Patchwork för nybörjare: Fundamentals of lapptäcke och stickning

Patchwork för nybörjare: Fundamentals of lapptäcke och stickning

12 October 2017lapptäcke teknik känd sedan urminnes tider, det kan lika väl användas för kläder eller inredning tillbehörlapptäcke teknik känd sedan urminnes tider, det kan lika väl användas för kläder eller inredning aksessuarovOsnova lapptäcke - ett lapptäcke som är i delar. En hel tyget kommer i den slutliga analysen, bestå av flera sammankopplade (ej tvärbunden, det bör noteras). Det är därför det mest enkel teknik - det är sängkläder, som flikar väljs genom geometriska former. Ska börja, t ex med rutor.


Huvud lapptäcke teknik för nybörjare: steg för steg

Den viktigaste "trick" lapptäcke är rätt uppsättning slingor. För att göra detta, bara skrivit inte ens uppgår till två ansikten. Övergång ligger kvar på en mycket talade. Om klaffen är en gräns (kant), att ytterligare maskinskriven slinga, på vilken för att utföra en ytterligare bockning (en slinga åtdragen).

Mönster för sömnad och stickning lapptäcke kan hittas någonstans. Även kit säljs för avel av denna teknik, som består av korta och virka. Det viktigaste i detta fall - iakttagandet av samma tjocklek trådarna. Även erfarna mästare kan använda olika, men det finns behov av att genomföra en korrekt beräkning av noderna så att de skapar samma längd. Som regel är det lämpligt att bara använda rutat papper eller specialpapper.

Binda lapptäcke inte mindre populär än lapptäckeBinda lapptäcke inte mindre populär än lapptäcke

Så, hur man börjar lapptäcke? Med en uppsättning av öglor, såsom beskrivits ovan.


Men tänk på att:

 1. Båda sidor av banan är ansiktet.
 2. flygbilder slingor används för att kompensera den kant av fliken.
 3. En krökt övergång från den ena fliken till den andra utförs genom att inhalera gångjärn diagonalt. Det vill säga, den första tas (kant), och slingan dras rak linje till korsningen.

Vad tyg bör väljas under täcket? För nybörjare ideal siden, linne och ull. Syntet i allmänhet inte användas även i tjock varaktig garn. Slutresultatet från dess användning inte överensstämmer vad drogs på utformningen, eftersom vävnaden krymper, loop - raderas. En vanlig sak.

Patchwork för nybörjare: en master class på sömnad

Inte svårt att gissa att i fallet av mönstret, det används ark bindning. På det enkelt att skapa och mönster och mönster. Med situationen är något mer komplicerad broderi verksamhet. Dock bör nämnas de främsta fördelarna med lapptäcke - klipp gottfinnande. Inga lockigt puffar eller bilaterala noder inte. Det är därför den här tekniken är så lätt ges till nybörjare.

Grundval av artiklarna i stil med lapptäcke finns särskilda system, som ger de önskade skärdelarGrundval av artiklarna i stil med lapptäcke finns särskilda system, som ger de önskade skärdelarVar börjar sy lapptäcke? Med beredningen av skissen. Någon tar dem från en bok, föredrar någon att skapa självständigt. Lyckligtvis nu finns det även specialiserade datorprogram som gör att du kan bygga miniatyr bara några musklick. Stilen valt någon föredragen för needle. För nybörjare är det bäst att förbereda de första skisserna bygger på enkla geometriska former. Till exempel, sömnad rektanglar eller trianglar, romber. I det här fallet, förbereda en grov mönster utan problem. Dessutom kan du använda resterna av den gamla vävnad tas från sy annat. Deras kvalitet och kvantitet är nästan inget sätt påverka slutresultatet.

Förberett en uppsättning godtyckligt expand som saken kommer att se ut i framtiden. Om storleken på duken är för stor kan den delas upp i 2-4 delar. Bara hålla i minnet att de som har interna ansikten sys utan kant.

Följande teknik är mycket enkel - patchar sydda på den inre konturen av osynliga. Det förbjuder inte tyget för att sy över varandra, vilket döljer på baksidan av produkten från andras ögon. Således, till exempel, är påslakan eller filtar, örngott på kuddar. Naturligtvis när kan och använder en symaskin. Scheman som använder standard cut.

Totalt är hela processen med sydda lapptäcke:

 • skapandet av en preliminär skiss;
 • hitta eller skapa rätt fliken;
 • Stapelinnerkontur.

Som många redan har gissat, kommer det att finnas bara en del av ansiktet, i motsats till stickning.

