The BlogTrä stege är mycket enkel att göra, och ändå är det praktiskt att användaTrä stege är mycket enkel att göra, och ändå är det praktiskt att ekspluatatsiiSegodnya de flesta människor har en trädgård eller bor i privata hem och stugor. Som regel, att bygga sina egna hem på privat mark, är folk inte begränsad till en enda våning. Oftast en modern privat Huset består av två våningar, samt ett garage och en vind. Detta innebär att röra sig mellan våningarna behöver en stege, och många väljer exakt trätrappor, med tanke på alla sina för- och nackdelar.


Trätrappor för stugor och villor

Varför trätrappa är fortfarande så populär? Speciellt om det är en mer tillförlitlig alternativ - metall?

Faktum är att metall trappor tar bort en del av efterfrågan på trä modellerna. Främst eftersom metallen mer hållbart material än trä. Emellertid har en trätrappa fördelar jämfört metall.

Fördelar med trä trappor:

 1. Mer än en enkel process för att skapa;
 2. Det rostar inte,
 3. Om du har ett trähus - trapporna av trä är bäst att passa in i det inre;
 4. Om det efter några år får du trött på utseendet på trappan, då den lätt kan demonteras, målade i en ny färg, och sedan ihop.

Trätrappor för stugor och privata hem har ett antal fördelarTrätrappor för stugor och privata hem har ett antal fördelar


Denna stege är alltid bra för förortsområde.

Notera att processen för färgning trä - inte en lätt uppgift som det kan först tyckas. Därför är det bättre att anförtro detta arbete till yrkesverksamma, annars slutresultatet kanske inte är den bästa.

Stegar för trä hus: locket och hur man kan inreda

Efter trappan är nästan klar, bör du göra en konstnärlig finish.

Hur kan dekorera trappan: 1. Att måla det;
 2. lack;
 3. Skurna mönster;
 4. Gör en konstnärlig utbrändhet.

Du kan också ge en trappa belysningssystem eller uppvärmning till på natten för att gå längs det var trygg och varm.

Varnish vanligtvis stegar alltid omfattas, för utan den stegytan är grov och ojämn. Blötlägg den enhet som du kan äga händer genom att köpa en vacker exteriör lacker i någon järnaffär.

Ladder från ett träd hus kan täckas med lack, skär mönster eller producera konstnärlig bränningLadder från ett träd hus kan täckas med lack, skär mönster eller producera konstnärlig bränning

Har stegen för att måla i valfri färg eller lämna det naturligt utseende - en fråga om smak och inredning. I vilket fall som helst, kom ihåg att du alltid kan måla trapporna, men återvänder till den ursprungliga formen - inte längre existerar.

Skärmönster oftast görs på trappräcket eller hennes steg. Detta är helt den konstnärliga processen, vilket ger stegen ytterligare nåd. Är det värt att göra - det är upp till dig.

Art brinnande besläktad med skärning, som också ger extra krydda till trappan. Med det, till exempel, kan du gå ihop räcke speciella former: kon, drake huvud, knopp. I allmänhet, berättar allt som en fantasi.

Entré trätrappa i huset: vilken typ av trä för att välja

Val av trä för trappan - ingen liten uppgift. Det är inte bara utseendet utan även de fysikaliska egenskaperna hos de framtida stegar beror på vald timmer.

Den mest populära typen av trä för trappan:


 1. Ek. Praktisk ras för trappor: tålig, slitstarkt, inte rädd för fukt och temperaturförändringar, inte ruttnar och är inte föremål för skadedjur. Det senare är särskilt viktigt att tänka på om du installerar en stege till ett land station, där det kommer att leva permanent. När allt kommer omkring, skulle det inte vilja komma och se bortskämd av insekter trappor, eller hur?
 2. Beech. Parametrarna för hållbarheten är inte sämre än ek, men det kommer att kosta dig mycket billigare. Det finns dock ett minus i denna ras: högsta hygroskopisk. Detta innebär att fuktigheten förändras för bok kontraindicerat. Men om huset ventilationssystemet upprättats och du är säker på att luftfuktigheten och temperaturen är alltid stabil - du kan säkert välja bok.
 3. Ash. Många inredningsarkitekter föredrar att använda trapporna designade rum av aska. Faktum är att liksom ek har aska ett lövträd, och ingen fysisk påverkan eller instabilitet i temperatur och luftfuktighet kommer inte att påverka statusstegen. Dessutom är aska lite billigare än ek.

För att mata in en trä stege används oftast ek, bok eller askaFör att mata in en trä stege används oftast ek, bok eller aska

Om du är osäker om valet, kan du konsultera med befälhavaren, som väljs för jobbet. Han berättar det bästa alternativet baserat på din budget och de funktioner i huset.

En trätrappa i huset från en bar

Hem från en bar skiljer sig från den klassiska trähus som är gjord av stockar och bearbetade brädor.

Men som i fallet med ett hus av stockar, trätrappa bäst kompletterar inredningen i hemmet från en bar.

En trätrappa i huset från en bar kommer perfekt komplement din heminredningEn trätrappa i huset från en bar kommer perfekt komplement din heminredning


Förresten, om du behöver en diskret trappa till vinden - du kan också göra det från barer! Fick en klassisk trappa, osynlig, inte ersätta en hel del utrymme och perfekt infunderas i utformningen av rummet.

Hur man täcka med lack trätrappor i huset: the best

Som vi nämnde ovan, Croutes lack stege alltid. Annars kommer dess yta vara grov och kommer splittras din frekvent följeslagare.

Alla färger är indelade i två typer:

 1. glättat;
 2. Matt.

Trätrappa i huset kan täckas med en blank eller matt lackTrätrappa i huset kan täckas med en blank eller matt lack

Men det finns däremellan - den typ av semi-lack, som vi rekommenderar att du använder i utsmyckningen av trappan. Han will hide alla brister av trä, men inte gör det för blankt.

Kom ihåg att glansen kan vara för hal och den matta ytan kommer att ses även med blotta ögat varje spricka och fel.

Billig och enkel trä stegar för hem

Om du inte gillar överdrifter och nåd, föredrar du en mysig och heminredning konst carving och vedeldning, så ta en titt på den enklaste versionen av trappor.

Enkla och billiga trä trappor för huset ser mycket värdigtEnkla och billiga trä trappor för huset ser mycket värdigt

Speciellt om du inte är villig att ge stora summor pengar för arbetet av befälhavaren, är din bästa insats för att installera i huset vanligt trappa.

Också komma ihåg att skruven (spiral) trappa på grund av komplexiteten av tillverkningen är dyrare än konventionella boosters.

Vad sägs om en trätrappa till huset (video)

Idag, hantverkare göra trappor från något material och för alla smaker: från de mest enkla till komplexa, med många vändningar. Du kan också bara måste välja din favorit design och gör en beställning. Och om du är bekant med snickeri färdigheter, kan du själv göra en trä stege och ställ in den i sitt hus.

Praktisk entré trätrappa i huset (foto exempel)

06f5f935a838b1XL 000005 -1--2006 71-05 261 000.943 27805-derevyannoe-krylco-dlya-chastnogo-doma-foto 9650701 46718595w640h640derevyannoeizpolubreven dereviannya-lestnica-v-dom

Leave a Comment

Your email address will not be published.

90 − 88 =