Praktiska råd om hur man ska hänga tapeter i hörnen: särskilt rekommendationer

Praktiska råd om hur man ska hänga tapeter i hörnen: särskilt rekommendationer

12 October 2017Klistra vägg wallpaper - det är alltid en bra användning av budgeten och miljövänliga färg för lokalerKlistra vägg wallpaper - det är alltid en bra användning av budgeten och miljövänliga färg för väggar med tapeter pomescheniyaOtdelka mest populära varianten av dekorera väggarna i rummen. Otvivelaktigt, klistra tapeter på väggen är ganska jämn elementära och endast kräver lite skicklighet, men tapeter hörn av rummet det är tekniskt svårare. Innan stick tapet med dina egna händer måste du ordentligt förbereda väggen.


Hur hänga tapeter i hörnen: stegen och praktiska råd

Först måste du rensa upp den gamla tapeten eller färg, tillämpas på väggarna i marken och platta ytan. Och först då börja klistra över tapet hörn.

Således reparations skiljer mellan följande steg i processen:

 1. Du bör börja med riktvinklar, för detta kan du använda spackel och efter att det har torkat att producera rengöring med sandpapper. Vinkeln var det till och med möjligt att använda en speciell enhet - en plast område, som är monterad på filler. Kom ihåg att om du inte bli av med ojämna ytor kan lossna tapeten.
 2. Nästa steg är att applicera lim - innan du sätter tapeten i hörnet av rummet måste noggrant överdragna med lim hela höjden av vinkeln. Om rullen inte gör sitt jobb, bör lämnar inget fluff öde använda en borste.
 3. Direkt tejpning vinkel tapet - det finns olika klasser av specialister, som hjälper korrekt wallpapered hörnet av rummet, är det nödvändigt att lyssna på dem, men för högre produktivitet beteckna vissa egenskaper hos denna scen: läskunnighet behandlare rekommenderas inte i hörnen tapetsering hela ränder, beror detta på det faktum att de kan verkar skev och leder kommer att vara ojämn.
 4. Trasa tapeter ska klippas så att deras sida av sidorna kom till 50 mm på står bredvid väggen.

För att korrekt tillämpa tapet, måste du göra det standardförfarande - anpassningen av väggarna, följt av frisättning av en arbetsyta av den gamla beläggningenFör att korrekt tillämpa tapet, måste du göra det standardförfarande - anpassningen av väggarna, följt av frisättning av en arbetsyta av den gamla beläggningen

Limmet bör tillämpas remsan av tapeter och vägg hörnet. Därefter måste du ansöka tapeten till hörnet av väggen enligt följande: - Om klistra processen startar från vänster till höger, sedan den vänstra sidan appliceras på insidan av hörnet, för jämna ytan.


I detta skede bör det stå klart att tapeten yttre och inre hörn behöver på olika sätt.

utanför hörnet

Ytterhörn kan limmas på två sätt: För det första, om den yttre hörn har en plan yta, kan du inte lägga tid på sin inriktning och omedelbart sätta på hörnet tapeter, på graden av användning och mäta kanten av remsan till resten av bandet bildade enhetligt; för det andra, för att klistra de yttre hörnen måste första band att ha ett hörn på en 4-5 cm, och den övre delen av tapetklister följande. Använda pappers kniv för att göra snittet linjen och dessa skikt vertikalt.

Inside hörnet

Interna hörn kräver en hel del uppmärksamhet. Tapeter måste limmas så att de gick till den intilliggande yta på ca 3 cm, men inte mer, och de kommer att gå med rynkor. Vik och twist Tapetklister behövs promazyvat. Nästa du behöver för att mäta bredden av tapeten, som ligger intill väggen, notera ersättning klistras sida, som är fäst på ett avstånd av ca 2 cm från hörnet och genom den med ett lod hålls vertikal linje - det kommer att markera kanterna limmas tapeter.tapet anpassning sker genom valsning, för det finns särskilda rullar och spatlar.

Alla ovanstående steg klistermärken tapeter i hörnen är i rad.

Hörnen på väggarna på tapeten: vad det är

Plasthörn på tapeten är en bra avslutning för efterbehandling hörn - de har en skyddande funktion och ge hörnet ett snyggare utseende.

