The BlogPlafondverlichting LED ribbon - een alternatieve versie van de verdeling van het licht in de kamerPlafondverlichting LED ribbon - een alternatieve versie van de verdeling van de helderheid in de kamer is nu een plafond licht - een populair ontwerp. Bovendien is de installatie van het plafond in het huis of appartement LED-elementen kan worden gedaan door jezelf. Maar hoe dat te doen? En wat zijn alle variaties van plafondverlichting daar?


Wat moet worden gebruikt om grote plafond verlichten

We moeten starten vanuit de eenvoudige - een grote plafond, ongeveer 100 vierkante meter breed en nog veel meer. En hier het belangrijkste ding - om de hoogte van het plafond te overwegen. Als het meer dan 3 meter, is het raadzaam om de verlichting panelen die een veel groter gebied bestrijken en een reflector te gebruiken. Een dergelijke structuur kan worden geregeld door afstandbediening, een ingebouwde luminescentie netschakelaar (8-12 V).

In de meeste gevallen een dergelijk plafond met behulp van LED-elementen die tegelijkertijd zuinig zijn en hebben een hoog rendement.

In onze tijd, wordt het een populair gebruik van licht panelen in het interieur van appartementen, huizen en zelfs kantorenIn onze tijd, wordt het een populair gebruik van licht panelen in het interieur van appartementen, huizen en zelfs kantoren

Bovendien is hun voordelen:

 1. Hoge emissie frequentie (meer dan 10.000 hertz), is met name van belang, bijvoorbeeld in kantoorruimtes.
 2. Besparingen. LED element 10 watt equivalente gloeilamp van 100-120 W en zelfs hoger.
 3. Duurzaamheid. Resource LED plafond licht - ongeveer 30-60 duizend uren (naast, de fabrikant geeft een garantie).
 4. Een zeer breed scala aan verlichtingsarmaturen. Er zijn roterende, vlak, speciale kindermenu's, opknoping, krullend, kristal, lampen, die worden gedekt door bubble en ga zo maar door. Deze lijst is eindeloos.

En in ruimtes met hoge plafonds is niet noodzakelijkerwijs de belangrijkste lichtbron. Dat is, kunt u alleen lampen doen (inclusief verborgen).


plafondlampen: Opties

Plafondarmaturen kan zowel gebruikt worden als hoofd- en extra verlichting, ongeacht het gebied van de ruimte waarin ze zijn geïnstalleerd. Ze kunnen worden gebruikt, zelfs als de kamer split-level plafonds (bv gipsplaten kader).

De juiste verlichting - een integraal onderdeel van het stijlvolle pand, waardoor hetzelfde op onze gezondheid en stemmingDe juiste verlichting - een integraal onderdeel van het stijlvolle pand, waardoor hetzelfde op onze gezondheid en stemming

Interessanter, en wat u kunt doen om straatverlichting te gebruiken, bijvoorbeeld in het geval van het plafond, die is gelegen op de open loft of een groot balkon. Hier, de verlichting onder het net hangt alleen af ​​van de verbeelding van de ontwerper of de eigenaar van het huis.Hanglampen, op hun beurt, zijn:

 • square;
 • normaal;
 • horizontaal;
 • acryl;
 • Long (samengesteld uit de band);
 • plastic;
 • glas;
 • kristal;
 • gecombineerd;
 • met geïntegreerde voedingseenheid;
 • voor schuine plafonds;
 • met afstandsbediening;
 • rechthoekig;
 • met multi-color backlight;
 • soort projector (de beste op de beursvloer).

En elk van hen kan worden gebruikt zonder beperkingen. Dat wil zeggen dat het kristal is niet toegestaan ​​om op te hangen in de woonkamer of slaapkamer, maar ook in de keuken, in de gang, in de kamer van de kinderen - al was het maar dit alles in harmonie met de reeds bestaande interieur.

Kristallen lampen zal een feestelijke sfeer te creëren in de kamerKristallen lampen zal een feestelijke sfeer te creëren in de kamer

Hoewel de standaard ontwerpregels nog rekening moet worden gehouden. Bijvoorbeeld, op een wit plafond is het beste om het punt duidelijk verzonken versterken. Op multi-level - multi-gekleurde strepen of gewoon verborgen verlichting, toe te voegen aan dit alles het belangrijkste licht (kroonluchter).

Optie: lichtplafond

Lichtplafond - een variant van de lampen die op de muur gemonteerd en naar boven gericht. Het oppervlak zelf is gesloten glanzende film en weerspiegelt het naar beneden vallen op haar licht. Get decoratieve verlichting, die hetzelfde effect gloeiende plafond wetsvoorstel creëert. Hetzelfde kan worden gedaan, als het is - een multi-level, waar sprake is van een "zwevende" box. In dit geval wordt het licht verborgen in de dakrand-specifieke niches. Bundel juist gericht op het plafond.

