Praktische trap naar de kelder: hoe het goed te doen

Praktische trap naar de kelder: hoe het goed te doen

12 October 2017Als uw huis heeft een kelder, dan moet je dat op voorhand het ontwerp en het uiterlijk van de keldertrapAls uw huis heeft een kelder, dan moet je dat op voorhand het ontwerp en het uiterlijk van de keldertrap Kelders en kelders in elk huis zijn heel anders gebruikt. Maar op hetzelfde moment dat ze hebben één ding - voor hun normale werking nodig is om een ​​comfortabele kelder ingang, die de aanwezigheid van een ladder houdt in te waarborgen. Het lijkt erop dat het is nogal een gemakkelijke taak, maar het is niet zo eenvoudig. Er moet rekening mee worden gehouden dat een ladder moet worden opgericht met de gestelde eisen en de naleving van de veiligheidsnormen.


We gaan in de donkerste hoeken: trap naar de kelder

Die zich bezighouden met de installatie van de trap moet niet vergeten dat het zou moeten zijn, eerst en vooral, veilig, comfortabel, harmonieus passen in het interieur, en het ziet er niet veel ruimte innemen.

Het uitrusten van de trap naar de kelder, moet je het een veilig, praktisch en comfortabel voor alle familieledenHet uitrusten van de trap naar de kelder, moet je het een veilig, praktisch en comfortabel voor alle familieleden

Om het materiaal correct te kiezen voor de toekomstige vormgeving, het recht om alle berekeningen te doen, en uiteindelijk blij met het resultaat, moet u de volgende vragen te beantwoorden:

 • Hoe vaak zal de kelder gebruiken, en dienovereenkomstig, en trappen;
 • Zij zullen worden vervoerd grote, zware voorwerpen;
 • Hoe sterk ladder wordt blootgesteld aan externe factoren, en waar is de hoofdingang van het - in het huis of buiten;
 • Is de kelder gebied van de opgezette structuur ten opzichte van de locatie;
 • Onder welke zal parameters gemakkelijk om het te gebruiken;
 • Hoe moet eruit zien als een ladder, als het leidt naar de eerste, en vervolgens naar de tweede verdieping, om te voorkomen dat de stilistische vormgeving van de woning te verstoren;
 • Hoeveel financiering nodig is voor de baan.

Wat betreft de omvang van de structuur, dan is de breedte het zou moeten zijn ongeveer 90 cm. Dit is nodig om comfortabel te zijn om op te gaan en elkaar zouden kunnen twee personen, indien nodig missen.

Opening moet vrij zijn, maar deze kloof, zodat zijn voeten niet "wens" om te mislukken.


trap breedte grootte kan 25-35 cm Als ze langer -. eventuele ongemak tijdens de opstijging, en indien minder - het zou gevaarlijk zijn om naar beneden te gaan. stadium hoogte kan 12 tot 22 cm.

De helling van de weg voor de kelder moet worden gekozen in het bereik van 25-75 graden. Maar deze factor van invloed op de lengte van de ladder.

Het moet duidelijk zijn dat de mate van helling van de ladder is afhankelijk van de vrije ruimte van de kamer. Hoe kleiner de afwijking, hoe groter de vrije ruimte en vice versa.Trap naar de kelder van het huis: ontwerp variaties

Opties, die een trap naar de kelder of kelder kan zijn, is niet te veel. Dit is te wijten aan het feit dat deze faciliteit moet worden onderworpen aan strenge eisen die worden geassocieerd met de eigenaardigheden van de structuur van de ruimte.

De meest populaire zijn houten trap naar de kelder met een platformDe meest populaire zijn houten trap naar de kelder met een platform

Wat is dan kan een ladder zijn? Laten we eens drie basistypen van de structuren:

 • het marcheren - de eenvoudigste trap. Ze zijn gemakkelijk om je handen te maken, aangezien dit ontwerp geen bochten te nemen en is een rechte lijn. Toegegeven, het heeft behoefte aan een veel ruimte.
 • Op de begane - typisch gebruikt wanneer "P" of "L" - vormige structuur. Het voordeel is de mogelijkheid om een ​​korte pauze te maken tijdens het tillen. Maar terwijl het kost veel ruimte, dus het is niet geschikt voor kleine ruimtes. En de grote breedte van de overspanning van andere soms overbodig.
 • coil ontwerp - de meest compacte optie, maar niet zo handig als de vorige. Stage van een dergelijke trap, meestal smal en steil, dat het dragen van grote items aanzienlijk kunnen belemmeren.