Körning tapetsering i hörnenKörning tapetsering i hörnen

Byggmarknader erbjuder olika dekorativa hörn:

 • Hörnen bredd från 20 till 50 x 20 x 50 mm är lämplig för de vinklar, som är föremål för kraftig förslitning;
 • Dimensioner 10 x 10 eller 15 x 15 mm kommer att ge ett snyggt färdiga utseende vägg - de kallas dekorativa hörn;
 • Hörn kan variera i färg, kan ha strukturen av trä eller metall.

För välvda yttre hörnen bättre utnyttja hörnen med följande ungefärliga dimensioner: 5 × 17,7 × 17,10 × 20 och 15 × 25 mm. Plasthörn, montera med användning av silikontätningsmedel, är det färglöst och har en bra koppling. över längden varierar från 3 till 7 m, så att den kan anpassas till individuella storlekar.

Hörn av plast dekorativa tapeter skyddar mot mekanisk åverkan i hörnen av väggarna, dessutom de är billiga och enkla att installera.

Som tapetklister i hörnen av non-woven: funktioner och tips

Non-woven tapet skiljer sig särskilt hållbarhet, men arbetar med dem är svårt nog, särskilt vid hörnytorna, som de är inte flexibla.


Till en sådan pasta över hörnet vägg wallpaper på intervall delen tapeten måste ta hänsyn 1,5 cm, bör denna ersättning gå överlappas.

Du behöver veta en liten hemlighet - klibbig non-woven tapet är lättare om de gör en lika kantsektioner längs hela längden.

Lim i det här fallet, endast tillämpas på väggen och tapeten måste hållas torra. Arbetet med utformningen vinkel så tapeten är bättre att använda en pre-hörn, inte visa sig onödiga kurvor platser. Om valet görs till förmån för tapet med ett mönster, är det nödvändigt i detta fall att genomföra kvalitativa passar mönstret i hörnen. För att hålla intakt siffra i hörnen, behöver du följande på grund av vinkeln list under bilden redan klistras väggen.

För att skydda väggarna från nötningsbeläggningar använda ett enkelt, men den ursprungliga versionen av dekorativa ytor - PVC hörnFör att skydda väggarna från nötningsbeläggningar använda ett enkelt, men den ursprungliga versionen av dekorativa ytor - PVC hörn

Här är några tips:


 • Det är nödvändigt att göra en liten överlappning på en annan vägg;
 • Skarvar är bättre att gömma sig i det övre hörnet;
 • Tapet med ett mönster i hörnen bättre lim lod.

 Meter tapet - är en bred fibertyg lite mer än en meter. Denna typ av tapeter hjälper till att snabbt klistra över en stor lägenhet och valet av figuren blir lättare. Om du vill klistra mätaren tapeten i hörnen för att göra överlappar upp till 3 cm till nästa väggen. Resten av proceduren kommer inte att skilja sig från de vanliga klistra vinklar som beskrivs ovan.

Hur man limma hörnen på tapeten: Installation Utrustning

Innan du installerar delarna som krävs för att exakt beräkna deras antal och att bestämma storlek och för att plocka upp det vidhäftande materialet ska vara klart medvetna om vad materialet är tillverkat hörnet.

genom okleivniyu väggwallpaperen arbete på ett papper basis bör utföras med ett hörn av rummetgenom okleivniyu väggwallpaperen arbete på ett papper basis bör utföras med ett hörn av rummet

Sedan verkar på följande schema:

 1. Kopplingsdelar med väggen kommer att bli starkare om de limmas på väggen, men inte på tapeten;
 2. På insidan av hörnet för att jämnt fördela det vidhäftande materialet;
 3. Applicera och pressas till en önskad plats på väggen, ta bort överflödigt lim med en servett;
 4. Rör inte hörnen för att slutföra torkningen av materialet.
 5. För att bättre tätningsmedel beslag på webbplatsen, kan du åtgärda hörnet av tejp.

Hur hänga tapeter i hörnen (video)

Så, i vetskap om tekniken för stickning tapeten i hörnen kan du utföra högkvalitativa reparationer på sina händer förutom att hjälpa familjer i denna svåra fråga.

Комментарии

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 + 3 =

map