

Materialen oppervlak van de muren, ook in zijn eigen vrijlating vocht. In beton, baksteen, gipsplaat oppervlakken primer droogt gedurende 6-12 uur bij een temperatuur van 25 graden.

Op shpaklevke primer droogt gedurende 4 uur bij dezelfde temperatuur. Quick-gemalen droog mengsel gedurende 2-4 uur. De snelste manier om de grond, acryl mix, en de langzaamste, alkyd drogen.

Hoe de juiste primer (video) te kiezen

Primer om snel te drogen op het oppervlak van de muur in de kamer kunt u terecht op de verwarming of de ventilatie. Het uitvoeren van reparaties, moet je altijd rekening houden met de aanbevelingen van de fabrikanten van bouwmaterialen, en dan het uitvoeren van de werkzaamheden zal het makkelijker zijn, en het resultaat zal goed zijn. Werken met de primer onder het behang, het belangrijkste is het proces niet te haasten en zo lang in stand te houden als de primer is opgedroogd op de muren.

Комментарии

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 2

map