Praktiska knivar gips 2 huvudtyper och deras tillämpningar

Praktiska knivar gips 2 huvudtyper och deras tillämpningar

12 October 2017Med en kniv för gips lätt kan skära materialet i bitar av vilken som helst form och storlekMed en kniv för gips kan lätt skära materialet i bitar av alla former och storlekar Gips - multifunktionella byggmaterial, som lämpar sig för många Renovering uppgifter. gipsskivor används för tillverkning av, till exempel, tak, inre skiljeväggar, dörröppningar, nischer, hyllor och mer. Detta material anses vara relativt låg. Genomför efterarbete med det är inte svårt, inte installationen inte ta mycket tid. Men specialverktyg för att skära av byggmaterial som behövs för kvalitetsarbete. Gips behandling är inte så svår sak, som det verkar vid första anblicken. Oftast används för att skära gips installation kniv, sticksåg eller en bågfil.


Kniv för att skära gips

För gips måste ha till sitt förfogande ett antal verktyg som krävs, utan att det inte kan vara. En av de viktigaste processerna i denna byggnad material - klippa ut, som behöver en kniv för att skära gips.

Knivar för gipsskivor arbete kan delas in i två typer:

 • manuell;
 • Electrical.

Ofta använder tapeter fräs för att skära gips. Men glöm inte att det är avsett för papper. Dess blad är tunn och inte särskilt stark.

När du väljer en kniv för att skära gips bygga på enkelhet och säkerhet att arbeta med honomNär du väljer en kniv för att skära gips bygga på enkelhet och säkerhet att arbeta med honom

De kan skäras raka remsor, men att arbeta med honom är svårt, ofta beskära ut kanterna ojämn, i färd med att avsluta dem ofta att beskära, trimma. Utför mer komplicerat än att skära raka remsor, fräs pappersarbete, tyvärr, är omöjligt.


Det finns också en speciell kniv för gips. Utåt är det mycket svårt att skilja från pappersskäraren, men skillnaden är fortfarande kvar. För det första är det mycket mer hållbara blad som är lämplig för användning med gipsskivor. Det är viktigt att notera att knivbladet, tack vare sin styrka, inte böja sig under hård press, och det är mycket viktigt att arbeta med gipsskivor. Denna cutter, liksom pappers cutter, har löstagbara blad som lätt kan bytas ut om behov uppstår.

Det finns många olika typer av knivar för gipsskivor. De skiljer sig i densitet, tjocklek och struktur. Varje typ är lämplig för att utföra en viss operation - skära direkta längsgående remsor, skurna runda hål för en krökt skär ut. Även om du kan göra en med en kniv, är det värt att köpa plan och bågfil för att arbeta med gipsskivor.

Hur man skär gips kniv

Montering kniv är bäst att skära de långa raka längsgående bitar av gips. Till att börja, är det nödvändigt att lägga ett ark av gipsskivor på en slät yta, t ex golvmassa eller en stapel av ark, såsom gipsskivor.

 Algoritmen är:

 1. Vi måste göra de nödvändiga mätningarna.
 2. Efter att ha gjort layouten med blyerts. Använd en penna eller markör för att markera det omöjliga, de lämnar mycket tydliga spår, som då kommer att vara praktiskt taget omöjligt att kitt.
 3. Typiskt markera göra det övre och det nedre arket, om det önskade antalet centimeter, sedan förbundna med varandra medelst nivån eller långa regler.
 4. Layouten kan göras på den andra sidan av arket, kommer det att underlätta det fortsatta arbetet.

Kniv för att skära gipsskivor måste vara skarp, och dess längd justeras så att den inte överstiger tjockleken på materialetKniv för att skära gipsskivor måste vara skarp, och dess längd justeras så att den inte överstiger tjockleken på materialet

Genom att markera den linje du behöver för att göra en metall linjal, höll henne hårt. Då måste du sätta kniveggen (dess längd bör inte överstiga tjockleken av arket av gipsskivor) och försiktigt skära gips remsa exakt på linjen.

Därefter skårad arket viks och skärs på platsen för skåran slutligen.

Bleydranner - kniv för Gips

Blade Runner (på engelska den "Blade Runner") - en professionell magnetisk ensidig fräs för gipsskivor.

Blade Runner - är en revolutionerande anordning för att skära ut gips.

Denna anordning består av två delar, övre och nedre, i var och en är en mycket stark magnet, med hjälp av vilken de hålls samman. I centrum av var och en är placerad på patronen med ett löstagbart blad, gjort av rostfritt stål. bleydranner kniv drivs in i arbetet framåtrörelse i den valda riktningen för skärning. Cirkulära blad roterar när bladet är i rörelse.

Bleydranner tillåter att snittlinjer i ett ark gipsskivor samtidigt från två sidor utan begränsningarBleydranner tillåter att snittlinjer i ett ark gipsskivor samtidigt från två sidor utan begränsningar

Fördelarna med denna kniv för att skära gips:


 • Det breda spektrum av tillämpningar;
 • Spara tid;
 • Säkerhet vid användning;
 • Långa serviceledningar.

Bleydrannera största nackdelen är dess pris, det är roligt är inte billigt. Men det snabbt betalar sig genom att spara tid och ansträngning.

Att lösgöra den avskilda delen av basarket av gips, translationsrörelsen framåt och sedan bakåt en del separat från den fasta plåten manuellt.

Sax för att klippa gips Profile

Profil gipsskivor används som det viktigaste elementet i ramen för många strukturer. I synnerhet - Gips partitioner, undertak, även används för väggbeklädnad.

Sax - en av de mest populära, praktiska och vanligaste enheter för profilskärning gips. Det finns många typer av sax för metall, eftersom den är att avgöra vad i alla fall nödvändig.

Det är viktigt att notera att det inte är nödvändigt att spara och köpa en solid gammaldags sax. De arbetar varje dag - inte synd om dig själv. Framsteg står inte stilla, eftersom det finns många olika sax för metall, som kommer att vara både enklare och insatser för att arbeta med dem kommer att ta mycket mindre.

Kombinations saxar är perfekt lämpad för att skära metallprofilen i längdKombinations saxar är perfekt lämpad för att skära metallprofilen i längd


Det finns flera vanliga typer av saxar:

 • kombineras;
 • Längsgående snitt;
 • lockigt;
 • Rätt skärande bearbetning,
 • Vänster snitt.

Kombinerade sax lämpar sig för dagligt bruk. De är universella. Med deras hjälp kan du göra både direkt och tänkte snitt. Name längsskär sax talar för sig själv. Deras uppdrag - att skärande bearbetning i längd, dvs tillsammans.

Figured sax metall som behövs för böjda sektioner. Från universell De kännetecknas av korta skärhuvud, som är mycket lättare att rotera i riktning mot snittet. Det är också perfekt för böjda kapning av böjd sax, de delas in i "rätt" och "vänster", beroende på placeringen av det övre bladet i förhållande till botten.

Mängd knivar för gips (video)

I princip skära gips är inte så svårt. Även en nybörjare kan behärska för att klara av utskärning av arket, vilket gör det på rätt sätt och korrekt, utan hjälp av proffs, om kommer att ta hänsyn till alla nyanser av att arbeta med verktyg för skärande ark gips. Och glöm inte att upplevelsen kommer med praktik. Så bli inte upprörd om första gången något går fel. I det här fallet, helt enkelt värt att försöka igen, och alla måste lyckas.

Комментарии

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

38 − = 33

map