Met het oog op de omvang van de keldertrap een minimum te beperken kan worden gebruikt haspels.

Wat betreft het materiaal waaruit maakte de trap, kunnen ze:

 • houten - uiterst ongewenst optie. Kelderruimtes, in de regel, zijn niet verwarmd, respectievelijk, de luchtvochtigheid constant hoog. Dit is wat schimmel kan veroorzaken aan het ontwerp en later zal het waardeloos geworden.
 • metaal - perfect voor de keldertrap. Een dergelijke structuur is vrij eenvoudig te installeren, niet bang voor water, wordt gebruikt voor een lange tijd, is het niet grote financiële kosten vereisen.
 • beton - veilig te kunnen weerstaan ​​alle weersomstandigheden, zodat een ladder veilig kan zelfs op de straat worden geplaatst. Maar dit ontwerp is omslachtig en zullen extra belasting te verstrekken aan de muur. De meest gebruikte in technische ruimten of garages.

De trap naar de kelder met zijn eigen handen: de tekeningen en dat zij omvatten

Het maakt niet uit wat voor soort, en wat de productie van de bouw zal plaatsvinden voordat de noodzakelijke werkzaamheden om de tekenen van een ladder maart. Dit is nodig om de omvang van de toekomstige ladder correct te berekenen.

Een verplichte stap is om een ​​toekomstige bevoegde tekening trappen te formuleren, waarin de voornaamste kenmerken van het ontwerp zal weerspiegelenEen verplichte stap is om een ​​toekomstige bevoegde tekening trappen te formuleren, waarin de voornaamste kenmerken van het ontwerp zal weerspiegelen

In deze figuur, wordt algemeen erkend:


 • Hoogte van de traptreden en;
 • De breedte van de treden en over de trap;
 • TRAPPEN grootte;
 • vrije hoogte.

Verwijzend naar de tekening kan men de lengte van de ladder berekenen wanneer het is onbekend.

Om dit te doen, moet u papier in een rechte hoek trekt grafiek, gezien de omvang. Gradenboog volgende opgemerkt ladder kantelen en trek een lijn. Een liniaal om de resulterende lengte te berekenen.

Metalen trap naar de kelder van het huis: Kenmerken installatie

Trappen gemaakt van metalen constructies, heeft zich gevestigd als de meest duurzaam, comfortabel en duurzaam. Maar tegelijkertijd is het moeilijker te monteren dan hout en metaal is immuun voor corrosie.

Indien vóór aanvang van de werkzaamheden aan de zichtbare materiaal roestvlekken, moeten ze worden verwijderd met speciale middelen voor de verwerking. Bovendien, nadat de metalen ladder samenstel overbodig wordt toegepast op meerdere lagen van verf te ontwerpen.

Genoeg om gemakkelijk kunt u handmatig de metalen trap te installeren naar de kelderGenoeg om gemakkelijk kunt u handmatig de metalen trap te installeren naar de kelder

Bouw een trap in een kelder van een metaal met de U-profielen. Dit houdt in dat:


 • Metaal kanalen;
 • metaalplaten met een dikte van 1 ml;
 • Een oplossing van het cement met grint voor beton basen;
 • Hoeken van 5 cm te treden;
 • Middelen tegen corrosie en verf.

Nadat alle benodigde berekeningen en kanalen gesneden stukken metaal. Vervolgens worden met lasmachine moet aangesloten produceerde stukken met hoeken dat frame gedraaid. Onnodige ruwheid en knobbeltjes verwijderd molen. Alles wordt afgehandeld roestwerend middel.

Vervolgens wordt het verkregen ladder naar de kelder bevestigd. Op de plaats waar de ladder wordt gevestigd, is een betonnen fundering diepte van ongeveer 15-20 cm. De onderkant van de trap wordt aangebracht in een vooraf gegraven gat opgevuld met grind en beton wordt gestort.