Een dergelijk effect kan worden gecreëerd, wanneer het plafond gesloten zijn:

 • polycarbonaat;
 • PVC;
 • glanzende afdrukken van foto's;
 • gipsplaten;
 • GVL;
 • plastic;
 • hout of kunststof panelen;
 • Plafondtegels (inclusief keramisch).

Varianten van lichtplafonds zijn vele, maar hun belangrijkste voordeel - het maskeren van alle gebreken van het plafond in het appartementVarianten van lichtplafonds zijn vele, maar hun belangrijkste voordeel - het maskeren van alle gebreken van het plafond in het appartement

By the way, klaar om een ​​"zwevende plafonds" ontwerp produceert bedrijf Česal. We hebben het over een volledige set, waaronder en kroonlijst en verlichting, en bedrading en alle benodigde montage bevestigingsmiddelen. Toegegeven, het is allemaal zo duur waard.

Kleur plafond verlichting: de rol van

Welke rol speelt de kleur van de verlichting van het plafond? Met zijn hulp en creëerde de zogenaamde lichte interieur, waar de nadruk wordt gelegd op wat sommige decoratieve elementen, waar de eclips wordt gedaan (bijvoorbeeld bij de open haard, waar de natuurlijke licht is meer dan genoeg). Maar we moeten rekening houden met het doel van de kamer.


Bijvoorbeeld, bruin en licht blauw licht is optimaal geschikt voor het kantoor, beige - de beste in de slaapkamer, woonkamer, kinderkamer. Indien het plafond grijs is, is er een optimale verlichting kleur - warm oranje of geel. De voorgestelde oplossing en de opties zijn niet bindend en onderhevig aan veranderingen op het oordeel van de ontwerper.

Kleur en licht in de kamer speelt een belangrijke rol. Het is noodzakelijk dat alle kleuren in harmonie werden gekozen met de kleur van de kamerKleur en licht in de kamer speelt een belangrijke rol. Het is noodzakelijk dat alle kleuren in harmonie werden gekozen met de kleur van de kamer

Om in staat zijn om de kleur van het licht helemaal uit te schakelen, is het raadzaam om speciale LED-verlichting te zetten. Presets dergelijke, door de manier, verkoopt een groot aantal Chinese bedrijven op een vrij lage prijs. Deze verlichting is niet voldoende voor de basisverlichting, maar als een extra - precies goed.

Omschakelen van de kleur van de verlichting kan worden uitgevoerd:

 • individuele afgeleid van een schakelaar;
 • afstandsbediening;
 • met behulp van de slimme telefoon (als de lamp is uitgerust met Bluetooth-ontvanger);
 • door kleine schakelaars op de lampen zelf (met uitzondering van de geschikte woning).

Binnenlandse Zaken en plafondverlichting

Natuurlijk, de keuze van de verlichting is afhankelijk van het interieur. En het eerste ding is om een ​​plan of tekening te maken, verlichtingselementen zal worden gevestigd op dat. Het belangrijkste ding - om te verspreiden op een manier die het hele gebied van de ruimte kreeg dezelfde hoeveelheid licht. De nadruk kan aan de ene kant, maar het is beter om het te monteren met extra regelbare verlichting.


Manieren om te worden geïnstalleerd verlichting, afhankelijk van het interieur, voor het grootste deel afhankelijk zijn van de meubels, en niet eindigen in de kamer.

Bijvoorbeeld, als er zich een hoekje of stoel lijstwerk, side eenvoudig rek waarop er waardevolle boeken, is het het beste om het te mengen verder downlighters en schansen of zelfs (en is niet per se op het plafond).

Lighting kmnaty mag niet in strijd zijn met het kleurenschema in het ontwerpLighting kmnaty mag niet in strijd zijn met het kleurenschema in het ontwerp

Het belangrijkste ding te houden aan precies dat:

 • wanneer deze ruimte moet de verlichting niet te fel, met een warme tint;
 • als het een kantoor moet de verlichting ook helder, maar koel wit zijn;
 • als het gaat om de kinderkamer, hier is het noodzakelijk om te doen of regelbare verlichting met aparte uitschakelen.

Dat wil zeggen, direct aan de binnenzijde van de aandacht wordt besteed aan de laatste.

Verlichting: lichtblauwe plafond

Op een lichtblauwe plafond ideale keuze - een technologie tegemoetkomende gedimd licht. Dit gaat als volgt: aan de rand van de kamer of gewoon aan beide zijden gemonteerd gericht lichten die schijnen op elkaar. In het midden van de ruimte mag de projector welke wordt lichtplafond plaatsen. Met zijn hulp, kunt u het effect van de golven te creëren, of gewoon om een ​​bepaald beeld te projecteren. Deze ongebruikelijke variant van de verlichting in het bijzonder relevant zijn, bijvoorbeeld in de kinderkamer.