Mästarklass på sy lapptäcke (video)

lapptäcke teknik: mallar och mönster för nybörjare

Handarbete - är inte alltid att skapa saker på ett personligt skiss. Således kan mönster och mönstret för lapptäcke hittas i många källor, allt från tematiska forum, slutar specialiserade böcker. Men ändå skapa skisser - är inte svårt. Faktum är att i denna teknik tillåts en viss andel av "kaotisk" mönster. Det viktigaste - slutresultatet är omtyckt på den person som använder den.

Det enklaste och elementär som variationen av mönster - det är att sticka strumpor och vantar tillverkade av solid grund. Klaffen är stickad från samma delar av samma ruta som är sammankopplade slingor luft. Med broderi - och det är lättare. Snarare godtyckligt att samla fliken och sy på insidan kanten. Först kan du bara öva på sängkläder eller banala mattor utan vändningar.


Att skapa ett mönster patchwork metod kan använda en mall på vilken figurerna visar prioritetsordningen av fästdelarAtt skapa ett mönster patchwork metod kan använda en mall på vilken figurerna visar prioritetsordningen av fästdelar

En mer sofistikerad teknik - i en cirkel mönster. Den största skillnaden:

 1. Är det nödvändigt att noggrant räkna antalet slingor och lägga till varje nivå av 1-5 (beroende på den slutliga produktens storlek).
 2. Föreningen kan göras inte bara luft, men även enkla slingor med kanten (vilket skapar ytterligare textural mönster).
 3. Färgerna kombineras på fliken. Använd flerfärgade tyg rekommenderas inte (även om det i vissa fall fortfarande vara tillåtet, till exempel om passform och sys tyg).

Som alltid kostar utbildning helt enkelt på fliken. Inre kanten kan göras även om du använder tekniken med raksöm. Men detta har krävt en symaskin.

Det sista är värt att nämna - inte användas för så kallade lapptäcke block. Ja, sy dem kommer att vara mycket mer praktiskt, men för nybörjare är det inte kommer att medföra någon erfarenhet. Sy två tygstycken kan vara utan några färdigheter i handarbete, och skapa en hela kompositionen - är en helt annan nivå.

Förordningar om fastställande patchar för att skapa produkter i lapptäcke teknikFörordningar om fastställande patchar för att skapa produkter i lapptäcke teknik


Hur man utvecklar ett system för lapptäcke för nybörjare

Efter granskning grunderna i lapptäcke kan ta upp genomförandet av flera system. Du behöver inte att anta att den första produkten kommer att bli en master class. Sannolikt få en hel plåt. Du behöver inte ens en rutat papper.

Så, låt oss säga att ditt hem är inte ett litet antal patchar från en gammal snitt. Det är inte så viktigt vilken storlek vardera. Det viktigaste - masken (eller utföra beskärning nog). Nästa skapa en skiss och de läggs ut för att vara placerad på slutprodukten. Använd ett substrat är inte nödvändigt. Det är bättre att göra allt steg för steg, och om du tror på slutresultatet - du kan omedelbart ansluta flikarna. Alla lektioner för detta inte exakt behöver.

I enlighet med schema skär ut det erforderliga antalet delar, som sedan sys ihop till en enda enhetI enlighet med schema skär ut det erforderliga antalet delar, som sedan sys ihop till en enda enhet

Så du kan skapa:

 • sängkläder;
 • abstraktsionnye målningar;
 • stickad, till exempel, en scarf (eller bloom ändar eller kanter skapas);
 • servetter;
 • quiltblock (som dekoration för möbler eller skrivbord.

Förbereda i förväg mönstret inte behövs. Det krävs att följa ett mönster av komplexa saker, som kommer att kombinera flera objekt på en gång.

Det vill säga, till exempel, om du planerar att inte bara ansluta några fläckar, men även lägga till varje hörn canvas något mönster. Naturligtvis väljs en typ eller åtminstone liknande tyget. Om du behöver korta benet, han skär helt enkelt bort med en sax längs långsidan. Detta alternativ är inte lämplig för stickning, det skulle helt enkelt lösa slingan.

Sömnad lapptäcke för nybörjare (video)

Patchwork men myntades i början av 20-talet, det används aktivt och mycket tidigare, vilket sparar vävnad. Man tror att den första sömnads denna metod uppfanns i England och därifrån lapptäcke i sin nuvarande form har migrerat till Europa, Ryssland. 

 Patchwork för nybörjare (foto)

1-DSCN3298 1-DSCN3593 9f82b4c270c3ce8f6af76c3110zy - dlya-doma-interera-Bolshoe-loskutnoe-pokryvalo 97e3796330f96b756f6017e046a4a0d5 6382 143611039442388bcfe8a9 1436014192wpid-f808afe1e97f8bf36028d65b4c114db7 150114092438 942292093638 1049113512187

Комментарии

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

43 − 40 =

map