Na afloop is er slechts een stap te snijden en soldeer ze aan het frame. Na dat, verwijder alle onnodige littekens en knobbeltjes. Opnieuw toepassen roestwerend middel. Metalen trap naar de kelder klaar is.

Betonnen trap naar de kelder met zijn eigen handen: Tips bij de bouw

Trappen gemaakt van beton, wat leidt tot de kelder - het is de meest betrouwbare optie. Dit ontwerp zal alle soorten van belasting te weerstaan ​​en zorgen voor de veiligheid van de beweging. Dergelijke ladder niet bang voor corrosie en zijn karakteristiek een extreem lange periode.

Onder de nadelen zijn vrij duur geld kosten voor materialen en een grote hoeveelheid tijd die nodig is om een ​​dergelijke structuur op te bouwen.

Veel mensen de voorkeur aan de betonnen trap naar de kelder te kiezen, omdat ze worden gekenmerkt door betrouwbaarheid en bruikbaarheidVeel mensen de voorkeur aan de betonnen trap naar de kelder te kiezen, omdat ze worden gekenmerkt door betrouwbaarheid en bruikbaarheid

Vanwege het feit dat de betonnen trap vertegenwoordigt de hele structuur, om iets te veranderen zal het vrijwel onmogelijk zijn na de installatie. Daarom moet zo nauwkeurig mogelijk alle berekeningen en controleer al meerdere keren.

Het hele proces van de bouw van de betonnen trap naar de kelder bestaat uit de volgende acties:

 • Opgetrokken houten bekisting. Om dit onderste deel van planken of balken versterkt aan de functionele eisen kan een kleine fineer dikte van ongeveer 2 cm te gebruiken .. Opgericht kant, die niet concreet "escape" zal toestaan ​​en over te brengen Boards aanwijzing van stap. Voor structurele sterkte van de hoeken van het gebruikte metaal.
 • Versterking. Het wordt ook gebruikt voor de toekomstige sterkte van de ladder. Vooral moeten aandacht besteden aan de randen van de stappen, om hun levensduur te verlengen.
 • Het gieten van beton. Beter om te beginnen van de bodem en zorgen ervoor dat in het proces geen onnodige holtes.

Nadat het beton is uitgehard (het duurt ongeveer 7 dagen) is er het verwijderen van alle onnodige elementen in de snede. Daarna ladder grind, bepleisterd en stopverf.

Trap naar de kelder garage met zijn eigen handen: het is noodzakelijk om te overwegen

Montage van de trap naar de kelder of ondergrondse garage is niet fundamenteel verschillend van de bouw van de keldertrap van thuis uit op de begane grond.

Pick-up en installeren van een trap naar de kelder garage noodzakelijk is, rekening houdend met de grootte van de kamerPick-up en installeren van een trap naar de kelder garage noodzakelijk is, rekening houdend met de grootte van de kamer

Nog steeds moet rekening worden gehouden met:

 • Wat gebied zal de toekomstige structuur te nemen;
 • Hoe zal het veilig en in staat om elk gewicht te weerstaan;
 • Wat luchtvochtigheid zal moeten "vechten";
 • Haar verschijning.

Vooral aandacht besteden aan de berekening van de sterkte van de ladder, die de veiligheid bepaalt. Om dit te doen, neem het gemiddelde gewicht van een volwassene (ongeveer 80 kg) en voeg een weinig slijtage (25-30 kg).

De bouw van de trap naar de kelder (video)

Gezien alle tips en trucs kunnen we concluderen dat op de keldertrap in een privéwoning of een andere structuur kan niet redden. Je moet serieus over dit probleem te krijgen en implementeren van een montage van skeletten met al het vuur en de bouw veiligheidsnormen. In dit geval is het te hopen dat de ladder een lange tijd zal duren en aan de eigenaars van een woning of gebouw te behagen.

Een handige trap naar de kelder (foto-opties)

16 119 155 257577900 695 503-e1463512843718 7741174353816665329501459549680o elem3045 lestnicavpogreb5 basement1338053577734 marshevaya-lestnitsa-s-originalnoy-podsvetkoy-stup

Комментарии

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

26 − = 16

map