Blauwe kleur van het plafond zorgt voor aangename associaties op met een heldere hemel en de eindeloze zeeBlauwe kleur van het plafond zorgt voor aangename associaties op met een heldere hemel en de eindeloze zee

Zo, de lichtblauwe plafond licht:

 • dim licht;
 • Alleen heldere witte straal;
 • dient basisinformatie verlichtingsarmaturen, hetzelfde type projector of chandelier voegen.

Wat zijn vierkante lichten op het plafond

Indien het plafond in de kamer - vlak en vierkant, is het beter om het LED-paneel met diffuser te verlichten. En u kunt de ouderwetse TL-lampen te gebruiken met decoratieve kolven - goedkoop en efficiënt. Er moet echter worden bedacht dat, indien het midden van de kamer belicht een aantal grote kroonluchter die al deze dim verlichting aan te vullen is niet nodig.

En er zijn enkele vierkante spotlights. Vaker wel dan niet, elk van deze elementen - pen- en optimaal geschikt voor verlaagde plafonds.

Lampen, vierkante vorm, kunnen halogeen-, fluorescerende en LED zijn, ze verschillen in capaciteit elektriciteitsverbruik en kostenLampen, vierkante vorm, kunnen halogeen-, fluorescerende en LED zijn, ze verschillen in capaciteit elektriciteitsverbruik en kosten

Hun belangrijkste verschil:

 • eenvoudig ontwerp (geschikt voor interieurs met minimalistikoy);
 • hoog rendement (met een minimum aan decoratie);
 • Het toegestaan ​​inzet in het plafond.

Als de witte plafond, dat is het beste om armaturen te kiezen

Maar op witte plafond bevestigingen kunnen worden gemonteerd vrijwel elk type en vermogen. Beter om de voorkeur LED geven, maar zelfs degenen die gloeilampen gebruiken - up-to-date! Er kan en doet geheime verlichting van het plafond kroonlijsten. In tegenstelling tot de kamers, die gekleurde lichten te gebruiken, in een dergelijk plafond heeft geen invloed op het ontwerp.

Fit mooie witte schijnwerpers op het plafond, kunt u een spectaculaire vorm van meervoudige reflectie van het licht te bereiken op het glanzende oppervlak van de baanFit mooie witte schijnwerpers op het plafond, kunt u een spectaculaire vorm van meervoudige reflectie van het licht te bereiken op het glanzende oppervlak van de baan

we moeten niet vergeten dat bij het kiezen van een lamp voor wit plafond:

 • te veel licht overbodig zijn;
 • plaatsing van verlichtingselementen kunnen elke zijn;
 • Als de gids lampen worden gebruikt, is het het beste om te doen, zodat het licht op hen viel uit de muren, de vloer niet.

Van wat technologie plafondverlichting hangt

In feite is er een bepaalde lichttechniek plafond. Het hangt af van vele factoren, variërend van decoratie in de kamer, eindigend met hoge plafonds, een combinatie van multi-level opstelling van valse plafonds.

De kleur wordt geselecteerd op basis van de aard van de bestemming van de kamer, hoewel vergeten hun smaak, ook niet de moeite waard. Als je van het blauwe licht - ook al is hij in dezelfde slaapkamer, onafhankelijk van andere parameters.

De verlichting in de kamer moet in harmonie met het ontwerpDe verlichting in de kamer moet in harmonie met het ontwerp

Het kan worden samengevat:

 • variaties van lampen en plafondverlichting - een enorme hoeveelheid;
 • LED-verlichting - de beste;
 • Als u gebruik maakt glanzende afwerking van het plafond - het zeker in de dekking dient te bewegen;
 • moeten worden geleid op uw eigen smaak.

Als de trust lichtontwerpers, is het noodzakelijk om het opstellen van een voorlopig plan op voorhand hoe helder zal zijn in elk van de kamers en wie zal er te wonen. 

Plafondverlichting (video)

In onze tijd, de productie van zuiveraars momentum. Het is niet moeilijk om een ​​moderne, mooie verlichting te monteren. Er is een breed scala van inbouwarmaturen in de zwarte plafond. Zelfs in het ontwerp kan worden geneigd te halen een ronde spotlight. Om te installeren, moet je de zogenaamde point moet boren of bezuinigingen op de bladen van gipsplaten. Een dunne plaat op te nemen om deze armaturen te monteren wordt niet aanbevolen. 

Plafond verlichting in het interieur (foto)

0-natyazhnyie-potolki-midden-2006 10-960x600 1820 36 43-e1412052178670 112 793793450 136033937241ab2a1fe079-1 2013071510470131098 563cf495bbfd6

Leave a Comment

Your email address will not be published.

45 − = 44